Bildirim
hp pavilyon dv6000 ses sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
merhaba.bende de aynı sorun vardı.şimdi çözümümü nereye yazsam diye düşündüm ve donanimhaber e yazayim dedim.soruna kesin çözümdür bu.öncelikle sorun dv6000 in audio jack i kulaklığı takılı olarak algılıyor.ya yedek parçacıdan audio jack alacaksınız (ebay de 10$ civarı) ya da benim uyguladığım yöntemi uygulayacaksınız.ki benimkini uygularsanız bir daha kulaklığınız çalışmaz bu sefer de.biz bu devreye kulaklık artık hiç takılmayacakmış gibi kısa devre yapacağız.
öncelikle kasayı yarım açarak da olabilir, ön paneldeki audio jack kısmına ulaşmak.ufak bir devre kulaklık ve mikrofon girişlerinin olduğu.daha sonra onun 2 adet vidası var.bu devreyi yerinden çıkarıyoruz.o devreye giren yaklaşık 12 pin li bir kablo var.zaten tek kablo giriyor.onu yerinden sökün.yanyana dizilmiş küçük kablolardan gri olanı dikiş iğnesi yardımıyla dışarı çıkartıyoruz.daha sonra hemen yanında mor kablo var.(7 ve 8. kablolar) gri kablonun ucundaki klips i ucundan kesiyoruz ve kabloyu hafif soyuyoruz.daha sonra mor olan kabloyu da çıkarıp ortasını çakmak la yakarak onu da soyuyoruz.(soyarken dikkatli olun kablo ince olduğu için çok yakarsanız kopabilir.risk almak size kalmış)sonra ucunu kestiğimiz gri kabloyu mor olanın(ortasını soyduğumuz kablo) etrafına doluyoruz.ve mor kabloyu çıkardığımız aynı yere takıyoruz.ve soketi de audio jack paneline takıyoruz.ve artık ses gelmeye başlıyor.
Önemli: bu yöntem en son yoldur. ondan önce mutlaka flexi kablolarınızı kontrol edin,hoparlor panelinin çalıştığından emin olun.en son yönteminiz bu olsun. benim her şey tamam bir tek bu yolla hallolabilecek birşeydi,kendi yöntemimle bu şekilde hallettim.kesinlikle alıntı değildir.az önce yaptığım birşeydir.
Sorunu olan arkadaşlara umarım yardımcı olmuşumdur.İyi forumlar.
-
çok teşekkür ederim çok ihtiyacım vardı sağol
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X