Şimdi Ara

Hubble'dan inanılmaz fotoğraf: Yıldızlararası dev baloncuk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konu süper...ama konuşulan İslam ve atatürk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ortadoğuluları muhatap alıp kendinizi yormayın onlar şimdi sırası gelen hanımlarıyla 383773. niteliksiz çocuğu yapmaya gidecekler.

  • QapriCe Q kullanıcısına yanıt
    Cevabım biraz geç oldu, hastalık vs derken anca gördüm.

    Ben evrimle maymunu İslamla evrimi karıştırmıyorum. Bunu karıştıran siz ve sizin gibiler.

    Ankebut suresinin 19. ve 20. ayetlerini bırak Kur'an'daki hiçbir ayetten evrimi çıkaramazsın. Kafana göre ayet yorumlama. Tefsir alimi misin? Müfessir misin?

    Hangi İslam alimiymiş onlar ki evrimi kabul etmiş ve gerçek İslam alimleri tarafından kabul görmüş.

    Sizin gibiler yeni çıktı son 10 yıldır. Evrimciler baktı bu safsata İslam aleminde hristiyan aleminde olduğu şekilde yerleşemez. Ne uyduralım diye düşündüler. "Kur'an'da evrim var biz Allah'a inanıyoruz ama herşey evrimle oldu yaa" diye bir safsata çıktı. Sizin gibi safdillerde bu fikre yapıştı.

    Yasin Suresi 82. " Bir şeyin olmasını dilediği zaman, O'nun emri, ona sadece "Ol!" demektir, o da hemen oluverir."

    Allah'ın kudreti ve ilmi evrim gibi bir şeye ihtiyaç duymaz. Bu Allah'ın kudretine kusur ve eksiklik isnad etmektir. O zaman da bu senin gözünle gördüğün kainat sarayı yaratılamaz. Çünki gözümüzle görüyoruz ki kainatta işleyen sistem ancak kusursuz ve sınırsız bir ilim sahibi tarafından yaratılabilir. Kainatta ve dünyamızda süregelen yaratılış bir evrim değildir. Herşey ilk yaratıldığı gibi aynı şekilde gözümüz önünde mükemmel bir şekilde yaratılıyor.

    Yasin 78-79 " Kendi yaratılışını unuttu da bize misal getirdi: Onlar çürümüş olduğu halde, şu kemikleri kim diriltecek?" De ki: "Onları ilk defa yaratan yine onları diriltecek! Çünki O, her türlü mahluku ve onları yaratmayı hakkıyla bilendir"

    Evrimcilere gelirsek. Ne diyorlar " yağdı yağmur çaktı şimşek sonra bugün çok özel labaratuar şartlarında bile olmayan olamayan bir şekilde bir ortam oluştu trilyonlarca atom -hepsi şuursuz cahil- kendilerince bir araya gelerek sanatlı bir hücreyi meydana getirdiler, he bu arada bu atomlarda kendi kendilerine yokdan var oldular kainattaki tüm düzen ve sistemleri bilecek kadar ilme sahipler - yani bu ne demek bir Allah'ı inkar edip kainatta ki zerreler adedince ilahları kabul etmektir çünki kainatta ki herşeyden haberi olmayan ve bunlara tesir etmeyen nasıl bu sisteme uygun bir canlı meydana getirebilir?- sonra bu tek hücreli cahil canlılar da bir araya gelip daha zeki bir hücreyi sonra daha zeki bir hücreyi..... ila ahir bir silsile gider.

    Diğer deyişle adam Leonorda Da vinci'ye gidip diyor ki senin bu Mona Lisa eserini sen yapmadın bu kendi kendine oldu zamanla boyalar meydana geldi sonra kağıt kendi kendine oldu sonra fırça oluştu sonra bunlar fırtınalı ve şimşekli bir ortamda nasıl çarpıştıysa ortaya böyle sanatlı paha biçilemez bir resim çıktı. Leonardo da "yapma ya vay anasını" mı derdi yoksa o fırçayı alıp...

    Yani sanatlı bir şeyin sanatkarını inkar etmek eğer ilim bilim her ne haltsa biz müslümanlar öyle ilimden bilimden irfandan Allah'a sığınıyoruz ve diyoruz ki "Bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz, bir harf kâtipsiz olamaz; biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?"




  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Ne bekliyorsun evrimci Science ve Nature dergisinde yayınlanmasını mı? Biz üniversitedeyken evrimci hocalar evrime itiraz edip aykırı birşey söylersen seni asla dersten geçirmezdi. Bilime bak bilime alternatif görüşe karşı. Bugün dünyadaki meşhur bilimsel yayınların kontrolü evrimcilerde ne bekliyordun kendilerini çürüten yayınları mı yayınlasınlar. Bugün yahudi medyası nasıl kendilerine aykırı hiçbir yayını yapmıyorlarsa bu da aynı terane.

