Şimdi Ara

===>HTC Desire HD | Ana Konu<=== (947. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.930
Cevap
23
Favori
898.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 943944945946947
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qx5

    Bende galaxy s5 ile devam ediyorum yoluma, htc den sonra bende iphone'a geçerim diyordum ama işte bir türlü elim varmıyor almaya kısıtlanıyorum gibi hissediyorum. Tablet olarak ipad air kullanıyoruz evde, bilerek ipad aldım ancak bazen onu kullanırken bile kısıtlandığımı hissediyorum :) Desire hd için bence en iyi rom SvHD'nin kitkat rom'uydu. Hem sense arayüz hemde en akıcı deneyimi o rom'u kullanırken alıyordum. Eğer kullanmak isterseniz ve nette bulamazsanız söyleyin upload edeyim :)

    Ha bi de aklıma geldi, windows mobile 10 kurma ihtimalimiz var mı ? Geçen günü htc 8x'e bu güncelleme geleceğini duyurdurlar. Acaba ordan bir port alırmıyız ?

    Hocam g3 ü niçin servise verdiniz ? @Yazılımcı Online

    Aynen hocam SVHD nin romu mükemmeldi. G3 alana kadar da 1 sene onla idare ettim askerden önce de geldikten sonra da. Ama o da bıraktı tabi güncellemeyi.

    Win10 u hiç denemedim bakındım DHD ye başka romlar var mı diye ama yok unutulmuş gitmiş. İşlemcisi 1ghz olsa da çok çok yavaş kalıyor telefon.

    G3 ü bir ses yüzünden servise verdim ama çoğu telefonda varmış o ses. DHD de daha çok var hatta. Her hangi bir işlem yaparken ya da numara çevirirken tuşlara bastığımızda ses çıkar ya. Anfi açılınca tısssss diye bir dip ses geliyor. G3 de çok ince bir ses, sessizlikte belli oluyor kafaya taktım anakart değiştirelim dedi servisteki eleman dedim 6 ay olmadı daha cihazı değiştirelim. Tamam dediler sıfır cihaz aldım bunda da var en son üretilen seri olmasına rağmen. Sonra DHD yi kullanırken daha beter dipsesi duyunca dedim bu her telefonda var herhalde.

    İşin kötü yani kafamı duvarlara vuruyorum. Değişim raporunu alıp vatan pc ye gitseydim çat diye fatura bedelini alacaktım. 1800 ü alır üstüne para katıp ya G4 alırdım ya da tekrar 1600 e g3 alır 200 ü cebe atardım basiretimiz bağlandı işte yapcak bişi yok. Hiç yoktan telefon yenilendi işte ekrnaı falan çizmiştim onlar gitti tertemiz yeni telefon aldım




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Biraz pahalı bir akıl parası olmuş hocam :)) İnsanın ilk anda aklına gelmiyor bazı şeyler, benimde kulaklık iadesi ile sıkıntım olunca bundan sonra bir şey alırken iadesi, garanti süresini şartlarını v.s soruyorum. Yeni cihazınızı güle güle kullanın.

    Birde bu 6 ay içinde ki değişim lg teknik servise has bir durum mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qx5

    Biraz pahalı bir akıl parası olmuş hocam :)) İnsanın ilk anda aklına gelmiyor bazı şeyler, benimde kulaklık iadesi ile sıkıntım olunca bundan sonra bir şey alırken iadesi, garanti süresini şartlarını v.s soruyorum. Yeni cihazınızı güle güle kullanın.

    Birde bu 6 ay içinde ki değişim lg teknik servise has bir durum mu ?

    Evet hocam, normalde tüketici haklarında var bu kanun ve çoğu köklü firma uyuyor bu duruma. LG ne yalan söyleyeyim servis konusunda çok iyi. 6 ay içinde doğacak donanımsal bir arıza ayplı mal sayılacak ve 6 ay içinde tüketiciye, tamir, iade, değişim misli ile değişim sçeenekleri sunulacaktır deniyor.

    Bazı firmalar yan çiziyor bazıları hiç uğraştırmıyor. G3 de çatlama var mesela bazı cihazlarda. Malzemeden kaynaklandığı anlaşıldı LG ücretsiz onarım yapıyor. 6 ay içinde olursa bire bir değişim, 6 aydan sonra ise ücretsiz onarım.

    PAralelciler var birde. İlk zamanlar onlar da değiştirdi 1 2 ay. Daha sonra ekran kasa değiştirdiler. Şimdi iyice pintileştiler ekranı falan ısıtıp çıkartıyorlar sadece plastik kasayı değiştiriyorlar. LG de değişim tamamen ekranla birlikte oluyor mesela.

    TV falan alırsam da LG alacağım ilerde. Çok memnun kaldım servisinden. Ben vatanı aradan çıkartıp direk servis ile iletişime geçtiğim için iade hakkımı unuttum. Servis yapmıyormuş iadeyi satan firma yapıyor. Eskiden servisler yapıyordu sanırım. HP den öyle para iadesi almıştım çünkü.




