Şimdi Ara

Huawei P20 Pro [ANA KONU] (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.484
Cevap
109
Favori
548.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 8 yıldır akıllı telefon kullanan birisi olarak Huawei hem donanım, hem işlevsel arayüz hem de malzeme/cihaz kalitesi olarak beni oldukça tatmin ediyor.

Arada denemek için kullandığım modelleri saymazsak Desire HTC modelinden başlayan android kullanma sevdam ilk Samsung Galaxy modelleri ile devam etti. Bir ara moda olan kısa süre kullandığım Sony Xperia modelinin ardından tekrar Samsung ve nihayetinden androide ara vererek ıphone kullandım. Iphone kullanmaya başlayınca insan başlarda kendini kısıtlı gibi hissediyor. Jailbreak yaptıktan sonra aslında onun da genişletilebilir sınırları olduğunu görüyorsunuz. Yeter yetmez tatmin eder etmez ayrı ancak yine de Android kadar rahat ve sınırsız bir kullanım alanı sunamıyor. İlerleyen yıllarda gerek Samsung gerek Huawei LG vs öyle güzel ekran ve kasa tasarımları yaptılar ki zaten sevdiğim Androide geri döndüm.

Yaklaşık 4 aydır (S7(1sene) s8(8ay) Iphone 7(7ay)) kullanmakta olduğum Huawei MATE 10 Pro telefonumu kasasında yaptığım çatlak sonucu soğudum için satışa çıkarmaya karar verdim. Zaten kırmış olmak beni 1k zarara sokacaktı bende elimdeki parayla P20 alıp Mate10'u da satmaya karar verdim.

Şimdi 5 gündür P20 Pro kullanıyorum. Mavi rengini daha kalıcı olması için tercih ettim, tw. rengi zamanla sıkabilir beni. Görüyorum ki moda telefonu olarak çıkan P20 Pro hem günceli yakalamış hemde hiçbir şeyden geri kalmamış.

İlk izlenim, cihazı ilk elinize aldığınız ve ekranını çalıştırıp ufak tefek ilk ayarlarını yaptığınız o an çok önemli. Cihaz bana yine çok keyif verdi. Özellikle arka parmak izi yerine ön parmak izi olmasını ilk açıklandığında yadırgamış ''arka parmak izi daha pratik ne gerek var ön ekrana koyuyorsunuz'' demiştim. Ancak görüyüyorum ki bu tuş sadece bir parmak izi sensörü değil. Şimdi kısa kısa yeni modelde gördüklerimi, beğendiğim ve beğenmediğim işleri paylaşacağım.

Parmak izi okuyucusu: Basit, artık sıradan olan bir parmak izi okuyucusu. Ancak Ayarlar/Sistem/Sistem Gezintisi/Ekran dışı gezinti düğmesi seçildiği zaman hem %11 daha geniş bir ekrana sahip oluyorsunuz hem de örneğin İphoneX te olduğu gibi tek parmak ile 3 işlemi aynı anda yapmanıza olanak sağlıyor. Tabiki bu tuş arkada olsa bunların hiçbiri yapılamayacaktı. Tek basarsanız bir önceki ekrana (geri tuşu), basılı tutarsanız ana ekrana (titreşimle geri bildirimi veriyor ve home tuşu özelliği), butonun üstünde parmağınızı sağa veya sola kaydırırsanız da açık uygulamaların olduğu menüye ulaşabiliyorsunuz. Basit gibi görünen çok güzel bir iş bu.

Yüz tanıma: İphone x ne kadar daha hassas biliyorum ama Galaxy cihazının veya önceki huawei modellerinin yaptığı yüz tanıma ile kilit açma olayından çok daha hızlı ve sorunsuz çalıştığını söylemek mümkün.Çoğu zaman (Direk ekranı açma özelliğini kullanıyorsanız) kilit bildirim ekranını görmeden ekran açılmış oluyor(Ardından bu özelliği kapattım ve bildirim ekranını görme ile kullanıyorum, daha kullanışlı geliyor, bunu seçenek olarak sunmaları da güzel olmuş, iphone'un tercihi doğru olsa da seçenek olarak sunmalılar bence). Gözlük hariç kafamda şapkayla, karanlıkta, zifiri karanlıkta, güneş altında, neredeyse ekranı göremeyecek kadar ışık vurduğu anlarda bile sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Açıları internette vardır ama sadece çenemi görebildiği açılarda bile 2 saniye gecikmeli olsa bile açıyor. Zaten elimi uzatabiliyorsam milisaniyelerde açtığı bir parmak izi sistemi de mevcut. Çok başarılı buldum.

