Şimdi Ara

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ### (512. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (6 Mobil) - 6 Masaüstü, 6 Mobil
5 sn
41.178
Cevap
58
Favori
1.383.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ###

(En Son Oy Tarihi: 3.12.2021)
Giriş
  • arkadaşlar telefon zil sesini eq kullanarak vermek mümkün mü? acoustic eq kullanıldığında çok daha iyi ses veriyor hoparlörü telefonun. ama zil sesi olarak ayarlama yapıldığında eq kullanmıyor!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antibiotic1907

arka planda çalışan programları nasıl görebiliyoruz arkadaşlar emin olamadım... geri tuşuna bastığımız zaman uygulamadan tam mı çıkıyoruz yoksa ram den yiyiyor mu ?

home tuşuna uzun süre basıyorsun
  • sayın Vatal :teşekkür ederim... bu arada telefon ilk resetini attı 5 dk sonra tekrar attı... reseti uygulama indirdiğim esnada attı... zaten oxygeni de kuramamıştım tekrar fabrika ayarlarına geri döndüreceğim cihazı, bu reset olayı hoş bir durum değil....ama şuan yüklü esvdiğim uygulamaları nasıl kurtaracam acaba sd karta mı taşıyayım ?

sayın Vatal :teşekkür ederim... bu arada telefon ilk resetini attı 5 dk sonra tekrar attı... reseti uygulama indirdiğim esnada attı... zaten oxygeni de kuramamıştım tekrar fabrika ayarlarına geri döndüreceğim cihazı, bu reset olayı hoş bir durum değil....ama şuan yüklü esvdiğim uygulamaları nasıl kurtaracam acaba sd karta mı taşıyayım ?

Titanium Backup ile yedeğini alabilirsin uygulamaların. Ancak sanırım telefonun rootlu olması gerekiyor bu uygulamayı kullanabilmek için.

Orijinalden alıntı: OziiX

quote:

sayın Vatal :teşekkür ederim... bu arada telefon ilk resetini attı 5 dk sonra tekrar attı... reseti uygulama indirdiğim esnada attı... zaten oxygeni de kuramamıştım tekrar fabrika ayarlarına geri döndüreceğim cihazı, bu reset olayı hoş bir durum değil....ama şuan yüklü esvdiğim uygulamaları nasıl kurtaracam acaba sd karta mı taşıyayım ?

Titanium Backup ile yedeğini alabilirsin uygulamaların. Ancak sanırım telefonun rootlu olması gerekiyor bu uygulamayı kullanabilmek için.

telefonda yaptığım adımlar

1 ) z4 root ile root olun .
    2 ) clockworkmod yukleyin

bunlardan ibaret... rom atma kısmını beceremedim bir türlü... şu an clockworkmod ile restore yapıyorum artık zırt pırt uygulama yükleyemiyecez galiba... + kamerayı da kullanamıyorum ters gösteriyor... teknolojiyle yakından ilgilenirim kendi çağpımda da baya bir şey bilirim ama şu android olayına gireli saatler olmuşken kendimi sudan çıkmış balık hissediyorum umarım kısa sürede uyum sağlarım...

• günaydın herkese,

dün bende TİM'den telefonu aldım, tüm gece kurcaladım :D ve şuana kadar neredeyse hiç sorunla karşılaşmadım herkese tavsiye ediyorum,

fakat 2 sorum olucaktı, şarj veya usb kablosu fln takılıyken, telefonun ön tarafındaki hopörlörün sağında ışık beliriyor, bu normal mi yoksa bi sorun mu var bunu tam anlayamadım ?

birde internetle ilgili bir sorum olucaktı, henüz wireless a bağlanmadım fakat avea nın internetinden giriyorum ve nedense 3g ye hiç bağlanmıyor, hep edge ile giriyorum dolayısıyla da yavaşlık oluyor, 3g ye bağlanmamasının sebebi telefondan mıdır yoksa avea dan mıdır ?
    gps te az biraz problemler yasayınca sıfırdan kurayım dedim telefonumu. huawei nin sitesinden kendi orjinal rom unu indirdim. sd karta attım ve kurulum gercekleşti. gariplik bundan sonra basladı. bu sekilde kurulum yapıp telefon açılınca, google hesabını aktif ettikten sonra kurulum oncesi marketten ne kadar program yuklediysem hepsi tekrar indirildi ve kuruldu. fakat vol+ ve power ile açınca telefonu wipe yapıyorum o zaman market programları gelmiyor.

bu bilgiler ışıgında,
    anladıgım kadarıyla google ya da market program listesini bir yerlerde tutuyor. bu listeyi yok etme şansımız olur mu? cunku ilk baglantı baya bi internet dakikalarını goturdu.

