Şimdi Ara

HTC DESIRE 728G ve Vatan bilgisayar acil bakar mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar bugün bir kaç mağaza gezdik ablama telefon alacaktık. Çok fazla para vermek istemiyor telefona max 800 lira demişti sonra 1000 lira olabilir en fazla dedi. Asus zenfone2 laser düşündük ilk aradık taradık bulamadık. En son vatan bilgisayarın mağazasında bulduk. Biz yinede bir öneri istedik 800-1000 lira arası bir telefon öneriniz var mı diye. Bize 1300 liradan 1000 liraya düşen HTC DESIRE 728G telefonunu önerdi. Baktık 2 gb ram var bilmem şu kadar işlemci hızı şöyle iyi böyle iyi diye başladı anlatmaya. Sonunda tamam öyleyse eğer alalım biz bunu dedik güvendik. Ben satıcıyım burada hangi telefonu satarsam satayım paramı alırım size yardımcı olmak isterim filan dedi. Kasaya gittik dedim kasadaki adama gerçekten indirim var mı bunda 1300 den düşmemişse gelirim tekrar dedim. Netten bakma şansınız var mı dedim netten baktık cidden 1250-1300 lira bazı sitelerde. Yanımızda başka tel olmadığından nete bakamadık. Eve geldim şimdi internetten özelliklerine baktım telefonun. 1.5 gb ram var ona eyvallah derim ancak telefon 4g bile desteklemiyor çıktı. Ve bazı sitelerde 1000 liralık bir telefon. Resmen dolandırıcılık yaptı anlayacağınız koca mağaza. Yarın götürmeyi düşünüyorum böyle dolandırıcılık olmaz. Bu konuda biraz fikir verir misiniz acaba ? Ne yapabilirim. Gerekirse davaya kadar gider olay.

http://www.epey.com/akilli-telefonlar/htc-desire-728g-dual-sim.html#

Telefon bu linkteki telefon.

• Yok mudur acaba fikir verecek ?
  • Bakan yok sanırım
  • http://m.gsmarena.com/htc_desire_728_dual_sim-7753.php

2 modeli var ,
    2gb ramli ve 4g li
    1.5 gb ramli ve 4g siz

Satici tarafindan kandirilmissiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.gsmarena.com/htc_desire_728_dual_sim-7753.php

buraya göre

Desire 728 olan 2 gb ram ve 4G li
    Desire 728G olan 1.5 gb ram ve 4G siz
  • Evet onu gördüm. Ancak sadece onlar değil ki yanlış hatırlamadığıma eminim. Snapdragon işlemci dedi ama mediatek çıktı. 1.5 işlemci hızı dedi oda 1.3 çıktı. Birde gorilla glass 3 var dedi koruma olarak ama nereye bakarsam bakayım htc nin kendi sitesinde bile yabancı sitelere bile baktım korumaya dair tek bir bilgi yok. Siz gördünüz mü acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ecevit.M

Evet onu gördüm. Ancak sadece onlar değil ki yanlış hatırlamadığıma eminim. Snapdragon işlemci dedi ama mediatek çıktı. 1.5 işlemci hızı dedi oda 1.3 çıktı. Birde gorilla glass 3 var dedi koruma olarak ama nereye bakarsam bakayım htc nin kendi sitesinde bile yabancı sitelere bile baktım korumaya dair tek bir bilgi yok. Siz gördünüz mü acaba ?

Kandırılmışsınız malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vatan gibi bir mağazaya bile güvenemeyeceksek kime güveneceğiz :) Zaten operatörler kazık atma derdindeler diğer ufak tefek dükkanlara girsen onlar daha beter. 1 saat içinde gideceğim çözmezlerse sorunu iş mahkemeye taşınır. 1000 lira bu devirde ufak bir para değil herkes 2-3000 liralık telefon alamıyor..

Acaba herhangi bir değişim şansım olursa 1000 liraya önerebileceğiniz bir telefon var mı ? Gm 5 plus çok sıkıntılı dedikleri için vazgeçtik. Öyle süper oyunlar peşinde değil ablam. Kamera - şarj iyi olsun birazda dayanıklı olsun kasma donma yapmasın yeter. Oyun performansı onun için pek önemli değil açıkçası.

Birde tekrar edeyim acaba bu desire 728g telefonunda gorilla glass gibi bir koruma bulabilen var mı acaba ? Tüm siteleri alt üst ettim hiç bir sitede göremedim. En dandik tellerde bile olsa her sitede yazarlar.
  • kamerası belki istediğinizi sağlayamayabilir ancak bi lenovo vibe p1'e bakın derim şuanda bimekste 1100 tl fiyatı var. şarj konusunda yarıda bırakmayan bir telefon.
  • Birde telefona sim kart takmamamız ve wi-fi bağlamamamız lazımmış gibi yazılar yazılıyor bazı yerlerde. Bu nasıl bir durum acaba ? Kasada parayı ödedik adam bize telefonun özelliklerini anlatan bayana kurulum yapması için yönlendirdi. Sim kartı filanda kendisi kesip taktı zaten.

