Merhaba, Kendi telefonumda (nothing phone) bu durumu çözümleyebildim. Gerekli programlar, shizuku ve app ops programları. Shizukuyu çalıştırmak için wireless debugging açmak gerekiyor ki bunu halletmek çok zor değil zamanım olursa burada tekrar anlatırım ve eminim internette yeterince kaynak vardır. Huawei tabletimde de bu uygulamayı kullanıyorum ama tableti maalesef pc'ye bağlayarak yapmak gerekiyor. Gerekli ayarlar yapıldığında cihazı kapatıp açsanız bile ayarlar kalıyor. Sırasıyla yapılması gereken işlemler: - Geliştirici seçenekleri menusü açılacak. Sonra usb debugging(hata ayıklama) seçeneği aktif edilecek. - Cihaz usb ile pc'ye bağlanacak ve adb ile tek satırlık bir komutla shizuku aktif hale getirilecek. - Shizuku'nun arka planda çalışır kalması için batarya optimizasyonu ayarından optimize etme şekline almak gerekiyor. - Shizuku aktif çalışırken app ops uygulamasına girip shizuku onayı verilecek. Sonra diğer uygulamalarda ses çalıştığı zaman durdurmamasını istediğiniz uygulamalara listeden tek tek girip "Audio focus" seçeneğine tıklanıp "Ignore" seçilecek. Bu ayar ile seçilen uygulamalar üzerinden bir ses dinlenirken başka bir uygulamadan ses gelse dahi durmuyor. Ben spotify'da denedim. Xiaomi ve Samsung'dakine göre bir eksiği uygulamaların sesi bağımsız olarak ayarlanamıyor maalesef. Cihaz yeniden başlatılınca shizuku'nun yeniden başlatılması gerekiyor ve app ops'ta çalışmıyor haliyle, lakin önceden yapılan app opps ayarları aktif kaldığından sistem sıkıntısız bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Eğer sistem yeniden başlatıldıysa ve app ops üzerinden farklı uygulamalar içinde bu ayar değiştirilmek isteniyorsa yapılacak tek işlem: - Cihaz usb ile pc'ye bağlanacak ve adb ile tek satırlık bir komutla shizuku aktif hale getirmek, yeterli olacaktır. Evet biliyorum ilk ayar kısmı can sıkabilir ama bu cihazı alıp play store'dan(aurora store aslında) otomatik yükleme ve güncelleme yapmak isteyen arkadaşlar zaten bu adımları yapmış oluyorlar ki bence bu tableti efektif kullanmak isteyen herkesin yapması gereken bişey olarak görüyorum. Diyebilirsinizki bi ton para döktük niye uğraşıyoruz, ben tableti full aksesuar alırken ipad 9 düz versiyon ile aynı paraya denk geliyordu. Hakeza Samsung'un muadil cihazlarıda yüksek meblağ ile satılıyordu. Dedimki önceliğim not tutmak -mükemmel bir kalem performansıda beklemiyorum not tutmak için gayet yeterli- ve uygun fiyata eli yüzü düzgün bir ürün almak. Teknolojiylede aram fena değil bir şekilde yönetebilirim durumu diye düşünüp aldım. Kendi beklentilerimi karşıladı. Eğer eksiksiz bir deneyim isteniyorsa Apple veya Samsung almak tabiki daha mantıklı ama bedeli var. Ben biraz uğraşıp para karşılığı dahi olsa google hizmetlerini dahi çalışır duruma getirdim. Google drive ve sheet aktif olarak kullanıyorum, üyeliğim olsa Youtube uygulamasınında çalışacağından şüphem yok. Benim için önemli tek problem mouse, orta tuş diğer marka modellerdeki çalışmıyor, uzaktan pc'ye bağlanma uygulamaları maalesef efektif olmuyor. Umarım anlatım yeterli olmuştur. Eğer müsaitlik durumum olursa wireless debugging nasıl çalışıyor onun hakkında bir gösterim yaparım. |
Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (311. sayfa)
-
-
Merhaba,
Google play matepad 11 (2021) modelinde çalışmıyor(başka ülke yazılımında çalışıyor) şimdilik güncellemeyle çalışacağını düşünüyoruz. Matepad 11.5 ve 2023 modeli için emin değilim ama çalışıyor diye aklımda kalmış. Aslında tam google play değil ama micro g bir yazılım ile oluyor. Bu yazılımla google play hesaplarımızı tanıtabiliyoruz ve google drive gibi uygulamaları kullanabiliyoruz. Tüm uygulamalar olmasa bile çoğu çalışıyor. Denediğim google drive, sheet, authenticator, docs, keep notes ve youtube çalışıyor. Shizuku gibi metodları kullanmak gerekiyor eğer ben alayım direk herşey olabildiğince iyi çalışsın diyorsanız bulaşmayın. Ben biraz kurcalamayı severim ve beklentilerimi çok yükseltmeyerek kullanıyorum. Benim işimi görüyor-tatmin ediyor. Son iki-üç sayfayı okumanızı tavsiye ederim.
