Şimdi Ara

### HUAWEI IDEOS X5 | (02.03.2012) B528 2.3.5 ROM & Atmel Fix | & S.S.S ### (329. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.196
Cevap
24
Favori
313.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yiğido__58

Arkadaşlar elimde garantiden anakartı değişmiş vede yeni bir imei ile gelmiş bir telefonum var. Önceki imeimde 5 irom toolbox programı ile yedek altında bekliyor. Eğer İmesi silinmiş yedeğinide almamış garantiden halledememiş arkadaş varsa yardımcı olabilirim.
    Saygılar.

Hocam bu yapacağiniz şey,çok sevap kazanacağiniz bir durum.Amma bu dediğinizi ucretlemi yapacaksiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FroBisher

quote:

Arkadaşlar elimde garantiden anakartı değişmiş vede yeni bir imei ile gelmiş bir telefonum var. Önceki imeimde 5 irom toolbox programı ile yedek altında bekliyor. Eğer İmesi silinmiş yedeğinide almamış garantiden halledememiş arkadaş varsa yardımcı olabilirim.
    Saygılar.

Hocam bu yapacağiniz şey,çok sevap kazanacağiniz bir durum.Amma bu dediğinizi ucretlemi yapacaksiniz?

Hocam aslında ücretle yapmayı düşünmüyorum ama kimin ihtiyacı olduğunu bilmek de sıkıntı. Yani ihtiyacı olmayıpta telefonunda birşeyler denemek isteyen arkadaşlarda bunu benden isteyebilirler o yüzden çok cüzi bir inandırıcılık rakamı talep edebilirim. Oda maks 20 lira minimum 10 lira gibi. Yani para önemli değil.
    Şunuda belirteyim. Alacağım para ilk cuma namazında camiye yardım olarak kullanılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiğido__58 -- 23 Haziran 2012; 9:25:56 >

• quote:

quote:

quote:

Saygılar.

Hocam aslında ücretle yapmayı düşünmüyorum ama kimin ihtiyacı olduğunu bilmek de sıkıntı. Yani ihtiyacı olmayıpta telefonunda birşeyler denemek isteyen arkadaşlarda bunu benden isteyebilirler o yüzden çok cüzi bir inandırıcılık rakamı talep edebilirim. Oda maks 20 lira minimum 10 lira gibi. Yani para önemli değil.
    Şunuda belirteyim. Alacağım para ilk cuma namazında camiye yardım olarak kullanılacaktır.

Benim bile aklımdan geçmişti imeinizi almak ama istemedim,gerçeken ihtiyaçı olan belli eder durumunu zaten.Konu açmanız daha faydanıza dokunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobisher -- 23 Haziran 2012; 9:39:05 >

• Benim telefon telefon hepten sapıttı arkadaş dün akşama kadar bişey yokken dün akşamdan beri sanki üst taraftaki uyandırma tuşuna basmışım gibi ekranı açıyor ben kapatıyorum o açıyor deliricem en sonunda bide bide sıklık açısından her zamanda değil kafasına göre düğmede problem var dicem ama telefonun ekranı açıkken kapatırdı diyorum.Acaba böyle birşey yaşayan oldumu yeniden rom atmak yada servise göndermek istemiyorum.Yardımlarınınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguz1

quote:

quote:

imei nosu gözükmüyor. Yoksa 2.3.5 de başka bir yerdemi ?

telefon hakkında

çevrimiçi yükseltme
    durum
    pil kullanımı
    yasal bilgiler
    sistem eğiticisi
    model numarası u8800
    Android sürümü2.3.5
    anabant sürümü
    derleme numarası

bunlar var.

*kare06kare deyince imei gözüküyor. Bu gözükmesi silinmediği anlamınamı geliyor.? Herhalde imei nosunun kayıtlı olduğu klasör silindi. *kare06kare de gözüküyorsa ana kartta kayıtlı durumda demekdir. Telaşa gerek yok ama ben yine kvk la görüşüp yarın yükleteyim. Ücretsiz hallediyorlarmış.

