< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Huawei artık PC'lerinde Windows kullanmayacak (2. sayfa)
-
-
Ben öyle bir yorum yapmadım, PC kullanımı cok amaclı bir sey, sadece oyun oynamak ve sadece belli baslı programları calıstırmak amacıyla alınmıyor, bunun yanı sıra, günlük görevleri gerceklestirmek, web'de gezinmek, youtube'da video izlemek, basit görevler yapmak icin PC ve Laptop alanlar da var.. Laptop ile önyüklü olarak verilen isletim sisteminin eğer kolay bir kullanım sağlıyorsa ne oldugunu önemsemeyecek ve bilgisayarla birlikte önyüklü olarak gelen isletim sisteminden sikayet edip bunu degistirmeye calısmayacak cok insanın da oldugunu düsünüyorum zamanında EEE PC netbooklar cok popüler olmustu ve özel bir Linux distrosu ile satılıyordu.. Isletim sistemi belli baslı temel görevleri yerine getirdigi sürece belli bir basarıya ulasabilir..
Öte yandan, gelistiricilere bir takım avantajlar sunulursa ve basarılı bir sekilde tesvik edilirlerse o platforma uygulama port edilmesinin önüne gececek bir durum olacagını da düsünmüyorum elbette Windows ve belki de MacOS kadar bir yazılım cesitliligi olmayacak fakat globalde de idare edecek kadar bir kullanım oranına sahip olmaması icin bir sebep yok..
Fakat ben Türk insanının güzide bir ferdiyim, ben Huawei'den iyi biliyorum, koskoca firmalardan da iyi biliyorum, ben her seyi bilirim keske böyle bir karar almadan önce bana bir sorsalarmıs ben olmaz abi yeeeeeeeee globalde sansı yok derdim, firma da zarar etmekten kurtulurdu deniliyorsa ben de tabii öyledir derim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Eylül 2024; 15:23:4 >
-
Bilgisayarın is ve genel kullanım amacıyla satın alınma oranının, oyun oynama amacıyla satın alınma oranından elbette daha yüksek oldugunu kabul etmeyip buna muhalefet olmaya calısan ve gaynah nirde? göster bağayım gaynah heleeee diyen adamın 12 yasından bile kücük oldugunu düsünmeliydim..
-
Bu dediğin doğru ise MacOS yüklü Apple cihazlar yok demek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 24 Eylül 2024; 16:45:50 > -
kurumsal/iş amaçlı satılan bilgisayarların oyun bilgisayarlarından daha az satıldığını iddia eden mi oldu? kendin çalıp kendin oynuyorsun. Kaldı ki genel kullanım veya iş amaçlı bilgisayar satın alan birisi arada bilgisayarına oyun yükleyip oynayabilir de bunun ayrımını net bir şekilde yapman mümkün değil. Sen milyarlarca dolarlık oyun pazarının bilgisayar tarafında hiçbir önemi olmadığını iddia ediyorsun. Oyun konsolu yerine bilgisayarı tercih eden binlerce insan var ve bunun tartışmasını yapmak bile komik.
12 yaşındaki çocuklar okuduğunu anlamada senden daha yetenekli.
Biraz paragraf sorusu çözmeni öneririm.
-
Nereden biliyorsun is amaclı bilgisayar kullanan birinin, bilgisayarına bazen oyun yükleyip oynayacagını? Mesela ben oyunun o'sunu bile oynamıyorum.. Milletin bilgisayar kullanma istatistigini yakından mı inceledin? Hangi verilere dayanarak bunu konusuyorsun? Bunun icin gercekten bir veri gerekir ancak genel kullanım, is amaclı, word excel ve ofis yazılımları kullanma amaclı satılan bilgisiyarların, oyun bilgisayarlarından cok daha fazla satıldıgını her sekilde kanıtlayabiliriz sadece dünya genelinde saıtlan tüm masaüstü ve notebook bilgisayarları bir kenara ayırırız, öbür taraftan güclü ekran kartlarıyla birlikte satılan bilgisayarları bir kenara ayırırız ve böylelikle, güclü GPU ile satılmayan bilgisayarların cok daha fazla oldugu sonucuna varırız.. Tabii GPU'ların tek kullanım amacı oyun degil ancak diğer amaclarla bile is ve genel kullanım icin satılan bilgisayarları yine de satısta gecemezdi..
Senin iddia ettigin seyler ise tamamen senin uydurdugun hayal ürünü seylere dayanıyor..
Söyledigim gibi, Huawei senin gibi bir üstün zekalıya sormadıgı icin büyük hata yapmıs.. Senin gibi zekası oldukca yüksekte olan birine sorsaydı, sen de o ileri zekanla böyle atraksiyonlara girmeyin abi, satamazsınız bosa ugrasmayın deseydin, dünya capında yüksek basarılara imza atmıs olan bu insanlar, bu islere kafa yoran yüksek maaslı ve yetenekli calısanlarını bırakıp, seni dinleyip, bosa OS gelistirmemis olurlardı..
Senin gibi ileri zekalılara sormadıkları icin iste basarılı olamıyorlar.. Zaman ayırıp OS falan gelistiriyorlar cünkü senin gibi ileri zekalı degiller.. Ben ikna oldum..
Ben sana gidip oyun oynamanı öneririm..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Eylül 2024; 17:15:41 >
-
Uzun zamandır Android ve Windows kullanıcısıyım. Hatta ofis (word) üzerinde de kitap yazmaya kadar her türlü ayrıntıya hakimim… MacOSa ve IPhone a geçmek ve alışmak uzun sürmedi… Örneğin MacOS da gerçekten bir fareye ihtiyaç yok. Özetle adaptasyon/uyum yeteneğimiz yüksektir. Bununla beraber bilgi güvenliği de işin içine katıldığında Rusya ve Çin gibi ülkelerde “bilinçli” kullanıcılar da var. Bilgi edinmek için de Microsoft, HarmonOS için ofisini de hazırlayabilir. Ya da bu kadar hızlı giden bir firma, ofisini de çoktan hazırlamış olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X