Şimdi Ara

HTC Hero Innovation Club v2.1 (Üyeler: 65) (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
1
Favori
62.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Poibra

Bilgisayara usb ile bağlarken "usb disk sürücüsü olarak gör" seçeneği aktifse sync olmuyor diye biliyorum, sync için ayrı seçenek vardı sanki (sync hiç kullanmadım ama böyle seçenekler olduğunu hatırlıyorum)

usb disk sürücüsü olarak gör 'ü pc den mi tel den mi yapıcaz ve nerden
  • telden, bilgisayara normalde bağladığında çıkar üst barda uyarı, onu aşağı çekip seçersin, ordan ht sync'i seç
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

Orijinalden alıntı: maliozi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hungry Duck

Arkadaşlarhttp://developer.htc.com/ burada işe yarar birşey var mı? mesela HTC Hero MR (Sprint) Kernel Source Code Download edin diyor..
    Başka bir sorum 2.1 güncelleme olurda gelirse klavyede handwriting özelliği olacak mı?

Teşekkürler

HTC Hero Innovation Club v2.1 (Üyeler: 65)

Uzakdoğu ülkelerinin kullandığı dillere ait olan alfabedeki harflerin girilmesini kolaylaylaştırmak için romlara dahil ediyorlar. Latin harfleri için gerek duyulmamış...

uzak doğuda da hasan var demekki :P şaka bi yana bu tarz klavye hiç kullanışlı değil p990 ve p1i den biliyorum.

Evet Tayvan için çıkan resmi romlardan bizim hasan da yüklemiş demek ki.

Kullanış konusunda katılıyorum. Kelime tahmini özelliğini yeterli ve hatta geliştirebileceğiniz XDA forumlarında geliştirilen HTC_IME mod klavyesini yükleyince istediğin gibi özelleştirip her yeni rom yüklediğinde tüm ayarlarını tekrar yükleyebiliyorsun.

Ben o işi titanium backupla yapıyorum sense yedeğini bile aldım yeni ROM yükledikten sonra hiç bi ayarla uğraşmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Poibra

telden, bilgisayara normalde bağladığında çıkar üst barda uyarı, onu aşağı çekip seçersin, ordan ht sync'i seç

htc sync yapıyorm ama olmuyorr
  • Evet sonunda bu da oldu. iphone'un çakması ayfon'dan sonra düzembazlar HTC Hero'yada el atmışlar.

Yeni HTC Hero diyorlar ve bir tanesinin sloganı "Mesaj yazarken ekran dönen muhteşem bir ürün"

http://urun*gittigidiyor*com/YENI-HTC-HERO-H802-WIFI-CIFT-HAT-TV-SON-3-ADET_W0QQidZZ28882034
    http://urun*gittigidiyor*com/YENI-HTC-H802-HTC-HERO-TARZI-WIFI-TV-CIFT-HAT_W0QQidZZ28694036

yıldız *'ları nokta (.) yapmayı unutmayın..

• Cronos 2.0.2 ve Set Cpu kombinasyonu ile Hero tam istediğim gibi oldu ekran kapalı iken 160 - 240 mHz ekran açıkken 240 - 614 mHz ve pil %50 altnda iken 245 - 384mHz hızlarında çalışacak şekilde ayarladım. Overclock widget yerine SetCpu kullanmanız şidetle önerilir. Markette ücretli fakat google'a aratarak Xda da yazılımcının verdiği linkten ücretsiz ulaşabilirsiniz batarya tüketimi ciddi oranda fark ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufsan -- 10 Temmuz 2010; 13:31:10 >
  • Son zamanlarda bu başlık altında daha çok ROM performansı ve Pil tüketimi tartışılıyor.

Daha önce tavsiye ettiğim şekilde VillainEclair 4.0 NAS romu tekrar ısrarla tavsiye ediyorum. İnanın bu romu yükleyenler, 1 hafta kullandıktan sonra Ne pil tüketimini , ne hızı, ne de SENSE'in çekiciliğini problem edeceklerdir. Çıkan her romu yeni versiyonları dahil kurup deniyorum. Sense ve vanilla romlar dahil "VanillaEclair 4.0 NAS" gibi inanılmaz hızlı, inanılmaz pil tüketimi olan bir rom kullanmadım.

3 haftadır VanillaEclair 4.0 NAS kullanıp da dün Villain 12 denedim ve adeta "attan inip eşeğe binmek" gibi birşey. Tamam görsellik harika, ama yavaş işte ya puufff.... Ayrıca görsellik konusunda inanılmaz görsellikte bir sürü widget mevcut ve yakın bir görsellik sağlanabiliyor. Pil tüketimi de diğer romlara göre inanılmaz. Kullanırsanız büyük farkı göreceksiniz.