Bu durumlarda kvk ucret almadan imeiyi geri yukleyebiliyor.*#06# yapinca IMEI 0 yaziyorsa anakarttan silinmistir,IMEI'de hicbirsey yoksa telefon gormuyordur imeiyi benimde başima gelmisti o ayri konu halletmiştim

Yardımcı olmak için cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şu an itibariyle sorunu hallettim. Sorun şu imiş. 2.2 yani orjinal sürümde imei nosu "telefon hakkında" bölümünün içinde gözüküyordu. Bende bu sürümdede orada diye panik yaptım. 2.3.5 528 sürümünde ise imei nosu "telefon hakkında" "durum" "IMEI" sıralamasıyla gözükmekte, yani dün boşuna huzursuz olmuşum ve birazcıkta boşuna uykum kaçmış.

Şimdi halledemediğim bir sorun daha kaldı değerli arkadaşlar. Hattımdan internete bağlanamıyorum. Müşteri hizmetlerini aradım bana "kablosuz özelliği ve ağlar" "mobil ağlar" "erişim noktası adları" alt menü tuşundan "yeni APN " bölümüne "Ad" bölümüne "avea ınternet" "APN" bölümüne "internet" girin dedi. Girmeye çalıştım ama bizim anroid klavye küçük ı yazmıyorrrrr. Ne yaptıysam yazamadım. Büyük I yazdım oda olmadı. Dil değiştirdim yine olmadı. Şu an hattımdan bağlanamıyorum. Başka klavye kullanma ihtimalimiz varmı? Teşekkürler.

play storeden APN turkey adli uygulamayi indirin,kendisi otomatik apn ayarlarini uygulayacaktir.

Klavyenizde I harfinin cikmamasi i'nin uzerine uzun bastiğiniz zaman çikiyordu denediniz mi?

APN turkey uygulamasınıda buldum yükledim. Yine bağlanamıyorum. Önceki sürümde deneyimim epey fazla. Hat 3 g ye açık . kayıtlı. Aveadan sms ile ayarlarıda aldım. Teli açtım kapadım. Pili çıkarıp taktım. Klavyenin üzerinde i ye uzun basılınca çıkanların tümü i versiyonu. 3g den sonra 2 G ye kayıt yaptırdım. Yinede telin yukarısındaki "E" "H" "3G" ibarelerinden eser yok. Acaba 2.3.5 3g ile ilgili ayarları temelden mi sildi. ?

Avea kullanan bi arkadaş "mobil ağlardan" "erişim noktası" APN ayarlarını buraya yazabilirmi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

imei nosu gözükmüyor. Yoksa 2.3.5 de başka bir yerdemi ?

telefon hakkında

çevrimiçi yükseltme
    durum
    pil kullanımı
    yasal bilgiler
    sistem eğiticisi
    model numarası u8800
    Android sürümü2.3.5
    anabant sürümü
    derleme numarası

bunlar var.

*kare06kare deyince imei gözüküyor. Bu gözükmesi silinmediği anlamınamı geliyor.? Herhalde imei nosunun kayıtlı olduğu klasör silindi. *kare06kare de gözüküyorsa ana kartta kayıtlı durumda demekdir. Telaşa gerek yok ama ben yine kvk la görüşüp yarın yükleteyim. Ücretsiz hallediyorlarmış.

Bu durumlarda kvk ucret almadan imeiyi geri yukleyebiliyor.*#06# yapinca IMEI 0 yaziyorsa anakarttan silinmistir,IMEI'de hicbirsey yoksa telefon gormuyordur imeiyi benimde başima gelmisti o ayri konu halletmiştim

Yardımcı olmak için cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şu an itibariyle sorunu hallettim. Sorun şu imiş. 2.2 yani orjinal sürümde imei nosu "telefon hakkında" bölümünün içinde gözüküyordu. Bende bu sürümdede orada diye panik yaptım. 2.3.5 528 sürümünde ise imei nosu "telefon hakkında" "durum" "IMEI" sıralamasıyla gözükmekte, yani dün boşuna huzursuz olmuşum ve birazcıkta boşuna uykum kaçmış.

