Şimdi Ara

HUKUK BİTTİ Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sıralamam 10k ve hukuk yazmak zorundayım Dokuz Eylül falan yazıcam ve çok üzgünüm.

Mezun olunca 2-2,5 milyara başlıyorum.
    Mezun olana kadar hakiml savcılık barajı 90 a kadar çeker

Avukatlıkta sonradan para kazanılır mı pasta küçüldü diyorlar olmaz diyorlar

E ben para kazanamayacaksam neden okuyorum en zor fakültelerden biri olan hukuk fakültesini

Arkadaşlar gerçekten çok mu kötü durumda uluslararası şirketlere avukat olmaktı amacım çok dil öğrenerek ama bu gidişle karnımı bile doyuramayacağım

Fikirleriniz neler teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Bu ülkede tıp dışında her meslek öyle artık kanka..Ne istiyorsan onu oku

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .
  • Hocam şu an dava almak istese bir avukat minimum 3k :D biz 10k para ödedik avukatın tanınırlığına etkileme kabiliyetine göre alacağın maaşın sınırı yok gibi
  • 20 yıl öncesi gibi değil elbette. Düşün sadece 20 tane fakülte varmış. Şuan 140 falan olması lazım.

Kırklareli, Çankırı, Tekirdağ hemen hemen her ilde var artık. Bunu görmek lazım önce.

20 yıl önceki nitelik, prestij, kazanç elbette olmaz. Ama artık Türkiye'de her meslek böyle. Yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the boy LORAS -- 7 Ağustos 2020; 22:4:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HUKUK HALA OKUNUR MU
    2 yıl önce açıldı
    Hukuk mu tip mi???
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam onlarda yurt dışı imkanı var gelişme imkanı var

burada yok gibi
  • Hukuk bittiyse diğer bölümleri hiç düşünme zaten.

Dokuz Eylül kötü bir tercih bana sorarsan 10k için.

• Disenchantment kullanıcısına yanıt
    en iyi bura hocam türk almandan sonra marmara 2.ö zar zor tutuyor
  • up
  • TM pişmanlıktır
    (tamamen kişiseldir hukuk bitti tarzı anlamayın)

• Dil öğrenmek istiyorsan Türk alman, ybü, medeniyet yazabilirsin. Bunlar daha genç fakülteler, vizyonları daha geniş.

• akpaha kullanıcısına yanıt
    aynen öyle 5546546 hakkım olsa hiçbirini TM ye basmam

zamanında mallık ettim (şahsen)
  • Disenchantment kullanıcısına yanıt
    hocam türk alman yeri gerçekten sıkıntı ve alman hukuku görmenin akademisyenlik dışı bir faydası yok zaten hukuk zor üstüne bu ...

dokuz eylülün medeniyet ve yıldırım beyazıttan iyi olduğunu düşünüyorum

dili kendim de öğrenebilirim diye düşünüyorum bir de
  • Hocam üniversitenin öğrencilerine ingilizce öğretme gibi bir amacı yoksa okula rağmen ingilizce öğrenirsiniz. Okulla birlikte öğrenmek varken okula rağmen öğrenmeyi tercih etmek mantıklı değil bence.

İleri seviye ingilizce olmadan almancanın ne kadar faydası olur yapmak istediğiniz mesleğe/çalışmalara göre değişir ancak 1 yabancı dil fazladan öğrenmenin hiç tahmin etmeyeceğiniz faydaları olur.

Her yıl 19.000 civarında öğrenci hukuk fakültesinden mezun oluyor, kendinizi geliştirmek ve rakiplerinizden sıyrılmak istiyorsanız ekstralarınızın olması gerekiyor.
  • Ben memurum. Memurluktan bıktım serbest avukatlık için yksye girdim 30 yaşında. Avukatlık da ergenlik hayalimdi bu sene gerçek olacak inşallah.

Vallahi ise para boyutunda bakarsan İstanbul'da olacaksın hatta İstanbul'da okuyup yaz tatillerinde İzmir'e adım atmayıp çevre yapcaksın. Yazları hukuk ofislerinde gerekirse ücretsiz çalışacaksın. İngilizcenin yanında geçerli bir yabancı dilin de olursa zenginsin.

X firması çine gidiyor. Hop atla uçağa sözleşmenin hukuk danışmanı hem de yabancı dilin de var sıyırıp gelirsin parayı. Y firması Fransa'dan kozmetik ürün ithal edicek sözleşme için Paris'e gidiyorlar hop bizim çocuk hukuk danışmanı yanlarında.

Dediğim gibi para istiyorsan çevre yapman lazım. Ben infaz koruma memuruyum. Zaten cezaevinden tanıyorum yaşadığım ilin ilçenin müzmin mahkumlarını. Benim planım şuanda ceza avukatlığı yapmak.

Sen izmirliydin sanırım. İzmiri sana anlatmama gerke yok İzmir para olmayan bir yer. Para iş güç İstanbul'da. İzmir'de güzel yaşarsın ama parayı da kariyeri de İstanbul'da kazanırsın. Benim fikirlerim böyle arkadaşlar. Bilmiyorum sizler daha iyi araştırıyorsunuz gençler daha iyi bilir :)

• Disenchantment zeki birine benziyor tercih dönemi😊 bence dinle onu. Adamda genç yaşta hayvan gibi vizyon var. Anasını satayım keşke zamanında benim de böyle vizyon sahibi arkadaşlarım olsaydı. Bizimkilerin alayı berduş oldu ya 😄

• DevilsAdvocte D kullanıcısına yanıt
    hocam ben de farkındayım da istanbulda tutan üniler vakıf ve vakıf riskli

2 diil öğrenme amacım var ne yapıp edip ve bunu öğrendim moruk ya demekten ziyada toefl tesdtaf falan girmeyi düşünüyorum

izmirde de uluslararası şirket yok mudur hocam

izmirde yaşamıyoruz şuan

ama dokuz eylül tutanlar arasında en köklüsü gibi geliyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.