Şimdi Ara

HT desteği (işlemciden iyi anlyalar baksın lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben de bir Diz üstü bilgisayar var İNTEL in resmi sitesinde HT desteiği oldupu yazıyor ama Görev yöneticisinden göremiyorum

İNTEL in sitesi açıklaması

http://www.intel.com/products/processor/mobilepentium4/index.htm

BIOs ta da böyle bir seçenek yok

BIOS update yaptım değişen bişiy uok

Ayrıca Speed Step olduğu da yazıyor ama BIOS update yapmama rağmen bir şey değişmedi.

Sorum bu HT desteiği için BIOS desteği lazım

Ama BOARD ın da bunu desteklemesi gerekiyor mu

• aygıt yöneticinde işlemci bölümüne baktığında 1 tanemi işlemci gözüküyor yoksa 2 tanemi... ayrıca ctr+alt+delete yapıp performans böümüne bak orda cpu kullanımı geçmişi bölümünde 2 grafik bölümümü var yoksa tekmi... aygıt yöneticinde ht diye bişey zaten yazmıyor onu belirteyim. ayrıca benim bios ta ht ile ilgili bölüm var ve ordan aktif etmiştim.. galiba yeni bios bekliycen
  • Board CPU'yu çalıştırdığına göre HT'yide destekliyordur. Bios'tan açamamış olman HT'nin aktive edilmediği anlamına gelmez, örneğin benim laptop'tada Cool'n'Quiet özelliği ile ilgili bir menü yok ama default olarak açık, bir önceki arkadaşında dediği gibi. Aygıt yöneticisinde işlemciler bölümünde 2 işlemci gözüküyorsa HT açık demektir. HT'nin mantığı bilindiği üzere tek çekirdeği işletim sistemine 2 işlemci olarak göstermektir. yani Aygıt Yöneticisinde 2 cpu görmek kafi HT'nin açık olduğunu teyit için. CPU-Z yi denedin mi birde, CPU'nun özelliklerini görmek için.
  • 1 Task Manager de TEK işlemci gözüküyor.

2 BIOS update olayını yaptım ama ta 2004 yani yeni güncelleme yok Makina ACER

Bıos Phoenix yazıyor ama anlayamadım olayı gitti

Ben de bir HP Dizsütüne bakmıştım onda Mesela Speed Step i kapatıp açabiliyordun öyle bir seçenek vardı

Ben CPU X screen shot larını TomsHardware de Hamdi kellecioğluna göndermiştim adam var dedi BIOs update lazım dedi
    Yaptım ACER in sitesinden ama versiyon 2004 versiyonu

Ht mantığı veriyolun dan tek saat vuruşunda 2 paket göndermesi

Geniş veriyolunu böyle verimli hale getiriyorlar

Bu iş benim için bir paradoks halini aldı gitti
  • CPU-Z screen shot'ı gönderir misin mümkünse, işlemci hakkında daha iyi konuşabiliriz o zaman, birde laptop'ın tam olarak modeli nedir, markasını öğrendik ACER onu o yüzden sormuyorum.
  • Dostum koymayı deniyorum ama hata veriyor sürekli
  • anakartın HT desteği yoksa HT aktif olmayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maymunkral Bende onu merak ediyorum bu HT yi anakartın mı desteklemesi lazım diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 8 Ocak 2007; 20:54:02 >
  • Bu da anakart

• CPU'nun HT desteği yok dostum, kusura bakma. CPU-Z'den anlaşıldığına göre böyle gözüküyor.
  • Allah allha İNTEL neden var diye yazıyor o zaman ya

quote]Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

CPU'nun HT desteği yok dostum, kusura bakma. CPU-Z'den anlaşıldığına göre böyle gözüküyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Allah allha İNTEL neden var diye yazıyor o zaman ya

quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

CPU'nun HT desteği yok dostum, kusura bakma. CPU-Z'den anlaşıldığına göre böyle gözüküyor.

Dikkat ettiysen verdiğin linkteki en sağdaki p4 modelinde HT yok ;)
  • Ortadakinde var

bir de bendeki demek ki ilk çıkan P4 130 MN anladım teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Allah allha İNTEL neden var diye yazıyor o zaman ya

quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Dikkat ettiysen verdiğin linkteki en sağdaki p4 modelinde HT yok ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.