Şimdi halledemediğim bir sorun daha kaldı değerli arkadaşlar. Hattımdan internete bağlanamıyorum. Müşteri hizmetlerini aradım bana "kablosuz özelliği ve ağlar" "mobil ağlar" "erişim noktası adları" alt menü tuşundan "yeni APN " bölümüne "Ad" bölümüne "avea ınternet" "APN" bölümüne "internet" girin dedi. Girmeye çalıştım ama bizim anroid klavye küçük ı yazmıyorrrrr. Ne yaptıysam yazamadım. Büyük I yazdım oda olmadı. Dil değiştirdim yine olmadı. Şu an hattımdan bağlanamıyorum. Başka klavye kullanma ihtimalimiz varmı? Teşekkürler.

play storeden APN turkey adli uygulamayi indirin,kendisi otomatik apn ayarlarini uygulayacaktir.

Klavyenizde I harfinin cikmamasi i'nin uzerine uzun bastiğiniz zaman çikiyordu denediniz mi?

APN turkey uygulamasınıda buldum yükledim. Yine bağlanamıyorum. Önceki sürümde deneyimim epey fazla. Hat 3 g ye açık . kayıtlı. Aveadan sms ile ayarlarıda aldım. Teli açtım kapadım. Pili çıkarıp taktım. Klavyenin üzerinde i ye uzun basılınca çıkanların tümü i versiyonu. 3g den sonra 2 G ye kayıt yaptırdım. Yinede telin yukarısındaki "E" "H" "3G" ibarelerinden eser yok. Acaba 2.3.5 3g ile ilgili ayarları temelden mi sildi. ?

Avea kullanan bi arkadaş "mobil ağlardan" "erişim noktası" APN ayarlarını buraya yazabilirmi?

Son olarak şurdaki ayarları deneyin
    https://www.avea.com.tr/mps/Portal?cmd=staticwapsetting&lang=tr&pagemenu=

• Denedim olmuyor yapmadığım değişiklik kalmadı.7 saattir web başındayım olmuyor. Muhtemelen bu sürümde bir sıkıntı var. Yeniden yükleyeceğim. ime ile ilgili bir sıkıntı olmaz inşallah.

Sorunu çözdüm arkadaşlar. İnatla uğraşan dağı deliyor ama olan giden değerli saatlere oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1 -- 23 Haziran 2012; 18:09:28 >
  • quote:

Denedim olmuyor yapmadığım değişiklik kalmadı.7 saattir web başındayım olmuyor. Muhtemelen bu sürümde bir sıkıntı var. Yeniden yükleyeceğim. ime ile ilgili bir sıkıntı olmaz inşallah.

Sorunu çözdüm arkadaşlar. İnatla uğraşan dağı deliyor ama olan giden değerli saatlere oluyor.

Nasil düzelttiğinizi yazarmisiniz?,başka birinin başina geldiği zaman fazla uğraşmaz

• Huawei ideos x5 8800 hat üzerinden(mobil ağlardan) internet ayarları.

Sizin önerdğiniz avea nın sitesi de dahil, marketteki ayar yapan yazılımda dahil tamamen yanlış bilgiler var. Erişim noktası adlarındaki APN ayarlarından orjinal cihazın ayarında sadece Yeni APN yaptıktan sonra 1 "ad" bölümün "avea ınternet" yazılmalı ve 2 APN yede "internet" yazılmalı. Diğer tüm verilere dokunulmamalı. Burada benim sıkıntım orjinal yazılımla gelen klavyede ı yazamıyorsunuz, ilk olarak bu klavyeyei ayarlar klavye ayarlarından android klavye yaptım, daha sonra ınternet yazabildim. Yazdıktan sonra 3 "mobil ağ ayarlarından" " veri dolaşımı" nı etkinleştirmediğim için epeyde burada oyalandım. Burayıda etkinleştirip yukarıda yazılan 2 veriyide girdikten sonra oldu.

Tabi bu noktaya gelene kadar ad bölümüne "INTERNET AVEA" "Avea Internet" "avea internet" "Avea internet"

APN bölümüne " ınternet" "internet" "INTERNET" gibi onlarca kombinasyon denedim.

