Şimdi Ara

hpw2207h panel?* (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

HP/Dell/Acer/Viewsonic/Asus/BenQ/Hyundai gibi hepinizin bildiği panellerin bir kısımını yazdım
    Daha bunlar gibi 100 den fazla marka vardır(özellikle USA/Canada da)
    Evet bunlar markadır,ama birde LG/Philips/Samsung gibi TV üreticileri vardır(PDP/LCD) bunlarda zaten böyle monitör
    v.s gibi işlerle uğraşmazlar hatta hiç uğraşmamışlardır bile!

Monitör paneli çok ayrı bir olaydır,benim epeyi konum vede ilgi/bilgi alanım olduğu için,bu işler bütün dünyada belli bir standartlar
    halinde gider,dünyanın en büyük LCD panel üreticisi olan Sharp bile,böyle PC monitörleri ile uğraşmaz!!Taiwanlı üreticilerden alır!!
    çünkü monitör panel işinde para yoktur!!onlar TV ye yönelik işlerde çalışırlar+diğer tüm bildiğiniz ana TV üreticileri ama örneğin
    Sharp ta öyle monitörler vardırki($ 4000/5000 ile $ 32000 arasında olan)bunu elbette kendisi üretip keser!!!
    ---------
    Konumuz LCD-PC monitörleri olduğu için buraya dönersek>>dediğim gibi başta ÇİN panelleri olmak üzere,Taiwan panelleride dahil olmak üzere
    bütün dünyadaki(özel-spesifik-uydu-NASA uygulamaları-Tıp-Askeri gibi alanlar dışında>>bunları Sharp/NEC/Fujitsu/Hitachi üretir)monitörleri
    Çin li ve Taiwan lı panel üreticileri üretir,bu üreticilerin neredeyse %95 i sadece fason panel üretir,bunlar piyasaya kendi markaları ile
    çıkmazlar(zaten zamanları yoktur bu işleri yapmaya!!)

Panelle kısaca ClassI ve ClassII diye devam eder,ClassIII çok az kalmıştır

Sizin Innolux/LGE/Samsung diye gördüğünüz paneller "ClassI" dirler,sağda-solda yazılanlar ve nette doşanlar dedikodular doğru değildir!
    Bendeki HP de LGE dir(LG-Philips)şimdilerde ;Türkiye ye Innolox geliyor ki bu üreticinin panelleri USA daha çok tutulmaktadır ve bütün monitör
    üreticilerine mal satıyor!!
    Innolux şuanda Samsung ve LGE den daha iyi seviyededir,çünkü panel üretimi tesisleri daha modern ve daha yeni teknoloji ile çalışmaktadır,ayrıca
    özellikle USA piyasasaı için TV ye yönelik LCD panel üretimide yapmaktadır!

Yine AUO(Taiwan)ki bu panel üreticiside Sony/Samsung/Toshiba dahil bütün ana üreticilere monitör paneli satmaktadır,bunların panellerini örneğin Samsung
    monitörlerinde kullanıyor!

Sizin sıkıntı dediğiniz olayın panelle ilişkisi yoktur bir kere!!
    Bu pannellerin standardı bellidir,bu gördüğünüz markalarda(yukarıda örneğin verdiğim)dünyada isim yapmış ve kaliteli ürünler satan ve markaların verdikleri
    firmalardır!
    Ancak panallerdeki işlemciler(görüntü işlemcisi+H/W+S/W)farklılık arzediyor,çünkü bir sürü farklı yerde üretiliyor,her üretici(montajcı tesis)farklı işlemci v.s kullanabiliyor+
    S/W sıkıntısı olabiliyor böylece aynı seri/model/ebat monitörde sizin bahsettiğiniz sıkıntılar oluyor!!

Ne Samsung nede Philips yada LG v.s bunlarla uğraşmaz,onlar klasik bildiğiniz PDP/LCD TV leri üretirler,monitörleri görmezler bile,nerede üretiliyor diye!!
    Hepsi ÇİN de önce "CKD" hale getiriliyor>>ardından panellerde monte edildikten sonra,son montaj tesislerine gidiyor,sizin Türkiye de aldıklarınız işte
    Avrupadaki montaj tesislerinden gelen ürünlerdir,bazı durumlarda panel Avrupada takılıyor ama genelde panel Çin de takılıyor

Bu paneller ucuz mallardır(monitörler)ayrıca dünyadaki aşırı rekabet e fiyatların aşağı çekilmesi sebebiyle,zaten kalite fazla olamıyor,kalite olması içinde
    o markanın çok büyük talebi olması gerekmektedir,bunların hepsi çok ince hesaplardır,ancak ÇİN üretimi ile bunlar devam edebiliyor,Taiwan malları bile
    çok pahalı gelebiliyor!!

