Şimdi Ara

HTC Evo 3D [Kullanıcı Kulübü][Teknik/Ana Konu] (630. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
16.795
Cevap
71
Favori
696.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: frkn3d

quote:

Orijinalden alıntı: FuXiN

Bu kavramlara tam aşina değilim, şimdi yanlış anlamadıysam aynı kernele sahip romlara kolayca geçiş yapabilir miyim? ve androiod 4.1 gibi romları yüklemek için s-off olmam gerekiyor, ve s-off tehlikeli, root işlemi ise az tehlikeli mi oluyor

Not: Şuan telefonla çok ilgilenecek kadar vaktim yok, son iki aydır bazı şeyleri okuyorum ondan önceki tüm sayfaları okudum, birinci mesaj güncellenmemiş ise onuda kaç defa okuyup root yapmaktan vazgeçen biriyim

Düzenleme:
    Eğer fazla uğraştırmayacaksa canım istedi yani sense 4.1 iyi olurdu Şuan limitli internetim var detaylıca rom videosu felan izleyemiyorum, bu söylediğiniz rom nasıl?
    Öncelikle hız olarak iyi mi? benim telefonun yazılımında en çok şikayetci olduğum şey dokunmatikle sürüklediğimiz birşey geriden gelmesi, yeterli tepki hızı olmaması, bu iphone da mükemmel çalışıyor, galaxy sII de ise iphone kadar olamasada bizimkinden çok daha iyi çalışıyor.
    Aslında bu şikayetci olduğum şey android 4.1 de baya düzeltilmiş durumda ama htc sağolsun

çok detaylı anlatacak bilgim yok açıkcası ama bildigim orjinal ics üstüne yüklene biliyor bazı romlar için s-off lazım zaten rom yükledin bot dosyasını yazdırdın ilk açılıştan sonra devamlı reset atıyorsa telefon, o rom senin telefonun bir şeyleri ile uyumlu degildir. bende çok incigini bincigini bilmiyorum yani :)

şuan sense 4.1 r 192 çıktı her gün bir şeyler ekleniyor ve son çıkan r192 stabil ve hızlı bir kaç bugu var bilindik 3d video oynatma hariç çalışmıyor hdmı baglantı sorunlu birde mobil şebeke internetini dışarı aktarma proplemli ama onunda halletmişler sanırım denemedim..

Ben tavsiye ederim güzel olmuş..

Ekleme: kendine çok guvenmiyorsan bence bulaşma sonra basın agriya bilir.. Bu işlerde kendine güven.şart :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 18 Ekim 2012; 21:05:49 >

• quote:

indirdiğin zipli dosyayı sd kartın içine at custom rom kurar gibi kur data ve cache wipe yap önce sonra romun üsütne kur. 4ext recoverye kullanmanı tavsiye ederim smart boot özelligi var ve kernel yüklendikden sonra botu manuel yazdırmana gerk kalmayacak.. zaten cool kernel 3.9 dan sonra aroma Installer eklendi kernele kurulumu yaparken kendin istedigin ayarları seçe bilirsin.. Senin bahsettigin boot yazdırma farklı bir durum..

sağolun yaptım güzel oldu ama wifi çalışmıyor ?
    Qualcomm MSM8660 Dual-core 1.2 GHz Cpu - Adreno 220 Gpu - android OS, Viper 3 Custom Rom - 540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density) - 1 GB storage, 1 GB RAM - Htc Sense 4.1 - 32 GB Micro SD
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac_139

quote:

indirdiğin zipli dosyayı sd kartın içine at custom rom kurar gibi kur data ve cache wipe yap önce sonra romun üsütne kur. 4ext recoverye kullanmanı tavsiye ederim smart boot özelligi var ve kernel yüklendikden sonra botu manuel yazdırmana gerk kalmayacak.. zaten cool kernel 3.9 dan sonra aroma Installer eklendi kernele kurulumu yaparken kendin istedigin ayarları seçe bilirsin.. Senin bahsettigin boot yazdırma farklı bir durum..

hangi romun üstüne kerneli kurduysan o romun boot dosyasını flasla bakalım düzelecek mi.. bu sorun bazı telefonlarda oluyor benim bir kez başıma gelmişti sıfırda kurulum yapıp düzeltmiştim bir dahada karşılaşmadım böyle bir sorunla..

