Şimdi Ara

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.832
Cevap
182
Favori
524.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş
  • Bu attığınız 60 FPS. Aşırıdan sonra 90 FPS seçeneği olması gerekiyor.

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam teşekkürler tavsiye için, unlocked versiyonunu denedim telefonda ama yine de tablete ve kaleme özel spesifik durumlar göremedim kullanım kolaylığı açısından. Yani siz de araştırmışsınızdır muhtemelen en ideal uygulama bu herhalde ama tablet için sanki yeterli değilmiş havası verdi. 64 gb ipadin yeterli olacağına inansam aslında ona döneceğim ama bu dakikadan sonra 64 gb biraz mantıksız geliyor.

Ideapad Z510 (i5 4200M, GT740M, 8GB, 256GB Sandisk Ultra II)
  • mertcb kullanıcısına yanıt
    Galiba PDF üzerine yazma uygulamasından bahsediyorsunuz. Flexcil öneririm. Kaleme çift tıklama çalışıyor. Ben de Xodo denedim ama yazı yazma işiniz varsa, avuç içi reddetme özelliği olmadığı için çok yoruyor yazmak.

Flexcil harika. Ücretli sürüm var tabi. 14 gün deneme süresini başlatın. Ardından normal şekilde notlarınızı alın. 14 gün bitince, notlarınızı yedekleyin, uygulamayı silip yeniden yükleyin yine 14 gün deneme süresi alın. Sonra yedeğinizi yeniden yükleyerek kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Xodo daha çok Acrobat gibi, Flexcil ile pdf üstüne yazma çok daha iyi.

• Arkadaşlar merhaba. Ben üniversite öğrencisiyim ve derslerde çalışırken not tutmak için kalemle kullanabileceğim bir tablet arıyorum. İpadler için bütçem Yok. Ama Galaxy tab s7 fe ve mateped 11 için bütçem var ve ikisi arasinda kaldım. Tab s7 fe s pen ve Samsung notes ile geliyor ve amacım için çok uygun ama işlemci ve ram yetersiz gibi. Matepad 11 işlemci ram ekran kampanyayla gelen aksesuarlar çok iyi ama hem Google desteği yok hem de kalem ve not uygulamalari yetersiz gibi geliyor(en azından bu konuda Samsung kadar iyi değil gibi). Google desteği sorun değil normal teleofnda bile APK ile aram iyidir çözerim. Ama not tutma kısmı önemli. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Ya da bu ikisinden birini kullandiysaniz tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Bir de matepad 11 de aynı anda 2 uygulama kullanmak mümkün mü özellikle not uygulamalari için. Nerdeyse hicbir yerde bulamadım bu özellik hakkında bilgi. Pop up şeklinde açılıyor uygulamalar ama ekranı ikiye bölerek kullanım var mı? bu özellik benim için çok önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

Bu uygulamaya da bakacağım hocam teşekkür ederim tavsiye için. Şuan 6500 liraya pt'de 64 gb ipad 9 çok kafa karıştırıcı bir seçenek geliyor bana oyun falan değil pdf üzerine not alma, pdf okuma, medya tüketimi olarak kullanılacak bi cihaz için 64 yeter mi soru işareti var kafamda. Sizce hangisi daha makul?

Fiyatı iyi doğrusunu isterseniz. Ama iPad 9 iyi diyemeyeceğim. iPad 8'i kullanmış ve çok beğenmiş biri olarak söylüyorum bunu.

Öncelikle şunu bilin, Apple ürünlerini ayırmayı çok seven bir firma. Yarın bir gün sizde A13 Bionic var diye sizi iPad OS'in kritik bir özelliğinden mahrum bırakabilir. iPadOS en yalın haliyle, büyük ekranlı cihazlar için iOS benim gözümde. Tablet olma yararına hiçbir şey yok.

Kalem konusunda da çok umutlanmayın. Halen daha 1. Nesil kalem var. Kalemin şarj ucunun kapağı var mesela. Cihaza resmen saplayarak şarj etmeniz gerekiyor. Çok büyük saçmalık. Huawei'de bildiğiniz gibi kalemi manyetik olarak tutturmanız yeterli oluyor. Çok büyük rahatlık.

Dizi film tüketiminde 64 GB zorlamaz belki ama, uygulamaların ve genel yazılımım boyutu sürekli büyüyor, ileriyi düşünmeniz lazım biraz. Hele ki ben bu cihazı her türlü işin için kullanacağım diyorsanız zor. Yanınızda Harddisk gezdirin desem, bağlamak için aparar lazım, kim bilir kaç para. Ben mühendislik öğrencisiyim, bazı kitaplar tek başına 500 mb yer kaplayabiliyor. 128 tane böyle kitap bile alamayacak içine bahsettiğimiz cihaz.

Huawei'de Tip C avantajı var. Aksesuarlar çok ucuz, yanınızda sırf tableti şarj etmek için bir kablo taşımanız gerekmiyor vs.

