Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
35
Favori
39.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2.5 yılın sonunda, klavyem bozuldu. Elim dezenfektanlı iken yön tuşlarına dokundum, bir anda bütün tuşlar saçmaladı. Sonra kuruyunca biraz düzeldi ama yukarı ve aşağı tuşları hala çalışmıyor. Yukarı basınca 0, aşağı basınca 4 yazıyor.


    Servisi aradım, 1299 TL istiyor klavye değişimine. Onu da ben gönderecekmişim, sonra onlar yurtdışından sipariş geçecekmiş, gelince değiştirip bana gönderecekmiş.


    Dataservis'te 500 civarına buldum. Takmasına da 30 dolar dediler. Sipariş geçtim, kendim takacağım artık bir şekilde. Sonra da satarım herhalde, kafamda 3 yıl garantisi bitmeden değiştirmek vardı, bu son olayla iyice soğudum.

  • seniyazdimm kullanıcısına yanıt

    Hangi sorunu ? Gerçi tek ses sorunu yaşadım o da yeni güncellemelerle mi yoksa son ki firmware update ile mi tam emin degilim ama gitti şu an hiç cızırdama yapmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt

    HP Pavilion - 15-ec0007nt hoparlörlerde cızırdama ve arada 2-3 saniyelik sistemin donması sorununu yaşıyorum bende hocam.F.14 Bios Güncel Win10 kullanıyorum.Garanti bitmesine 15 gün var ,kararsız kaldım. Sorunu nasıl çözdünüz ?

  • Respawns kullanıcısına yanıt

    Benim PC , HP Pavilion Gaming 15-DK1008NT ve Windows 11 kurulu kardeşim o yüzden Windows 10 ile farklı bir driver mı kullanılıyor bilmiyorum ama Windows Update den en son ki Realtek sürücüsünü otomatik yükledi ve biosu da kendim güncelledim sürüm numarası F31A .


    İstersen garanti dolmadan bir servise teslim et, yapamazlarsa muadil ya da ücret iadesi teklif edebilirler ama tabii mantıklı olan muadil ürün çünkü pc yi aldığın para atıyorum faturada 5000TL ise şu an 5000TL ye elindeki gibi bir cihaz alabilmen imkansız. Zaten 2.el satsan 6500 - 7000TL civarı eder..

  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Akşam Windows 11'e geçeceğim bakalım. Olmadı dediğiniz gibi servise bırakacağım. Tuhaf olan cızırdama bazen var bazen yok.Hp teknik destek ekibi uzaktan bağlanıp kurcaladılar servise bırakın dediler yapamayınca :)

  • Respawns kullanıcısına yanıt

    Aynen, önce bir dene zaten bilgisayarı onarsalar ya da değiştirseler de sıfırlanacak. Öncesi yedeğini almayı ihmal etme derim.


    Gelişmeleri yazarsın sonucu merak ederim :)

  • Tamamdır hocam :)

  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Windows 11 de şu an kullandığınız ses sürücüsünün versiyonu ve tarihini paylaşabilir misiniz hocam ?

  • Respawns kullanıcısına yanıt

    Tabii ki kardeşim ama şu an bilgisayar yanımda değil akşam eve geçince bakıp bilgileri paylaşırım.


    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU Peki Windows Update'den indirdiği driver da nasıl tepki veriyor, düzelme hissettin mi yoksa aynı mı ?

  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Windows 11 5.06.2021 sürücü tarihli 10.0.22000.1 sürümüne güncelledi. Sanki sorun çözüldü :) Şu an için seste sorun yok gibi duruyor.

  • usta sorun yine gelecek çözümü çok saçma bir şekilde buldum windows otomatik olarak 2020 den bir realtek kuruyor o yüzden bozuluyor çözümü ise şöyle iobit driver booster indirdim SADECE SES SÜRÜCÜSÜNÜ güncelledim ve düzeldi ayda 1 eski sürümü geri dönüyor o zaman tekrarlıyorum sürücü sürümü de ektedir:(işlemcim ryzen 5 3550h gtx 1650 ikilisi ec 0014nt modeli)

    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU




  • HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU
  • realtek audio 6.0.9301.1

  • Respawns kullanıcısına yanıt

    Tam olarak böyle görünüyor kardeşim. Tekrar denedim ama maşallah diyim HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU 


    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 8 Haziran 2022; 19:8:0 >
  • iki gün önce bilgisayarda biraz oyun oynadım ve kapatıp yattım. Hiçbir sorun yoktu.

