Şimdi Ara

Hukuk Fakültesi tercih listem. [15449] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yazıyı dikkatle okuduğunuzda aralıklardaki kaymalara, sayısal öğrencilerin davranışlarına ve kontenjan değişikliğine dair bilgiler yer almaktadır.http://www.ozgurhaberci.com/egitim/hukuk-fakultesi-tercih-rehberi-artar-mi-azalir-mi-gelir-mi-gelmez-mi-sorularina-cevap-veriyoruz-h586.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84BB20FCB -- 8 Temmuz 2015; 16:36:38 >
  • hedefbounygslys H kullanıcısına yanıt
    Ben duymadım hocam direk gittim yerinde konuştum, şu geçtiğimiz günlerde sona eren Üniversite tercih fuarı gibi bişey vardı ya ona gitmiştim, ordaki marmaranın temsilcisi ile görüştüm böyle cevaplar aldım, ama bir taraftan da örneğin sizin gibi Marmara'nın hala güzel bi üniversite olduğunu savunanlar da var çevremde, o yüzden kafam hala çok karışık.
  • Hocam okul hoca kaybetmedi kadro aynı, öğrencilerle görüştüm hepsi çok iyi diyo. Hakimlik-savcılık başarısı ortada. Yani mantıklı bi açıklama yokmu şu sebepten kötü diye. Tek olumsuz yanı malesef taşınacak olması yoksa marmara bildiğimiz marmara yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı yukarı yukarı
  • yukarıı
  • iühukukisteyengenc İ kullanıcısına yanıt
    Kafanın karışacağını biliyordum da kusura bakma daha iyi anlatmaya çalışıyim.
    Tamamen hukuk dünyası içinde bulunan avukatlardan, bizzat Anadolu'da okuyan arkadaşlarım var onlardan duyumlarımı yazıyorum hocam, bunu ne takıcam diyorsanız sonuçta sanaldan yazıyorum belli olmaz gidin bir avukatla konuşun 18.00 gibi mesaileri biter, onunla konuşmanız daha sağlıklı olabilir. Anadolu Hukuk'un eğitimi iyidir ama kaliteli değildir. Bir asistanın girdiği dersler profesörün girdiği ders bir olmaz. Anadolu'daki hocalar çok heveslilermiş, hepsi araştırma görevlisi olunca yükselmeye çalışıyorlar derslerde etkin ve dersler zevkli geçiyor dediler. Ablam burada avukatlık yaptığı süre içerisinde ben de Anadolu istediğim için soruyordum bu Anadolu Hukuk mezunları ne yapıyorlar şimdi diye. Aralarında iyi fiyata çalışanlar var ama çoğu ortalama bir ücret alıyorlar, kendini ispatlayıp yüksek meblağlar kazanan avukatlar yok. Katip gibi çalışan avukatlar da çokmuş. Bunun nedeni yeni mezun olmaları olabilir, Anadolu Hukuk'tan mezun 10 yıllık avukat gayet iyi kazanıyormuş kendisiyle konuşma fırsatım olmuştu, belki kendini geliştirirsen ileride iyi avukat olabilirsin. Ama şöyle de bir gerçek var ki Anadolu'da teorik olarak çok iyi öğretiyorlarmış, diğer üniversite mezunlarından geri bir yanları yokmuş bu yönde hatta daha iyilermiş lakin pratikte beceremiyorlarmış. Öğrendiklerini icraata dökemedikleri için sıkıntı çekiyorlarmış. Diğer köklü hukuklardan mezunlar ise eğer vasıfsız değillerse bilgilerini kullanıp icraata daha kolay döküyorlarmış. DEU'da okuyan birisi daha mezun olmadan avukatlarla çalışıyor ve binler kazanıyor, daha mezun olduğu gibi kendini kanıtlayıp bankalardan teklif alıyor. Büyükşehirlerdeki bürolarda çalışacaksan köklü hukukların diplomalarını isterler, Anadolu diploması ile de çalışabilirsin ama diğerlerine göre aldığın eğitim sıkıntı olabilir. Ablam en azından öyle diyordu, ben belki kendimi geliştiririm Anadolu'dan mezun olurum gene bir şeyler başarırım diyordum ama sonuçta ben kendime ne kadar katabilirim. Bir profesörün inşa edeceği öğrenci ile kendi çabasıyla üstüne bir şeyler koymaya çalışan birisi ne kadar başarılı olabilir? Bu sorularla uğraşıyorum sonuçlar açıklandığından beri.
    DEU'nun hocalarının Anadolu'ya göre daha iyi olduğu açık bir gerçek, bunu benle tartışmayın mezunlarının ne yaptıklarına bakın o zaten her şeyi ortaya koyacaktır. DEU Hukuk'un Anadolu'dan kötü yanı ise fakülte kampüste değilmiş ama yeni bina kampüse yaklaştırmaya çalışmışlar demişlerdi (Tınaztepe'ye yeni hukuk fakültesi yapılmış), Anadolu'nun kampüsü müthiştir Türkiye'deki sayılı kampüslerdendir ortam için gelirsen daha iyi diyebilirim ama DEU'ya gidersen 45 dk uzaklığındaki yerde Eskişehir'in 10 katı daha iyi ortam var o da ayrı bir durum. Anadolu'nun yeni hukuk binası ise bize yetişmicek biz anca inşaatını görürüz herhalde, bazı dersler İİBF'nin amfilerinde işleniyor.

• iühukukisteyengenc İ kullanıcısına yanıt
    Ben de Marmara'yı düşünüyorum ama devletten yurt çıkmazsa ve çıksa da o yurtta kalınacak gibi değilse (sonuçta hukuk okucam kolay bir bölüm değil) eve çıkamam veya beni özel yurtta okutamaz ailem. Devlet yurdu çıksa bile sıkıntı olabilir diye korkuyorum, İstanbul çok pahalı gibi geliyor.
  • yukarı yukarı
  • yukarı yukarı
  • yukarı yukarı
  • deü yü anadolu üniversitesinin üstüne yazmaya karar verdim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.