Tüketici haklarına baktığım zaman cihaz kutusunda reklamında sitesinde filan bu özellikler zaten yazmıyor ama yazıp olmasa ayıplı mal olarak sayılıyormuş. Ancak ayıplı mal maddesini araştırdım. Satıcının vaad ettiği özellikler yoksa yine ayıplı mal olarak sayılıyormuş sanırım. 1 özellik bile bu şekilde görülürken söylediği 4-5 özellik yok.

Ben bu özellikleri söylemedim diye reddederse ne olacak bilmiyorum. Bana satış yapan kadının ismini öğrenir doğru giderim tüketici mahkemesine.
  • Yok mu daha fazla fikir verecek arkadaş ?

Değişim şansı bulursak 1000 liraya hangi telefon alabiliriz ? Zenfone 2 laser iyi bir telefon mu yoksa kötü mü acaba ? Yada başka bir telefon tavsiyesi yapar mısınız ?
  • sim kartınızı çıkarın cihazı fabrika ayarlarına getirip sıfırlayıp kutusu faturası ile beraber aldığınız gibi gidip mağaza müdürüne satış temsilcisinin sizi yanıltarak bu ürünü siz e sattığını makul bir şekilde belirtiniz biraz diretin satış elemanlarını pek kaale almayın ve genelde ürünü istediğiniz ürünle değiştirirler. bir iki defa teknik anlamda yanılarak aldığım ürünü istediğim ürünle değiştirdiler. Bilginize
  • quote:

Evet onu gördüm. Ancak sadece onlar değil ki yanlış hatırlamadığıma eminim. Snapdragon işlemci dedi ama mediatek çıktı. 1.5 işlemci hızı dedi oda 1.3 çıktı. Birde gorilla glass 3 var dedi koruma olarak ama nereye bakarsam bakayım htc nin kendi sitesinde bile yabancı sitelere bile baktım korumaya dair tek bir bilgi yok. Siz gördünüz mü acaba ?

söylediklerinden 1 i bile yanıltıcı olsa bu yeter ki , siz fazla fazla kandırılmışsınız

kasada biraz diretin , hatta yüksek sesle konuşun ki , etraftakilerle duysun . İşlemciye snapdragon diyor ama işlemci MTK çıkıyor deyin

bu kadar mı akılsız satış temsilcilerini çalıştırıyorsunuz deyin , hemen değişim yaparlar

asus zenfone 2 laser iyi bir tercih olur ama fiyatı sanırım 1200

900tl yehttp://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-a7010-akilli-telefon-siyah.html bu tercih olabilir .

• Cevap yazamadım kusura bakmayın. Gittik 2 gün önce ve bize satış yapan bayan başkalarıyla ilgileniyordu. Başka birisi baktı ve ben telefonu iade etmek istiyorum dedim. Neden diye sorunca söylenen özelliklerin çoğu yokmuş internetten iyice araştırdığımı söyledim. Snapdragon dendi mediatek çıktı , gorilla glass var dendi ama oda yokmuş , 4.5 g destekleniyor dendi ama 4 - 4.5g filan hiç biri yok max 3g , ram 2gb değil 1.5 gb çıktı. Bunları söyleyince satış yapan bayan geldi onada söyledim. Evet rami karıştırdım dedi ama size ben 4.5 g destekiyor demedim dedi. Neymiş 1. hat 3g 2. hat ise 2g destekliyormuş. Akıl var mantık var o fiyatta bir telefondda 2g filan olursa neden alayım söylemiş olsanız. Neyse uzun lafın kısası iade etmek istiyorsanız alt katta müşteri temsilcimiz var oraya bir sorun dedi. İndik oradaki adamada aynen anlattım ve üst katta bize satış yapan bayanı aradı tek tek sordu. Başka telefon ile karıştırıp 1-2 özelliği yanlış söylemişim dedi sanırım. 1 veya 2 özellik fark etmez iade alacağız dediler ve aldılar. 1000 liralık hediye kuponu şeklinde verldi ve bizde oradan zenfone 2 laser 5.5 aldık 800 liradan. Aslında Hirotaro dediğin telefona baktım kesin onu tavsiye edecektim ablama ama nereye baksam sar değeri hakkında kötü kötü yorumlar görüyorum. O yüzden caydık biraz o telefondan. Şuan 2 gün oldu zenfone 2 laser kamerası biraz daha iyi olduğunu söyledi ablam htc den ve şarjıda kat kat daha iyi gidiyor o telefona göre. İnşallah başka bir sorun çıkmaz hayırlısı bakalım. Samsung j7 filan baktık 1050 lira ama ablam biraz ekranı canlı birde marka için asustan 250 lira fazla vermeme gerek yok dedi. Pişman değil şuan inşallah olmazda.