bir digeri de sd karttan kurulum yapınca bu proglar yukleniyorda, wipe factory yapınca neden yuklenmiyor...

saygıları...
    LG 60p
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrhanCan

günaydın herkese,

dün bende TİM'den telefonu aldım, tüm gece kurcaladım :D ve şuana kadar neredeyse hiç sorunla karşılaşmadım herkese tavsiye ediyorum,

fakat 2 sorum olucaktı, şarj veya usb kablosu fln takılıyken, telefonun ön tarafındaki hopörlörün sağında ışık beliriyor, bu normal mi yoksa bi sorun mu var bunu tam anlayamadım ?

birde internetle ilgili bir sorum olucaktı, henüz wireless a bağlanmadım fakat avea nın internetinden giriyorum ve nedense 3g ye hiç bağlanmıyor, hep edge ile giriyorum dolayısıyla da yavaşlık oluyor, 3g ye bağlanmamasının sebebi telefondan mıdır yoksa avea dan mıdır ?

Hayırlı olsun hocam.

O led ışıklar herkeste var. Çok dandik yere koymuşlar, yer bulamamışlar sanırım. Mesaj geldiğinde, cevapsız çağrı olduğunda falan oradan farklı renklerde ışık yanıyor.

Avea 3G ile ilgili bir önceki sayfada bir arkadaş söylemişti. 3G kurulumu biraz zormuş, isterseniz yardımcı olurum yazmıştı. Bir önceki sayfaya bakıver derim.

@antibiotic1907

Benim de ilk Android telefonum bu. Zamanla öğreniyoruz işte.

O kameranın ters göstermesinin nedeni sanırsam Gameloft oyunlarının açılması için editlediğimiz dosyadan ötürü. Ya da kernelden ötürü olması lazım. Rom olarak MIUI yüklemenizi öneririm. Son sürümde bir kaç bug olsa da en stabil rom bu sanırım. Gerçi diğer romları denemedim ama şimdi durmadan farklı bir roma alışmak, durmadan uygulama yüklemek zor oluyor. İstanbul'a gidince hepsini deneyip test etmek istiyorum. Hangisi iyiyse onda kalırım.

@iNsTiGaToR

Hocam sizin sorun da ilginçmiş. Marketi yenilerseniz belki sorunda hallolur. Ben de o kadar rom attım vs. ama Market kendi kendine uygulama indirmeye başlamadı.

Bu arada wipe demek silmek demek. Wipe yapınca format atmış gibi oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziiX -- 7 Eylül 2011; 10:36:46 >

• şimdi avea nın menüsünden 3g için cihaz sorgulama yaptım fakat aveadan bana gelen meseaj : "Sorgulama yaptığınız cihaz 3G desteklememektedir." idi ! =/

bu şaka mı yoksa cidden 3g kullanamayacak mıyım ?
  • Telefonu bugün aldım.Fakat telefon açık da olsa kapalı da olsa ekranın siyah olduğu yerlerde yakın yakın yukardan aşağı çizgiler görünüyor.Yalnız bu çizgiler 45 derecelik açıyla belli oluyor.Bu normal mi sizce????Accil cevap bekliyorum değişim talep edecem yoksa.

Ankara Üniversitesi Öğrencileri
    SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ - MALİYE BÖLÜMÜ
  • miui de viber kullanan varmı ben viber açmaya çalıştığımda kapanmaya zorla uyarısı ile karşılaşıyorum.

Orijinalden alıntı: buminhan7

bu arada telefonun kendi hafızasını da artırdım 600 mb olan data hafızasını 1.2 gb a yükselttim.
    dolayısıyla 2 gb olan kendi belleğide 1.4gb oldu tabii..

Üstad telefonun dahili hafızasını nasıl arttırabildin

Orijinalden alıntı: Vatal

quote:

arka planda çalışan programları nasıl görebiliyoruz arkadaşlar emin olamadım... geri tuşuna bastığımız zaman uygulamadan tam mı çıkıyoruz yoksa ram den yiyiyor mu ?

