< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (69. sayfa)

-
-
Yaklaşık 2 hafta önce falan kız arkadaşıma Matepad Pro 10.8 aldık. Aynı evde yaşıyoruz ve iki cihazı da aktif olarak kullanabiliyorum. Sizin bahsettiğiniz ağır çalışma ve animasyonların kasma sorunu tamamen 120hz ve 60hz farkından kaynaklı. İkisinin de kendini tercih ettirebilecek farklı avantajları var. Örneğin sizin de dediğiniz gibi çerçeve inceliği, desktop modu gibi özellikleri gördükçe değiştiresim bile geldiği oluyor. Fakat iş 120hz ekran ve kaleme gelince Matepad 11 çok daha ağır basıyor benim için. Bir de gariptir ki iki cihaza da geekbench testi yaptığımda Matepad 11 önde götürmesine rağmen uygulama açılış hızlarında Matepad Pro 10.8 hepsinde kafa attı benim cihaza. EMUI ve Harmony OS stabilite farkı olarak yorumladım sadece.
-
Acaba ekranı android tvye yansıtmanın var mı bir yolu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kalem nasıl kırıldı ve Süreç ne durumda bende kalemi çok aktif kullanıyorum ve sürekli düşürüyorum çok şükür kırılmadı inşallah kırılmaz da.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet bende onu kastediyorum hani 120hz olmasa da olur denmeyecek kadar çok fark ediyor ki ben dinamikte kullankatayım.
Kesinlikle matepad pro ne sunuyor ise sunsun bu akıcı hissiyat sonrası samsungun tab 4 ve varyantı olan çocuk eline verilen tablet hissiyatını sunduktan sonra kesinlikle ve tekrarlıyorum kesinlikle alınmaz hatta karşılamayı uygun bile bulmamaktayım.
Yarım metrelik masadan yere düştü, o sıra ucu kırılmış kalemin. Sadece ucu kırıldı diye sorun etmedim, yenisini takmaya çalıştım ama takılmadı. Sonradan fark ettim ki ucun yarısı kalemin içinde kalmış ve internette gördüğüm kadarıyla da hep aynı şekilde kırılmış M Pencil uçları. Huawei ile görüştüm, garanti için ilgilendiler ve kargo kodu verdiler. O sırada internette de çok fazla araştırdım ama garantiye gitse de kaleme bakmadıklarını ve geri gönderdiklerini gördüm. İşimi şansa bırakmak yerine risk alıp kaleme giriştim, içindeki parçayı ne yapıp edip çıkardım ve yeni uç takabildim. İçindeki ucu çıkarana kadar çok ter akıtıyor insan. Bu esnada da sağ olsunlar iki defa aradılar Huawei'den. Sorunu takip etmek adına teyit maksatlı iki farklı kişi aradı gün içinde. Böyle bir destek olması da ayrıca hoş.
Göz 120'ye alışınca 60 çok kasıyor gibi geliyor insana haklısınız. Ancak o derece abartılacak kadar da değil hocam. Performans olarak bahsettiğiniz tabletler yanına bile yaklaşamaz Pro'nun. Sadece arayüzde farkediliyor zaten bu akıcılıktaki mevzu. Oyun, program vs. kullanımında öyle aman aman hissettirmiyor 60hz olması. Bazı insanlar için 120hz hiçbir anlam ifade etmiyor mesela. Hatta Matepad 11'i bile şarjı daha uzun gitsin diye 60hz de kullanan tanıdığım var.
Merhaba,
Yok hocam ben koruyucusuz kullanıyorum. Mesaj bildirimi gelmemiş şimdi gördüm geç oldu biraz.
Ağustos yada Eylül gibi almıştım herhalde tableti. Hiçte uğraşmadım jelatin takacam diye. Ekrana da bir şey olmadı. Belki gün ışığında falan iyi silip baksak kılcal bir şeyler vardır. Ama oda mikronluk şeyler olur. Sürekli kılıfla kullanılıyor düşse bile çok bir şey olmuyor.