-------------
    Avrupada ve USA da bu panel işine insanlar "Panel Lotary" diyorlarçünkü,ne paneli çıkacağı sürpriz,ama oradada insanlar,panel içyüzünü bilmedikleri için,zira
    çoğu insan zannediyorki örneğin Samsung monitörler Kore de üretiliyor!!veya Japonya da,hepsi "halis" ÇİN malıdır,içindeki malzemeler zaten en ucuzundan!!
    maliyeti düşürmek için bunlar yapılıyor tabiki!

Bu arada yeni monitör alacaklar için 2008 senesi daha şanslı bir yıl olacaktır,hem fiyatlar daha makul seviyelere gelecektir hemde ebatlar büyümektedir!!!
    bugün dünyada 1080p standart olmuştur ve buda 24" ten başlamaktadır!!kimse panel alacağım diye acele etmesin,biraz daha para toplasın!!
    24" ler geliyor(28" leri saymıyorum!)
    Çok kaliteli ve ince-şık dizaynlı ve bazı üreticilerdende(AUO dan) 16;9 formatlı paneller geliyor!!!
    ---------------
    "Backlight-bleeding" zaten CCFL li panellerin bir genel sıkıntısıdır,bunu ortamdaki ışık durumuna göre ayarlayabilirsiniz!ayrıca bu panellerden kimse mucize filanda beklemesin!
    Bu paraya budur beyler,belki Türkiye de biraz daha pahalı ama mal budur kalite budur,iyisi var ama,onlarda çok ciddi pahalı ve bizdede pek yok,hatta hiç yok,TN paneller
    bütün dünyada "harc-ı alem" panellerdir ve bunlar satılıyor her yerde,iyi paneller var elbette ama birde kafa sıyırtan iyi paneller var(Sharp ın olanlarını yazdım yukarıda)

Birde dikkatinizi çekerim CMOs(Taiwan) un bazı monitörleri var,sanırım Türkiye de pek yok,CMOs çok iyi panel üreticisidir(Sharp/Toshiba/Philips e bile panel satar!)ama monitörlerindeki panel
    Çin malı "CMV" dir!!ClassII

ClassII panellerde sıkıntı çok daha fazladır,zaten bunlar en dandik ve ucuz panellerdir ama bunlarda dünyada en çok USA da satılmaktadır!

Son olarak bir not;bir marka monitör bir parti bir yerde yapılır bir başka parti bir başka yere montajlanır!!panel değişir,malzeme değişir v.s v.s
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 8 Nisan 2008; 1:41:45 >

• Albani

ViewSonic VX 2245wm için ne diyebilirsin?
  • Yarın Benq x2200w alacaktım yaaa, gel de al şimdi bunu okuduktan sonra

@albani tşkrrler bilgi için...
  • @albani, bilgi için çok teşekkürler. Gerçekten faydalı bir yazı olmuş.

Peki Innolux hakkında başka neler söyleyebilirsin?

Bu arada ben de monitörü Bimeks'ten aldım.(İzmir - Çiğli Kipa)
  • Arkadaşlar servis menüsünden baktım benim hp lg-philips panelmiş. Bu arada servis menüsünü nasıl iptal edecez bilen varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: UNDYING

Yarın Benq x2200w alacaktım yaaa, gel de al şimdi bunu okuduktan sonra

@albani tşkrrler bilgi için...

Bekle kardeşim az daha acelen ne
    24" ler şöyle bir güzel çıksın ve çeşitler bollaşsın o zaman bakarsın,ama ben FULLHD filan istemiyorum,bana bir LCD monitör
    lazım diyorsan git istediğini al o zaman,ama yarın benim gibi pişman olma sonra!!
    HP w2207 yi acele edip aldım,üstelik o zaman fiyatlar bugüne göre oldukça yüksekti(alt tarafı 6 ay oldu alalı!)

Şimdi 24" leri bekliyorum,özellikle AUO ları(buda pek gelmez ama)
    Ben özellikle 1080p uygulamaları(BR/PS3+HD v.s)kesinlikle 24" den başlayan paneller tavsiye ediyorum artık!

Bir arkadaş sormuş Viewsonic diye;bunlarda bir sürü seri var,farklı panel ve kalitede,TR ye bazıları geliyor(en üst serilerUSA/Canada
    da bulunmaktadır)
    Yukarıda yazdım oldukça açık şekilde TN panelli monitörlerde kalite bellidir,kimse harikalar yaratacak diyede beklemesin!
    Ama eskiye oranla yinde kalite daha iyidir,ancak panel farklılıkları azda olsa olabilmektedir,işlemci olayları,QC,diğer elemanlar v.s
    bunlar çünkü bir elden çıkmıyor,her parti bir başka yerde yapılmaktadır!!!kim ucuza topluyorsa orada montajlatıyorlar,sürekli malzeme
    +panel değişkliği olabilmektedir!

