Şimdi Ara

HTC AMAZE 4G CUSTOM ROM-ROOT VE DAHA FAZLASI... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
1
Favori
15.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Stok root lu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle bir şey oluyor.cihaz herzaman dual core çalışmıyor.bir müddet sonra tek çekirdeğe düşüyor.benim ss leri aldığım zaman cihazı yeni açmıştım.sonra bir kaç deneme 2 çekirdek çalıştı.15 dakika sonra denediğimde tek çekirdek ve 2700 skor aldım.

musti nin dediği gibi çift çekirdek her zaman açık değil.gerektiğinde devreye giriyor.

bende bir laptop var.i7 çift ekran kartı.normalde onborad ekran kartını kullanıyor.ama oyunları çalıştırdığımda ikinci ekran katı gt540 otomtik devreye giriyor.acaba bizim cihazlardaki çekirdeğin çalışma mantığıda böylemi,ne dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şazenuş

şöyle bir şey oluyor.cihaz herzaman dual core çalışmıyor.bir müddet sonra tek çekirdeğe düşüyor.benim ss leri aldığım zaman cihazı yeni açmıştım.sonra bir kaç deneme 2 çekirdek çalıştı.15 dakika sonra denediğimde tek çekirdek ve 2700 skor aldım.

musti nin dediği gibi çift çekirdek her zaman açık değil.gerektiğinde devreye giriyor.

bende bir laptop var.i7 çift ekran kartı.normalde onborad ekran kartını kullanıyor.ama oyunları çalıştırdığımda ikinci ekran katı gt540 otomtik devreye giriyor.acaba bizim cihazlardaki çekirdeğin çalışma mantığıda böylemi,ne dersiniz.

Evet abi bunu xda forumda çok konuştular.Mesela antutu progamını indirin 4-5 tane arkada işlem açık kalsın güncelleme yapsın,sonra antutu açın cpu kısmında second core da hareketlenme oluyor.1. çekirdek full çalışıyor 2.ciside sıfırdan başlıyor ivmelenmeye.

Bende babama dell xps notebook almıştım normal internette gezinmede on board ekran kartı kullanıyor ama diyelim youtubeda video izlicem nvidia ekran kartı devreeye giriyodu.Bu da enerjiden tasarruf için.

• [ROM]May-4|ICS|aosp-ish|Beats audio|RevolutionizedNonsense2.0final bu romu yapan eleman bizim bu çift çekirdek kullanma durumu ile ilgili yorumda bulunmuş şu an derbiyi izlemek için evden ayrılıyorum.Vakit bulduğumda çevirisini yazarım

Konumuz:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1649977

The first few pages of this threadhttp://forum.xda-developers.com/show....php?t=1616669 talked extensively about dual-core and quadrant scores, and I would say by page 10 it was agreed upon that quadrant really just sucks. Go check it out, maybe that will shine some light for you..

I remember reading about how ICS improved dual core support, and I could have sworn it was on developer.android.com but I can't find the article that explains it now(and too many results to sift thru) - but basically the tweak "persist.sys.ui.hw=1" would have been found in gingerbread roms, because it DID increase performance, however with the way ICS handles the threading of dual-core+ processors that shouldn't do anything.

And before someone comes in here and says this in a not-as-nice way, be careful using quadrant benchmark as a tool- if ONE little detail is different, you will get TOTALLY different results! A different launcher, a different setting, or even having different background processes or having recently run a different app will change the score TOTALLY. Run it 10 times, chances are it will put out wildly different numbers - now go run 10 apps, then go back into quadrant and run it 10 more time - again, wildly different numbers, no consistency.

Besides, all that REALLY matters is your experience - if your score goes up a thousand(consistently somehow) but it doesn't work noticeably smoother, faster, or better- then what does your score matter? You could add 2 more cores, another gig of ram, better gpu - but if you can't NOTICE a difference then what would the point be?

It is easy to find why people added 'persist.sys.ui.hw=1' to gingerbread, but I can't find ANY documentation/posts that give a real reason to add it in an ICS build.. hope this answers your question.

And if anyone can find the link to googles explanation on how ice cream sandwich handles multi-core cpus compared to gingerbread can you PM it to me?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 12 Mayıs 2012; 17:48:55 >

• selam üsdatlar bunun en son driver'ı hangisi ? grafik hızını artırmak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilek

selam üsdatlar bunun en son driver'ı hangisi ? grafik hızını artırmak için

Dostum ilk sayfada

HTC AMAZE 4G Adreno 2.x.x Qualcomm Güncel Driver yüklemek için

başlığının altında bak

http://www.ctrlpda.com/showthread.php?85651-HTC-AMAZE-4G-Adreno-2.x.x-Qualcomm-G%C3%BCncel-Driver&p=547756&posted=1#post547756

[Driver] Qualcomm S3 Adreno 220 GPU ICS Flashable Update {UnSigned}
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1631223

Konunun esas yeri yukarıda vermiş olduğum linktedir.

NOT!!!:Performans artışı özellikle 2D ve 3D uygulamalarına etki etmektedir.Bunlara etki etmesi için ayarlar>seçenekleri geliştir>GPU oluşturmaya zorla seçeneğinin Mutlaka işaretli olması gerekmektedir.2d-3d skorunuz 500 lerden 1000 lere çıkacaktır.Özellikle shadowgun oynayan arkadaşlar efektlerin(kan sıçramaları vs)daha iyi olduğunu farkediceklerdir.

-Qualcomm firması ICS sürümüne sahip cihazlar için yeni gpu performansını geliştirici driverinı yayınladı.