İnsanları yanlış yönlendirmeyelim home tuşuna uzun süre basarsan ancak en son açılan uygulamaları görürsün. Çalışan uygulamarı görmek için ayarlar/uygulamalar/uygulamaları yönet/çalışıyor kısmına bakmak gerekiyor.

quote:

şimdi avea nın menüsünden 3g için cihaz sorgulama yaptım fakat aveadan bana gelen meseaj : "Sorgulama yaptığınız cihaz 3G desteklememektedir." idi ! =/

Ben avea'yım 3g kullanıyorum. 3G yaz 5555'e gönder öncelikle 3g'ye kayıt ol sonra ayarlardan 3g yi seç bu kadar 3g kullanıma hazır. Yalnız kayıt olduktan sonra biraz geç gelebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Emre-589

Telefonu bugün aldım.Fakat telefon açık da olsa kapalı da olsa ekranın siyah olduğu yerlerde yakın yakın yukardan aşağı çizgiler görünüyor.Yalnız bu çizgiler 45 derecelik açıyla belli oluyor.Bu normal mi sizce????Accil cevap bekliyorum değişim talep edecem yoksa.

O telefonun dokunmatik paneli. Her telefonda var o bu kadar takıntılı olmayın artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1Ceko

quote:

Orijinalden alıntı: Vatal

quote:

İnsanları yanlış yönlendirmeyelim home tuşuna uzun süre basarsan ancak en son açılan uygulamaları görürsün. Çalışan uygulamarı görmek için ayarlar/uygulamalar/uygulamaları yönet/çalışıyor kısmına bakmak gerekiyor.

quote:

şimdi avea nın menüsünden 3g için cihaz sorgulama yaptım fakat aveadan bana gelen meseaj : "Sorgulama yaptığınız cihaz 3G desteklememektedir." idi ! =/

Ben avea'yım 3g kullanıyorum. 3G yaz 5555'e gönder öncelikle 3g'ye kayıt ol sonra ayarlardan 3g yi seç bu kadar 3g kullanıma hazır. Yalnız kayıt olduktan sonra biraz geç gelebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Emre-589

Telefonu bugün aldım.Fakat telefon açık da olsa kapalı da olsa ekranın siyah olduğu yerlerde yakın yakın yukardan aşağı çizgiler görünüyor.Yalnız bu çizgiler 45 derecelik açıyla belli oluyor.Bu normal mi sizce????Accil cevap bekliyorum değişim talep edecem yoksa.

O telefonun dokunmatik paneli. Her telefonda var o bu kadar takıntılı olmayın artık.

dediğin gibi 3g ye kaydolmuştum, zaten 3g lisiniz diye mesaj geldi.

ardından ayarlardan "network operators" kısmından avea 3g yi seçtim fakat hala 3g ye bağlanamıyorum

• quote:

ardından ayarlardan "network operators" kısmından avea 3g yi seçtim fakat hala 3g ye bağlanamıyorum

Bulunduğunuz bölgede 3g çekmiyor olabilir. Öncelikle bundan emin olun. Birde yeni yaptıysanız biraz bekleyin ben sabah 3g'ye kayıt oldum akşam üstü 3g ile bağlanmaya başladı.

quote:

Bulunduğunuz bölgede 3g çekmiyor olabilir. Öncelikle bundan emin olun. Birde yeni yaptıysanız biraz bekleyin ben sabah 3g'ye kayıt oldum akşam üstü 3g ile bağlanmaya başladı.

3g çekip çekmediğinden nasıl emin olabilirim ?

ama sorun şu ki, 3g yi seçtikten sonra, şimdi internete girmeye çalıştığımda hata da vermiyor, edge ile de bağlanmıyor

• quote:

quote:

quote:

ama sorun şu ki, 3g yi seçtikten sonra, şimdi internete girmeye çalıştığımda hata da vermiyor, edge ile de bağlanmıyor

Hata vermez zaten 3g'nin çekmediği yerlerde edge ile bağlanır. Birde 3g bağlı olduğunda yukar 'H' simgesi görünür edge olduğunda 'E'. Emin olmak zor başkasının 3g bağlantısını kontrol edebilirsin. Çünkü Tükiyede altyapı her yere 3g verecek kadar iyi değil. Ki zaten bizim evde örneğin bazı odalarda 3g çekerken bazı odalarda çekmiyor. Tuvalette 3g hiç çekmedi zaten

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hata vermez zaten 3g'nin çekmediği yerlerde edge ile bağlanır. Birde 3g bağlı olduğunda yukar 'H' simgesi görünür edge olduğunda 'E'. Emin olmak zor başkasının 3g bağlantısını kontrol edebilirsin. Çünkü Tükiyede altyapı her yere 3g verecek kadar iyi değil. Ki zaten bizim evde örneğin bazı odalarda 3g çekerken bazı odalarda çekmiyor. Tuvalette 3g hiç çekmedi zaten

şimdi telefonu yeniden başlattım ve açtım, H simgesi ile bağlanmaya başladı :)

teşekkür ederim !

• ikinci hediye çekimi 2 eylül'de kullandım nihayet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 17 Kasım 2011; 15:55:28 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.