Tab s6 lite aldığımda çok uğraşmıştım. Taktım baloncuk kaldı. Başka aldım mukavva seviyesinde bir şeyi koruyucu diye yolladılar kalemin ucunu çabuk yedi vs. saçma sapan böyle para harcayacağıma ekranı kırarsam yaptırmam daha mantıklı geldi:) Ondan beri tablete ekran koruyucu ile uğraşmıyorum. Arada Paperlike hevesim oluyor sadece ona da bulaşmadım henüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckobat_78 -- 18 Mart 2022; 23:5:17 > -
Geçenlerde arkadaşımın yanına gittim kendisi İpad 9 almış.
Bir kaç gün inceledim takıldım vs.
- Açıkcası yazılım olarak bizim cihazdan daha stabil geldi bana. Ama atla deve değil aradaki fark. Daha kusursuz bir akış hissettim.
- Yazılım tarafında çok övüyorlar işte tablete özel uygulamalar vs. onda da bazı alışveriş uygulamaları vs zorunlu dikeyde açıyor. Ben düşünüyordum ki İpad'de bu durum hiç yok ama aynı şeyleri yaşıyorsun.
- Ama ekran olarak bizim ekranın yanında çok basit. 4600'e almış. Bence bu cihazın muadili değil.
- Hep dedim tablet alırken telefon gibi düşünmemek lazım. Telefonda Huawei olunca mesela seni bir sıkıntıya sokuyor herkes kullanamaz. Ama tablette canavar gibi. İlk çıktığında zaten arayüz Samsung tarafına göre çok daha tabletti.
Not uygulamaları ile ilgili yeni alanların hep sıkıntıları oluyor. Benim bulduğum en iyi kombinasyon.
Flexcil+ Noteshelf
- Flexcil ile not okuyoruz kullanımı çok kolay makale çizmesi vs güzel ve stabil bir uygulama.
- Noteshelf ile de yazımda çok memnunum. Noteshelf'in yazım hissiyatı diğerlerinde(flexcil, jnotes ve touchnotes) yok. Noteshelf yazı yazıyor gibi bir his var diğerlerinde dijital bir yapay hissiyat var.
- Birde Noteshelf'i ekran bölmede 2 kere kullanamıyorsunuz. Onun için Flexcil ile ekran bölüp kullanma iyi oluyor.
- Jnotes tableti aldığımda başta denediğim uygulamalardan güncelleme ile ne kadar düzeldi bilmiyorum. Ama saçma bir bug vardı uygulamada aniden kapanıyor muydu neydi hatırlamıyorum. Onun dışında Flexcil yerine olabilirdi belki. Ama Jnotes playstore'da yok Flexcil Appstore, Playstore ve Appgallery 3'ünde de mevcut geliştirici ekip daha iyi çalışacaktır diye düşünüyorum.
- Touchnotes ben onda sayfa yakınlaştırıp uzaklaştırma mantığını bir türlü sağlıklı bir şekilde oturtamadım :)
-
Touchnotes da sayfa yakınlaştırmada sorun yaşıyorsanız ayarlardan çift tıkla sayfa yakınlaşma ve sayfayı otomatik ortalamayı kapatip deneyin.
Touchnotes kullanıyorum ben. Jnotes sizin dediginiz gibi kendi kendine kapandığı için geçmiştim. Şu anda bana yeterli geldiği için tekrar geçmedim. Yalnız ben test kitabından soru çözmek için kullanıyorum şu anda. El yazısı deneyimi pek hoşuma gitmiyor.
Ücretsiz hali jnotes dan daha çok imkan sunuyor. Jnotesdaki yazıyı otomatik text e çevirme de gelecekmiş ama ne zaman bilmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar, telefon ile aynı WhatsApp hesabını WhatsApp uygulamasi ile kullanmanın bir yolu var mıdır?
