Şimdi Ara

HTPC Bileşenlerimi Seçtim Görüşlerinizi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıda HTPC sistem için seçtiğim bileşenler mevcut. Görüşlerinizi bekliyorum. Özellikle kasa ve anakartı seçerken oldukça zorlandım.

Sistem sadece film ve müzik için tasarlandı. Film konusunda 1080p'de bile herhangi bir problem yaşamak istemiyorum. Arasıra da internet bağlantısı kullanılacak.

Benim merak ettiğim iki nokta bu anakart üzerindeki HDMI ve audio çıkışlarını kullanan arkadaşların tavsiyesi. Evde ses sistemi olarak Yamaha RX-V861 A/V Receiver ve Diamond 9 serisinden oluşan 5.1 ses sistemi ve TV olarakta PY70 Full HD Panasonic var. Bu sistemin kalitesini olumsuz yönde etkileyecek bir bileşen kullanmak istemem. Sizce ekstra ses kartı yada ekran kartı takmam gerekir mi?

Seagate 500 GB 7200 rpm SATA NCQ 16 MB 69,05$
    Intel Core 2 Duo E8400 207$
    Gigabyte GA-73PVM-S2H HDMI Anakart 77,11$
    HI-LEVEL 4 GB 667 Dual Kit DDR2 RAM HLV-PC5400DK/4G 48,06$
    Aopen H420-B11 300W ATX Kasa 55$
    Edimax EW7128G Anten Uzatmalı 54M PCI Kablosuz Ağ Kartı 19,25$
    LG GH22NS30 22X SATA Kutusuz DVD Yazıcı 24,5$
    Microsoft Media Center + Kumanda 39$

Vakit ayıran arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not:Tüm fiyatlar kdv hariçtir.

• anakart gigabyte MA78 serisi olsun,Amd tercih ederdim ben satmadan once performansından memnundum baya ..bu arada konu kitlenir büyük ihtimalle siz buradan devam edin.

http://forum.donanimhaber.com/m_20043054/mpage_1/key_//tm.htm#20043054

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caution -- 23 Şubat 2009; 13:15:50 >
  • bencede amd olmalı ve düşük Watt işlemci tercih edilmeli, ısınma ve ses konusunda çok ciddi etkisi oluyor.HTPC sistem de net fazla ağırlıklı olmayacaksa media player ları düşünmelisin .popcorn a100 gibi..
    bende htpc sistem toplamıştım, şu an sistemi dağıttım ve satıyorum media player almak üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnoz -- 23 Şubat 2009; 13:47:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hypnoz

bencede amd olmalı ve düşük Watt işlemci tercih edilmeli, ısınma ve ses konusunda çok ciddi etkisi oluyor.HTPC sistem de net fazla ağırlıklı olmayacaksa media player ları düşünmelisin .popcorn a100 gibi..
    bende htpc sistem toplamıştım, şu an sistemi dağıttım ve satıyorum media player almak üzere.

+1907
    bende htpc mi sattım popcorn a-110 aldım.cok daha iyi goruntu kalitesi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hypnoz

bencede amd olmalı ve düşük Watt işlemci tercih edilmeli, ısınma ve ses konusunda çok ciddi etkisi oluyor.HTPC sistem de net fazla ağırlıklı olmayacaksa media player ları düşünmelisin .popcorn a100 gibi..

Neden dağıttığını biraz daha açık yazar mısın? Bahsettiğin tarzda cihazlar hakkında pek bir bilgim yok.
  • kısaca özetleyeyim.htpc ler çok pratik olmuyor ve media kumandalar düşündüğün gibi rahat kullanım imkanı vermiyor.
    kısacası beni tatmin etmedi.
    bahsettiğimiz cihaz hem daha hesaplı ve çok daha kullanışlı, yani tam formatının cihazı.içine hdd takıyorsun.dvd gibi kullanıyorsun.full hd.
  • şunu eklemek isterim o klavye yi kullanacaksan işletim sistemin vista olmalıdır(belki bilmiyorsundur diye yazdım) ve birde o kasa dikey kasa yani ters mantık htpc kullanım amacı salonda tv lie birlikte kullanmak o kasayı kullanırsan bunun bir espirisi olmaz.bence kasa bu olmalıhttp://www.hepsiburada.com/aplus-cs-gl-3-siyah-atx-kasa-/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd850227.Öncelikle kasa seçimini yaptıktan sonra içini seçmeye çalış çünkü bir çok şey içine girmeyebilir( ben HTPC olarak bu kasyı kullanıyorum ama içi çok dar tavsiye etmiyorum.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • salonda kullanıcaksan oyunda oynamıcaksan popcorn yada western digital gibi media playerlara yönelmelisin..hem az yer kaplar,hem paran cebinde kalır..uğraşmana değmez..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.