Çentik: Ekranı daha geniş kullanabilmek adına yeni ve harika bir düşünce. Sonuçta sensörleri A kalite kullanmak istiyorsak şimdilik başka bir seçeneğimiz de yok. Ancak Iphone x, one plus6 gibi güncel çentikli modellerde olduğu gibi üst köşelerin kavisi ile alt köşelerin kavis yani 4 köşesinin de kavisi eşit gibi gelmedi bana. Sanki orantısız duruyormuş gibi geldi. Çok mu önemli? belki değil ama simetrik açıdan bu kadar takıntılı bir firmanın bu detayı atlaması garip geldi açıkçası. Mantıklı bir başka açıklaması veya köşeler birbirine denkse onu bilmiyorum.

Ekran: Zaten Mate 10 pro'da harikaydı, hayal kırıklığı yaşamayacağımı biliyordum. FHD+ Huawei ekranı tartışmasız piyasanın en iyi 2-3 ekranından biri.

Kasa ve tasarım: Kasa mate 10 pro'dan daha ergonomik. Avuç içinde daha iyi duruyor. Çok şık ve göz alıcı(tabi maalesef kılıfla kullanıyoruz biraz havası kaçıyor) :( .

Ön kamera: Gereksiz ön kamera efktlerini kapatınca gayet başarılı bir ön kamerası var. Zaman zaman aldığı ışığı karıştırıp garip renkler verebiliyor ancak şöyle bir ekranı sallayınca odaklamayı tekrarlayınca bu sorunu düzeliyor. Gelecek güncellemeler ile buna bir düzenleme getirmeleri şart, hızlı sonuç almaya çalışanların canını sıkacaktır. Bunun dışında Mate10 pro'nun hemen hemen aynısı. Eksta yine İphone x te gördüğümüz ''sahne ışığı efektleri'' eklenmiş. Başarılı, çekim sonrası ışık açılarını ayarlamak falanda hoş olmuş. Çok fazla kullanmayacağımız basit şeyler :) . Ayrıca cihazın arka kasası kılıfsız kullanacaksanız ayna gibi. Arka kamera ile de selfie çekebilirsiniz :).

Batarya: Mate 10 pro'da Nova başlatıcısı ile yaklaşık 6-7 saat ekran süresi alıyordum. Aktif bir sosyal medya, youtube, spotıfy ve mail kullanıcısıyım. Whatsapp grupları da o biçim. Wifi ve 4g de sürekli açık. 2-3 gün kendi arayüzünü ve mail uygulamasını kullandım sonuç ortalama aynı, ancak 1 saat kaybettiriyor. Nova ve Gmail mail uygulamasına geçtim bugün yine 7 saat aldım.

Cihazın hızı uygulamalar arası geçişi Huawei'nin klasik arayüzü ve stabil oluşu, hiç çökmeyişi. Basit gibi görünen ama çok kişiselleştirilebilir arayüze sahip oluşu, şık ve havalı kasası, 3'lü olması abartı ve çok gerekli olmasa da en az mate 10 pro kadar ve piyasanın en iyi 3-4 akıllı telefon kamerasından birine sahip oluşu beni yine Huawei almaya çeken özelliklerinden bazıları. Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Soru veya kıyaslamak istediğiniz bir şey olursa Mate 10 PRO ve P20 Pro şuanda hazırda elimde bulunuyor. İkisi arasında kalan varsa bu yazdığım ufak bir rehber olabilir belki. Sürekli söylenen şeyleri söylediysem de affola. Geniş bir alan kapladım, keyfi gelen okur, birilerinin işine yarar diye umuyorum.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musketeer. -- 5 Haziran 2018; 2:20:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sakulta8585

Arkadaslar, ben yillardir iOS kullaniyorum, fakat Android deneyimi yasayabilirim belki yakinda.
    O yüzden, bi sorum olacak.
    iPhone‘da Notlarınızı parola korumasıyla güvende tutmak icin bir imkan sunuyor iOS.
    Bu Android‘de de var mi? Yani herhangi bir uygulama indirmeden (Playstore), cihazda böyle bir uygulama oluyormu Telefonun icinde. Mesela Huawei P20‘de?!
    Google KEEP kullanıyorum, not programı olarak IOS Not uygulamasına en yakın bu. Şifreleme konusuna gelince cihazın kendi uygulama şifreleme bölümü zaten var. İstediğiniz uygulamaya giriş için şifre koyabiliyorsunuz.
  • Musketeer. kullanıcısına yanıt
    Bi göz atacagim, sagolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta8585 -- 5 Haziran 2018; 2:20:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    S9 plus ile yanyana koydum ses seviyesini kendimce karşılaştırdım bir tık daha s9 plus daha iyi basları ama çok aman aman bir fark yok iyi bir kulaklıkla çok güzel ses alırsınız ben anker sondbust life kullanıyorum çok memnunum fotoğraftan biraz anlıyorsan kmera konusun da p20 pro derim pro mod kullanıyorsan ikisi de iyi tabi ki tercih sizin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    s9 derken s9+ tan p20 derken de p20 pro dan bahsettiğinizi düşünerek cevap veriyorum.