Teşekkürler,
Ücretsiz olarak en özelliklisi Touchnotes galiba. O ayarları da denedim ama istediğim gibi rahat hissedemedim. Şimdikiler gayet iyi geldi. Huawei neden neboo falan getirmek yerine düzgün bir taneyi komple almadı anlamıyorum. Yada bir Samsung Notes seviyesinde kendi çalışma yapmıyor. Tablette kullanmayan kesim var ama ciddi bir kesimde üniversite hayatında kullanmak için tablet almaya başladı. Yerleşik sağlam bir şey yapmaları lazımdı. Şuankiler bir kerelik yapılmış özelliksiz şeyler. Neboo falan hikaye.
-
Güzel cihaz tam benlik. Ara sıra pdf okuyorum kalemiyle ufak notlar alıp altını çiziyorum. Ekranı fena değil çok çok da iyi değil. Hoparlörler mükemmel, akıcılık güzel.
Matebook d16 var kaydırarak dosya aktarma işi falan on numara olmuş bayıldım. Bir makale indiriyorum şuraya at buraya at derdi yok kaydır direkt tablete geçsin. İkinci ekran vs. de güzel ama gelişmesi lazım.
10 üzerinden 7-8 lik cihaz. Kalem + klavye + mouse + router 5300 lira. Bundan iyisi zor olur zaten. Bu arada router çok işime yaradı onu da belirteyim gayet güzel cihaz.
-
Sanirim kampanya sona erdi, dogru mu?
Devam ediyor hocam sitesinde. Kalem + klavye + router 400 liraya ekleniyor. 5700 oluyor matepad 11 özel kupon vardı A400MP11 sanırım geçmiş sayfalarda vardı. Bunu kullanınca 400 tl indirim yapıyor 5300 oluyor. Sipariş teslim edilince maile kupon geliyor mouse için
-
Kuponun gecerlilik suresi dolmus sanirim hocam
Bunun için masaüstü destekli tarayıcı gerekiyor. Kendi sitesinden WhatsApp web kullanabilirsiniz. Ben kiwi browser kullanıyorum. Hali hazırda olan tarayıcı arada sacmaladigi için sadece masaüstü modunda çalışmıyor, bu da WhatsApp'ın çalışmamasına neden oluyor. Ancak kiwide böyle bir şey yaşamadım. Isterseniz ayrıca opera da kullanabilirsiniz.
400 tl'lik kupon bitti ama Huawei Store uygulamasını indirirseniz 300tl'lik kupon veriyorlar. Tek başına 64 gb Ipad Air'in güncel fiyatının 10,700tl olduğu bir piyasada ( klavye+kalem ile 15,250tl) 5,400tl'lik tablet+klavyeli kılıf+kalem+mouse+router paket fiyatı bence hala makul. Keza ben router ve mouse'u satmayı planlıyorum. Benim gibi yaparak daha uyguna dahi getirebilirsiniz. Bu arada tabi M1 işlemcili Ipad Air ile SD865'li huawei matepad 11'i kıyaslamak saçma olur ama tableti profesyonel uygulamalar için kullanmayacak kişilere Huawei daha f/p sunuyor bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayk23 -- 20 Mart 2022; 1:12:54 >
Arkadaş bende Matepad 11 yeni aldım daha elime ulaşmadı, yalnız aklımda bir soru var yardımcı olurmusunuz?
-Harici diskim var 1 tb bunu tablede bağlayıp içerisine yedekleme yapabilir miyim?
-Telefonu aynı şekilde bağlayıp yedekleme yapabilir miyim?
-Eğer yapılıyorsa bunun için en uygun Type-c hub hangisidir?
-Son olarak Pc masa üstü modu bu tablette varmıdır?
Pc masa üstü modu maalesef şu an yok ama masa üstü gibi uygulamaları klasör sekmesinde açıp boyutlarını belirleyebiliyorsun. Klavye ve mouse bağlı iken biraz da olsa masaüstü deneyimi yaşatıyor bu özellik. Umarım Harmonyos 3.0 ile de eklenir masa üstü modu. Henüz deneme şansım olmadı ama harddisk'in type-c hub aracılığı ile bağlanabildiğini youtube incelemelerinde görmüştüm. Daha önceki sayfalarda insanlar memnun oldukları Type-C hublarını paylaşmışlardı, bir göz atabilirsin. Umarım bir nebze yardımcı olabilmişimdir :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X