Şimdi Ara

Huawei Ascend P6 İnceleme & Ana Konu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.934
Cevap
27
Favori
223.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sarj durumu hakkinda bilgi verir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolsun BTK hattı kesti evraklar ulaşınca tekrar açacaklarmış, bu yüzden net birşey söyleyemem, hatsız çok uzun gidiyor ama mobil şebeke ve hspda açıkken ne olur bilemiyorum.Açıldığında paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixamor

Rom&Root ve Teknik Destek Konusu için tıklayın

Huawei Ascend P6 Resmi Sayfası

DH Video İncelemesi

European Consumer Smartphone 2013-2014 Award

TASARIM

Tasarımcısı Guoping WO tanıtım videosunda böyle demişti ; "kağıttan ilham aldık.."
    Öncelikle ürünün işlenmiş aluminyum kasası (arka kapak çelik) oldukça kaliteli,çok şık ve güçlü bir yapıya sahip,"premium" bir telefon olduğunu elinize aldığınız an farkedebiliyorsunuz, her detay çok iyi düşünülmüş ve ince bir işçilik söz konusu.Telefon 120 gram gibi hafif denebilecek bir ağırlıkta.
    Telefonun tasarımını iPhone'dan "araklamak"la suçlayanlar var, kabul etmek gerekirse evet gerçekten benziyor.Ama özellikle alt bölümdeki kıvrım kendine has farklılık yaratıyor, flat-metalik ve keskin köşeli tasarıma sahip her telefon biraz iPhone'a benzemek zorunda zaten.Plastik telefonların çoğunun birbirine benzemesi gibi.

DONANIM

Cihaz Huawei'nin kendi tasarladığı (K3V2 Çipset) dört çekirdekli Cortex A9 tabanlı 1.5 Ghz saat hızında çalışan K3 işlemcisinden gücünü alıyor. 2 GB belleği bugün ve ileride çıkacak tüm uygulamaları hızlı bir biçimde çalıştıracaktır.1 GB belleğin şu günlerde bile darboğaz yaratmaya başladığını düşünürsek (özellikle multitask olaylarında) 2 GB ideal bir boyut bugün ve gelecek için.

Grafik birimi olarak Vivante'nin "Octal Core" (8 Çekirdek ama + 8'de sanal olduğundan 16 çekirdek olarakta geçiyor ) GC4000 grafik işlemcisini kullanmakta (Özellik Tablosu).Bu GPU görüntü işleme hassasiyeti ve doğruluğu olarak şu an için en iyisi.(kaynak :Cnx Software) .Tüm bunların yanı sıra bazı forumlarda uyumluluk sorunları olduğu rapor edilmiş, yüklediğim kimi oyunlarda grafik kırılmaları-düşük fps gibi sorunlar yaşadım.Olay yazılımsal mı bilemiyorum fakat şu anki haliyle "hardcore" oyuncuları üzecek gibi duruyor.(Antutu GPU skoru 5000 olmasına rağmen) XDA'da kimi oyunların bu GPU ile optimize sıkıntıları olduğu ve geliştiricilerin yakın zamanda bu GPU'ya uygun kodlama yapacaklarından bahsediliyor.Şöyle söyleyeyim mesela NFS Most Wanted'ı slayt gösterisi gibi oynarken, Asphalt 7 aşırı hız yüzünden oynanmıyor.. (Asphalt 8 : Airbone iyi çalışıyor) (NOT : Sanılanın aksine bu GPU mimarisi bugün shader/piksel rate/core computing gibi işlemlerde çoğu popüler GPU'dan çok daha iyi, en basitinden PowerVR SGX544MP2 1G Pix/s per core Textured Pixel Rate değerine sahipken Vivante GC4000'de bu oran 2.5G Pix/s per core değerinde..Tabiki yazılım üretici firmalar bu ürüne uygun oyun/uygulama çıkarmadıkları sürece bu değerler "kağıt üstünde" kalmaya devam edecektir.)