Şiddetle tavsiye ediyorum. VanbillaEclair 4.0 NAS romunu (Freekernel, extremkernel ya da jit gibi şeyleri sakın eklemeyin) kurup 3-4 gün kullanın yeter. Her şeyi daha iyi anlayacaksınız.

• Arkadaşlar cpu ayarlaması nasıl yapılabiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeşil Limon

Arkadaşlar cpu ayarlaması nasıl yapılabiliyor?

Overclock widget veya SetCpu programını kurmanız lazım birde root yetkisi gerekli telefonunuz root edilmemiş ise kesinlikle kurmayın.

Linkten SetCpu'yu indirebilirsiniz

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=355326&d=1278385677

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufsan -- 10 Temmuz 2010; 17:17:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oseydik

Evet sonunda bu da oldu. iphone'un çakması ayfon'dan sonra düzembazlar HTC Hero'yada el atmışlar.

Yeni HTC Hero diyorlar ve bir tanesinin sloganı "Mesaj yazarken ekran dönen muhteşem bir ürün"

http://urun*gittigidiyor*com/YENI-HTC-HERO-H802-WIFI-CIFT-HAT-TV-SON-3-ADET_W0QQidZZ28882034
    http://urun*gittigidiyor*com/YENI-HTC-H802-HTC-HERO-TARZI-WIFI-TV-CIFT-HAT_W0QQidZZ28694036

yıldız *'ları nokta (.) yapmayı unutmayın..

öyle deme orjinal deri kılıf veriyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufsan

Cronos 2.0.2 ve Set Cpu kombinasyonu ile Hero tam istediğim gibi oldu ekran kapalı iken 160 - 240 mHz ekran açıkken 240 - 614 mHz ve pil %50 altnda iken 245 - 384mHz hızlarında çalışacak şekilde ayarladım. Overclock widget yerine SetCpu kullanmanız şidetle önerilir. Markette ücretli fakat google'a aratarak Xda da yazılımcının verdiği linkten ücretsiz ulaşabilirsiniz batarya tüketimi ciddi oranda fark ediyor...

dostum ayar hakkında bir kaç bilgi yazar mısın lütfen.
  • ayarlar hakkında bilgi versen süper olur ya

quote:

Orijinalden alıntı: ressam0768

quote:

Cronos 2.0.2 ve Set Cpu kombinasyonu ile Hero tam istediğim gibi oldu ekran kapalı iken 160 - 240 mHz ekran açıkken 240 - 614 mHz ve pil %50 altnda iken 245 - 384mHz hızlarında çalışacak şekilde ayarladım. Overclock widget yerine SetCpu kullanmanız şidetle önerilir. Markette ücretli fakat google'a aratarak Xda da yazılımcının verdiği linkten ücretsiz ulaşabilirsiniz batarya tüketimi ciddi oranda fark ediyor...

• quote:

Son zamanlarda bu başlık altında daha çok ROM performansı ve Pil tüketimi tartışılıyor.

Daha önce tavsiye ettiğim şekilde VillainEclair 4.0 NAS romu tekrar ısrarla tavsiye ediyorum. İnanın bu romu yükleyenler, 1 hafta kullandıktan sonra Ne pil tüketimini , ne hızı, ne de SENSE'in çekiciliğini problem edeceklerdir. Çıkan her romu yeni versiyonları dahil kurup deniyorum. Sense ve vanilla romlar dahil "VanillaEclair 4.0 NAS" gibi inanılmaz hızlı, inanılmaz pil tüketimi olan bir rom kullanmadım.

3 haftadır VanillaEclair 4.0 NAS kullanıp da dün Villain 12 denedim ve adeta "attan inip eşeğe binmek" gibi birşey. Tamam görsellik harika, ama yavaş işte ya puufff.... Ayrıca görsellik konusunda inanılmaz görsellikte bir sürü widget mevcut ve yakın bir görsellik sağlanabiliyor. Pil tüketimi de diğer romlara göre inanılmaz. Kullanırsanız büyük farkı göreceksiniz.

Şiddetle tavsiye ediyorum. VanbillaEclair 4.0 NAS romunu (Freekernel, extremkernel ya da jit gibi şeyleri sakın eklemeyin) kurup 3-4 gün kullanın yeter. Her şeyi daha iyi anlayacaksınız.

Tavsiyen için teşekkürler, indirdim.. Bu hafta içi kurup deneyeceğim.. Çok merak ettim.