Ben 32 GB modeli kullandım yaklaşık 5 ay boyunca, sıkıntı yaşamadım doğrusunu isterseniz. Ama ne oyun ne bir şey, sadece Netflix ve notlar vardı içinde. Ona rağmen az bir alanım kalmıştı. 64 GB, ben bunu en az 4 yıl kullanacağım derseniz yeterli olmayabilir.

Oyun olmadan, 32 GB alan kullanıyorum Huawei'de. Normalde bütün çalışma dosyalarımı koysam 40'a kadar gelecek. Sizin Android'de cache temizleme imkanınız var ama Apple onu sürekli büyütüyor. Aşırı "Diğer" Kullanımı başlığıyla Apple hakkındaki şikayetlere bakın derim.

Huawei sütten çıkmış ak kaşık mı? Değil. Google servisleri olmaması bazen zorluyor. Bazı uygulamalarda optimizasyon eksikliği var. Sistem Apple kadar pürüzsüz çalışmıyor bazen, arada net takılmalar görüyorum. Kaldı ki Snapdragon 865'li 4 cihaz daha kullandım, 2'sini halen kullanıyorum ve hiçbirinde böyle şeyler olmuyordu. Yani açıkça bir optimizasyon eksikliği var. Harmony OS'in yeni versiyonu ile düzeleceğini düşünüyorum ama şimdilik durum böyle.

Yine de, 6800 liraya aldığım bu üçlü paket, eski bir iPad Pro kullanıcısı olan beni çok mutlu etti. Klavye ile istediğim yerde işlerimi hallediyorum, kalem çok hızlı şarj oluyor ve şarjı bitmiyor. Kamerası çok iyi. Belge taramayla çok işim oluyor ve arka kamera flaşı çok işime yarıyor. Kameranın konumu olması gerektiği gibi, görüntülü görüşme yaparken insanlar yandan bakmıyor bana. Ses kalitesi muazzam, iPad Pro ayarında, 9. Nesil bu kadar iyi ses veremez asla. Performans deseniz genel olarak gayet iyi, arada çeşitli takılmaları çok dert etmiyorum, güncellemeler yolda nasılsa. Çok geniş bir uygulama yelpazesi var, reklamsız YouTube'dan tutun, Google'dan tamamen arındırılmış Chrome'a kadar her şey elimin altında. Bu şartlarda iPad düşünmem ben.

Ama derseniz ki, ben sadece dizi film pdf takılacağım, çok uygulama kurmuyorum, çalışsın yeter, o zaman iPad alınır. Ama sanmayın ki düşündüğünüz kadar pürüzsüz olacak her şey.

Hocam çok güzel ve detaylı açıklamışsınız teşekkür ederim. Yani ben bugüne kadar pdf okuma amacıyla geçen seneye kadar asusun memopad hd 7 tabletini kullanıyordum 8 gb dahili hafıza ile sadece pdf usulü kullandığım için o bile işimi görüyordu çünkü genelde pc yanında böyle bir şeyler okuma bir şeyler izleme amacıyla kullanmıştım ama tabi şimdi değiştirmişken uzun vadeli olsun bir cihaz olsun istedim. Hani iki tablet de bu iş için zaten fazlasıyla iş görür orası ayrı tabi ki ama hangisi daha f/p'yse ve uzun vadeli olursa onu seçerim diye düşünüyordum. Apk ile kurma olaylarında sıkıntı yaşamam yıllar önce custom rom işleriyle de çok uğraşmıştım galaxy s1-s3 dönemlerinde ama buna rağmen bazı kişiler uygulama eksikliğinden bahsetmiş gerçi zaten androidin genel bi eksikliği var samsung dışında galiba not alma kısmında. Hatta telefonda da newpipe kullanıyorum yani bu tarz uygulamalar tabi ki çok avantajlı oluyor benim için. Huaweinin de set fiyatı çok iyi o yüzden iki modeli de düşündüm. Herhangi bir apple ürünüm yok ekosistem açısından da problem olur diye düşünmüştüm ama bugünkü pt fiyatıyla normal mağaza fiyatı arasındaki farkı görünce mantıklı mı acaba diye bi sormak istedim. Bir de klasik bir tablet=ipad düşüncesi de vardı daha öncesinde bende. Telefon ve bilgisayarda çok mantıksız gelse de ipadin uzun ömürlülüğü konusu yazılımsal anlamda da mantıklı bir fikir olarak gelmişti.

Uzun ömürlü istiyorsan zaten ipadten baska dusunmeni tavsiye etmem. Huawei belli bir zaman sonra sıkıyor hele uygulamarda sıkıntı yasayinca soguyorsun ben aldim pisman oldum simdide saticam kurtulcam huaweiden

Açıkçası uygulama eksikliği yok bana göre. Android'de sürüsüne bereket uygulama var. APK yüklemek de açıkçası büyütülecek bir şey değil, Windows için yüklediğiniz .exe dosyasını çalıştırmaktan farkı yok. Zaten Aurora Store diye bir şey var. Google Play sunucularından uygulama çekiyor, tamamen güvenli yükleme işlemi tek tık. Eski sürümleri yükleme gibi güzellikleri de var. Apple'da bir uygulamayı güncellediniz ve sorunlu bir güncelleme ise geri alma gibi bir şansınız yok. Fix bekleyeceksiniz.

