Şimdi Ara

Huawei eridi, Qualcomm ve MediaTek’e yaradı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei eridi, Qualcomm ve MediaTek’e yaradı



    Mobil pazarın bir dönem yükselen yıldızı iken ABD ambargoları sonrasında kaybolan yıldızı haline gelen Huawei HiSilicon yonga markasının payını da iki dev firma aralarında bölüşüyor. 



    Huawei HiSilicon bitiyor



    Strategy Analytics tarafından yapılan pazar analizine göre mobil uygulama işlemcisi sektörü yılın ilk çeyreğinde yüzde 21 büyüyerek 6.8 milyar dolar genişliğe ulaştı. Özellikle uygun fiyatlı telefonların da etkisiyle 5G teknolojisi yüzde 41 paya sahip oldu.



    Ayrıca Bkz.Microsoft, önümüzdeki aylarda Cloud PC sanal masaüstü hizmetini başlatacak



    Huawei HiSilicon yonga tasarım ortaklığı bu çeyrekte yüzde 88 gibi dev bir düşüş göstererek en sonlara geriledi. Qualcomm ve MediaTek bu sayede satışlarını neredeyse iki kat arttırmayı başardı. 



    MediaTek satış sayısı anlamında lider olsa da gelir anlamında ikinci sırada ve yüzde 26 paya sahip. Sektörün aslan payı Qualcomm’da ve yüzde 40 ile lider durumda bulunuyor. Apple ise yüzde 20 ile üçüncü sırada. Samsung ve Unisoc da bu dönemde payını arttıranlar arasında. 



    Mobil yonga satışlarını akıllı telefonlar kadar tabletler de arttırıyor. Pandemi sürecinde bu ürünlere olan ilgi oldukça arttı. İkinci çeyrekte de pazar hacminin istikrarını koruması bekleniyor. 

     




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/06/11/qualcomm-mediatek-gains-processor-market-share/







  • Ambargo yemeseydi su an amerikan qualcomm egemenligi bitmisti. Nolursa olsun kapitalizm galip gelir. Enerji sektoru olsun, telekom sektoru olsun uzak dogu merkezli olacak onunde sonunda. Ayni miktarda yatirimi abd ve avrupaya yapsaniz ceyregi kadar bile verim alamazsiniz belki.

  • O değilde çin çip krizi nedeniyle çağımızın yeni petrolü olan çiplerin kaynak ülkelerine gözünü dikmiş durumda.

    Başta Tayvana çökmeye çalışacak ki çip teknolojisine sahip olup tüm dünyayı da kıskaca alsın.

    Kendi çevresinde ki en önemli ülke limanlarını şuanda ele geçirmiş durumda.

    Bakın çok ilginç şeyler oluyor.

    Mısır sudan ve arabistan da çince okullar da ders olarak okutulmaya başlıyor. Bu ülkeler süveyşi saran ülkeler. Abd yerine bu ülkelerde çin etkinliğini arttırdı.

    Cibutiye askeri üs kurdu tam kızıldenizin girişi.

    Süveyşi ele geçirmeye çalışacak.

    Süveyşi tutarsa biliyorki dünyayı dize getirebilir.

    Önümüzdeki 5-10 senede çok ciddi olaylar olacak gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çin kuru ekmek yer ama eninde sonunda piyasaya hakim olacak Risc-V işlemcileri hacimli üretmeye başlar.

    Not: eninde sonunda derken, sen de 20 yıl, ben deyim 30 yıl.
    bu not bana laf yetiştirip hemen ardından beni engelleyen kullanıcıyadır. @Elektrikliarabasever



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 11 Haziran 2021; 15:10:25 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Olay sadece çekirdek değil ki işlemci üretmek için gereken makinelerin hepsinin patenti ABD'nin elinde yepyeni üretim yöntemi de bulması gerekiyor. En az 20 yılı var Çin'in elinde bu sektörde çalışan çok insan yok o yüzden Tayvan'dan mühendis kaçırmaya başladılar 1.3T dolar yatırdılar ama bakalım.

  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Tayvan'a çökmesi cidden felaket olur yalan yok, fakat Ortadoğudaki ABD baskısından pay kapabilir mi bilmiyorum...

  • @Elektrikliarabasever sanırım bana yorum yaptıktan sonra beni engellemişsin. madem engelleyecektin neden cevap yetiştirmeye çalıştın.

  • Çip in altın gibi kıymete bineceği kimin aklına gelirdi ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    gerçekte doğru hedeflerini koymuşlar çalışıyorlar. bu gün ilk cov19 aşıyı buldular ilk normale derken bir bakmisiz chip yapmışlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çin tüm dünya için ulusal güvenlik meselesi, kimse anlamak istemiyor, virüs gibi yayılıyorlar Çine bedel ödeyeceğim diyen bir lider şuana kadar sadece Trump var.Uygurlara ve Tibete kan kusturan bu insanlık düşmanı haydut devlet diğer ülkelere neler yapar ilerde düşünmek bile istemiyorum.

  • nemesis1856 kullanıcısına yanıt
    Amerika zalimdi Amerikan liderleri acımasızdı dilediği gibi bir yerlere bombalıyorlardı. Fakat Christian de olsa içlerinde bazı vicdanlı askerleri de vardı bölgeye yaptıkları operasyonlarda bir miktar da olsa vicdan sergileyebiliyorlardı. Bu da genel toplamda çok daha acımasız ve daha fazla katliam yapmasını bir miktar engelliyordu. Fakat Çin öyle değil, hem komünist ihtiras larla bir naziden daha tehlikeli olabilirler hem de inançsız olmalarından dolayı insan öldürmekte hiç acıma duygusu göstermezler. Yani bir ülkeye saldırdıklarını da şu anki ellerinde bulunan teknoloji gelişmişliği sayesinde üzülerek söylüyorum ki bir tane insan bırakmadan orayı dümdüz ederek geçecek vicdansızlık görüyorum onlarda. Olaki süper güç olursa aynı geçmişte cengizhan'ın saldırdığı yerleri komple son insan ne kadar öldürmesi yakıp yıkması vicdansızlığının kat kat fazlasını Çinliler bünyesinde barındırıyor. Kesinlikle insanlık bir olup Çinlilerin elinden bu gücü alması lazım. Ayrıca bir sektöre eline geçirirken nüfus gücünü de kullanarak tüm sektörleri eline geçiriyor. Örneğin ABD bir ülkede içecek sektörlerinde geçireceği zaman sadece oraya bir tane müdür gönderiyor ama çalışanlar satış ağı şusu busu her şeyi ile o ülkenin vatandaşı oluyor, Çin'de ise durum çok farklı gittiği her yere götürdüğü markaları yanında işçisiyle beraber götürüyor. Örneğin Brezilya'da video çeken bir Türk'ün videosuna bakıyorum Çinli bir iş insanı kocaman 2000 dükkan olan iş hanına satın almış sonra içindeki dükkanları da çinlilere verip sektör için nere vermiş bu bildiğin sıradan basit bir iş hanı. Etiyopya'da gene öyle İtalya'da tekstil firmalarını satın almışlar tasarımları çok meşhur firmaları iyi kitapta sessizce çalışanları korurken daha sonra üst düzey çalışanlarını tasarımcılarını bile postalayıp yerine komple Çinli yerleştirmişler. Yani bu adamlar nüfus gücünde kullanarak her ülkenin her şeyini emmeye odaklanmışlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.