Bu gün bir test yaptım buradan paylaşmak istiyorum :)

Rom Viper3D r192

stok kernel ile yaptığım test

Antutu skoru

Quadrant skoru

CoolZ EvoG v4.0 kernel ile yaptığım test

Antutu skoru

Quadrant skoru

Stok ve custom kernel arasında ki fark

• quote:

quote:

quote:

hangi romun üstüne kerneli kurduysan o romun boot dosyasını flasla bakalım düzelecek mi.. bu sorun bazı telefonlarda oluyor benim bir kez başıma gelmişti sıfırda kurulum yapıp düzeltmiştim bir dahada karşılaşmadım böyle bir sorunla..

Bu gün bir test yaptım buradan paylaşmak istiyorum :)

Rom Viper3D r192

stok kernel ile yaptığım test

Antutu skoru

Quadrant skoru

CoolZ EvoG v4.0 kernel ile yaptığım test

Antutu skoru

Quadrant skoru

Stok ve custom kernel arasında ki fark

Yapamayınca sizin verdiğiniz linkteki 600mb lık r192 viper 3d romu yükledim onu kurdum, onda da türkçe karakter sorunu var siz denediniz mi ? türkçe karakterler bozuk görünüyor
    Qualcomm MSM8660 Dual-core 1.2 GHz Cpu - Adreno 220 Gpu - android OS, Viper 3 Custom Rom - 540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density) - 1 GB storage, 1 GB RAM - Htc Sense 4.1 - 32 GB Micro SD

• anladım peki hallede bildin mi wifi sorununu.

evet var ama çözümüde var. ben bunu kıt ingilizcemle romun konusunda yazdım anlayan olmuş ve cevap vermiş. venom hup var menüde görmüşsündür onu aç ''fonts'' tıkla ben ''comicsans'' fontu seçtim Türkçe karakter destegi var bu font da digerlerinde de olabilir hepsine bakmadım neyse birini seç ve yükle telefonu yeniden başlatmanı isteyecek başlat düzelecektir..

aslında font proplemi yoktu bu romda romu hazırlayan kişi standar fontu kendi begendigi font ile değiştirdikten sonra oldu bu durum. Söyledim ama düzeltmediler yada yazdığımı anlamadılar

Ekleme: romu ilk kurduğunda büyük ihtimalle kamerayı çalıştırmak istediğinde çalışmayacaktır. Çalışması için menü-ayarlar-uygulamalar-tümü- kamera uygulamasını bul ve verileri temizle de kamerayı kullanmaya başla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 18 Ekim 2012; 23:35:10 >

• arkadaşlar htv evo 3 d mi yaklaşık 5 aydır falan kullanıyorum 1.5 ay önce sürümü güncelleyip ice cream yaptım.gayette memnundum telefonda room falan hiç bi işlem yapmadım anlayacağınız.telefonda son 2 gündür batarya göstergesi gri bir renk alıp üzerinde ünlem işareti beliriyor.bu olduktan sonra telefon kendini kapatıyor tekrar açınca pin kodunu girince tekrar kapatıyor.3-4 defa tekrar ettiriyor kendini en az saçma sapan bişey işte bu sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olursa gerçekten çok iyi olur.aksi takdirde servise göndermeyi düşünücem.(ki hiç istemediğim bişey) şimdiden teşekkürler.

anladım peki hallede bildin mi wifi sorununu.

evet var ama çözümüde var. ben bunu kıt ingilizcemle romun konusunda yazdım anlayan olmuş ve cevap vermiş. venom hup var menüde görmüşsündür onu aç ''fonts'' tıkla ben ''comicsans'' fontu seçtim Türkçe karakter destegi var bu font da digerlerinde de olabilir hepsine bakmadım neyse birini seç ve yükle telefonu yeniden başlatmanı isteyecek başlat düzelecektir..

aslında font proplemi yoktu bu romda romu hazırlayan kişi standar fontu kendi begendigi font ile değiştirdikten sonra oldu bu durum. Söyledim ama düzeltmediler yada yazdığımı anlamadılar

Ekleme: romu ilk kurduğunda büyük ihtimalle kamerayı çalıştırmak istediğinde çalışmayacaktır. Çalışması için menü-ayarlar-uygulamalar-tümü- kamera uygulamasını bul ve verileri temizle de kamerayı kullanmaya başla

Ahahah fuxin ben bu sorunu rom zipinin icindeki font klasorunu sense 4 tekiyle degistirerek cozmustum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

anladım peki hallede bildin mi wifi sorununu.

