Şimdi Ara

HTC Evo 3D [Kullanıcı Kulübü][Teknik/Ana Konu] (601. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.793
Cevap
72
Favori
652.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 599600601602603
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 201. sayfa bende . cool ics kernel yüklemek için sadece bootloader unlock yapsak oluyormu? samsungda ne rahattı, al download moda , aç odini göster dosyayı, start de tel açılsın. bu ne arkadaş, yüz kere galaxy s 'e rom attım, evo 3d ye bir kere atamadım korkudan. kısayoldan anlatan yok. ics ye geçince eski anlatımlardan korkuyorum valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman55 -- 6 Eylül 2012; 23:13:42 >
  • Orijinalden alıntı: inuh

Orijinalden alıntı: FiveRoaD

Valla bugün 4ten 5 ten beri uğraşıyorum şu saat oldu telefona 2 farklı rom yükledim. Cool ics yükledim ama çok zamazingolu geldi kaldırdım. Ondaki kernel de stock olduğu için otg yemedi. Sonrasında King Cobra yükledim, ciddi anlamda stabil ve benim istediğim gibi orijinale sadık kalınmış bi romdu. Sonra bu romun kendi stock kerneli üzerine LeeDrOiD diye OTG destekli kernel kurdum. Sonra telefon HTC de restart attı durdu, ardından yeniden fastboot ile king cobra nın boot.img sini attım düzeldi. Sanıyorum ki ics de kernel sürümü uymuyor. Gingerbread olsa belki olurdu ama en azından ben yapamadım. Günün karı King Cobranın stabilitesi oldu ve artık H yerine 4G yazıyor, sanırım donanımsal değilde yazılımsal bi 4G yerleştirmişler :) ekrandan bi caps aldım. boş ram miktarı 520 lerde, gerçekten iyi bi rom.

E hocam calistiranlar var, onlar nasil calistiriyor ki, enteresan, disaridan elektrik vermek nasil olacak ki 5v devre filan mi yapicaz acaba data + ve data - ye disardan voltaj versem yer mi acaba, deniyecegim.
    Duzenleme: voltaji verdim fare taktim altindaki optik isik yandi ama kernel destek vermedigi icin olmadi. Gingerbread surumunde destekleyen romlar varmis sanirim. Neyse yapacak bisey yok.

Usta Nette Bu Vıdeoyu Gordum adamlar evonun ıcındekı bataryadan voltaj cekerek otg yı besleme yapıp dısarıdan enerjı ıhtıyacı duymadan calsabılır hale getırmısler :)
    http://www.youtube.com/watch?v=FEHLNAGxFys

telefonu aldin demek gecmis olsun

Almadım daha keske alsam olu yada dırı :D 13 unde verdım 1 ay dolsun dıe beklıorum halıylede 20 ıs gunude tamamlanmıs oalcak ozaman gıdıp telefonu sorucam ve ardından tuketıcı haklarına gıdıcem xD

• cool ics'in neresi zamazingolu anlamadım doğrusu. Kullanılabilecek en iyi rom şu anda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htc 5" lik telefonunu cıkartmaya hazırlanıyormus.. HTC'nin Full HD panel ile piyasaya sürerek sürpriz yapabileceği telefonda, 2 GB RAM ve Qualcomm'un 4 çekirdekli APQ 8064 işlemcisi ve Adreno 320 GPU'sunun kullanılma ihtimali yüksek.

Soru: Arkadaslar Kendı Mesajlarıma yapılan Alıntılar bana maıl olarak gelıyor onları nasıl kapatabılırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farks

quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Selam arkadaşlar şu aralar EVO almak mantıklımıdır ?

Sensation ve Sensation XE de düşünüyorum hangisi daha ağır basar LG Optimus Black yüzünden androidden bıkmıştım umarım düzeltir bu telefonar..