Yüklemek için cihazınızda olması gerekenler:

-ICS sürüm [ROM]RUBY_ICS_35_S_TMOUS_2.14.531.3_Radio_1.14.550L.17D C_30.78.550L.15_release
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1637314

-Cihazınızın Root lu olması gerekmektedir.

Yukarıdaki koşullar sağlandıysa aşağıdaki dosyayı direk indirin ve micro sd kartınıza atıp recoverydan(4ext recovery tavsiye edilir) flashlayıp driverinizi güncelleyebilirsiniz.

Qualcomm S3 Adreno 220 GPU ICS Flashable Update
    http://forum.xda-developers.com/atta...8&d=1335962517

Bunları yapmadan önce quadrant system,Antutu gibi programları marketten indirip yazılım güncellemesi öncesi ve sonrası skorlarınızı karşılaştırabilir ve performans artışını gözlemleyebilirsiniz.

• Benim gözlemlediğim son durum

En son çıkan ics leak versiyonu yani sonu [ROM]RUBY_ICS_35_S_TMOUS_2.14.531.3_Radio_1.14.550L.17D batarya performansı en iyi olan sürüm.

Çıkan ics sürümlü custom romlar ise genelde ya bi önceki ics versiyon [ROM]RUBY_ICS_35_S_TMOUS_2.14.531.1_Radio_1.14.550L.17D yada sadece yeni radio ile flashlanmış olanlar.

Custom romları eğer en son çıkan ics üzerine kurarlarsa batarya sorunu ortadan kalkar sanırım.Çünkü en son ics versiyonunda batarya gördüğüm en iyi performansı veriyor.Bence en son çıkan ics sürümü custom romları denemek batarya performansı acısından daha iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şazenuş

Stok root lu

Sazenus adreno driver i yukledinmi birde kullandigin Quadtant Advanced i satinmi aldin, rami rahatlatmak icin herhangi bir program kullaniyormusun (ben memory booster kullaniyorum bu program sistem uygulamalarini kapatip sistem kararsizligina neden olabilirmi) stabilite icin kullandigin biseyler varsa paylasirmisin...
  • Musti buarada konuyu xda ya tasidigin icin tesekkur ederim forumdaki butun arkadaslarada tesekkur ederim......
  • selam arkadaşlar grafik için yeni bir driver yükledim bu daha hızlandırdı telefonnun görüntüsü daha iyimi oldu ne

2184622_otherdevices

[DEV] [Driver] Flashable (Adreno) OpenGL ES 2.0 2184622 [SKYPE FIX] [FPS increase?]
  • quote:

selam arkadaşlar grafik için yeni bir driver yükledim bu daha hızlandırdı telefonnun görüntüsü daha iyimi oldu ne

2184622_otherdevices

[DEV] [Driver] Flashable (Adreno) OpenGL ES 2.0 2184622 [SKYPE FIX] [FPS increase?]

Dostum instagramda effect değiştirince telefonda donma yapıyordu en son.Deneyebilir misin?Bu sorunu aştıysalar yükleyelim

• Cihazı açtım şimdi.

ANDROID YENI SURUME GECIRILIYOR

.../90 UYGULAMA OPTIMIZE EDILIYOR DIYOR.

Cihaz rootlu,s on lu
  • quote:

selam arkadaşlar grafik için yeni bir driver yükledim bu daha hızlandırdı telefonnun görüntüsü daha iyimi oldu ne

2184622_otherdevices

Nenamark2 yi marketten indirdim.Fps değeri stock sürümle 45.2 iken bu sürümle 49.9 u gördüm
  • Quandrant testinde system informationda cores 2 yazdığı zaman test yapınca 3500 civarı skor elde ediyorum.Ama 1 çekirdeğe düştüğü zaman skor 2700 lerde.Cihaz açılır açılmaz 2 çekirdek görüyor ama biraz sonra zaman geçince system informationda 1 çekirdek yazıyor ve test sonuçu doğal olarak düşüyor.

HTC AMAZE 4G CUSTOM ROM-ROOT VE DAHA FAZLASI...
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti95

quote:

2184622_otherdevices

Dostum instagramda effect değiştirince telefonda donma yapıyordu en son.Deneyebilir misin?Bu sorunu aştıysalar yükleyelim

evet sorunlu yükleme bataryayı boş gösreriyor birde güncelleme yapıyor deyip kapadıyor bende onu kapadım kaldırdım yani

bu arada geç cevap için özür gece çalıştıgım için

• Hersey coZuluyoorda su menu isiklari sorunu coUlmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

Hersey coZuluyoorda su menu isiklari sorunu coUlmedi

çözüldü kardeş....

http://www.android-dev.us/showthread.php?844-MOD-Remove-Capacitive-Button-Lights-(remove-light-leak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizann

quote:

çözüldü kardeş....

http://www.android-dev.us/showthread.php?844-MOD-Remove-Capacitive-Button-Lights-(remove-light-leak)

dostum saolda bu çözüm değildir... ev su alıyor dersem evi yıkmak çözüm mü :) buda bana göre öyle ışıkları devre dışı bırakmak kolay... önemli olan sadece parlaklığını en aza indirgemek... o kadar... aslında oda çok sorun olmuyor ama ben takıntılı olduğum için...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mizann

quote:

çözüldü kardeş....

dostum saolda bu çözüm değildir... ev su alıyor dersem evi yıkmak çözüm mü :) buda bana göre öyle ışıkları devre dışı bırakmak kolay... önemli olan sadece parlaklığını en aza indirgemek... o kadar... aslında oda çok sorun olmuyor ama ben takıntılı olduğum için...

xda daki konuda sanırım parametrelerle oynayıp parlaklığı azaltabiliyorsun oradaki konuya bak....

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.