Şimdi Ara

HTPC Linux 5.1 ses sürücü hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Farklı bir çok sürümde Kodi üzerinden bir HTPC sistem yapılandırmaya karar verdim ve bir çok eski teknolojik cihazı kenara çıkarabileceğim bir freedos minipc yi uygun fiyata satın aldım.

    http://www8.hp.com/tr/tr/products/desktops/product-detail.html?oid=10049306#!tab=specs

    i3 6100 işlemci
    4gb ddr4 ram
    intel 520hd ekran kartı

    İlk denememi Linux Mint Mate 18 ile yaptım ve herşey aslında sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalışmaktaydı. Tek sıkıntı 5.1 ve 7.1 seste LFE olarak yani subwoofer dan (test) ses alamıyordum.

    Şu an farklı bir dağıtımı Manjaro Xfce kullanıyorum ve diğerinde olduğu gibi bunda da subwoofer ses vermiyor. Mint den daha kötü olan yanı ise Ön sağ ve sol hoparlörden ses alırken sesin arka sağ ve sola da karışıyor olması. Mint de bu sorun sanırım yok gibiydi tam net emin değilim. Daha da kötüsü güncelleme öncesi 5.1 olarak gözüken ses kartı donanımı şu an sadece 2.0 olarak gösteriyor.

    Şimdi diğer bir konu ise diğer ekipmanlarım ve yapılandırmamdan bahsedeyim. Minipc hdmi kablo üzerinden Pioneer SC LX56 model bir AV Receiver'a bağlı durumda.

    Benzer sorunların yaşandığını yurtdışı forumlarda gördüm ancak denemelerimde olmayan ayarların ilgili conf dosyalarına yazdırılması istenen bendeki dosyalarda olduğunu vs gördüm. Farklı cihazlarla uydu alıcı, medya oynatıcı vs subwoofer sorun olmadan çalıştığını hemen belirteyim. Şu an ofisteyim gerekli çalışmayı akşam döndüğümde devam edebilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.







  • https://forum.linuxmint.net.tr

    Daha çabuk yardım alabilirsiniz,konu hakkında bilgim olsa yardım etmeyi isterdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayflarca okumam ve farklı dağıtım denemelerimden sonra sorunu anladım. Aslında sahip olduğum minipc nin donanım kapasitisini tam olarak anladım. Üzerindeki onboard realtek 2xx serisi ses kartı 4 kanal ve stereo da front 2 kanal olarak ses alıyor. diğer iki kanal ise kasa üzerindeki ufacık bir speaker çalıştırmak için düşünülmüş bir mono kanal.
    Sistem yapılandırmasında ses kartı ve hdmi olarak algılanan 2 farklı donanım easasen 2 kanal stereo destekli realtek ses kartı ile intel görüntü kartı üzerinden ses sinyalini de 5.1 veya 7.1 olarak aktarabilen hdmi arayüzden ibaret.
    alsa mixer üzerinde speaker test olarak yapılan denemede lfe den ses gelmemesi sorununu çözemiyorsunuz ancak ses kodu dts veya dolby olan bir medyayı hdmi üzerinden kodi benzeri bir yazılımdan "passthrough" olarak ayarlarsanız ilgili ses kodlamasını kendisine raw (ham) ses olarak gelip işleyen AV receiver hallediyor.




  • uisik34 kullanıcısına yanıt
    O zaman Windows yukleseniz de ayni sorun ile karsilacaktiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    O zaman Windows yukleseniz de ayni sorun ile karsilacaktiniz

    Aynen, sorun işletim sistemi veya sürücü vs ile alakalı değil tamamen donanımsal bir mesele olarak duruyor. bunu da realtek in web sitesinde ilgili ses yonga chipsetin teknik özellikler sayfasını incelediğimde gördüm ve konu kafamda netleşti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.