Sizce telefonun eksi yönleri nelerdir pişman olur muyum şu sıralar alırsam ? Bildiğiniz gibi fiyatı birden dip yaptı telefonun şüpheleniyorum bazen :)

Evo almak mantikli mantiksiz bilemem ama android cihaz almak bence mantiksiz. Lg samsung htc ve digerleri canim telefonlari sorunlara bogan bir os var. Konuya soyle bir bakin herkes birseyden yakiniyor ve sorunlar cok cesitli. Simdiye kadar ki en kotu isletim sistemlerinden biri herhalde android. Gun gecmesin ki yeni bir hata cikmasin.

Gelelim evo nun benim gozumde iyi ve kotu yonlerine

Fiyat performans olarak uygun
    Hizli

Kasa kalitesi iyi degil
    Fotograf tam bir eziyet put gibi 2 sn ye durursa karsindaki cisim sorun yok ;)
    Pil yetersiz cift ekranin kotulugu
    Ses kalitesi normalin alti
    Htc bu tele artik destek vermeyecek guncelleme acisindan gibi

Herseyden gectim android kullanan cihaz. Rom atmak gibi kisisellestirme ve flash (ki giderek gereksiz hale geliyor) ihtiyacin varsa telefonda daha cok hakimiyet kurmak istersen android isini gorur. Digerleri icin ya eski nokialar samsunglar yada iphone.

Ekleme yapayim hangi cihazi alirsan al kendi hafizasi olsun sd kart flan hikaye. Entegre belleklere gore cok yavas sorunlu sistem en.azindan depo alani 8gb olsun sd kartta takilsin ama sadece sd kartla bi yere varamassin bence.

Vallahi ios-android karşılaştırmasında çok doğru söylemişsiniz hocam , örneğin 4S 1 ghz dual core işlemci ile 512 rame sahip üst düzey bir performans sunuyor ios un stabilitesi çok avantaj sağlıyor..

Android cephesine bakıyoruz hemen bir örnek vereyim EVO 3D donanım bakımından apple dan çok daha iyi olmasına rağmen işletim sistemi yüzünden kasılma dona takılma gibi durumlar olabiliyor Android bir çok telefona destek sunarken Apple sadece bir telefon ile gidiyor Android birçok firmaya destek veriyor aslında Androidin başarısını ben iostan daha iyi buluyorum , ama tabiki ios un stabilitesi ile Iphone kullanmak daha zevkli..

EVO3D den vazgeçtim Sensation XE düşünüyorum umarım yanılmam yanlış bir seçim olmaz yurtdışı one x ve SGS3 ile aynı fiyata sahip yurt dışı ürünlerin pasaport kaydına güvenemiyorum birde 1 yıllık garantide anakart değişmiyor ve telefonda değişmiyor bunlar harici geri kalan işlemler serviste yapılıyor..

Bakalım yarın turuncu indirim varmış teknosada umarım güzel bir fiyat verirler..

• BRV35

iPHONE 4S deki işlemci 1ghz bile değil, 800mhz gerçekten çok güzel çalışıyor ama

http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_4S

bildiğim kadarı ile kullandıkları işlemci 1ghzlik ama çalışma maks frekansı 800mhz
  • iyi günler arkadaşlar telefona meraktan lux meter adlı bir program yükledim fakat hava nasıl olursa olsun telefon fix 10lux gösteriyor sanırım ışık sensöründe bir sıkıntı var düzeltmek için herhangi bir yol var mı ? kalibrasyon vb. gibi.
  • Arkadaşlar bütün uğraşlarım sonunda OTG'yi çalıştırmış bulunmaktayım.
    Klavye, mouse ve usb bellek denedim ne taktıysam çalıştırdı. İçim gitti alete. Artık bence bu cihazım hiçbir eksiği yok.
    Ne şekilde yaptığımıda müsait bir zamanda ayrıntılı olarak yazacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frantico

Arkadaşlar bütün uğraşlarım sonunda OTG'yi çalıştırmış bulunmaktayım.
    Klavye, mouse ve usb bellek denedim ne taktıysam çalıştırdı. İçim gitti alete. Artık bence bu cihazım hiçbir eksiği yok.

brovo hocam

Sızden ayrıntılı, resımlı hatta videolu olarak merakla beklıyorum, daha rom root olaylarına gıremedım ama sızn anlatımla gırecem :D

• Ekte görüldüğü üzere OTG sürücüleri dahil bütün özellikleri sorunsuz çalışıyor...

