Şimdi Ara

HP Switch Config

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP Switchlerde Distributed Link Aggregation konfigürasyonu hakkında yardımcı olabililecek varmı.
    Switch HP 5412zl

Aslında olay şöyle olacak; İki adet Şase Switch e bağlı bir adet server olacak ve bu iki switchte birbirine f/o kablo ile birbirine bağlı olacak. Her ethernet kartı 1Gb olduğuna göre toplamda 2Gb bir akış olacak. Ama burda önemli olan loop a sokmadan ve switchlerden biri kapandığı taktirde tek ethernet kartından çalışmasını sağlamak.

Yardımcı olabilek varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HcihanA -- 29 Ocak 2013; 12:45:17 >

• Sanirim yapmaya calistiginiz Fail Over.. Yani ana switchinizi yedeklemek istiyorsunuz. Bunun icin yapmaniz gereken kullanacaginiz VRRP, TRUNK ve LCAP.
    Ayarlamasi o kadar cantada keklik olmadigi icin uzaktan anlatilarak yapilacak bir is degil.
  • Aslında yapmak istediğim Split multi-link trunking ama HP de bu olayı bulamadım. Daha önce Nortel Switchte yapmıştım.
  • 2 portu tek bir port gibi kullanmak istiyorsaniz onun komutu HPde trunking.
  • İki portu tek port gibi kullanmak istiyorum doğru ama aynı switchte değil farklı iki switchteki tek portları birleştirmek istiyorum. A switchnin 25.portuyla B switchnin 25.portunu birleştirmem gerek.
  • Su olayi net izah edersen yardimci olmaya calisacagim. Bir yerde mantiksal bir hata icerisinde gibisin.
  • 2 adet Şase switch ve bir adet server var. Şase Switchlere A ve B diyelim. Serverın 2 ethernet portu var. Bu iki ethernet portundan biri A Switchine diğeri B Switchne bağlı. A ve B switchleride birbirine FibeOptik kablo ile bağlı olacak. A switchinde 20. porta server bağlı aynı şekilde B switchinde de 20 porta server bağlı. iki switchte ki 20. portları birleştirmek istiyorum.Serverın 2 ethernet portuda aktif olmasına karşın tek ip adresi olacak. Böylelikle Switchte oluşacak bir problem durumda diğer switchten çalışmaya devam edecek.

HP de trunking komutu bir switchteki 2 portu birleştirir. Benim yapmak istediğim 2 farklı switchteki 2 ayrı portu birleştirmek. bunun cisco ve nortel deki tanımı Split multi-link trunking. Fakat HP de bulamadım. Bugün son bir deneme yapıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technoctor

2 adet Şase switch ve bir adet server var. Şase Switchlere A ve B diyelim. Serverın 2 ethernet portu var. Bu iki ethernet portundan biri A Switchine diğeri B Switchne bağlı. A ve B switchleride birbirine FibeOptik kablo ile bağlı olacak. A switchinde 20. porta server bağlı aynı şekilde B switchinde de 20 porta server bağlı. iki switchte ki 20. portları birleştirmek istiyorum.Serverın 2 ethernet portuda aktif olmasına karşın tek ip adresi olacak. Böylelikle Switchte oluşacak bir problem durumda diğer switchten çalışmaya devam edecek.

HP de trunking komutu bir switchteki 2 portu birleştirir. Benim yapmak istediğim 2 farklı switchteki 2 ayrı portu birleştirmek. bunun cisco ve nortel deki tanımı Split multi-link trunking. Fakat HP de bulamadım. Bugün son bir deneme yapıcam

Dedigim gibi mantigin yanlis. Switchlerde ki portlari birlestirmek gibi bir durum yok. Failover senaryosu yapabilirsin ki bir switch diger switchin yerini alabilsin.
    Bunun icin incelemen gerekenler; HP icin VRRP, LACP, Trunking ve STP

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

2 adet Şase switch ve bir adet server var. Şase Switchlere A ve B diyelim. Serverın 2 ethernet portu var. Bu iki ethernet portundan biri A Switchine diğeri B Switchne bağlı. A ve B switchleride birbirine FibeOptik kablo ile bağlı olacak. A switchinde 20. porta server bağlı aynı şekilde B switchinde de 20 porta server bağlı. iki switchte ki 20. portları birleştirmek istiyorum.Serverın 2 ethernet portuda aktif olmasına karşın tek ip adresi olacak. Böylelikle Switchte oluşacak bir problem durumda diğer switchten çalışmaya devam edecek.

Dedigim gibi mantigin yanlis. Switchlerde ki portlari birlestirmek gibi bir durum yok. Failover senaryosu yapabilirsin ki bir switch diger switchin yerini alabilsin.

Yapmak istediğim sadece yedekli çalıştırmak değil aynı zamanda portları birleştirip hızı arttırmaktı. Yani switchleri aktif-aktif kullanmak.Sorunu çözdüm Switchteki portlar birleşti. Mantıkta bir yanlışlık yoktu. Daha önce farklı switch markalarında yapmıştım zaten. İsteyen olursa config göderebilirim. Yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Yapmak istediğim sadece yedekli çalıştırmak değil aynı zamanda portları birleştirip hızı arttırmaktı. Yani switchleri aktif-aktif kullanmak.Sorunu çözdüm Switchteki portlar birleşti. Mantıkta bir yanlışlık yoktu. Daha önce farklı switch markalarında yapmıştım zaten. İsteyen olursa config göderebilirim. Yardımlarınız için teşekkürler.