Sonuç zaman kaybı. Avea müşteri hizmetlerinin bilgileri doğru ama eksikti. Yani "mobil ağlar" bölümündeki "veri dolaşımı"nı aktive etmeyi söylemişlerdi.

• quote:

Huawei ideos x5 8800 hat üzerinden(mobil ağlardan) internet ayarları.

Sizin önerdğiniz avea nın sitesi de dahil, marketteki ayar yapan yazılımda dahil tamamen yanlış bilgiler var. Erişim noktası adlarındaki APN ayarlarından orjinal cihazın ayarında sadece Yeni APN yaptıktan sonra 1 "ad" bölümün "avea ınternet" yazılmalı ve 2 APN yede "internet" yazılmalı. Diğer tüm verilere dokunulmamalı. Burada benim sıkıntım orjinal yazılımla gelen klavyede ı yazamıyorsunuz, ilk olarak bu klavyeyei ayarlar klavye ayarlarından android klavye yaptım, daha sonra ınternet yazabildim. Yazdıktan sonra 3 "mobil ağ ayarlarından" " veri dolaşımı" nı etkinleştirmediğim için epeyde burada oyalandım. Burayıda etkinleştirip yukarıda yazılan 2 veriyide girdikten sonra oldu.

Tabi bu noktaya gelene kadar ad bölümüne "INTERNET AVEA" "Avea Internet" "avea internet" "Avea internet"

APN bölümüne " ınternet" "internet" "INTERNET" gibi onlarca kombinasyon denedim.

Sonuç zaman kaybı. Avea müşteri hizmetlerinin bilgileri doğru ama eksikti. Yani "mobil ağlar" bölümündeki "veri dolaşımı"nı aktive etmeyi söylemişlerdi.

O apn uygulamasını ben her rom kurduğumda çalıştırıyorum hiçbir sıkıntım olmadı,doğru düzgün apn ayarları var.Sizin yanlışınız olmasın.

Siz baştan beri veri dolaşımını aktif etmediğiniz için telefonda sorun var sanıyordunuz

• Değerli arkadaşlar iki sorum olacak

1- froyo sürümünde google earth vardı şimdi yok eksikliğini hissediyormusunuz? 2.3.5 de yok mu? earth tın yerini tutan hangi yazılım var?

2-Ana sayfaya uzun basıp widget ekle deyice "yetersiz bellek" diyor. Nasıl arttırabilirim.? Uygulamalar bölününde 216 mb kullanılan, 375 mb boş diyor. hafıza kartunda 8 gb kullanılan, 6,9gb boş diyor.
  • quote:

Değerli arkadaşlar iki sorum olacak

1- froyo sürümünde google earth vardı şimdi yok eksikliğini hissediyormusunuz? 2.3.5 de yok mu? earth tın yerini tutan hangi yazılım var?

2-Ana sayfaya uzun basıp widget ekle deyice "yetersiz bellek" diyor. Nasıl arttırabilirim.? Uygulamalar bölününde 216 mb kullanılan, 375 mb boş diyor. hafıza kartunda 8 gb kullanılan, 6,9gb boş diyor.

1.soruna cevap vereyim,google earthın eksikliğini hiçbir şekilde hissetmiyorum.Onun yerini tutacak navigasyon uygulamaları var.Ayrıca google maps ve earth uygulamaları GPS yazılımı sadece kendi için çalıştırıyor böylece sensörlü oyunlarda geçikme,yanlış algılama sorunları başa çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı:oguz1

2. Soruna cevap vereyim yetersiz bellek demesinin sebebi anasayfada wigdeti ekleyecegin sayfada wigdet için yeterli boşluk olmayaşıdır.Benim de başıma gelmişti sonradan farketmiştim.

quote:

Orijinalden alıntı:Softwaré

Hocam FroBisher nickinize ne oldu? nick değişimi mi yaptınız ? Nasıl yaptınız bana da söylermisiniz ihtiyacım var da
  • quote:

Orijinalden alıntı: HamitAytekin

quote:

Orijinalden alıntı:Softwaré

Hocam FroBisher nickinize ne oldu? nick değişimi mi yaptınız ? Nasıl yaptınız bana da söylermisiniz ihtiyacım var da

Nick değiştirdim 6 ayda bir değiştirebiliyorsun sadece .