• quote:

Cevap yazamadım kusura bakmayın. Gittik 2 gün önce ve bize satış yapan bayan başkalarıyla ilgileniyordu. Başka birisi baktı ve ben telefonu iade etmek istiyorum dedim. Neden diye sorunca söylenen özelliklerin çoğu yokmuş internetten iyice araştırdığımı söyledim. Snapdragon dendi mediatek çıktı , gorilla glass var dendi ama oda yokmuş , 4.5 g destekleniyor dendi ama 4 - 4.5g filan hiç biri yok max 3g , ram 2gb değil 1.5 gb çıktı. Bunları söyleyince satış yapan bayan geldi onada söyledim. Evet rami karıştırdım dedi ama size ben 4.5 g destekiyor demedim dedi. Neymiş 1. hat 3g 2. hat ise 2g destekliyormuş. Akıl var mantık var o fiyatta bir telefondda 2g filan olursa neden alayım söylemiş olsanız. Neyse uzun lafın kısası iade etmek istiyorsanız alt katta müşteri temsilcimiz var oraya bir sorun dedi. İndik oradaki adamada aynen anlattım ve üst katta bize satış yapan bayanı aradı tek tek sordu. Başka telefon ile karıştırıp 1-2 özelliği yanlış söylemişim dedi sanırım. 1 veya 2 özellik fark etmez iade alacağız dediler ve aldılar. 1000 liralık hediye kuponu şeklinde verldi ve bizde oradan zenfone 2 laser 5.5 aldık 800 liradan. Aslında Hirotaro dediğin telefona baktım kesin onu tavsiye edecektim ablama ama nereye baksam sar değeri hakkında kötü kötü yorumlar görüyorum. O yüzden caydık biraz o telefondan. Şuan 2 gün oldu zenfone 2 laser kamerası biraz daha iyi olduğunu söyledi ablam htc den ve şarjıda kat kat daha iyi gidiyor o telefona göre. İnşallah başka bir sorun çıkmaz hayırlısı bakalım. Samsung j7 filan baktık 1050 lira ama ablam biraz ekranı canlı birde marka için asustan 250 lira fazla vermeme gerek yok dedi. Pişman değil şuan inşallah olmazda.

Yani dedigim gibi 1 özellik bile yanlis soylense , yeter , Mh beni şasirtti ,aferin vatana .hele ki 1-2 ozellik farketmez deyip iade almalari .

• Ecevit.M E kullanıcısına yanıt
    Valla öyle marketlerde çalışanların da maalesef bir şey bildiği yok. Normalde telefon reyonunda duruyorsan biraz bir şey bilmen gerekiyor. Ha hata olur tamam da bilmiyorsan da bilmiyorum de. Çok zor bir şey değil yani. Kaç kere denk geldim. Adama diyorum bunun işlemci vs nasıl diye. Şu var bu var. Arkadaşım ben sana onu sormuyorum ki. Kendim zaten bi model alacaksam araştırarak giderim kaldı ki telefon piyasası ile de yakından ilgiliyim forumdan ötürü.

• Ben o telefonu hiç duymadım. Ama birazda indirim diyince ona kandım birde htc , samsung , lg gibi markalar kolay kolay 2g ram vermiyorlar ucuz telefonlara. Dedim doğrudur herhalde 2g ram şu bu derken özellikler iyice cazip geldi aldık. O an yanımızda başka tel olsa internetten bakacaktık ama yoktu. Eve geldim baktım ne söyledilerse hiçbiri yok.

Dediğiniz gibi birde fazla bilgileri yok bende çok bilmiyorum ama benden daha az bilgiye sahip oldukları kesin telefonlar hakkında. Ama hiç sıkıntı yapmadılar sağolsunlar haklarını yiyemem. Mesela zenfone 2 laser 5.5 istemiştik ben pek bakmadım başka yerlere bakıyordum o sırada. Telefonu almış ablam çıktım baktım dedim bu niye küçük ya 5 vermişler sanırım kutuyu filan açmalarına rağmen kapıdan da çıktık ama gidip söyledik 5.5 istemiştik biz diye onuda iade aldılar hemen teşhire attılar. Zenfone biraz tombulca telefon olduğu için pek belli etmiyor 5.5 5 filan :D Haklarını yiyemem ama biraz kandırıldık gibi oldu ama sıkıntısız iade aldılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ecevit.M -- 10 Temmuz 2016; 20:53:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.