kamera konusunda p20 pro daha iyi. gece çekimi p20 proda uzun pozlama yapıyor ve bir tık daha iyi. s9+ yavaş çekim özelliğini vurgulayıp duruyor ama çok kullanışsız ve gereksiz.

kulaklık sesi ikisininde aynı diyebilirim, ikisi de iyi. kesinlikle pişman olmazsın.
    hoparlör sesi ise s9+ biraz daha tok bir ses veriyor, bası daha fazla, p20 pronun sesi ona göre biraz tiz kalıyor ama öyle aman aman bir fark yok.

ekran konusunda ise p20 pro iyi, s9+ ise iyi ötesi. ama özellikle uyarıyorum galaxy s6- s7 edge modelleri, s8 den bu yana tüm s serisi ayrıca note 8 de yer alan kıvrıklı ekran nedeni ile ekran koruyucu sorunu yaşanıyor. verimli ekran koruyucuları yok.

s9 ve p20 yi kast etmişseniz bilgim bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferfb -- 5 Haziran 2018; 9:0:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abuz

Hocam spigen.com.tr adresinden aldım. Her zaman bu siteden alıyorum. Çok sağlam kılıfları var.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim.

Dün aliexp. den slikon kılıf bulmştum kenarları kırmızı kaybettim siteyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonKaleFener

Teşekkür ederim.

Dün aliexp. den slikon kılıf bulmştum kenarları kırmızı kaybettim siteyi

Alıntıları Göster
    Hocam spigendeki kılıflar gerçekten kaliteli. Note 4 telefonumu komik gelecek ama arabanin üzerinde bırakıp unuttuktan sonra hareket edip yola düşürmüştüm. Ekranı kırılmadı en ufak zarar görmedi. Bu konuda gerçekten çok güveniyorum kılıflarına

Şuan tek eksik p20 pro için alternatif yok. Oda yakında gelir.

• Valla ben kutudan çıkan kılıfı kullanıyorum ama bişey olacak diye korkmasam onu da çıkarıcam telefon kılıfsız çok güzel duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar sorundan sonra arıza yok diye geri göndermeleri? Tüketici mahkemesi yolu gözüktü. Bundan sonra bilmediğin markalardan bir daha telefon almak asla!

• ß@R!$ ß kullanıcısına yanıt
    Telefon çalışmıyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

Uzun araştırmalar sonucu p20 pro almamaya karar verdim ekim de tanıtılacak olan mate 20 yi bekleyeceğim.

Kendimce p20 pro nun artı eksi grafiği yaptığımda p20 pro 5000 tl yi hak etmiyor.

+ arka kamerası çok iyi

+ hi fi ses desteği var

+ 4000 mah batarya

+ parmak izi ön tarafta

+ tasarım

+ oled ekran

Eksilerine gelirsek:

- ekranda hdr yok

- Bluetooth 4.2(samsungun yeni akıllı saatini bekliyorum)

- Ön kamera rakiplerine göre kötü

- Kirin 970

- Video performansı

- Ois rakiplerine göre baya kötü

Mate 20 de beni cezbeden özellikleri ise :

+ 7nm ile gelen yeni kirin 980

+ 5g desteği ( uzun süreli kullanacağım için 2020 doğru 5g gelecek diye duyumlardan ötürü )

+ bluetooth 5.0

+ ön kamera ve video çekimlerinde daha iyi olacağını tahmin ediyorum.

+ 7 nm ile pil performansında artış

+ iddialara göre antutu testlerinde 356.918 ile rakiplerine büyük bir fark atması

Bu nedenlerden dolayı emektar sony z2 ile 3 ay daha devam etme kararı aldım. Alacak arkadaşlara tavsiye olsun diye yazmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paypo9 -- 5 Haziran 2018; 16:19:38 >

• Musketeer. kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık çok güzel Bi açıklama olmuş

• Elinize sağlık çok güzel çok faydalı bi açıklama olmuş.