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim hocam, ben normal sıradan , cep telefonu satan bir dükkandan, samsung Türkiye garantili aldım, kutu da kvk etiketi var. Herhangi bir iade konusunda samsung servisi bunu üstlenmez mi acaba ? Gerçi şurda 6 ayın dolmasına 15 küsür gün kaldı :) Bu tarihten sonra normal garanti prosedürleri işler herhalde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 23 Haziran 2015; 4:18:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qx5

    Cevap için teşekkür ederim hocam, ben normal sıradan , cep telefonu satan bir dükkandan, samsung Türkiye garantili aldım, kutu da kvk etiketi var. Herhangi bir iade konusunda samsung servisi bunu üstlenmez mi acaba ? Gerçi şurda 6 ayın dolmasına 15 küsür gün kaldı :) Bu tarihten sonra normal garanti prosedürleri işler herhalde?

    O durumda prosedür nasıl işliyor bilmiyorum kvk mi samsung mu bakıyor ? Zaten iade değişim için ayıplı mal kategorisine girmesi bir donanım arızası olması lazım telefonda. 6 aydan sonra normal garanti prosedürü işliyor dediğiniz gibi.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum, normalde herkes samsung servisine götürüyor cihazı :) Benimde başıma bir şey gelse öyle yaparım herhalde :) Ancak kutu da kvk etiketi de var, belki distb. olarak kvk getiriyordur cihazı ya da Türkiye de algı olarak kvk markasının getirisini kullanmak istiyor olabilir samsung :)
  • Arkadaşlar gerçi telefonum yedekte duruyor, yeni bir telefon aldım ama bu telefonumunda hariçte kullanmak istiyorum.

    Telefonumun ekranı çatladı, yeni bir ekran almak istiyorum, bir telefoncuya gittim 142 TL istediler.

    Telefonun ederi artık bu paralarda zaten,

    UCUZ Bulabileceğim bir ekran

    Yada atıl duran telefonunu değerlendirmek isteyen bir dost arıyorum.

    İstanbul Kartal bölgesindeyim.
  • Geçen sene telefonun ekranı kırıldıktan sonra yeni telefona geçmiştim. Ses kablosunun flex kısımı kopunca artık hayır gelmez bundan diyip kenara atmıştım telefonu, geçen ay şeytan dürttü gittim aliexpressten 19 küsür dolara orijinal olduğunu iddia eden birinden ekran aldım. Ekranı bu gün teslim aldım, 4 Ocak gibi kayıtlı posta ile sipariş verdim. Ana çerçeveye dahil şekilde aldım. Neyse cihazı yeni ekrana aktarırken, sol al taraf büyük flex kablonun yırtıldığını gördüm ve daha ekranı takmadan moralim bozuldu, neyse yine de bi takayım dedim. Cihaz uzun zamandır atıl olduğundan açılmadı, şarj'a bağladım bu seferde led yanıp sönüyor açılmıyordu. Dedim herhalde flexin zarar görmesi ile bu durum oldu ancak bir yerden de tanıdık geliyordu bu ledin yanıp sönmesi. Neyse dedim bi yarım saat kalsın şarjda. Daha sonra baktım ki cihaz açılmış ve en son CM 11 sürümü kurulu halde açıldı :) Bu arada ekran orijinal çıktı ancak benim cihazda mı sorun var yoksa ekranda mı anlamadığım bazen görüntü beyazlaşması oluyor ve ekran parlaklığı eskiye göre az gibi geldi bana. Gerçi bu ekran parlaklık olayı daha önceki aldığım çakma ekranlarda da oluyordu ancak onlar çakma diye önemsemiyordum. ( Bu arada geçen sene 2 tane ekran harcamıştım :))

    Neyse efem, telefon açıldı ancak wifi ve bluetooth bir türlü açılmadı :) yani kopan flexin neye mal olduğunu anlamaya başlamıştım yavaş yavaş. Sim kartı takıp birde öyle denedim. Şebeke sorunu yoktu hatta internete buradan bağlandım. Neyse eski alışkanlıklar kolay terk edilmiyor, gittim xda sayfasına :)

    Baktım lolipop marshmelow falan var tabi benimde bunları deneme arzusu var ancak bir sorun var Ses tuşlarım çalışmıyordu kablo koptuğundan :)) Allah'tan c.c. Telefon kapalıyken şarja bağlarsam recovery modda açılıyordu, orada da philip touch 6.0 bilmem ne recovery si kuruluymuş. Tabi romları indirdim ve sd karta attım, recovery den fullwipe yapıp, menüden boot ettim, ancak birde baktım ki indirdiğim romlar kurulmuyor, illa TWRP recovery menüsünü istiyor. Tabi var olan rom uçtu, yeni inenlerde kurulmuyor, bu sefer eski arşivi araştırdım. CWM ile backup almışım zamanında onları atıyorum bir türlü kurulum yapmıyor, neyse biraz daha derinlere inince Cm 11 i buldum ve tekrar onu kurdum :))