24" ve 28" yeni trend panel oldular 1080p olarak

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: _VoRTeX_

@albani, bilgi için çok teşekkürler. Gerçekten faydalı bir yazı olmuş.

Peki Innolux hakkında başka neler söyleyebilirsin?

Bu arada ben de monitörü Bimeks'ten aldım.(İzmir - Çiğli Kipa)

Kısaca Innolux,bildiğin diğer paneller gibi aslında sadece geçen sene yeni ve modern tesisleri devreye soktular,ama
    çok bir fark v.s yoktur,bunlar belli bir kalitenin üstüne teknik olarak çıkabilecek kabiliyette olsalarda,bunu yapmazlar
    aşırı rekabetten dolayı!!!
    Pahalı paneli kimse almaz!!!!
    Alacaksa bu sefer gidip büyük ana üreticlerin panellerini kullanırlar,ama Çin/Taiwan panelleri>>LCD monitör olarak
    gördükleriniz bunlardır!

Ancak yakın gelecekte en başta AUO/CMOs tan çok iyi paneller gelecektir>>aslında bunlar var ama sizin TN paneller için değildir
    veya çok üst seviye modeller için üretiyorlar!

Selamlar

• Viewsonic olsun çamurdan olsun. Her serisi ayrı kalite.
  • albani'nin demek istediği şu sanırım.

Monitör alacaklar, sayfalraca yazı okuyup kendinizi harab etmeyin. Tüm paneller bir yerden çıkıyor. Markaların malzeme kalitesine bakın yeter diyor sanırım Monitörlerin iç yapısı aynı ama kılıfı farklı demek istiyorsun sanırım. Ufak bir araştırma ile alınsada yeterli.

Demek ben 3 sene boyunca başuna bekledim Hep araştırdım ya. Geröi iyiki beklemişim gidip 19" widecreen alacaktım vallaha sonra bin pişman olacaktım Gerçi şimdide neden 24 ü beklemeidm diyorum. Sonra 32 yi beklesem sonra 42 pehh bunun sonu yok

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

albani'nin demek istediği şu sanırım.

Monitör alacaklar, sayfalraca yazı okuyup kendinizi harab etmeyin. Tüm paneller bir yerden çıkıyor. Markaların malzeme kalitesine bakın yeter diyor sanırım Monitörlerin iç yapısı aynı ama kılıfı farklı demek istiyorsun sanırım. Ufak bir araştırma ile alınsada yeterli.

Demek ben 3 sene boyunca başuna bekledim Hep araştırdım ya. Geröi iyiki beklemişim gidip 19" widecreen alacaktım vallaha sonra bin pişman olacaktım Gerçi şimdide neden 24 ü beklemeidm diyorum. Sonra 32 yi beklesem sonra 42 pehh bunun sonu yok

Yaklaşık böyledir klasik TN panelli monitörlerin hali!!
    Zaten en büyük talep ve milyonlarca adet satışta burada olmaktadır!!

Yine Viewsonic/Dell/Acer/HP gibi bir çok markanın monitörlerini bile aynı yer toplar çoğunlukla!!
    Ama genelde internette veya çeşitli broşürlerde v.s yerlerde bu gördüğünüz her markanın,sizler muazzam üretim
    tesisleri v.s gibi yerleri olduğunu sanarsınız,yaw bunlar külliyen palavradır,bunlar tamamen "marketing tool" işleridir...

Asus ve BenQ bilmem kaçıncı büyük panel üreticiymiş v.s v.s!!ne üreticisi bunlar beyler,bunlarıda geçin bir kalem siz

Monitör işinde üreticiler var ama bunlar değil,zaten bu markalarıda bunlar ve montajcılar topluyor ÇİN de
    Tabi iyi para verirsen,sana daha iyi mal yaparlar,çok iyi verirsen kralını yaparlar yani herifler her kaliteyi yapıyorlar!

Kısaca yapılan şudur(örnek Dell olsun)
    Amerikalı yetkililer gider Çin deki o bilinen montajcılara(toplayıcılara)...bana şu kadar adet 24" monitör yap derler>>
    -Paneli şundan olsun
    -Powerboard bundan olsun
    ve diğer ıvır-zıvır parçalar v.s,size verdiğiniz sipariş miktarına göre fiyat çekerler!OK dersen herifler malı toplarlar,iş OK
    olmazsa bu defa Amerikalı bir başka montajcıya gider,aynı monitörü ister ve daha ucuz fiyat alırsa buna yaptırır,olan-yapılan işte budur!