    Yukarıda bir arkadaşa yazdım sana da buraya yazıyorum sizin evrim teoriniz şunu kabul etmeyi gerektiriyor.

    "Yağdı yağmur çaktı şimşek sonra bugün çok özel labaratuar şartlarında bile olmayan olamayan bir şekilde bir ortam oluştu trilyonlarca atom -hepsi şuursuz cahil- kendilerince bir araya gelerek sanatlı bir hücreyi meydana getirdiler, he bu arada bu atomlarda kendi kendilerine yokdan var oldular kainattaki tüm düzen ve sistemleri bilecek kadar ilme sahipler - yani bu ne demek bir Allah'ı inkar edip kainatta ki zerreler adedince ilahları kabul etmektir çünki kainatta ki herşeyden haberi olmayan ve bunlara tesir etmeyen nasıl bu sisteme uygun bir canlı meydana getirebilir?- sonra bu tek hücreli cahil canlılar da bir araya gelip daha zeki bir hücreyi sonra daha zeki bir hücreyi..... ila ahir bir silsile gider.

    Diğer deyişle adam Leonorda Da vinci'ye gidip diyor ki senin bu Mona Lisa eserini sen yapmadın bu kendi kendine oldu zamanla boyalar meydana geldi sonra kağıt kendi kendine oldu sonra fırça oluştu sonra bunlar fırtınalı ve şimşekli bir ortamda nasıl çarpıştıysa ortaya böyle sanatlı paha biçilemez bir resim çıktı. Leonardo da "yapma ya vay anasını" mı derdi yoksa o fırçayı alıp...

    Yani sanatlı bir şeyin sanatkarını inkar etmek eğer ilim bilim irfan her ne haltsa biz müslümanlar öyle ilimden bilimden irfandan Allah'a sığınıyoruz ve diyoruz ki "Bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz, bir harf kâtipsiz olamaz; biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?"




  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    mesele şuursuz atomlar degil evrimcilere yanlış yerden vuruyonuz bak şindi ...


    bu adamların inandıgı evrim MÜKEMMEL ÖTESİ BİR MUCİZE

    denizin yarılması neki evrim inancı ----------> programlama


    erkegin menisi kadının rahmi yumurtalar ------> inşa süreci 9 ay anne karnında ... hücreler şuursuz degil tam tersine şuurlu herbiri ne yapması gerektiğini biliyor ..


    insanın gözlemlediğimiz yaratılışınada evrim dielim ne dersen de aklın kavrayamadığı bir mucize bu

    inandıgı evrim bir programlamadır mucizedir GÖRMEZ inatcılık eder


    adam zaten kendini inkar ediyor kendini inkar eden birine " bir harf katipsiz olmaz " demen hiç bi anlam ifade etmiyor .

    anladın !!

    zaten biliyor neyin ne oldugunu örtmeyi görmezden gelmeyi seciyor




  • Bu kadar güzel bir fotoğraf, öğrendiğimiz yeni bilgiler hakkinda konuşmamız gerekirken yazık. Evrime de Kuran'a da ateiste de saygı duymayı öğrenemedi şu forum gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    yeni bilgi felan öğrendiğin yok sallama sende şindi


    daha güzelini yapıyom fotoşopla daha renkli japon umumhanesi gibi ışıl ışıl

    "Dünya'dan 7.100 ışık yılı uzaklıkta bulunan nebulanın kalbindeki dev yıldız Güneş'ten yaklaşık 20 kat daha fazla kütleye sahip. SAO 20575 isimli bu yıldız inanılmaz boyutlarının yanı sıra Güneş'in 400.000 katı daha fazla enerji de yayabiliyor. SAO 20575 bu özellikleri nedeniyle aynı zamanda çok büyük bir yıldızlararası rüzgar kaynağı.

    Bubble Nebula da yıldızlararası basıncın inanılmaz yüksek olması nedeniyle sürekli büyümeye devam ediyor. Saatte 100.000 kilometre hızla genişlemesini sürdüren nebulanın şu anda yaklaşık 5-8 ışık yılı çapında olduğu tahmin ediliyor. Bir başka deyişle nebula 50-80 trilyon kilometre genişliğinde."

    Bunları bilerek doğdunuz sanırım? Burada kimse kimsenin asker, kahve arkadaşı değil. Saygılı olmanızı tavsiye ederim, bu tip konuşmalar yapacaksanız konu dışına gidebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.