Ben şunu kullanmak istedim ama bulamadım dediğim bir şey de olmadı. Adobe Creative Cloud üyesiyim, bütün uygulamaları yükledim gram sorun olmadan. Gayet de iyi çalışıyorlar.

iPad'in uzun ömürlülük olayı, tamamen işlemcideki gelişmelerinden ve yazılım desteğinden kaynaklı. Artık o fark da yok. Snapdragon 865'in teknik anlamda A13 Bionic'ten geride olduğunu söyleyemeyiz, hatta genel hatlarıyla daha bile iyi. Geriye sadece yazılım kalıyor. Huawei de eminim cihazlarını Apple kadar olmasa da uzun süre günceller.

Şunu tecrübe ettim: iPad Pro'yu ilk aldığımda iPad OS 14.1 vardı. Herkes 13'ün çok daha iyi olduğunu söyledi. Apple cihazı 14.8'e güncelledi, pil konusunda özellikle ciddi sorun yaşadım. 15'e gelince iyi batırdılar, sattım. Güncellemeyi artık Apple bile kotaramıyor. O yüzden uzun ömürlülük konusunda, M1 ya da M2 almadıkça çok bir şey beklemeyin. Onları neden söyledim? Bunlar dizüstü bilgisayar sınıfı işlemciler, dizüstü bilgisayarı ne kadar kullanıyorsanız onu da aşağı yukarı o kadar kullanırsınız. Ama bu işlemciler 15K'dan başlıyor. Kaldı ki iPad OS'in Mac'e benzeme gibi bir amacı da yok. Bu durumda size en azından 865'in gücünü doyasıya kullanabileceğiniz bir cihaz sunuyor Huawei.

Eksiği var mı, evet var. Ama şu fiyat bandında, şu özelliklerle eksiklerini rahatlıkla halı altına süpürebilirim.

Apple'ı abartan bir kitle var. Genelde çok Apple cihazı kullanmamış oluyor bu kitle, ya da tamamen bu ekosisteme para yatırdığı için yiğitliğe b.k sürdürmemek amacıyla Apple da Apple diyor. iPhone 13'ü de, SE'yi de kullandım, en iyi tabletlerini de kullandım, en kötüsünü de kullandım bu kadar abartılacak ne var çözemedim. Handoff diye bir özellik var mesela, çalışsın diye bütün ağlar aktif olacak üzerine iyi internet hızı olacak. Evimdeki 25 mbps internet yeterli olmuyordu, ODTÜ kampüsündeki 700 mbps internette ancak çalışıyordu. iCloud eşitleme de öyle, internet iyi olacak cihaz sürekli senkronizasyon yapacak vesaire.

İtinayla ömrümü yedi bütün Apple ürünleri. Android benim özgürce at koşturabileceğim bir alan gibi geliyor bana. İstediğim şeyleri daha rahat yapıyorum. Tabi bu benim için geçerli. Şöyle bir Apple ürünü kullanıp o hayata adapte olunabilecek mi görmek lazım. Android tabletler halen daha geride bazı konularda, yine de aradaki fark ahım şahım değil bana kalırsa. Zaten Apple'ı kopyalıyorlar sürekli. Gittikçe daha çok benzeyecekler. Ev halkından kimse Huawei kullandığımı anlayamadı ben söyleyene kadar. Kalem aynı şekilde bağlanıyor, yazılım çok benziyor, tasarım neredeyse aynı vs. (iPad Pro için konuşuyorum). Kaldı ki kopyaladıkları bazı şeyleri düzeltip sunuyorlar, kamera konumu gibi.

Uygulama eksikligi nasil yok ? Suan populer bir oyun olan Traha global oyunu huaweide calismiyor mesela örneklerden birisi

Tek bir oyun için ekosistem değiştirmeyi de düşünmem zaten, o ayrı mevzu. Klasik uygulamaların çalışması yeterli. İlk defa sizden duydum bu oyunu da. Gspace'ten indirince çalışıyor mu, denediniz mi?

• okanygtt kullanıcısına yanıt
    Hocam siz memnundunuz neden satmak istiyorsunuz?

Hocam dediğim gibi uygulama kurma vs kısmında sıkıntım yok zaten sadece üstteki arkadaşın dediği gibi genel böyle kurulmayan bazı uygulamalar gördüm okudum forumlarda ancak ben zaten bahsettiğim üzere çok genel bi kullanım için almayı düşünüyorum not uygulamaları kafi olsa yeterli zaten. Donanım olarak zaten huawei her konuda önde 9. nesille kıyaslayınca özellikle hani sadece basit kullanım için yazılım konusundaki apple tecrübesine değer mi diye sormak istemiştim. Teşekkürler tekrardan zaman ayırdığınız için. Gayet net noktalara değinmişsiniz zaten.

Çalıştırdığı yer yok Kasım 2 de çıktı belki yeni olduğundan ilerde gelebilir ama dediğim gibi ben tableti oyun amaçlı kullanıcam o yüzden Samsung tab s serisi veya ipad alıcam. Huawei uygulama konusunda biraz daha ekmek yemesi gerekiyor.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.