Şimdi Ara

HTC Hero rom yükleme, root ve Türkçeleştirme işlemleri [CID işlemi eklendi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
1
Favori
52.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CID kırma hakkında birşey soracağım. Elimizdeki kartı goldcard yapıyoruz. Bu goldcard'ın mantığı nedir? Her zaman telefona takılı mı olmalı yoksa sadece ROM yüklerken mi takılı olmalı? goldcard yapılmış sd kart'a program yükleyebiliyor muyuz?
  • Anlatıma göre bütün anlatılanları gerçekleştirdim. Şu an Market yüklü ve çalışan bir ROM'a sahibim. Fakat İngilizce. Recovery menü de geldi. Güzel bir sistem yapmışlar. Anlatım için çok teşekkür ederim.

Yalnız ilk işlemin (Recovery yükleme) 10. adımı KVK cihazları için olmuyor. Flashrec denilen yöntem ile yapmak gerekiyor.
    programını Hero'ya yüklüyoruz. Daha sonra recovery-RA-hero-v1.5.3.1.img
    dosyasının sd karta kopyalıyoruz ve adını recovery-backup.img olarak değiştiriyoruz. FlashRec programını açıp restore dediğimizde recovery menüsü yükleniyor.

• laconf öncelikle çok teşekkür ederim. Ben sanki 4.maddeyi yapmışım gibi hatırlıyorum ama yapmamışta olabilirim dalgınlıkla Oyüzden tekrar deniycem yarın. Bugün başka bir yerden giriyorum pcye. Sadece bir gelişme varmı diye baktım. Ve çok mutlu oldum. Tekrardan teşekkür ederim.

Yalnız şimdi löyle bir işleme baktımda şu minisd card'ı nasıl fat32'ye kopyalıyoruz? zamanında ben bunu arastırmıstım zamanında ama birşey bulamamıştım sonra vazgeçmiştim. Şimdi ben bu vatandan aldığım minisd card'ı kullanıyorum. Bunu nasıl formatlıycam. Biraz anlatabilirmisiniz?

Computeus sanada sormak istediğim bir soru var. İngilizce olmuş demişsin. E modaco rom'da ben türkçe var zannediyordum. Yani asıl sormak istediğim soru şu; şimdi bu goldcard yöntemi aynı zamanda bir rom yükleme yöntemidemi oluyor. Yani rom'u modaco roma geçirmeye kalktığımızda hata alıyormuyuz? Bunu sormak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation23
    Computeus sanada sormak istediğim bir soru var. İngilizce olmuş demişsin. E modaco rom'da ben türkçe var zannediyordum. Yani asıl sormak istediğim soru şu; şimdi bu goldcard yöntemi aynı zamanda bir rom yükleme yöntemidemi oluyor. Yani rom'u modaco roma geçirmeye kalktığımızda hata alıyormuyuz? Bunu sormak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Hocam ben modaco rom yüklemedim. HTC'nin kendi yayınladığı WWE romlardan birini yükledim. Daha önce Diamond kullanıyordum ve ne kadar custom rom kullandıysam hiç memnun kalmadım. Bu yüzden modaco yüklemedim. HTC'nin çıkaracağı Android 2.1 ROM'u bekliyorum. Hele biraz kaşarlanalım belki ilerde custom rom yüklerim.

Bu arada sdcard zaten fat32 formatlı. Ben içindeki dosyaları sildim sadece. Ayrıca telefon üzerinden Ayarlar->Güvenlik kısmında kart formatlama menüsü var. Oradan da biçimlendirebilirsin. Varsa, harici kart okuyucu kullanarak PC ile de biçimlendirme yapabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Anlatıma göre bütün anlatılanları gerçekleştirdim. Şu an Market yüklü ve çalışan bir ROM'a sahibim.

Vatan'dan alınma cihazda mı yaptın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zopik

quote:

Anlatıma göre bütün anlatılanları gerçekleştirdim. Şu an Market yüklü ve çalışan bir ROM'a sahibim.

Evet, Vatan Bilgisayardan aldığım Hero'da yaptım.
    Android ve birçok uygulama ingilizce. Sense ara yüzü ve klavye Türkçe. Market uygulamasi da çalışıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zopik

quote:

Evet, Vatan Bilgisayardan aldığım Hero'da yaptım.
    Android ve birçok uygulama ingilizce. Sense ara yüzü ve klavye Türkçe. Market uygulamasi da çalışıyor.

eline sağlık :)

ben beceremedim, nerde hata yapıyorum acaba?

tüm aşamaları yapıp goldcard üzerindeyken laconf'un söylediği romu yükledin değil mi?

• Evet. GoldCard'ı hazırladım. Hero'yu yeniden başlattım. Telefonu PC'ye bağlayıp, HTC Sync üzerinden bağladım.
    RUU_Hero_HTC_WWE_2.73.405.5_WWE_release_signed_NoDriver.exe ROM'unu kullanarak Hero'yu güncelledim. Hiç bir problem çıkmadı. Recovery yükleme işleminde KVK'nın getirdiği cihazlar için ilk mesajda anlatılanların 10. adımında farklı bir şey yapmak gerekiyor.

Hiç bi özel Rom yüklemedim Htc nin kendi romu yukarıda verileni yükledim. Gayet te güzel oldu.

Vatandan alınma Herolar CID Unlock yöntemiyle kırılıyor.
  • Arkadaşlar lütfen yardım. Delircem. Şu ilk baştaki 5.adım bür türlü yapamıyorum. 4.cu adımı yaptım. Eminim. Konum değiştirmeye izin ver'de olabilirmi? Onuda işaretleyerek denedim olmadı. Çıldırcam. Bende usb kablosunu takınca dire yeni donanım buldu diyip onu yüklüyor. Biz nasıl göstericez bu driver'ı bir türlü anlayamadım.