Hayır halledemedim malesef, coolz kerneli .img uzantılı değil ki nasıl el ile flashlıyayım? 4ext recovery programını satın almıştım zaten. Onun içinde kerneli yüklüyorum ama sorunum giderilmedi hala

• Arkdaşlar bu ürünü dartyden 750 tl teşir aldım iyimi yaptım bilmiyorum sonuçta darty bu . Ürün kargolama aşamasında

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Kasa açıldıdan kasıt ışık sızması mı?

Malesef ki ışık sızması değil, keşke ışık sızması olsaydı.Genelde kasanın sol üst kısmında, usb'nin orada meydana gelen kasanın açılma durumu, normalde açılmaması gereken bir bölge olduğu için can sıkıcı olabiliyor

Bende sadece sol altta ışık sızması var. O da nerdeyse tüm telefonlarda olduğundan kafaya takmıyorum

o tür şeylere alışılır, çok sorun olmaz, boyası atar, ekran hariç bir yeri çizilir hatta süs malzemeleri çıkar düşer ama kasa açılması nedir ya? böyle birşey olabilir mi?

Malesef benim htc EVO 3d nin de garip bir şekilde usb portunun döl alt kisminda kalan ekrana bitişik siyah metal kasa açılmış ve kalkmış durumda çok tuhaf ve garip ama gerçek ne yapacağımı şaşırmış durumdayım garantiye görürsem 1 ay telefonsuz kalacağım belkide siyaha kasanın başka yerlerinde boyasını atması cizilme vb hatali ve noksan tarafları olduğundan kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkıp topu bana atmalarından ve cihazın bu parçasının garantiden değişiminin yapılmamasından endişe ediyorum. Nmhtc bana satış sonrası servis olarak hiç ama hic güven vermiyor bu sorunu yaşayan arkadaşlar problemi nasıl çözdüğü hakkında beni bilgilendirir mi? Çok önemli servise cihazı göndersin garantinin işlem yapılır mı ( kasanın sağ alt yanının boyası çıktı sağ yanında ise muhtemelen çarpmaya bağlı metal kısımda ise hafif ezilme var )

• Malesef benim htc EVO 3d nin de garip bir şekilde usb portunun döl alt kisminda kalan ekrana bitişik siyah metal kasa açılmış ve kalkmış durumda çok tuhaf ve garip ama gerçek ne yapacağımı şaşırmış durumdayım garantiye görürsem 1 ay telefonsuz kalacağım belkide siyaha kasanın başka yerlerinde boyasını atması cizilme vb hatali ve noksan tarafları olduğundan kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkıp topu bana atmalarından ve cihazın bu parçasının garantiden değişiminin yapılmamasından endişe ediyorum. Nmhtc bana satış sonrası servis olarak hiç ama hic güven vermiyor bu sorunu yaşayan arkadaşlar problemi nasıl çözdüğü hakkında beni bilgilendirir mi? Çok önemli servise cihazı göndersin garantinin işlem yapılır mı ( kasanın sağ alt yanının boyası çıktı sağ yanında ise muhtemelen çarpmaya bağlı metal kısımda ise hafif ezilme var )

Lütfen bir cevap vererek dertli bu arkadaşınıza yol gösterini?

Eminönü Tahtakale vb bir yerden bu metal parça bulunup değiştirilebilir mı ills fa bu değişim için haftalarca cihazı servise mı bırakmak lazım teşekkürler. Birde bu parça kaç paradir çok önemli

• quote:

şu kasa açılıyor zaten, telefon bir süre sonra servise gider, artık ondan sonra düşünürüz

teleservice den kimse memnun değil, oraya nasıl güveneceğim onuda bilmiyorum.