• Official 2.1 için ikinci paket yayınlandımı yoksa benim gördüğüm avrupa için olanmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhan dogan

ayarlar hakkında bilgi versen süper olur ya

quote:

quote:

Ayarlar şöyle arkadaşlar daha doğrusu benim ayarlarım.

SetCpu'nun ana ekranındaki barları kaydırarak max 614 min 160 mHz seçeneklerini ayarladım bu ayarlar telefon normal kullanımdayken kullanılıyor

Scaling = coservative olarak ayarlı ve set on boot işaretli

Yukarıdan seçilen profiles ekranında ise telefonun belirli durumlarda CPU hızını ne şekilde ayarlayacağını belirliyoruz
    Profiles ekranından enable ve notifications işaretliyoruz (Notifications taskbarda hangi profilin aktif olduğunu gösteriyor çalışması için çokta gerekli değil)

Addprofile tıklayıp condition altına screen off seçip Max ve Min hızları ayarlıyoruz

Governor = coservative ve priority %80

Basitçe ayarlar bu şekilde profiles'tan batarya belli bir % altına düştüğünde v.s. CPU hızını ayarlama imkanı da var. Detaylı bir rehber hazırlamaya çalışırım ancak önce ekran görüntüsü kaydeden bi program bulmam lazım HERO için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufsan -- 11 Temmuz 2010; 16:58:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oseydik

Official 2.1 için ikinci paket yayınlandımı yoksa benim gördüğüm avrupa için olanmı?

yayınlanmadı henüz Market erişimini iptal eder etmez yayınlarlar heralde yoksa şimdiye kadar çoktan yayınlanması gerekirdi tek almayan TR kaldı bildiğim kadarı ile
  • quote:

quote:

quote:

quote:

SetCpu'nun ana ekranındaki barları kaydırarak max 614 min 160 mHz seçeneklerini ayarladım bu ayarlar telefon normal kullanımdayken kullanılıyor

Yukarıdan seçilen profiles ekranında ise telefonun belirli durumlarda CPU hızını ne şekilde ayarlayacağını belirliyoruz
    Profiles ekranından enable ve notifications işaretliyoruz (Notifications taskbarda hangi profilin aktif olduğunu gösteriyor çalışması için çokta gerekli değil)

Addprofile tıklayıp condition altına screen off seçip Max ve Min hızları ayarlıyoruz

Basitçe ayarlar bu şekilde profiles'tan batarya belli bir % altına düştüğünde v.s. CPU hızını ayarlama imkanı da var. Detaylı bir rehber hazırlamaya çalışırım ancak önce ekran görüntüsü kaydeden bi program bulmam lazım HERO için

dediklerini aynen uyguladım ... tuş kilidi için kapama tuşuna bastık tekrar açmak istediğimde bir türlü açilmadı:S bataryayı çikarıp tekrar açma zorunda kaldım...bi terslik var ama çözemedim:S

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dediklerini aynen uyguladım ... tuş kilidi için kapama tuşuna bastık tekrar açmak istediğimde bir türlü açilmadı:S bataryayı çikarıp tekrar açma zorunda kaldım...bi terslik var ama çözemedim:S

Max ve min CPU hızlarını çok düşük ayarlamış olmayasınız yada kullandığınız romun kernelinin desteklemediği bir hızı screen off için min 160 max 240 gibi birşey ayarlarsanız sorunsuz çalışması gerek tabi yine kullanılan romun kernelinin desteklediğini varsayıyorum

• setCPU'da benim kullandığım en basit ve en efektif ayarlar.

Öncelikle Program ilk açıldığında menü'ye basıp Device Selection'a geliyoruz ve "Autodetect Speeds"i seçiyoruz.

Sonra Ana Ekranda min 128 MHz max 691 Mhz yapıyoruz çubukları. Scaling "ondemand" yapılıyor ve "Set on Boot'u" tikliyoruz.

Sonra da masaüstüne bir widget koyuyoruz. tamamdır.

Eğer isterseniz profiles ekranından değişik senaryolara göre ayarlama yapabilirsiniz ancak ben belirgin bi faydasını görmedim. Ayrıca profiles'tan screen off'u çok düşük ayarlarsanız telefon uyku modundan açılmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laconf -- 12 Temmuz 2010; 8:25:00 >
  • Arkadaşlar Chocolate Eclair 1.1 yayınlanmış deneyen oldumu testlere göre HERO için çıkmış en hızlı Eclair versiyonu olduğu söyleniyor. Deneyen varsa bilgi verebilirmi ?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.