HTC Evo 3D [Kullanıcı Kulübü][Teknik/Ana Konu]
  • mrhaba arkadaşlar. bugün telefonuma custom rom yüklemeye karar verdim. viper3d diye bir rom buldum evo 3d için yazıyordu ama yükledim açılışta htc yazıyor ardından sürekli reset atıyor bir türlü çalıştıramadım. sonra LeeDrOiD 3D V5.4 - FINAL GB indirdim oda aynı şekilde reset atıyor. neyi yanlış yapıyorum anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar telefonu gönderdim kapaktaki gıcırtı ve sarj sorunu batarya problemi dedim teleservice gitti brighstar tedrikciymiş galiba değişim istedik bana mesaj geldi ürün takib numarası bunla internetten takip edebiliyormuyuz nerde felan diye?
  • quote:

Arkadaşlar bütün uğraşlarım sonunda OTG'yi çalıştırmış bulunmaktayım.

Nasıl yaptıgını anlatırmısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: macarxp

mrhaba arkadaşlar. bugün telefonuma custom rom yüklemeye karar verdim. viper3d diye bir rom buldum evo 3d için yazıyordu ama yükledim açılışta htc yazıyor ardından sürekli reset atıyor bir türlü çalıştıramadım. sonra LeeDrOiD 3D V5.4 - FINAL GB indirdim oda aynı şekilde reset atıyor. neyi yanlış yapıyorum anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam ilk sayfadaki anlatimdaki gibi romun boot.img dosyasini fastboot ilr cihaza atmalisin, cihazin s-off oldugu icin bu islemi yapmalisin. Kirmizi yazilarla yazili ilk sayfada.

• quote:

Ekte görüldüğü üzere OTG sürücüleri dahil bütün özellikleri sorunsuz çalışıyor...

Helal olsun hocam disaridan voltaj verdiniz mi? Birde hangi rom ve kernel surumunu kullaniyorsunuz? Kontorland gibi pc konsollarini kullanabiliyor musunuz? Sanirim bunun icin yonlendirmeyi filan ayarlamak lazim.
    Birde arkadaslar bu king kobra romunu kullananlar pil performansi nasil? Bana az gidiyor gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S60Doctor -- 7 Eylül 2012; 21:52:37 >

• Otg özelliğini kullanabilmek için
    #1 otg kablosu ediniyoruz.
    #2 usb y kablosu ( bir ucu dişi diğer iki uc erkek) alıyoruz
    #3 Otg kablosunun dişi ucuna usb y kablosunun erkek ucunu takiyoruz
    #4 usb y kablosunun diğer erkek ucunu şarj cihazına bağlıyoruz.
    #5 usb y kablosunun dişi ucuna usb aygıt bağlıyoruz.
    #6 Otg kablosunun micro usb ucunu telefona takiyoruz.
    #7 butun kablolar takılıyken cihaza firmware sonrada cool romu atıyoruz
    #8 rom kurulumundan hemen sonra cihazı açmadan cool kernel kuruyoruz.
    # 9 kurulumlardan sonra cihazı açıp OTG nin keyfini çıkarıyoruz.