    Ertesi gün açınca farkettim ki bilgisayar inanılmaz kasıyor. Aynı durum daha önce de olmuştu ve sistem geri yükleme yapıp sorundan kurtulmuştum.

    Bu kez de sistem geri yükleme yaptım ama kasma devam ediyor. öyle ki açılış kapanış süresi 15-20 sn iken 50-60sn ye sürelere çıktı.

    Sağ tık /yenile yapıyorum masaüstünde, bu iş saniyede gerçekleşmeliyken 3-4 sn sürüyor. Çalışan hiç uygulama yok, download/upload/tarama vs yok. Dosyaları koruyarak sıfırlama yaptım tam 6 saat sürdü, sonuç değişmedi.

    herşeyi silerek temiz kurulum yaptım sonuç neredeyse yine değişmedi, bir tık daha iyi ama asla esikisi gibi değil. Kasma var arkadaşlar hala.

    Niye böyle oluyor anlamıyorum. formatlı temiz kurulum pc neden kasar ya?

    masaüstünde bir klasör yıklıyorum, açılması 3 sn sürüyor. Knight online açmaya çalışıyorum, açılması 3 dk sürüyor ve bu kıytırık oyun dahi kasıyor. Sorun ne olabilir? İki gündür denemediğim şey kalmadı.

    Not: laptop 15-ec0014nt (8FF63EA)





  • han83 kullanıcısına yanıt

    Hocam 3 ihtimal var ucuzdan pahalıya sıralanacak şekilde yazıyorum.


    1) CPU ısınıyor ve güç düşürüyor olabilir. Termal bakımı yapılmalı, fanlarda toz varsa dikkatlice temizlenmeli ya da çalışmasında sorun varsa değiştirilmeli.


    2) Adaptör yeterli akımı sağlamıyor olabilir. Elektirikçinin voltmetre ile test yapması gerekiyor. Adaptör çalışıyor ama kablolarındaki bir temassızlık ya da zedelenme gibi durumlarda da pc güç düşürüyor. Bu arkadaşımın da başına gelmişti.


    3) SSD ömrünü doldurmuş olabilir. SSD'lerin bir yazma sınırı var, döngü yüksekse yaşlandığı anlamına gelir. SSD kontrol uygulamalarından biriyle lifetime'ına bakılabilir sağlığı %60 'a yaklaşmışsa değiştirmeni öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 8 Haziran 2022; 21:57:38 >
  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Evet Sanırım adaptör problemi. Çünkü pilde çalıştırmayı denedim ve hızlandı :D Bingo. bi yarım saat böyle kurcaladım herhangi bir sorun kalmadı. Ayrıca adaptör aşırı ısınmıştı. şimdi soğuduktan sonra tekrar takıp test edeceğim. tşk ederim.

  • seniyazdimm kullanıcısına yanıt

    Deneyeceğim hocam Windows 11 yine o hatalı sürücüyü çekti :/

  • han83 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, sorunun tespit edilebilmesine sevindim HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU  Ancak şunu belirtmeden geçmek istemiyorum, orijinal adaptör alın , pahalıysa arızasız 2.el bile olur ama sakın muadil, ucuz ürünlere bulaşmayın derim yoksa iş anakartın yanmasına kadar gidebilir HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Respawns kullanıcısına yanıt

    Şurada bir video var denemek lazım o zaman;


    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONUyoutube
    Windows 11 ve windows 10 driver gücnelleştirmeleri 3 farklı yöntemle nasıl kapatılır veya driver güncelleştirmeleri 3 farklı yöntemle nasıl açılır anlatılmak...
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D7WIFu8nUyoI&q=EgQuLZpEGNjBhZUGIhBwIb4XoxEAcZmXp6xoBbcZMgFy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.