Hız olarak tatmin edici, bir takılma-tekleme söz konusu değil.Ama artık orta-üst sınıf tüm telefonlar için bunu diyebiliriz zaten.Testlerde iyi sonuç alsada puanlamada Samsung'un Krait işlemcili amiral gemisi Galaxy S4'dün yanından geçemiyor.

Sıcaklık değerleri dört çekirdekli ve yüksek saat frekanslarında çalışan bir işlemci birimi için normal, aşağıda resimde görüldüğü gibi maksimum yükte 42°C gibi bir rakam söz konusu ortalama ise 35°C'yi gösteriyor (Bu değer iPhone 5'te Yükte : 41°C Ortalama: 40°C) Metal kendine has yapısı nedeniyle plastik telefonlardan daha fazla ısınıyor hissi verir, fakat ısıyı absorbe etmede yani soğuma hızı plastikten çok daha fazladır ve daha stabil bir çizgi izler sıcaklıkta.

4.7" lik ekranı HD (720P) ve 312 ppi değerine sahip yani pikselleşme diye birşey yok,en ufak en büyük yazılar bile net, zaten insan gözü 295 ppi ve üstünü seçemiyor.Telefonun IPS Plus ekranı renkleri çok doğal veriyor ve görüntü farklı açılardanda aynı netlikte alınabiliyor.Amoled ekranların güçlü gün ışığındaki zayıf görüntü problemi LCD ekranlarda yok (P1'in Super Amoled ekranında bu problemi yaşıyordum) .Koruma olarak Corning Gorilla Glass II kaplaması var, bu da çizikmeye ve darbelere karşı maksimum güvenlik demek.Bunların yanı sıra "Magic Touch" teknolojisi sayesinde telefonu eldivenle de kullanabiliyorsunuz.

Huawei telefonda 2000mAh gibi zayıf diyebileceğimiz bir batarya kullanmış, fakat güç kullanım ilkelerindeki optimizasyonlarla ve az enerji harcayan yeni nesil işlemci mimarisiyle daha güçlü bataryaya sahip telefonlardan daha fazla kullanım süresi vereceğini iddia ediyor.Ortalamanın biraz üstünde kullanımla benim bir günümü çıkarıyor (Tüm radyolar açık, exchange mail, biraz oyun ve web sörf)
    GSM Arena'nın pil testi, sonuçlara bakacak olursak gayet ideal bir kullanım süresi veriyor;

Depolama olarak dahili 8 GB gibi düşük bir kapasiye sahip.Bu nedenle harici hafıza kartı elzem.(32 GB'ta kadar destekliyor)

Kamera konusunda yine bonkör davranmış firma (Sony Exmor RS IMX134 Kamera modülü kullanıyor), F2.0 diyafram aralığına sahip 8 MP arka kameranın yanında 5 MP HD video çekebilme kapasitesine sahip bir ön kamerayla geliyor telefon.Yani ön kamera sadece video görüşmeye değil gayet tatminkar resim-video çekmeye de yarayacak artık diyebiliriz.Malum genel olarak telefon üreticileri ön kamerayı "olsun" diye oldukça kalitesiz ve düşük çözünürlüğe sahip lenslerle koyuyor.. Arka kameranın BSI yani arka aydınlatma teknolojisi ters ışıkta iyi sonuçlar veriyor."Otofocus" yapması gerekeni hızlı biçimde yerine getiriyor,netleme başarılı.Ayrıca geliştirilmiş sabitlemeyle videolar daha sarsıntısız çekilebiliyor.Bunun dışında gece çekimleri ortalama kalitede, fakat düşük ışıklarda gürültü (noise) rahatsız edici düzeyde (lens çapı küçük olan tüm cihazlarda olduğu gibi),led flaş yeterli güçte.Kamera HDR video çekebilme kapasitesine sahip fakat ben pek başarılı bulmadım. ImageSmart Engine tarafından sağlanan "Otomatik Kadraj Algılama" özelliği ile, telefonunuz otomatik olarak kontrast, renk ve ışık verilerine göre en uygun ortamı seçiyor.Full HD@30 FPS ortalama bir kullanıcı için yeterli.Tabi günümüzde artık 1080P@60FPS ve 4K kameralı telefonlar çıkmaya başladığından bir zaman sonra video çekimi pek tatmin etmeyebilir.