Orijinalden alıntı: recep1905

Arkdaşlar bu ürünü dartyden 750 tl teşir aldım iyimi yaptım bilmiyorum sonuçta darty bu . Ürün kargolama aşamasında

quote:

şu kasa açılıyor zaten, telefon bir süre sonra servise gider, artık ondan sonra düşünürüz

teleservice den kimse memnun değil, oraya nasıl güveneceğim onuda bilmiyorum.

recep1905 ürün gelince kurcalayıp bakarsın bi sorunu oldugunu sanmam ama sıfır alıpta ışık sızmasından tutta 3d fotograflarda siyah çizgi sorunu olanlara kadar gördük biraz şansına kalmış benimkinde hiç problem yok vatandan aldım made in china :)

----

frkn3d ; parça beklemezlerse 2 gün içinde telefon yapılıp testlerden geçiyor , 1 hafta içindede kargoluyorlar . Kullanabilecegin başka bi telefon varsa elinde hiç bekleme gönder gitsin .Teleservis maceram şöyleydi ;

Kargo Giriş Tarihi:
    2012-09-18
    Geliş Tarihi:
    2012-09-18
    Bitiş Tarihi:
    2012-09-19
    Tamir Bilgisi:
    MEKANIK PARCA/PARCALAR DEGISTIRILEREK ONARIM YAPILMISTIR, YAZILIM GUNCELLEME AYAR GENEL BAKIM YAPILMISTIR., CIHAZINIZ AKTIF TEST EDILMISTIR !, CIHAZINIZ SON TESTLERDEN BASARI ILE GECMISTIR !!
    Durum:
    Cihazınız 25.09.12 tarihinde kargoya teslim edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelastairbender -- 19 Ekim 2012; 11:55:17 >

• viper 3D rom'un yeni versiyonu çıktı r202. Yalnız romu yüklerken mi hata yapıyorum mobile data çalışmıyor. Yüklerken GPS ve Bölge olarak Avrupa'yı seçiyorum ama olmuyor. r192 de de mobile datayı çalıştıramadım birisi yardım edebilir mi lütfen
  • Viper 3D romu yükleyecek olan varsa mobile şebeke sorununu şu programla düzelttimhttps://play.google.com/store/apps/details?id=net.mustafaozcan.apnturkey

apn sorunu var anlaşılan bu romlarda, bunu da hallettiğimize göre bu rom kullanılabilir oldu :-) 3d camera ve wifi hotspot çalışmıyor, bunlar da giderilse muhteşem bir rom olacak
  • @ Explore The Universe demokraside çareler tükenmez alternatifler mevcut :)
    @ frkn3d o zam servis işini hallet ondan sonra dene daha mantıklı

@ sertac_139 wifi konusunda başka fikrim yok yeni versiyonda sorun çözülür umarım
    Apn olayını aynı uygulama ile cozmustum bende :)
    Ben adamların hızına yetişemiyorum her gün yeni bir şeyler ekleyip yeni rom yayınlıyorlar :D

• @FuXiN evet kota sorunu yok allahtan, 600 mb az değil de bu yeni sürümde neler eklendi anlayamadım :-) apn türkiye programından allah razı olsun yoksa kaldıracaktım :-D ayriyetten s2w özelliği de süper, menü butonuna uzun basışa ekran kapama ekledim, s2w ile de uyandırma. artık üst tuşu çok nadiren kullanırım. Viper3d gerçekten süper. Nova launcher ile de birleşmesi muhteşem olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelastairbender
    frkn3d ; parça beklemezlerse 2 gün içinde telefon yapılıp testlerden geçiyor , 1 hafta içindede kargoluyorlar . Kullanabilecegin başka bi telefon varsa elinde hiç bekleme gönder gitsin .Teleservis maceram şöyleydi ;

en büyük sıkıntı telefon zaten, elimde hiç telefon yok

ama diyelim ki para iadesi çıktı (zor bir durumda olabillir- benim arkadaşımın iphonu unu 20 iş günü içerisinde teslim edememişler mesela para alacak) bir daha htc almam, dönüpte bakmam da.

• quote:

@FuXiN evet kota sorunu yok allahtan, 600 mb az değil de bu yeni sürümde neler eklendi anlayamadım :-) apn türkiye programından allah razı olsun yoksa kaldıracaktım :-D ayriyetten s2w özelliği de süper, menü butonuna uzun basışa ekran kapama ekledim, s2w ile de uyandırma. artık üst tuşu çok nadiren kullanırım. Viper3d gerçekten süper. Nova launcher ile de birleşmesi muhteşem olmuş

Benimde kota sorunum yok onun için akşam gelince tıklıyorum iniyor :)
    Roma eklenen özelliklerihttp://projects.ziggy471.com/projects/viper3d-multi/activity bu adresden takip edebilirsin. Nova launcher ile birleşme olayını anlamadım 202 ile gelen bir şey mi ?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.