Ama bildik/kaliteli ve marka imajı düzgün olanlar daha yi montajcılarda biraz daha fiyatlı mallar yaptırırlar!
    Onun için diyorum sizlere,kimse o markalara kanarak bir şey çıkacak-gelecek sanmasın,ama gelen mallar yinede rekabetin getirdiği
    şartlar çerçevesinde oldukça kalitelidir.
    Bu panel muhabbeti insanlarda bir nevi "psikolojik" olgu olmuştur,halbuki çoğu panel aynı montajcının elinden çıkıyor!!
    Ama sizin bilinçaltınıza yerleşen bazı imajlar/öngörüşler,çoğu şeyi görmenizi engelliyor!
    Örneğin kafanızda mutlaka Viewsonic varsa,yanına daha iyi gösteren Dell koysanız bile,sizin gözünüze Viewsonic daha iyi resim veriyor diye
    algılanacaktır!

Bu arada dikkatinizi özellikle 24" lere çekiyorum,bende bunları bekliyorum!
    1080p olması zaten olayı bitiriyor!
    Ama en önemlisi dünyada artık yükselen-yeni trend 24" olmuştur!!
    Dolayısıyla bütün üreticiler savaşı burada veriyorlar ve size çıkacak ilk ürünler(bundan sonra)oldukça iddialı gelecektir!24"olarak+
    Özellikle bazı üreticiler çok çok iyi paneller ile geliyor!
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 8 Nisan 2008; 21:00:08 >

• dostum açıklamalrın için teşşekürler hakkten bu panel baydı artık herkezi aslında bir şeyi çok iyi bilmek iyi olmuyor işte alıcan kullanıcan çok dikkatli bakmadıktan sonra panel farkını görmek çok zor her model için
    belikide piskolijk yani iki samsung paneli yan yana koy biri s biri a panel sonra deiğitir harfleri s ye a de a ya da s de şartlanmışız ya gerçek a panele bu daha iyi deriz herekeze kolay gelsin
  • Ya ben 15ten 19'a geçtim acaip kötü oldum. Biraz zorluk çektim. 24'ü ne yapacaksınız? Açıkcası ben o kadar büyük monitör kullanabileceğimi sanmıyorum. Bırak 24'ü 22 bile çok gelir diye düşünüyorum. Şahsi görüşüm budur.
  • panel manel derken olay resmen kurtlanıyor bence hiç uğraşmayın bu kadar detay yapmayın ben kaç sene araştırdım sonunda alamadım , kafam kızgın gittim bu monitörü aldım (imza) gayet memnunum daha ne olsun kafayı tırlatmaktan başka bişi olmuyor bu kadar detaycıysanız zaten hiç LCD almayın yada fazla kurcalamayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ermeydan

Ya ben 15ten 19'a geçtim acaip kötü oldum. Biraz zorluk çektim. 24'ü ne yapacaksınız? Açıkcası ben o kadar büyük monitör kullanabileceğimi sanmıyorum. Bırak 24'ü 22 bile çok gelir diye düşünüyorum. Şahsi görüşüm budur.

bende 17 inch crt'den apple 24 inch lcd'ye geçtim, ilk başta büyük geliyor ama 2 günde alışıyorsun emin ol, şimdi daha büyüğünü arıyorum :) insanoğlu doyumsuz

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Kısaca Innolux,bildiğin diğer paneller gibi aslında sadece geçen sene yeni ve modern tesisleri devreye soktular,ama
    çok bir fark v.s yoktur,bunlar belli bir kalitenin üstüne teknik olarak çıkabilecek kabiliyette olsalarda,bunu yapmazlar
    aşırı rekabetten dolayı!!!
    Pahalı paneli kimse almaz!!!!
    Alacaksa bu sefer gidip büyük ana üreticlerin panellerini kullanırlar,ama Çin/Taiwan panelleri>>LCD monitör olarak
    gördükleriniz bunlardır!

Ancak yakın gelecekte en başta AUO/CMOs tan çok iyi paneller gelecektir>>aslında bunlar var ama sizin TN paneller için değildir
    veya çok üst seviye modeller için üretiyorlar!

Selamlar

Çok teşekkür ederim dostum verdiğin bilgilerden ve ilginden dolayı.

• arkadaşlar LG siyah ayarı için E-COLOR diye bi monitör renk ayarı programı war ama hp nin lg panellerinde bu gecerli olurmu bilmiyorum...... size talimatlar veriyor, elinizde bulunan kartın rengine yakın tutmaya çalışıyosunuz öle bi şey. bi deneyin isterseniz...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.