Şimdi Ara

HTPC parçaları için tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandığım android box, avr gereksinimlerini sağlamakta yetersiz kalıyor ve htpc toplamaya karar vedim. Televizyonum samsung 64F8500 1080p 3D plazma ve avr de yamaha rxv 677.

Elimde nvidia gt610 ekran kartı mevcut. Ayrıca 120mm boşta duran noctua fanlar da mevcut. Bu ekran kartını kullanmayı düşünüyorum. Aklımdaki sorular:

1-Bu yüzden işlemci ve anakart için amd veya intel ne önerirsiniz? A6 6400K ya da i3/i5 işlemci gibi.. xmbc kurulumu veya windows kurulumu da uygun olması da gereken bir şey
    2-(ileride ekran kartı güncellemesi belki yapabilirim) yatay bir kasa ne önerirsiniz?
    3-ram olarak 4gb 1600mhz ddr3 yeterli midir?
    4-güç kaynağı da ne kadarlık olmalı? fan çalışması otomatik devredışı kalabilecek bir 80+ gerekli midir?
    5- ssd ise 120 gb yetecektir değil mi?

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• aklımdan geçen core2duo işlemci ile 775pin anakart ve hdd kullanmak. 500TL den fazla masraf etmeme niyetindeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drserk kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi lga775 bir sistem bile medya oynatıcı işini görecektir. Yalnız sizin gt610 ekran kartının yüksek boyutlu filmlerde nasıl bir performans göstereceği meçhul. Ve de hdmi'dan sesleri bitstream yada passthrough yapabilecek mi onu bilmiyorum.

Eniştemde p4 işlemci, 2gb ddr2 ram ve ekran kartı olarak amd HD 6670 var. Bu sistemde bs player gibi videoları ekran kartına çözdürmeyen programlarda 10-15gb'lık mkv filmler takılarak oynuyordu. Bs player pentium 4 işlemciye %80'e yakın yük bindiriyordu. Ama media player classic yada Kodi gibi programlar filmleri ekran kartına çözdürdüğü için işlemciye binen yük %10-15'lere iniyor ve filmler rahatlıkla çalışıyordu. Ama sizin ekran kartı bu şekilde çalışır mı tam bilmiyorum.

Eğer sıfırdan bir Pc kurarsanız da i3 4130 gibi bir işlemci ve 4gb ram rahatlıkla işinizi görür. Benim işyerimdeki laptop bu işleri rahatlıkla yapabiliyor. Yani bu bilgiyi ilk elden test etmiş biri olarak yazıyorum. Eğer i3 işlemci ile bir sistem kurarsanız harici bir ekran kartı almanıza da gerek kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-610/features
    burada hd ses passthrough dan bahsedilmiş. forumda konuyu açtığımdan beri 610 htpc diye google da aradım durdum

tek olumsuz okuduğum şeyhttp://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/users/536296#536296 adresinde ''it cannot deinterlace 1080i using the advanced 2x profile, which gives the quality.'' şeklinde yazılan yorum olmuş. deinterlace nedir diye okudum, görüntü kalitesini belirleyen bir şey galiba, pek anlamadım.

önerileriniz aklımda özellikle 2.el temiz ürünler olarak bulursam da çok pahalı olmayacak gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.