Telefonun ahize ses kalitesi iyi, çok canlı ve net görüşmeler yaptım.Gürültülü ortamda ikinci mikrofon arkaplan seslerini çok iyi izole ediyor.Hoparlör sesi orta seviyede, zil ve uyarı sesleri dış ortamlarda duyulabilir seviyede.

Sar değeri 0,64 gibi düşük diyebileceğimiz bir rakam. (iPhone 5 : 0.95 w/kg - Galaxy S4 : 0.45 w/kg)

Telefonun sim girişi "mikro sim" formunda , ayrıca sim kart ve sd kartı yerine yerleştirmek için 3.5 mm.lik kulaklık girişindeki "tıpa" kullanılıyor.Çok hoş bir ayrıntı.

Telefonun üst kısmındaki led bildirim ışığı sayesinde ekranı açmadan mesaj v.s. geldiğini görebiliyorsunuz.

Telefonda müzik dinlemeyi sevenler için tatmin edici bir cihaz.Daha öncede P1'imden çok memnundum bu telefonda çıta epey yükselmiş,baslar dolgun, tizler ve orta sesler çok berrak çok temiz.Telefondaki Dolby Digital Plus desteği müzik dinlerken ve video izlerken kendinizi içinde bulmanızı sağlıyor.Ama kendi kulaklığı vasat.Eğer harika bir müzik deneyimi yaşamak istiyorsanız tavsiyem Sennheiser CX200 serisi v.b gibi bir kulaklık ve yüksek bit değerine sahip müzikler ile birlikte kullanmanız.Telefonda FM radyo yayınlarını dinleme imkanınız var.

P6'da NFC (Yakın alan iletişim) ve 4G desteğine yer verilmemiş.Bu 4G'nin ülkemizde test edilmeye başlandığı şu sıralarda kötü bir haber.Fakat HSPA Plus nam-ı diğer 3.5G ile 21 Mbit/s varan hızlara ulaşabiliyor, bu da şu an bizim için "deli" bir hız.Dosya indirme ve internet sörf hızı çok iyi.Bunun yanında operatör destekli görüntülü görüşme olmaması önemli bir eksiklik.

Dahili GPS alıcısı uydulara hızlı bağlanıyor, kullandığım navigasyon programı Tomtom 6-7 saniyede uyduyu bulup bağlandı.Google Haritalar ise program açıldıktan sonra 800 m yanılgı payı verdikten 1-2 saniye sonra uyduya bağlanıp yanılgı payını 5 metreye düştü.
    Telefonun DLNA desteği bulunuyor,yani aynı ağda bulunan diğer cihazlarla arşiv alışverişi yapabilirsiniz.Bazen Windows yüklü bilgisayarımdaki filmleri telefonumdan izliyorum.Kullanışlı bir özellik.

Hotspot özelliği ile telefonun internetini wifi ile diğer cihazlarla paylaşabiliyorsunuz.Fakat bu bataryayı çok hızlı bir biçimde bitiriyor.

Telefonda OTG (Usb on The Go) desteği var, ara kabloyla cihaza klavye/mouse/hdd/gamepad gibi aksesuarlar takıp kullanabilirsiniz.

YAZILIM VE ARABİRİM

P6 Android 4.2.2 Jellybean ile beraber geliyor, firma nisan ayında 4.4 KitKat (+Emui 2.0) sürümünü yayınlayacaklarını açıkladı. (Ascend P6 KitKat Ana Konusu için tıklayın)
    Arabirim Huawei'nin kendi tasarlamış olduğu Emotion UI 1.6 versiyonunu kullanıyor.Bu arabirimde "uygulama çekmecesi" yok, herşey yerli yerinde, uygulama kısayolları masaüstündeki sayfalarda, kısayolları klasörleyerek daha verimli kullanabilirsiniz.Birçok tema desteği bulunan arabirime değişik sayfa geçiş efektleride verebiliyoruz.Yeni Emotion versiyonunda hareket algılayıcılara komutlar atayabiliyorsunuz artık, (ters çevirince sessize geçme, çağrı geldiğinde kulağa yaklaştırınca otomatik yanıtlama v.s. gibi)

