Şimdi Ara

Huawei HG521 Kablosuz dağıtıcı yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamun aleyküm... komşudan Huawei HG 630A modemi üzerrinden kablolu olarak İnternet çektim.. elimde hg521 modem bulunmakta bunu kablonuz dağıtıcı nasıl yapabilirim.. ayrıca ev içinde de switch kullanmaktayım.. yardımcı olursanız sevinirim.. uzaktan yardım ile yardım edebilecek yada resimli anlatım ile yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islamsahabe -- 26 Aralık 2013; 11:51:06 >

• - elinizdeki cihazin ethernet portlarindan birisine kablo ile baglanin. (modemin kutusu icinden cikacaktir)
    - bilgisyarinizda internet tarayicinizi acin ve adres cubuguna 192.168.1.1 yazin enter e basin
    - kullanici adi ve sifre admin, ttnet (eger ttnet den aldiysaniz) , yoksa admin bosluk deneyin. eger bunlar olmaz ise modem calisirken reset dugmesine 5-6 saniye basili tutarak fabrika ayarlarina dondurebilirsiniz.
    - Modem arayuzunde DHCP sunucu ayarlarindan DHCP yi devre disi birakin.
    - LAN ayarlarindan cihaza yeni bir IP adresi verin, 192.168.100.1 genelde kullanilmayan bir networktur. ayarlari kaydettikten sonra
    - bilgisayarinizin ag ayarlarina girip elle 192.168.100.2 adresini atayin
    - tarayicinizin adres cubuguna 192.168.100.1 yazip tekrar giris yapin.
    - kablosuz ayarlar sayfasina giderek standart kablosuz ag kurulumu gerceklestirirn.
    - ayarlari kaydettikten modemden kabloyu cikartarak komsudan gelen kabloyu modeme takin.
    - bilgisayarinizdan kablosuz olarak yeni olusturdugunuz kablosuz aga baglanabiliyor olmalisiniz.

elimde modem olmadigi icin gorsel anlatim yapamiyorum, yazilimin versiyonuna gore arabirim de degisebiliyor ayrica.
    eger komsunuzun wireless inin cektigi bir yer var ise uzaktan yardimci olmaya calisabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 26 Aralık 2013; 12:16:26 >

• bu modemi ap veya router olarak kuramadim

hoş normal modem olarak kurdum ondada nete cikamadim cihazda sorun var diyerek emekli ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei hg521 de ağ içindeki bilgisayarlar birbirini goremiyor. Modemin garip bir guvenlik ozelligi (belki de hatasi) var. Bundan dolayi olmamis olabilir
  • teşekkür ederim.. şu an kullanıyorum
  • ayarları ekledim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islamsahabe -- 13 Ocak 2014; 19:15:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: islamsahabe

ayarları ekledim..

bendeki cihaz ip vermiyor sanırım sorun var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ıp verirken sadece router amaçlı kullanacağız modem takılı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islamsahabe -- 13 Ocak 2014; 22:47:25 >
  • quote:

ıp verirken sadece router amaçlı kullanacağız modem takılı olsun

router veya ap ikisinide denedim nafile

zaten kablo giriyorum modemden ip vermiyor
  • hımm fabrika ayarlarına yükleyip tekrar deneyin derim.. yoksada benden bu kdar dostum :).. kurcalaaa
  • quote:

hımm fabrika ayarlarına yükleyip tekrar deneyin derim.. yoksada benden bu kdar dostum :).. kurcalaaa

sağlık olsun aklıma gelen ne varsa denedim
  • ben de teşekkür ederim. genelde sorun çözülünce kaybolurlar. paylaştığınız resim sayesinde ben de sıkıntımın ne olduğunu buldum.

ağ içindeki bilgisayarların birbirini görmesi için LAN > DHCP > DHCP saydam iletim etkinleştir seçip alttaki tüm kutuları işaretlemek gerekiyormuş. bu modemde varsayılan olarak kapalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noble -- 16 Ocak 2014; 2:50:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noble

ben de teşekkür ederim. genelde sorun çözülünce kaybolurlar. paylaştığınız resim sayesinde ben de sıkıntımın ne olduğunu buldum.

ağ içindeki bilgisayarların birbirini görmesi için LAN > DHCP > DHCP saydam iletim etkinleştir seçip alttaki tüm kutuları işaretlemek gerekiyormuş. bu modemde varsayılan olarak kapalı

işin garibi dün modemi direk hatta bagladim modem olarak bile nete çıkarmadı rahmetli sanirim

firmware attim nafile

• Bilgisayarin ayarlarindan elle ip atamayi denediniz mi 192.168.1.177 gibi? Saydam iletim ayarindan sonra benim de tabletin baglanmasinda sikintilar oldu, ip aliniyor diyor ve kaliyordu. Manuel ip atayarak cozdum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noble

Bilgisayarin ayarlarindan elle ip atamayi denediniz mi 192.168.1.177 gibi? Saydam iletim ayarindan sonra benim de tabletin baglanmasinda sikintilar oldu, ip aliniyor diyor ve kaliyordu. Manuel ip atayarak cozdum.

saydam iletim yerine kaynak modem ip verdim ip aliniyor diyip nete cikmiyor cihaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.