Gerekli dosya linkleri

Firmware : http://d-h.st/Mf1

Rom :http://www.cooldevs.com/archives/783

Kernel :http://goo.im/devs/coolroms/Evo3D/Kernels/CoolZ-EvoG-v2.9.zip

Dikkat etmemiz gereken kabloların rom kurulumu esnasında doğru bir şekilde takılmış ve çalışıyor olması. Cihaz açılana kadar kabloları çıkarmayın.

frantic Hayırlı uğurlu olsun der...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantico -- 8 Eylül 2012; 0:00:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FiveRoaD

Htc 5" lik telefonunu cıkartmaya hazırlanıyormus.. HTC'nin Full HD panel ile piyasaya sürerek sürpriz yapabileceği telefonda, 2 GB RAM ve Qualcomm'un 4 çekirdekli APQ 8064 işlemcisi ve Adreno 320 GPU'sunun kullanılma ihtimali yüksek.

Soru: Arkadaslar Kendı Mesajlarıma yapılan Alıntılar bana maıl olarak gelıyor onları nasıl kapatabılırım ?

profilim/tercihler resme göz at

• quote:

Otg özelliğini kullanabilmek için
    #7 butun kablolar takılıyken cihaza cool romu atıyoruz

Dikkat etmemiz gereken kabloların rom kurulumu esnasında doğru bir şekilde takılmış ve çalışıyor olması gerekmekte. Cihaz açılana kadar kabloları çıkarmayın.

Anlatım cok net olmus ancak (android de yeni kullanıcı olarak) cool room ve cool kernel açıklamanız mumkunmu

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Vallahi ios-android karşılaştırmasında çok doğru söylemişsiniz hocam , örneğin 4S 1 ghz dual core işlemci ile 512 rame sahip üst düzey bir performans sunuyor ios un stabilitesi çok avantaj sağlıyor..

Android cephesine bakıyoruz hemen bir örnek vereyim EVO 3D donanım bakımından apple dan çok daha iyi olmasına rağmen işletim sistemi yüzünden kasılma dona takılma gibi durumlar olabiliyor Android bir çok telefona destek sunarken Apple sadece bir telefon ile gidiyor Android birçok firmaya destek veriyor aslında Androidin başarısını ben iostan daha iyi buluyorum , ama tabiki ios un stabilitesi ile Iphone kullanmak daha zevkli..

EVO3D den vazgeçtim Sensation XE düşünüyorum umarım yanılmam yanlış bir seçim olmaz yurtdışı one x ve SGS3 ile aynı fiyata sahip yurt dışı ürünlerin pasaport kaydına güvenemiyorum birde 1 yıllık garantide anakart değişmiyor ve telefonda değişmiyor bunlar harici geri kalan işlemler serviste yapılıyor..

Bakalım yarın turuncu indirim varmış teknosada umarım güzel bir fiyat verirler..

Yani secimler bisey diyemem ama durmunuz varsa android tercih etmeyin. Ben ettim kotumu oldu evet ama en azindan denedim gordum diyebiliyorum. Bu saatten sonra gerekirse biriktiri gerekirse 2 yilda bir telefon degistirecegime 3 yilda bir yaparim ama tercihim elma olur.
    Dun gece crome yuklesim anlayamiyorum nasil is bu isletim sistemi google in chrome google in ama chrome 2 dakika sabit calismadi ekran garip donma sorunlari vs vs ss bile aldim yok kotuluyosun diyen android severler icin. Hatta diger uygulamalardanda aliyorum arsiv yapmaya basladim :-) arama motoru e mail flan tmm ama isletim sistemi olayi google in becerebildigi bi is degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 8 Eylül 2012; 0:08:47 >

• quote:

Otg özelliğini kullanabilmek için
    #7 butun kablolar takılıyken cihaza firmware sonrada cool romu atıyoruz

Gerekli dosya linkleri

Firmware : http://d-h.st/Mf1

Rom :http://www.cooldevs.com/archives/783

Kernel :http://goo.im/devs/coolroms/Evo3D/Kernels/CoolZ-EvoG-v2.9.zip

Dikkat etmemiz gereken kabloların rom kurulumu esnasında doğru bir şekilde takılmış ve çalışıyor olması. Cihaz açılana kadar kabloları çıkarmayın.

ROM linkini kontrol edebilirmisin

• 
Sayfa: önceki 599600601602603
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.