    Tabi kaşıntı bitmiyor, bu sefer yeni TWRP yi kurayım diyorum bu lolipop yüzünden, hatta bundan önce SVhd romunu kurmak istedim ancak bu philip zımbırtısı bir türlü kurmadı. TWRP'nin kurulması ya google playden olacak ya da bootloader'dan flaslayacaksın. imaj dosyasını buldum, p98img yaptım ve sd karta attım, bootloadera kadar geldim ancaak ses tuşu olmdağından bootloader'a geçince kurulum başladı ancak bir saniye sonra bana o meşhur menüyü getirdi Yes - Volume Up :))) Öyle kala kaldım, bir tık kadar kolay bi olay eziyet olmaya başlamıştı.

    Pes etmedim, dedim adb ile bunu fastboottan flashlarım, ancak bilgileri unutmuşum, araştırıyorum dosyalar indiriyorum olmuyor, driverlar kuruyorum, fastboot olarak tanıtabiliyorum ancak adb olarak bir türlü tanımadı bilgisayar. Windows 10 olduğun olabilir diyeceğim.

    Neyse tekrar cm 11 i kurdum ve bu sefer mobil data ile bağlanıp google playden twrp ye indirebildim ve flashladım. Ve yine aynı hatayı yapıp hiç bir yedek falan almadan wipeları yaptım ve daha önceden indirdiğin cm 12 yi kur artık dedim.

    Ve yine hata ekranından öteye gidemedim. Xda konusu okuyunca TWRP 2.8.7 sürüm istediğini gördüm ancak bizim dhd ye bu sürüm ne hikmetse çıkmıyor oto kurulumlarda. Birde yeni terimler olaylar gelmiş ki hiç onları okuyupta zaman kaybetmek istemedim. Çünkü hafıza bilmem bir şeylere convert edecen de, şuydu buydu derken baya bir sinirle tekrar telefonu kurtarma derdine düştüm. Tekrar Cm11 kurayım dedim ama bu seferde twrp 2.6.03 sürümü bunu kurmaya izin vermedi ( hoooydaaaaaaa) :)) İyice köşeye sıkıştım ve son bir umut svhd yi belki kurar dedim ve en son bu romu kurmayı denedim. Aroma ekranı gelince bende bi flashbackler falan bi gülümsemeler v.s. :)) Dedim wifi bluetooth falan belki kernelden dolayı çalışmıyordu bu rom ile çalışır dedim ancak yine yemedi.

    Ve şu saat oldu buraya bunları yazıyorum :)
    a
    Daha sonra dedim bu telefondan ümidi kes, sonra aklıma sizin ekran aradığız geldi, dedim hem bi konuyu yaad edeyim, içimi dökeyim hemde ekran arıyorsanız aldığım ekranı size göndereyim dedim. Gerçi ekranın bu beyazlanmaları falan canımı sıktı ama büyük bir ihtimal benim telefon bozulduğu için ekranada bu durum yansıyor diye düşündüm. Eğer dilerseniz ekranı size göndereyim, sizde alıp 1 hafta falan kullanın, bir sorun falan yoksa o zaman bana ödemeyi yaparsınız yok ekranda problem varsada takdir sizin :)

    Bu mesajı gönderip yatmaya gidiyorum, sabah erken kalkacağım, daha sonra yine buradan yazışırız. Hayırlı geceler...




  • qx5 kullanıcısına yanıt
    Vallaha yazdıklarınızı soluksuz okudum, bu arada kapanan bir konuyu da beraber hortlattık. Anladığım kadarıyla sizin bu telefon hakkında tecrübeniz bayağı var. Ben telefona room dahi atmayı bilmiyorum nedir neyin nesi onu dahi bilmem.

    Ekran için teşekkür ederim, bende telefonu bir arkadaşıma verdim çatlak patlak kullanıyor, bir ekran bulmuş yakın zamanda da taktıracağım dedi. Yinede bir ihtiyaç olursa mesaj atarım.
  • Rica ederim hocam, ne zaman isterseniz. Belki yine ileride rahat durmam flex kablo falan sipariş ederim :)) Nedense bu telefonla duygusal bağımı hiç koparamadım. İlk android telefonumdu ve arayüz olsun, kasa kalitesi olsun, kullanım alışkanlıkları olsun beni çok rahat ettiriyordu. Şu gün samsung kullanıyorum ancak klavyesine bile doğru düzgün alışamadım. Mesela dhd arama düğmesi ile her zaman program açardım, bu yeni telefonda yukarıda menü açacanda ismini yazacanda program simgesi gelecekte :) HTC ye güncelleme yüzünden çok kızmıştım ve bu yüzden bir daha htc almam dedim. Ancak bu telefonu aynı tasarım ve arayüz ile yeniden çıkarsalar gider alırım :) Zamanın çok ötesinde idi.
  • 
Sayfa: önceki 943944945946947
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.