-
11 2023 güncelleme ile microg alacak bu yıl içinde güncelleme gelmesi bekleniyor. Güncelleme gelirse spoofing aktif olacakmış. Şuanlık play store yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2011 sürümü için bilginiz var mi hocam? Bu sekilde mi kalacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
huawei ailesiHarmonyOS 4.2 Alacak Modellerin Tam Listesihttps://www.huaweiailesi.com/harmonyos-4-2-alacak-modellerin-tam-listesi/#close
Buradaki haber iki modeli de gösteriyor. Umarım gelir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler hocam, umarım. Bekliyoruz artık.
Harmony 3 sürümüde Çin'de yayınlandıktan neredeyse 1 sene sonra geldi. Geçen sene temmuz gibiydi sanırım.
-
Peki hocam, gelsin de artık. Spoof sorunu çözülsünde,
Bu tableti almak yerine taş bile alsam dsha az zarara girerdim lanet olsun buna para verdiğim güne
merhaba hocam, matepad'den kopamıyorum sanırım, yeniden matepad air alarak gelmiş bulundum buraya. :) shizuku'yu aktif hale getiriyorum, aurora'da shizuku seçimini yapıyorum ancak yine de kurulumları manuel yaptırıyor bana. atladığım bir şey mi var acaba?
-
ADB tarafından yüklenen uygulamaları izle --> kapalı
-
evet şimdi oldu hocam, uzun zamandır kullanmayınca gözden kaçırıyormuş insan. :) teşekkür ederim.
-
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
-
Rica ederim. Cihaz nasıl?
-
matepad 11 ile kıyasladığımda bana artıları şu şekilde:
-büyük ekran (her ne kadar kağıt üstünde az görünse de canlıda ciddi fark ediyor)
-hos 3.1 olması nedeniyle micro g çalışıyor ve tüm google uygulamaları ve play store üzerinden satın aldığım uygulamalar lisans sorunu yaşamadan çalışıyor
-klavyesi ayrılabiliyor
bunlar dışında gerek performans, gerek akıcılık 11 ile fark göremedim. hatta daha çok fps drop yedirtiyor bile diyebilirim. ses kalitesinde de matepad 11 (2021) daha iyiydi diye hatırlıyorum.
yeni yeni deneyimliyorum dünden beri bakalım.
-
Merhaba,
Aurora ve shizuku nedir?
-
@faxcon94 teşekkürler hocam.
@volismo Aurora Store, Play Store alt yapısını kullanan bir uygulama mağazası. Shizuku ise adb ile cihaza bazı uygulamalar için yetki veren uygulama. Shizuku ile Aurora Store kullanarak otomatik uygulama yüklemeleri ve güncellemeleri yapabiliyorsunuz. Shizuku olmazsa uygulamaları ve güncellemeleri tek tek manuel olarak kurmanız gerekiyor.
-
Root gerektirir mi?
-
HUAWEI MatePad Air PaperMatte Edition aldım. Tablete sizler kadar hakim değilim. İlk izlenimlerim olumlu. Şimdilik çok memnunum.
-
shizuku zaten kısmen root görevi görüyor desteklediği uygulamalar için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X