Huawei'nin "İzin Yöneticisi" çok başarılı, örneğin Google Play'den "Cut the Rope" adlı oyunu yüklüyorsunuz, indirebilmek için herşeye evet desenizde oyun açılırken "Program telefon numaranıza erişim istiyor" diye bir seçenek çıkıyor ve sizde "ne alaka" deyip engelleyebiliyorsunuz.(Oyunun açılmasını/oynanmasını engellemiyor bu)..Bu sadece bir örnek daha çok farklı seçenekler sunuyor program..Mesela bir program arkaplanda aşırı güç tüketiyorsa "Güç yöneticisi" devreye giriyor ve "x uygulaması arkaplanda aşırı güç harcıyor, kapatayım mı?" diye soruyor..Yani kısaca telefonunuz her zaman kontrol altında.

Huawei Cloud+ ile hızlı ve sorunsuz bir biçimde rehberinizi-fotoğraflarınızı-dosyalarınızı bulut yedekleme yapabiliyorsunuz.Aynı zamanda "telefonumu bul" özelliğide mevcut.(bknz. Huawei Cloud +)

Huawei arabiriminde daha iç açıcı renkleri tercih ediyor, arama ekranı-ayarlar-bildirim merkezi-takvim v.s. menüleri beyaz renkte.

Telefon kapalıyken alarmın aktif olması güzel bir özellik, örneği sabah 7:00'ye saati kurup telefonu kapatıyorsunuz, kendisi alarmın çalmasına 5 dakika kala uçak modunda açılıyor ve sonrasında alarmı çalıyor ve siz alarmı kapattığınızda otomatik olarak uçak modundan çıkıyor.

Telefonda fiziksel veya dokunmatik menü tuşları yok, direkt olarak yazılımsal olarak yer verilmiş.Bence çok kullanışlı değil (Fakat yandaki "tik"le aşağı indirip ekranın tamamını kullanabiliyorsunuz)

SONUÇ VE TAVSİYELER
    Ascend P6 yaklaşık iki senelik bir arge çalışmasının sonucu olarak ortaya çıktığından kullanılan komponentlerin kalitesi bir hayli yüksek..Cpu/Gpu tarafında daha iddialı olabilirdi fakat firma telefonun inceliği endüstri standartlarını zorladığı için popüler çözümleri kullanamadığını bu nedenle kendi çözümlerini üretmek zorunda kaldıklarını açıkladı.Eğer mobil cihazlarınızı ağırlıklı olarak oyun oynamak için kullanıyorsanız bu telefonun size uygun olduğunu söyleyemem.Genel olarak telefonun iş/web sörf ve multimedya özelliklerini kullanıyorsanız tercih edebilirsiniz.

Tavsiyem yakından inceleyip, kararınızı ona göre vermeniz yönünde.Tasarım/şıklık kalite hissiyatı ve ergonominin yanında ekonomik fiyatta sizin için ön plandaysa orta/üst segment bir telefon kategorisinde tercih edebileceğinizi düşünüyorum..

Artılar :

• Tasarım, İşçilik, Tutuş hissiyatı,
    • Yazılımsal Geliştirmeler ve Stok Android'den daha şık arayüz
    • 5 MP ön kamera , fotoğraf çekim kalitesi
    • Keskin ve net ekran
    • Kutunun içinden çıkan silikon kılıf

Eksiler :

• Muadillerine göre düşük puan (Antutu : 16000 / Quadrand : 4000)
    • Grafik İşlemcisinin bir çok popüler oyunla uyumluluk sorunları var
    • Operatör destekli görüntülü görüşme yok

Huawei Ascend P6’nın Genel Özellikleri:

