Arkadaşlar; Bir elektronik ticaret sitesindeki herhangi bir ürünün fiyatını, html sayfasının içine yazdırmak istiyorum. Ayrıca ürünün fiyatı hergün güncellenmeli. Nasıl bir kod yazmalı. Tşk.
aslında oldukça karmaşık olabilecek bir işi son derece az bilgi vererek anlatmışsınız;
anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım;
bir elektronik ticaret sitesi dediğiniz site ile sizin html sayfanız aynı site mi? eğer böyle ise,
bu ürün bilgilerinin tutulduğu veritabanına bağlantı yapıp, biraz asp&php bilgisi ile istediğniiz ürün fiyatını sayfanıza yazdırabilirsiniz, - tabi html sayfası dediğiniz sayfa artık asp&php sayfası olacak - hergün güncellenecek bir sistemi html ile hazırlayamazsınız, dinamik olmalı yani asp veya php kullanılmalı...
değil de farklı bir siteden veri almak istiyorsanız, malesef hergün html sayfanıza bu fiyatları elle yazarak girmelisiniz...
kolay gelsin...
bir php script hazırlanarak başka bir sitenin herhangi bir sayfasında ki herhangi bir HTML kodunu alabiliriz.
Öncelikle ilginiz için çok tşk ederim. www.sanalbayim.com sitesini satış olarak yönetiyorum. Sitemiz paket olarak alınmış. Javascript ve Asp de bilmiyorum. Yapmak istediğim şey şu. Eğer siteye tıklarsanız, orta şablonda görebileceğiniz ürünlerin hepsini kaldırıp oraya html bir alan da ekleme şansım var.
(www.saatturk.com adlı site bu html alanı kullanarak farklı bir tasarım denemiş.)
Ben bu html alanına yalnızca ürürün ismini, fotoğrafını ve güncel ytl fiyatını koymak istiyorum. Ürünlerimizin bir çoğu döviz fiyatlı ve hergün döviz değiştiği için ytl fiyatı da değişiyor. Ben yapacağım html sayfasına ürünlerin fiyatlarını el ile girersem hergün güncellemem gerek bu yüzden bir kod ile güncel fiyatları almam gerekiyor. Siteyi satınaldığımız yeri aradığımda javascrpit ile bu fiyatları çağırabileceğimi söyledi.