• Elinize sağlık güzel açıklamışsınız her şeyi ama şunu ekleyeyim p20 pro da Ois sadece 4k video çekiminde kötü çalışıyor onda da kötü değil berbat çalışıyor ama 1080p de gayet iyi sonuç veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

Telefon çalışmıyor mu?
    Çalışıyor. Instagram'da kasma ve fotolarda yakınlaştırma yaparken ekran kayması mevcut. Bir de Wipe cache/hard reset işlemi yapılmıyor hata veriyor. Ayrıca uygulamalarda gezinirken şarjı su gibi gidiyor bu hatalardan dolayı. Anlayacağınız ayıplı bir ürün zira arkadaşım ithalatçı garantili aldı ve bu sorunların hiçbiri onda yok, burada da yaşayan yok. Kakalamaya çalışıyorlar. Yarın gidip bakacağım yine aynı ise yine vereceğim geri. Nasıl olsa 3.de yenisini vermek zorundalar... Ama keşke paramı verseler de bir daha hiç bulaşmasam şu Huawei'ye. Şimdi daha iyi anlıyorum gerçekten de "iPhone'dan şaşmam diyenleri". Kafa rahat böyle saçma sorunlar yok al kullan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ß@R!$

Çalışıyor. Instagram'da kasma ve fotolarda yakınlaştırma yaparken ekran kayması mevcut. Bir de Wipe cache/hard reset işlemi yapılmıyor hata veriyor. Ayrıca uygulamalarda gezinirken şarjı su gibi gidiyor bu hatalardan dolayı. Anlayacağınız ayıplı bir ürün zira arkadaşım ithalatçı garantili aldı ve bu sorunların hiçbiri onda yok, burada da yaşayan yok. Kakalamaya çalışıyorlar. Yarın gidip bakacağım yine aynı ise yine vereceğim geri. Nasıl olsa 3.de yenisini vermek zorundalar... Ama keşke paramı verseler de bir daha hiç bulaşmasam şu Huawei'ye. Şimdi daha iyi anlıyorum gerçekten de "iPhone'dan şaşmam diyenleri". Kafa rahat böyle saçma sorunlar yok al kullan...

Alıntıları Göster
    Böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm. Para iadesi isteme hakkınız var, böyle bir şey söz konusu değil, ayıplı malı istemeyip para iadesi alabilirsiniz daha önce başıma geldi böyle durum hem sony hem de samsungdan paramı aldım. Ayrıca "ayfında" sorun yok diye bir şey yok. Arkadaşımın ayfınu vardı, 3 gün oldu alalı, verdi, swap ürünle değiştirdiler, onda da aynı sorun çıktı, yine swap'la değiştirdiler, siz ayfondan ürün aldığınızda size raftan sıfır telefon verdiklerini mi düşünüyorsunuz, bir kez daha düşünün. para iadesi almak için apple'a dava açan birileri vardı buralarda. her biri sorunlu, keşke yaşamasaydınız bu sorunu. inşallah paranızı alırsınız, ayfonunuza dönersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

Böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm. Para iadesi isteme hakkınız var, böyle bir şey söz konusu değil, ayıplı malı istemeyip para iadesi alabilirsiniz daha önce başıma geldi böyle durum hem sony hem de samsungdan paramı aldım. Ayrıca "ayfında" sorun yok diye bir şey yok. Arkadaşımın ayfınu vardı, 3 gün oldu alalı, verdi, swap ürünle değiştirdiler, onda da aynı sorun çıktı, yine swap'la değiştirdiler, siz ayfondan ürün aldığınızda size raftan sıfır telefon verdiklerini mi düşünüyorsunuz, bir kez daha düşünün. para iadesi almak için apple'a dava açan birileri vardı buralarda. her biri sorunlu, keşke yaşamasaydınız bu sorunu. inşallah paranızı alırsınız, ayfonunuza dönersiniz.

Alıntıları Göster
    Umarım. Yarın gidip göreceğiz...

• Arkadaşlar P20 çok kötü bir telefon mu yahu, kimse P20'den bahsetmiyor, varsa yoksa p20 pro.

Ben ikisini de karşılaştırdım, P20 daha ergonomik geldi, siyah rengini aldım.

Nova Launcher'ı da kurdum, şu uygulamaların boyut ve şekil olarak birbiri ile alakası olmaması hiç hoşuma gitmiyor. Sarjı sabah aldığım zaman ertesi sabaha kadar çok rahat gidiyor. %10 ile falan tekrar şarja takıyorum.

Spigen'in kılıfını aldım ama telefonu kalınlaştırıyor. O yüzden çoğunluk kendi kutudan çıkan kılıfı kullanıyorum.

Bilmiyorum Pro'mu almalıydım.

• İphone X inanmayanlar için. %10 şarj

• goldweb kullanıcısına yanıt
    Mükemmel rakam. WiFi mı 4g mi kullandınız hocam

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.