Şimdi Ara

hp pavilion g6 1095st smart disk hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cihazım hp pavilion g6 1095st smartdisk 301 hatası alıyorum her açılışta entera basmam lazım.
    Format v.s çare etmedi.
    Harddiskin ömrü doluyor bunu fark ettim bir çok konuda okudum.
    Benim istegim bu uyarıyı kapatmak. Biostan smart özelliginin kapatılmasıyla sorunun kalkacağı söylenmiş ama biosta öyle bir seçenek yok.
    Kısacası bu uyarıyı almamamın bir yöntemi var mı?

• Açılışta System Diagnostics(F2) bölümüne gelip karşına çıkan test işlemlerinde "hard disk test" yazana enter yaparak test sonrası karşına çıkan errorleri bana gösterebilir misin? Veya şu programı indirip bir bakabilir misin?http://download.cnet.com/DiskCheckup/3000-2248_4-127159.html

Ben yine de bildiklerimi aktarayım;
    Şimdi 301 sorununu göze alaraktan genellikle hard diskin hasarlı duruma geçtiğini söyleyebilirim, hata yokmuş gibi bilgisayarın normal işlemlerine devam eder ama ileriki zamanlarda bu ansızın senin bilgisayarın için sorun teşkil edebilir, her türlü duruma karşı hard diskinde bulundurduğun bilgilerini başka bir yerde kayıt altında tutmanı öneriyorum. Yine de 301 sorununda bir çok neden de olmaktadır, yeni bir işletim sistemi kurulumunda meydana gelen hatadan dolayı hard diskin bad sector olabilir ve boş bir şekilde bu hatayı verebilir veya bunun gibi bir çok nedeni olabilir. Bilgisayarınızın hard diskini çıkarıp masaüstü bir bilgisayara takarak repair yapmayı deneyin, 301 hata sorununuz belki repair işleminden sonra düzelebilir.

Bu hata sorununu mevcut HP bilgisayarlardaki Insyde sürümünü kullanan BIOS'dan kapatamazsınız, size vereceğim adımları takip ederek sorunu ortadan yok edebilirsiniz;
    Bazı HP bilgisayarlarında Smart Card servisi bulunmakta, öncelikle bunun konumunun nerede olduğunu bilmeliyiz, genellikle control panel\administrative tools\computer management\services and applications\services bölümünden "Smart Card" olarak arama yapın ve bulun. Bu mesajı vermesini sağlayan yazılım Smart Card'dan kaynaklıdır diye biliyorum, bunu disable yaparak açılıştaki sorunu çözebilirsiniz.
    Eğer yapamazsanız BIOS'unuzu unlocked yaparak bu ayarı ortadan kaldırmayı deneyebilirsiniz ama olup olmadığından da emin olmadığımı belirtmelirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 15 Aralık 2013; 11:47:40 >

• HP Disk hatası veya batarya hatası gibi hata mesajlarını kapatamıyorsunuz. Değişene kadar o hata mesajını veriyor.

İ
  • Amedra kullanıcısına yanıt
    Merhabalar öncelikle ilginiz için çok teşekkürler
    Hd tune ile error scan taraması yaptım olumsuz birşey çıkmamıştı bad sector olarak.
    Verdiği uyarı şu an yeniden yaptım.
    B8 End to end error fail yazıyor bunun degerleride current:94 worst:94 treshold:97 raw value:6
    Hdtunedeki transfer degerleri
    transfer Rate:
    Min:22.6
    Max:98.3
    Average:73.6
    Access Time: 19.1 ms
    Burst Rate: 96.1 MB/sec

Belirttiginiz yolu izledim ama smart card diye bir şey bulamadım. Bios unlockta nasıl yapılır bulamadım.
    Unutmadan cihaz 1 yıldan fazladır bu şekilde kullanılıyor. Ben bir sabah çalışmamasını göze aldım ama bu uyarıyı görmek inanın beni deli ediyor. Teşekkürler iyi forumlar...
  • pckobat_78 kullanıcısına yanıt
    Burst Rate'in transfer rate max değerinden biraz daha fazla olmasını bekliyordum ama çok da ahım şahım derecede problem göremedim, bu sonuçtan transfer rate'i orta derecede diyebilirim, kötü değil yani.

HP detaylı sistem işlemlerini genellikle mevcut BIOS sürümünde kapalı olarak tutuyor, yani bu gibi yerlere ulaşamıyorsunuz. Bunun için unlocked BIOS kurarak kontrol etmenizi önerebilirim. Şuradaki benim açtığım taslağa bir göz atarsanız bu konuyla ilgili BIOS sürümünün kilidini açmayla alakalı detaylı yazılarım mevcuttur;http://forum.donanimhaber.com/m_83958261/tm.htm

BIOS sürümünüzü unlocked yaptıktan sonra BIOS'a girip "Hardware", "Hard Disk" yada buna benzer isimde olanın içine girip "S.M.A.R.T." işlemini kapattığınız taktirde bu sorundan kurtulmuş olursunuz. Hiç denemedim ama mantıken diğer BIOS sürümlerindeki bilgisayarlarla eşleştirdiğim zaman hepsi aynı yola çıkmakta;

Ek olarak şuraya da bakmanızı önerebilirim, yabancı bir yerde nasıl kapatılacağı yazıyor;http://www.ehow.com/how_7248987_disable-drive-detection-hp-computer.html (Eminim Unlocked BIOS için bu taslağı sunmuşlar.)

Not: BIOS'dan SMART Disable edildiği zaman bilgisayar açılışında performans düşüşü meydana gelebilir. Smart'ın kısaca işlevi diski gözetim altında tutmasıdır, dengesizlikleri algıladığında hata olasılıklarını görüntüye aktarıp kolaylık sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 15 Aralık 2013; 14:45:23 >

• Amedra kullanıcısına yanıt
    Ugraşmaya başlayacam şimdi ilginiz için çok teşekkürler sonuçları yazarım bu sefer olur herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    HP PROBOOK 4540s RAM YÜKSELTME
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.