Şimdi Ara

HP Pavilion g6-2202et Bios & Boot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hp'nin sitesinden HP Pavilion g6-2202et Dizüstü Bilgisayar Sürücüler bölümünden bilgisayarımın bios güncelleme dosyasını indirmek istiyorum
    İşletim sisteminizi seçin kısmından windows 8.1 seçeneğini seçtiğimde sayfanın aşağısında bios ile ilgili bir indirme butonu göremiyorum
    Windows 8i seçtiğimde işletim sistemimde biosun güncelleme dosyasını görebiliyorum
    windows 8 seçeneğindeki bios güncelleme dosyasını indirip güncellesem bir sıkıntı olur mu ? windows 8.1 de iş. sistemim

2013-10-07 , SürümF.25, 7.17M
    Benim bilgisayarım şu anki bios versiyonu F. 17
    2013 Ocak ayında aldım bu laptobu ve hiç bir güncelleme yapmadım ilk defa bios güncellemesi yapacağım

Birde açılışta HDD yerine usb belleği okumasını istiyorum, hard diskimde baad sector var o yüzden işletim sistemime ulaşamıyorum flash belleğe işletim sistemi yazdırdım ordan kullanmak istiyorum bilgisayarımı

bendeki boot ayarları bu

F9 tuşuyla bot seçme ekranına geldim EFI FILE yazan yere girdim

USB nin olduğu yere girdim 4 tane bot seçeneği görünüyordu ekranda
    ve usb deki dosyaları açmaya başladı bu file explorer, USB deki dosyaların hepsine baktım hiç bot ile ilgili bir şey yok.

Bu USB yi masa üstü bilgisayara takıp ayarlarıda yaptım usb belleği sorunsuz bir şekilde okuyor açılışı yapıyordu.

Şimdi,
    1.Bu laptobun Biosunu güncellemek istiyorum.
    2. İşletim sistemi kurduğum USB belleği nasıl okutup başlatabilirim açılışa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Seraphim -- 7 Kasım 2013; 19:47:27 >

• 2. İşletim sistemi kurduğum USB belleği nasıl okutup başlatabilirim açılışa? : Yukarıda ilk resimde "legacy Support" diye bişey var onu enable yap ve kaydet ve yeniden başlatıp biosa gir ve boot kısmından usb'yi göster.tıpkı masaüstündeki gibi usbden açacaktır.

1.Bu laptobun Biosunu güncellemek istiyorum : Bilgisayarında bi sıkıntı yoksa deneme bence.ilk defa yapacağını söylediğin için belirtmekte fayda var.HP'nin sitesindeki bios güncelleme bir program şeklinde.İnsyde bios diye geçiyor.ben de daha önce hp laptop biosunu işletim sistemi üzerinden bu program yardımıyla güncellemiştim.ancak bendeki normal win7'ydi.usb den işletim sistemi ile açıp bu programı denemedim.çalışır mı çalışmazmı bilmiyorum.o yüzden garanti veremem.İlk etapta şu hdd'yi değiştirmen lazım malum bad sector var diyorsun.bence başkla bir hdd bulup win7 kur.sonra biosu işletim sistemi üzerinden güncelle.Daha garanti olur.

not: insyde bios programını çalıştırdığını varsayalım.bios güncellerken laptop fanı tam devirde dönüyor bir de fare kilitleniyor.o yüzden heyecan yapma.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

2. İşletim sistemi kurduğum USB belleği nasıl okutup başlatabilirim açılışa? : Yukarıda ilk resimde "legacy Support" diye bişey var onu enable yap ve kaydet ve yeniden başlatıp biosa gir ve boot kısmından usb'yi göster.tıpkı masaüstündeki gibi usbden açacaktır.

1.Bu laptobun Biosunu güncellemek istiyorum : Bilgisayarında bi sıkıntı yoksa deneme bence.ilk defa yapacağını söylediğin için belirtmekte fayda var.HP'nin sitesindeki bios güncelleme bir program şeklinde.İnsyde bios diye geçiyor.ben de daha önce hp laptop biosunu işletim sistemi üzerinden bu program yardımıyla güncellemiştim.ancak bendeki normal win7'ydi.usb den işletim sistemi ile açıp bu programı denemedim.çalışır mı çalışmazmı bilmiyorum.o yüzden garanti veremem.İlk etapta şu hdd'yi değiştirmen lazım malum bad sector var diyorsun.bence başkla bir hdd bulup win7 kur.sonra biosu işletim sistemi üzerinden güncelle.Daha garanti olur.

not: insyde bios programını çalıştırdığını varsayalım.bios güncellerken laptop fanı tam devirde dönüyor bir de fare kilitleniyor.o yüzden heyecan yapma.

Oldu hocam yav çok teşekkür ediyorum

• işlemin başarılı olduğuna sevindim.sen yine de diski acilen değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

işlemin başarılı olduğuna sevindim.sen yine de diski acilen değiştir.

haftaya salı günü bilgisayrın evrakları elime geçecek hemen servisine götüreceğim
    bu bot olayını çözememiştim bunuda öğrenmiş oldum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.