2 farkli switchte 2 farkli portu nasil birlestirdiginin konfigurasyonunu gormek isterim.

• Bekliyorum?
  • En kısa zamanda gönderiyorum
  • quote:

En kısa zamanda gönderiyorum

Sorunu cozduyseniz kodlari tekrardan buraya yazmak o kadar zor olmamali?
  • Yaptığım yerden kodları almadım. Tekrar gittiğimde alıcam.
  • bahsettiğiniz sekilde bir konfigurasyon yok...Bu gune kadarda hic olmadi,ayrıca olmasıda mantıga sığan bir olay degil, olsada zaten çalışmaz...

Yani A switch indeki 20. port ile B switch indeki 20. portu bir birleştirip bir sunucuya takacaksin ve tek ip adresi alacak ?.......A switch indeki LACP port grubuna B switch indeki portları uye edemessin..İki switch içinde bu işlem ayrı ayrı yapılır..Dahada ayrıcası zaten LACP konfigurasyonu Tek port için yapılmaz 1 den fazla portu birleştirmek için yapılır...Olay baştan yanlış zaten..Sen diyorsunki A switch inde LACP yapacam 1 port, B Switch indede LACP yapacam 1 port sonra bu iki portu gidecem sunucuya takacam diyorsun..
    Ve 2 Gbit link olacak yedeklilik sağlancak hemde trafik iki porttan akacak...Yok artık daha neler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

bahsettiğiniz sekilde bir konfigurasyon yok...Bu gune kadarda hic olmadi,ayrıca olmasıda mantıga sığan bir olay degil, olsada zaten çalışmaz...

Yani A switch indeki 20. port ile B switch indeki 20. portu bir birleştirip bir sunucuya takacaksin ve tek ip adresi alacak ?.......A switch indeki LACP port grubuna B switch indeki portları uye edemessin..İki switch içinde bu işlem ayrı ayrı yapılır..Dahada ayrıcası zaten LACP konfigurasyonu Tek port için yapılmaz 1 den fazla portu birleştirmek için yapılır...Olay baştan yanlış zaten..Sen diyorsunki A switch inde LACP yapacam 1 port, B Switch indede LACP yapacam 1 port sonra bu iki portu gidecem sunucuya takacam diyorsun..
    Ve 2 Gbit link olacak yedeklilik sağlancak hemde trafik iki porttan akacak...Yok artık daha neler...

Dedim ama dinletemedim..

• Bunun yerine sunucuya quad port ethernet kartı takip switch tarafinda da VRRP+LACP yapsan daha iyi olur..En azından çalışır ...Ayrıca LACP sadece port birlestirme işlemi degildir aynı zamanda yedeklilik içinde yaplılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 10 Şubat 2013; 0:20:36 >
  • Abicim bilmiyorsanız bilmiyorum değin yeter. Yapılamaz demeğin bari. Buyrun nortelin dökümanı inceleyinhttp://www.michaelfmcnamara.com/files/NN48500-518_3.8_Switch_Cluster_SplitMlink_Trunk_SMLT_ERS_TCG.pdf

Ayrıca siz mantığı kavrayamamışsınız.Burada Stack+SMLT yapılıyor. Ayrıca bir yöntem daha buldum daha kolay oluyor ve aynı şeyi yapabiliyorsunuz. Hemen anlatayım.
    Server 2008 r2 veya 2012 de bir adet sanal port oluşturuyoruz ve mevcut 2 ethernet kartını buna üye yapıyoruz. (bunu nasıl yapıyoruz diye sormayın internette çok döküman var bulursunuz artık). Böylelikle 2 ethernet kartımızı teke düşürmüş olduk. Sanal karta ip verdiğimiz anda iki ethernet kartınada aynı ip adresini vermiş oluyoruz ve ne oluyor loopa girmiyor çünkü iki switchte broadcast aynı cihazdan alıyor. Sonuçta istediğim olayı switch konfigürasyonu yapmadan haletmiş oluyoruz.
    Hee inanmayan varsa halen sultanbeyli belediyesini arayıp bilgi işlem müdürü hasan beyi isteyin switchlerde böyle bir konfigürasyon olup olmadığını sorun lütfen.
    Network benim yapamıyacağım şey yoktur. Tamammmmmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HcihanA -- 10 Şubat 2013; 1:26:05 >

• Bu arada spanning-tree mutlaka kapatmamız lazım sorun oluyor.
  • Yazdigim 2 mesajida sildim cunku anladimki sen cevap yazilacak birisi degilsin.
    Mesaja bak "Hee inanmayan varsa halen sultanbeyli belediyesini arayıp bilgi işlem müdürü hasan beyi isteyin switchlerde böyle bir konfigürasyon olup olmadığını sorun lütfen.
    Network benim yapamıyacağım şey yoktur. Tamammmmmm"

Sen kendin demedin mi buraya yazacagim diye? Isimiz gucumuz kalmadi arariz Sultanbeyli belediyesini sorariz. Acizligin diz boyu. Utanmadan birde Switch Clustering ve VRRP dokumani atmis.
    Iki gun once nasil yapariz diye soranlar, iki gun sonra artist olmuslar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.