Değişim şuradan yapılıyor ;http://resim.donanimhaber.com/nick_onay.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan994

Benim telefon telefon hepten sapıttı arkadaş dün akşama kadar bişey yokken dün akşamdan beri sanki üst taraftaki uyandırma tuşuna basmışım gibi ekranı açıyor ben kapatıyorum o açıyor deliricem en sonunda bide bide sıklık açısından her zamanda değil kafasına göre düğmede problem var dicem ama telefonun ekranı açıkken kapatırdı diyorum.Acaba böyle birşey yaşayan oldumu yeniden rom atmak yada servise göndermek istemiyorum.Yardımlarınınız için şimdiden teşekkürler

Bende de oluyordu aynısı rom değiştirdim artık olmuyor. Çok gıcık bir şey bilirim

• servise gönddermeden önce 2.2 froya yüklü idi ekran kapalı iken ses açma yada kısma tuşlarından birine bastığımda ekran aktifleşiyordu. servisten geldiğinde 2.3.5 yüklü geldi sadece açma/kapama tuşundan ekran aktif oluyor elastik koruyucu kullandığımdan açma/kapama tuşuna basması diğerleri gibi rahat değil her defasında sıkıntı yaşıyorum. ses açma/kısma tuşundan akran aktifleştirmesi olayını nasıl çözebiliriz. bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stornado -- 26 Haziran 2012; 8:42:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stornado

servise gönddermeden önce 1.2 froya yüklü idi ekran kapalı iken ses açma yada kısma tuşlarından birine bastığımda ekran aktifleşiyordu. servisten geldiğinde 2.3.5 yüklü geldi sadece açma/kapama tuşundan ekran aktif oluyor elastik koruyucu kullandığımdan açma/kapama tuşuna basması diğerleri gibi rahat değil her defasında sıkıntı yaşıyorum. ses açma/kısma tuşundan akran aktifleştirmesi olayını nasıl çözebiliriz. bilgisi olan var mı?

MiLocker yükleyerek ses açma-kapama butonuyla uyandırabilirsin telefonu.Markette vardı.

• birde navigasyon programı lazım nasıl bulabiliriz? eskiden igo kullanıyordum apk sı var ama 2.3.5 yüklendikten sonra kurulmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: stornado

birde navigasyon programı lazım nasıl bulabiliriz? eskiden igo kullanıyordum apk sı var ama 2.3.5 yüklendikten sonra kurulmuyor

Hocam buradan iGOMyWay navigasyon programının apk dosyası ve SD kart dosyasını indirebilirsin.
  • Firmware update step 1/2 unpacking ekranından ileriye gitmiyor.
    B528 i sorunsuzca kurdum. IMEI gittmiş.Daha önceden almış olduğum imei yedeğini root olup yükledim. imei sorunsuz retrore edildi diyor ama sonuç imei yine 0.
    Neyse B136'ya geri döneyim dedim. Bu seferde Firmware update ekranında takılıyo ileriye gitmiyor.B528 yüklemeye çalıştığımdada aynı sorunla karşılaştım. 2 tane sd kartla denedim sonuç aynı.

birkaç deneme yaptım sonuç aynı. Normal şekilde açtıgımda ilk defa gördügüm android yazısı geliyor. Sonra normal ilk kurulum gibi dil seçiyorum tarih saat ayarlarını yapıyorum ve setup wizard hatayla karşılaştı kapanmaya zorla gibi bi yazı çıkıyor.Tel açılıyor fakat ekran yok yani launcer çalışmıyor sanırım. sadece üst bar var batarya durumu şebeke durumu falan var usb baglantısı falan var bunların dışında birşey yapılmıyor malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemka2008 -- 26 Haziran 2012; 19:22:42 >
  • 
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.