Laconf'a desteği için teşekkürler.Çok sağlam açıklama ile bizlere sınırsız özgürlük tanıyor helal dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 4 Mart 2010; 0:00:43 >

Orijinalden alıntı: sensation23

Arkadaşlar lütfen yardım. Delircem. Şu ilk baştaki 5.adım bür türlü yapamıyorum. 4.cu adımı yaptım. Eminim. Konum değiştirmeye izin ver'de olabilirmi? Onuda işaretleyerek denedim olmadı. Çıldırcam. Bende usb kablosunu takınca dire yeni donanım buldu diyip onu yüklüyor. Biz nasıl göstericez bu driver'ı bir türlü anlayamadım.

Telefonu PC'ye taktığınızda telefonun bildirim alanında uyarı çıkıyor. Bildirimi açarsanız HTC Sense bağlantısı kurma var. Onu seçin. Yeni sürücü bulundu uyarısı verecek. Orda ADB sürücüsünü windows'un bulamaması lazım. Yok eğer buluyorsa Aygıt Yöneticisini açın. HTC Hero aygıt yöneticisinde gözüküyor. Aygıtı Kaldırın ve sürücüyü silin. Telefonu tekrar takıp HTC Sense bağlantısı kurdurğunuzda sürücü sorması lazım. Bu aşamada 5. adımda anlatılan sürücüyü yükleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asonas

Arkadaşlar kvk'dan yetkili rom'u değiştirilen cihazların garanti dışında kaldığını söyledi.Açıkcası ben pek yaklaşmıyorum yoksa hemen değiştireceğim

Laconf'a desteği için teşekkürler.Çok sağlam açıklama ile bizlere sınırsız özgürlük tanıyor helal dostum

ROM'u HTC orjinal ROM'ları ile değiştirilen cihaz garanti dışı kalmaz. Mart ayında çıkacak Android 2.1 ROM'u var. Eğer KVK bu ROM'u yayınlarsa yükleme yapacağız ve garanti konusunda bir problem olmayacak. Ha KVK bu ROM'u yayınlamaz da bizi eski marketi olmayan eski Android sürümüne bağlarsa yazıklar olsun.

• Dostum rom uygulaması dışardan eklenen değişmiş romlar bozuyor.Aynısını Htc Hd2 konusunda okudum.Demekki kvk'ya ilerde sorun olduğunda yazıklar olsun lafını çok söyleyeceğiz.Sonrada Htc ürünlerini almayıp eylem yapıp Htc Türkiye Dağıtıcısıda başka dağıtıcı arayacaktır eminim.Kvk denilince zaten bir ürperti geliyor.Adamlar her cihaza bir el atıp orjinalliğini kullanılabilirliğini değiştirmeke birinci.
    Zaten amaç kısıtlı kullanım,geliştirilemeyen telefonlar ve ekstra yüklenemeyen uygulamalar...Teknik serviside cabası.
  • arkadaşlar bende hero almayı düşünüyorum,,,ABD den getirmiş bir arkadaşta görüp beğenmiştim,,fakat burada yazdıklarınızı okuyunca KVK nın yaptığı kısıtlamaları öğrenmiş bulundum...şunuı merak ediyorum böyle bir şeyi yapmaya yasal olarak hakkı varmı bunların,,eğer yoksa ingilizcesi güzel bir arkadaş HTC ye bu konuda bir şikayet metni haazırlasa bizde maillesek bir faydası olurmu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetben54

arkadaşlar bende hero almayı düşünüyorum,,,ABD den getirmiş bir arkadaşta görüp beğenmiştim,,fakat burada yazdıklarınızı okuyunca KVK nın yaptığı kısıtlamaları öğrenmiş bulundum...şunuı merak ediyorum böyle bir şeyi yapmaya yasal olarak hakkı varmı bunların,,eğer yoksa ingilizcesi güzel bir arkadaş HTC ye bu konuda bir şikayet metni haazırlasa bizde maillesek bir faydası olurmu acaba

HTC'nin bu olanlardan haberi var zaten. Fabrika çıkışı kısıtlanmış olarak geliyor ROM.

Bu arada hero'larını kıran ancak, custom rom yüklemeyen arkadaşlara başlangıç olarak Modaco Custom Rom'u öneririm. Modaco telefonu mümkün olduğu kadar orjinalinde bırakarak gereksiz aparatları çıkartıyor ve hızlandırıcı bir takım yamalar kuruyor. Bu sayede gerçekten inanılmaz performans artışı yakalanabiliyor.

Adroid işletim sistemi fevkalade olur...

Orijinalden alıntı: yusufcetin

HTC HD2'ye acaba bu uygulamalar yapılabilirmi?

Adroid işletim sistemi fevkalade olur...

HTC Touch için Android çalışması vardı. HTC resmi olarak Android yayınlar mı bilmem, fakat xda forumlarında Android çıkması olasıdır.

Benim kafama takılan bir durum var. ROM yüklemesi yapıldıktan sonra telefona yüklü programlar siliniyor mu? Yoksa sadece wipe yaparak yüklediğimiz ROM'lar mı telefonu sıfırlıyor?

http://rapidshare.com/files/360227980/recovery-RA-hero-v1.6.2-green.img - Yeşil
    http://rapidshare.com/files/360227979/recovery-RA-hero-v1.6.2-blue.img - Mavi
    http://rapidshare.com/files/360227981/recovery-RA-hero-v1.6.2-pink.img - Pembe
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.