4.7 inç 1280x720 (312 ppi) IPS-LCD Kapasitif Dokunmatik Ekran (Corning Gorilla Glass)
    1.5GHz K3 Dört Çekirdekli İşlemci
    2 GB Bellek
    Vivante GC4000 Grafik Birimi (Immersion 16)
    Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi -OTA Desteği-
    Otofokus, LED flaş, Nesne İzleme,GPS,HDR özellikli 8 MP kamera Full HD video kaydı, 5 MP ön kamera ile HD video kaydı
    Bluetooth 3.0, microUSB 2.0, 802.11 b/g/n Wi-Fi, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot,
    120 gr ağırlığında, 132.7 x 65.5 x 6.18 mm kalınlığında

Antutu Test Sonucu (Bazı sistem optimizeleriyle 17000 küsürlere ulaşıyor ama yanıltıcı olabileceğinden normal aldığı puanı ekliyorum - KitKat : 4.4.2 -)

Bir günün özeti (BT hariç tüm radyolar açık/Push Mailler/Yoğun Tel.Görüşmesi/Mesajlaşma/Fotoğraf ve birazda oyun) ;

Örnek Fotoğraf Çekimleri :

Miui V5 muhteşem bir kullanıcı deneyimi sunuyor..(Opsiyonel Rom yükleme ile)
    Deri kaplamayı nasıl yaptınız gerçekten hoş olmuş bununla ilgili video bekliyorum alınca bende yapmak isterim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Hissizadam -- 5 Eylül 2013; 1:19:42 >

• #Hissizadam kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen kullandığım tüm telefonlara yapıyorum bunu.iPad deri kaplama sticker alıyorum ve güzelce ölçüp biçip kesiyorum sonrada yapıştırıyorum :) Baya mesaj geliyor bununla ilgili, biraz uğraşıp yapabilirsiniz.
  • quote:

Hemen hemen kullandığım tüm telefonlara yapıyorum bunu.iPad deri kaplama sticker alıyorum ve güzelce ölçüp biçip kesiyorum sonrada yapıştırıyorum :) Baya mesaj geliyor bununla ilgili, biraz uğraşıp yapabilirsiniz.

Hocam yapıştırıyorum diyosunda sonra sıkılıp çıkardığın zaman iz bırakmıyo demi ? Yinede detaylı bi video isteriz zahmet olmazsa
  • #Hissizadam kullanıcısına yanıt
    Yok telefon stickerları iz bırakmaz..Video çekmeye çalışırım.
  • quote:

Yok telefon stickerları iz bırakmaz..Video çekmeye çalışırım.

merhaba,

shiftdelete incelemesinde cihaz ile ilgili ekran ışığı kendi kendine sönüyor diyordu.sizde böyle bir durum söz konusu olduyor mu?
  • özer0334 Ö kullanıcısına yanıt
    Yok olmuyor, ki zaten ışık ayarını hep otomatikte kullanıyorum.
  • quote:

Yok olmuyor, ki zaten ışık ayarını hep otomatikte kullanıyorum.

Shiftdelete eski yazılım versiyonunda inceleme yapmış. Sanırım sizin güncel sürümde neredeyse sorunlar giderilmiş yanılıyor muyum?
  • Hknyc kullanıcısına yanıt
    Evet, cihaz hızla stabil hale getiriliyor ve yeni özellikler ekleniyor biraz sabretmek lazım..Yeni romlar tüm sorunları hallediyor.Bu nedenle yazılımsal sorunları pek kafaya takmayın.Zaten sorunlar derken öyle günlük kullanımı etkileyecek bir sıkıntı yok hiçbir romda, akıcılık hepsinde iyi..
  • quote:

Evet, cihaz hızla stabil hale getiriliyor ve yeni özellikler ekleniyor biraz sabretmek lazım..Yeni romlar tüm sorunları hallediyor.Bu nedenle yazılımsal sorunları pek kafaya takmayın.Zaten sorunlar derken öyle günlük kullanımı etkileyecek bir sıkıntı yok hiçbir romda, akıcılık hepsinde iyi..

