Şimdi Ara

HSS mi HSH mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektro gitara yeni baslayacagim ilk onceligim genis ton yelpazesi Metallicadan Pink Floyda Hendrixten Opethe PearlJam den Megadethe Cok farkli turlerde calacagim hepsinin dort dortluk olmasini beklemiyorum ama mumkun oldugunca siritmasin istiyorum butcem de mumkun oldugunca dusuk ve ikinci el almada Cort x6 ve ibanez grg170dx arasinda kaldim 300-350 lira civarinda bulunuyor ama ikisinin de hsh olmasi dusunduruyor hss ye gore cok fazla kisitlar mi beni? Yok isini gorur al derseniz de hangisini tavsiye edersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bütçe düşükse sabit köprülü gitarlara bak derim, 4-5 ay kadar x11 kullandım ve iyice bezdirmişti beni.
  • Genel olarak konuşursam ;

Tabiki sevdiğiniz yapmak istediğiniz müzik türüne uygun başlangıç gitarı almak mantıklı ama hem forumlarda hem benim çevremde gitara yeni başlayan arkadaşların bu manyetik olayına gereğinden fazla önem verdiğini görüyorum ki bence bu yanlış... Başlangıç gitarında manyetikten ziyade önem verilmesi gereken çok daha önemli kısımlar var...

Diyelim hiç biliyordunuz ilk gitarınızı atıyorum squier bullet strat s-s-s aldınız yada hediye geldi, siz hard rock, metal müzik seviyorsunuz bu tür parçalar çalmak istiyorsunuz... s-s-s gitarla metallica çalınamaz mı? Evde oturmuş metallica parçasına çalışıyoken, biri kafanıza silah dayayıp dur çalma mı diyecek? Hayır... Zaten s-s-s başlangıç gitarıda alsanız opeth megadeth in flames vs. çalmaya başladığınızda şunu satıyım üstüne 3-5 koyup adam gibi bişey alıyım diye değiştirme ihtiyacı hissediceksiniz, h-h alsanızda değiştirme ihtiyacı hissedeceksiniz, h-s-h de alasanız değiştirme ihtiyacı hissedeceksiniz çünkü adı üstünde bunlar başlangıç gitarları... Bunlarda çalmayı öğrenirsiniz, çalmaya başladığınız zaman satar orta seviye bişey alırsınız... Bu tip gitarların piyasya sürülme amacı zaten budur...

O yüzden ilk gitarınızı alırken bundan anca 1 2 sene sonra çalabilecek duruma gelebileceğiniz spesifik parçalara uygun olup olmadığını ön plana koymayın... E nihayetinde başlangıç seviyesini atlatıp o istediğiniz parçaları çalabilecek duruma geldiğinizde model yükseltmek isteyeceksiniz... Siz sağlamlığına, kalitesine, rahat çalınabilmesine, akorunun kolay yapılabilir olmasına, tellerinin kolay değiştirlebilir olmasına, akorun sürekli kaçmıyor olmasına vs. bakmanız gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 18 Mart 2014; 5:47:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklisiniz tabi ama insan daha uzun sure gotursun istiyor.Gitar tecrubem var akustik caliyordum o yuzden zor parcalara gecme surem biraz daha kisa olabilir uzun suredir elektroya gecmek istiyordum ama kismet olmadi anca simdi kesin kararimi vermek uzereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stygián -- 18 Mart 2014; 7:40:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfi onemli mi?
    geçen yıl açıldı
    gitar amplisi için lm mi stk mı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.