Şimdi Ara

HP Pavilion dv7-2133et - Casper NIRVANA CPQ-Q900-4M35 Kıyaslaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mentor123

quote:

Orijinalden alıntı: Hassun

Dv7-2133 Artılar

Sonradan 4 gb ram ekleyebilme olanağı
    8 hücreli pili

Birde bu 2si casperda da var. Muhtemelen hpde de 2 slot var. 4gblık ramlar takınca 8 destekliyor.Casperda da bunu yapabilirsin. 4 gb ddr3 ram bulabilirsen tabi :) Bunları kaldırırsan iyi olur:)

Hp Dv7-2133'te fazladan 2 slot bulunuyor. 2x2 şeklinde toplam 4 gb daha ram ekleme olanağımız var. Ancak Casper'da fazladan slot yok.

Pil konusunda haklısınız. Pil kaliteleri ve düzeyleri aynı.

Bu arada piyasaya yeni sürülen 4M35'ler GeForce 160M Gt ekran kartı kullanılıyor. Haberiniz ola.

• işte güzel haber sağol hassun
  • Bence bu 2 laptop ı karşılaştırmaya gerek yok Casper açık arayla ilerde DV6 serisini düşünen yada 2000 lira seviyesinde başka laptopda aklı kalmış arkadaşların DV7-2133ET`e yönelmeleri gerekir bence.Tabi Ona O kadar para vermek yerine Casper`ı almak daha mantıklı.Demem o ki DV6 serisiyle karşılaştırılabilecek bir alet
  • quote:

Hp Dv7-2133'te fazladan 2 slot bulunuyor. 2x2 şeklinde toplam 4 gb daha ram ekleme olanağımız var. Ancak Casper'da fazladan slot yok.

Notebookta 4slot pek görülmemiştir.Ben 2133 ile ilgili böyle bi ayrıntı bulamamıştım.17" olsa bile bana pek mümkün gelmedi.Bu bilgiyi nerden buldun yada açıp bakma fırsatın mı oldu :)
  • bende merak ettim 2133 te slot sayısı 4 mü???
  • http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cpq-q900-4m35-nirvana-core-2-quad-q9000-2.0ghz-4gb--500gb-15.4-dvdrw-1024mb-9800-2.0cam-wvpre/productdetails.aspx?I_ID=36656

yukardaki laptopun ekran kartı 9800 gs dio enteresans 500 gb. ram dio.

8 gb. destekleyen laptoplarda 4 adet ram yuvasi olması zor bea :) milleti 8 gb. a kadar destekler diye kandırıyor satıcılar aslında yok öle bişey...

yani 4 gb. ram ( 1 slotta ) dünyanın parası olur bea zaten 8 gb. destekliyor demek kuyruklu traştır,aldatmacadır.

6 gb. ile satılan laptoplar var ama fabrikadan çıkışı bu şekildir sonradan bizlerin ram eklemesi laptopa bidee 4 gb.( ddr3 ) 1slota zor be kimin gücü yeter bu artırıma

4 gb. ram sanada yeter banada çizim yapanada oyun oynayanada deriin derin inceliyoz lütfen HASTANE İŞLETMİYORUZ EVE LAPTOP ALIYOZ .
    quote:

Orijinalden alıntı: mentor123

quote:

Notebookta 4slot pek görülmemiştir.Ben 2133 ile ilgili böyle bi ayrıntı bulamamıştım.17" olsa bile bana pek mümkün gelmedi.Bu bilgiyi nerden buldun yada açıp bakma fırsatın mı oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanmurat76 -- 4 Eylül 2009; 4:19:09 >

• Son aldigim bir duyumda soyle idi.
    HP DV-7 2133ET 8GB RAM destegini sadece DDR2 ye veriyor. Yani DDR3 kullanma sansiniz yok dolayisi ile anakartinda DDR2 RAM kullanilmis oldugu anliyoruz. 9-11 Eylul arasi cikisi bekleniyor. Bua o zamana kadar bircok bilginin kulaktan dolma olarak geldigini gosterir. Yani suan konusmak icin cok erken biraz daha bekleyip kesin sonucu gordukten sonra yorum yapabiliriz.
  • kağıt üzerinde casper bayağı daha üstün görünüyo performans açısından...(ddr3 ram, gt 160 ekran kartı)
    ama alıp kullanan arkadaşlar var mı kespırı ne diyorlar onun için?
  • @misto_27
    Ben kullanmadim ama asagidaki linkte bir inceleme var sanirim ordaki arkadaslarin konu hakkinda fikirleri olabilir :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_30344601/tm.htm
  • Arkadaşlar Hp'nin sitesi diyor 8 gb'a kadar DDR2 ram desteklediğini...
  • Hocam onu gördüm 8gb a kadar destekler ona sözüm yok.Ama slot sayısı 2 tanedir, 4er gb ram takınca 8gb'a kadar destekler.Casper ve çoğu notebookta da bu böyledir diye biliyorum. Hiç 4 ram slotu bulunan notebook duymadım.Satışa sunulana kadar bunu net öğrenemeyiz ama eğer 4slot senin için çok çok önemli ise pek ümitlenme derim
  • Bana göre de şu özellikleriyle casper öne çıkıyor.Hem ayrıca Hp nin sadece ddr2 ramlere destek vermesi de ilerisi açısından düşündürücü.Peki şimdi arkadaşlar ileride bu notebook u alırsam ( casper ı yani) işlemci gibi ana parçaları değiştirme imkanım olur mu veya ekran kartını? Casper buna destek veriyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuR@k_Tr -- 4 Eylül 2009; 19:19:52 >
  • O konu da pek bir bilgim yok Burak kardeşim. Anakartın uyumlu olması, veri yolu hızı önemli herhalde. Ekran kartı DDR3 olunca ki teknoloji adım adım DDR3 yolunda ilerliyor boyutu slota uygun olursa büyük ihtimalle değiştirebilirsin. İşlemciyi bilmiyorum.
  • quote:

O konu da pek bir bilgim yok Burak kardeşim. Anakartın uyumlu olması, veri yolu hızı önemli herhalde. Ekran kartı DDR3 olunca ki teknoloji adım adım DDR3 yolunda ilerliyor boyutu slota uygun olursa büyük ihtimalle değiştirebilirsin. İşlemciyi bilmiyorum.

benim okuduğum yorumlar zaten "o parçaları değiştirene kadar yeni br laptop alırsın" tarzındaydı.Ama genede laptopundan memnun olanlar için birkaç parça değişimi fena da olmaz hani tabi oluyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuR@k_Tr

Bana göre de şu özellikleriyle casper öne çıkıyor.Hem ayrıca Hp nin sadece ddr2 ramlere destek vermesi de ilerisi açısından düşündürücü.Peki şimdi arkadaşlar ileride bu notebook u alırsam ( casper ı yani) işlemci gibi ana parçaları değiştirme imkanım olur mu veya ekran kartını? Casper buna destek veriyor mu?

Ekran kartını değiştirebilirsin daha doğrusu yüksek donanım deneyimi gerektirdiğinden değiştirtebilirsin.Ama gelgelelim türkiyede notebook için ekran kartı bulman pek mümkün değil:) işlemcinin daha rahat değişebileceğini düşünüyorum tabi aynı platformda olanlar ile. Yanlış olabilirim düzeltiniz :)
  • Merak edenler icin Notebookun CPU, GPU, HDD ve RAM lerinin degisme sansi var. Var ama gercekten donanimlarinizi cok iyi tanimalisiniz. HDD ve RAM icin fazla seye dikkat etmeniz gerekmez ama CPU ve GPU icin cok iyi bir bilgi ve deneyime sahip olmaniz gerekir. CPU degisir hatta calisir ama gerek kullandigi voltaj gerekse isi degerleri yuzunden basiniz agriyabilir. GPU ise ona gore daha basittir takarsiniz calisir yada calismaz. GPU icin kart boyutu ve turunu bilmeniz secim yapman icin baslangic noktasi olur.
    Ama butun bunlari yapabilmeniz icin Turkiyede CPU ve GPU satisi olmasi lazim. Buda suan icin olmadigindan elinizdeki donanimlarla yetinmek zorundasiniz. Kisaca ozetlemek gerekirse bu zahmete girmek yerine saglam bir notebook alip (ornegin bu yada casper) canini cikartana kullanmak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Merak edenler icin Notebookun CPU, GPU, HDD ve RAM lerinin degisme sansi var. Var ama gercekten donanimlarinizi cok iyi tanimalisiniz. HDD ve RAM icin fazla seye dikkat etmeniz gerekmez ama CPU ve GPU icin cok iyi bir bilgi ve deneyime sahip olmaniz gerekir. CPU degisir hatta calisir ama gerek kullandigi voltaj gerekse isi degerleri yuzunden basiniz agriyabilir. GPU ise ona gore daha basittir takarsiniz calisir yada calismaz. GPU icin kart boyutu ve turunu bilmeniz secim yapman icin baslangic noktasi olur.
    Ama butun bunlari yapabilmeniz icin Turkiyede CPU ve GPU satisi olmasi lazim. Buda suan icin olmadigindan elinizdeki donanimlarla yetinmek zorundasiniz. Kisaca ozetlemek gerekirse bu zahmete girmek yerine saglam bir notebook alip (ornegin bu yada casper) canini cikartana kullanmak gerekir.

En iyisi dediğiniz gibi yapmak o zaman hiç öyle değiştirme işlerine girmeyeyim

• lanet olsun şu casper'a nasıl bir izlenim bıraktıysa millette
    diyorum casper nirvana quad almayı düşünüyorum en alınmıcak olanı alıyosun casper alınırmı :D
    tmm diyorum hp falan alimmi al diyolar
    gelip bakıyorum buraya teknik özelliklerde casper daha iyi
    acaba diyorum millet haklımı alırsam pişman olur muyum hep kafamda soru işareti oluyor :S
    hp'de güzel bu modeli özellikleri iyi ddr2 olması dışında
    bakalım hp gelsin bi fiyatınıda öğrenelim ona göre karar vericem
    siz olsanız hangisini alırdınız?
  • Valla arkadaşım aslında özellik olarak Casper önde ama işte seninde dediğin gibi şu marka takıntısı veya insanların casper ı önermemesi kafaları karıştırıyor.Ama bence Hp nin bu modeliyle kıyaslarsak ben casper derim sonuçta Hp ninde kendine göre problemleri var ve Casper ın ayrıca avantajı olarak servisi gösteriliyor.Hem ekran kartı az da olsa daha iyi tasarıma filan önem veririm diyorsan Hp al ama benden söylemesi
  • Her iki notebookuda gorerek almanizda fayda var. Sekilden kaybeden Casper i aldiktan sonra hayalkirikligina ugramanizi istemem. Sonucta Casper sadece donanima onem verip goruntu ile fazla ugrasmamis. HP ise tam tersini yapma konusunda israrla devam ediyor. Notebooklari goz doldurucu guzellikte ama hala bircogu ya isiniyor yada eksi model donanimlar kullaniyor. Sonuc olarak donanimlara bakip almak gerekirse kesinlikle Casper.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.