hocam telefonu çok beğendim ancak donanıma göre antutu skoru düşük değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kudretxxx K kullanıcısına yanıt
    Evet bunu incelememde de yazdım..Bir Galaxy S4-HTC One M7 veya Xperia Z değil bu telefon..Fakat 9.000 küsür puan alan P1'in bile şu an en ağır oyunları takır takır çalıştırdığını baz alırsak bu puanda güzel diyebiliriz..Ki segment olarakta 13000-15000 puanı alan bir cihaz orta/üst sınıfta yer alır..Qualcom veya başka bir çipseti incelik dolayısıyla kullanamadıklarından kendi çözümlerini üretmiş Huawei..
  • dün akşam saat 21 gibi ankara optimum vadafone dan bir adet beyaz 1000 tl ye aldım ilk izlenimlerim olumlu telefon çok şık hala 1400 kişilik rehberi aktarmakla boğuşuyorum o yüzden test vs yapamadım gerçi internet ve telefon olarak bana fazlasıyla yetecek oyun yaş itibarı ile oynamıyorum ama testleri yapıp paylaşmaya çalışırım
  • BAŞKOMİSER_ B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, görüşlerinizi/yorumlarınızı bekleriz..Güncel Rom ve Root işlemi içinde konumuza bekleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAŞKOMİSER_

dün akşam saat 21 gibi ankara optimum vadafone dan bir adet beyaz 1000 tl ye aldım ilk izlenimlerim olumlu telefon çok şık hala 1400 kişilik rehberi aktarmakla boğuşuyorum o yüzden test vs yapamadım gerçi internet ve telefon olarak bana fazlasıyla yetecek oyun yaş itibarı ile oynamıyorum ama testleri yapıp paylaşmaya çalışırım

Öncelikle hayırlı olsun. Şunu çok merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim. Telefonu Vodafone'dan kontratsız almışsınız ama telefon içinde Vodafone ait yazılım, uygulama, telefon açılışı vb. şeyler var mı bunu çok merak ediyorum =) Ayrıca kutu içinden neler çıktı?
  • şu ana kadar vadafonun logosu da dahil alakalı hiç bir şeye rastlamadım telefonu avea hatla kullanıyorum kutudan telefon :D bir adet şeffaf plastik (kılıf şeffaf ve elastiki) koruyucu kılıf bir adet kullaklık usb şarz kablosu prize takmak için adaptör kullanım klavuzları çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAŞKOMİSER_ -- 6 Eylül 2013; 3:25:46 >
  • quote:

Hayırlı olsun, görüşlerinizi/yorumlarınızı bekleriz..Güncel Rom ve Root işlemi içinde konumuza bekleriz.

teşekkür ederim sayfanızı takip edeceğim tabiki
  • BAŞKOMİSER_ B kullanıcısına yanıt
    oyun testi yaparken, b116sp01 versiyonunu yükleyebilir misin? xda da herkes oyunları rahatlattı diyorda artık daha akıcı diyor da
    bide kulaklık ve hoparlör sesi kısık mı? ses yüksekliği ve kalitesini kontrol eder misin?
    eğer kısıkta xda da bi çözümü vardı onu deneyip sonuçu yazabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 6 Eylül 2013; 3:37:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

oyun testi yaparken, b116sp01 versiyonunu yükleyebilir misin? xda da herkes oyunları rahatlattı diyorda artık daha akıcı diyor da
    bide kulaklık ve hoparlör sesi kısık mı? ses yüksekliği ve kalitesini kontrol eder misin?
    eğer kısıkta xda da bi çözümü vardı onu deneyip sonuçu yazabilir misin?

dostum yaş itibarı ile (39) oyun konusu pek gündemimde değil yani test yapsamda çok sağlıklı bilgilendirme olmaz sanırım yarın alacak bir çok genç kardeş o işi halleder. ayrıca şu an tatildeyim ankarada yeni sürüm yükleme işi pek müsait değil kulaklığı dener yazarım gündüz şu an bi kaç test uygulaması yapıyorum sonuçlarını yazarım az sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAŞKOMİSER_ -- 6 Eylül 2013; 3:56:59 >
  • yaptığım testler ve sonuçlar

antutu :14788
    quadrant:4746
    3d mark ice storm :2363
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.