Şimdi Ara

HP Pavilion DV7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Msi 680Raid , Asus g73sw , Monster yeni sandy bridge modeli falan bir çok laptop incelerken HP dv7 yi görünce şok oldum.

http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-pavilion-dv7-6000st-intel-core-i7-2630qm-2ghz-8gb-2tb-173-tasinabilir-bilgisayar-lc750ea/ProductDetails.aspx?productId=bd760584&categoryId=98

Ürün fiyatına göre çok cazip geldi gözüme. Ben Counter strike ve battlefield başta olmak üzere tam bir oyun canavarıyım. Oyunla yatar oyunla kalkarım. Kimyagerlik eğitimim devam etse bile oyunlarımdan vazgeçmiyorum. Bu kadar batığım bu işe.
    Oyunlarda da çok yüksek özellik aramam. Ve genel olarak sistemleri tanırım, bilirim. Bu laptop çok hoşuma gitti. Özellikleri de iyi gibi

Ancak asıl sormak istediğim sizce almalı mıyım? Artısı belli eksisi ne olur? Kullanan var mı varsa izlenimleri, ısınma detaylarını ve oynadığı oyunlar hakkında bilgi verebilirf mi. Tabiki ses sistemi hakkında da bilmem gereken bir şeyler vardır.

Biraz bilgi verirseniz çok memnun kalırım. Aldıktan sonra her türlü incelemeyi yaparım.

• bu bilgisayarın kendi konusu mevcut biraz okursanız işinize yaracak bir çok yorum olduğunu görebilirsiniz.. benim kendi fikrim fiyatına göre gerçekten çok iyi bilgisayar.. ama kullanan arkadasların yorumunuda alırsanız sizin için daha faydalı olacaktır..

SaygıLar..
  • monster laptoplarda aradığım hiçbir özellik yok..
    ayrıca, diğer konuları okudum sadece sorunlardan bahsedilmiş. Size ben başka şeyler soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wi5rty

monster laptoplarda aradığım hiçbir özellik yok..
    ayrıca, diğer konuları okudum sadece sorunlardan bahsedilmiş. Size ben başka şeyler soruyorum

siz öğrenmek istediklerinizi sorarsanız elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız..
  • Anlayışına minnettarım,

sormak istediğim başlıca HP DV7-6000st ve hp dv6-6020st modelleri. Ama tabiki özellikle dv7. Çünkü diğer model epey açıklanmış okuyarak bilgi edinebilirim.

ben bu model ile ilgili kullanan bir kişinin oyun performansı yorumunu bekliyorum. Isınıp ısınmadığını soruyorum. Ayrıca ses kalitesini ve kendi düşüncelerini. Eğer yardım edebilirsenğiz gayet iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wi5rty

Anlayışına minnettarım,

sormak istediğim başlıca HP DV7-6000st ve hp dv6-6020st modelleri. Ama tabiki özellikle dv7. Çünkü diğer model epey açıklanmış okuyarak bilgi edinebilirim.

ben bu model ile ilgili kullanan bir kişinin oyun performansı yorumunu bekliyorum. Isınıp ısınmadığını soruyorum. Ayrıca ses kalitesini ve kendi düşüncelerini. Eğer yardım edebilirsenğiz gayet iyi olur

iki bilgisayarıda ancak teknoloji marketlerinde ve burada arkadaşların yazdığı kadarıyla bilgilendim.. oyun performansı olarak 10 dk. oyun sonrasında sorun yaşamadım gayet akıcıydı. crysis2 de demiştim arkadaşla.. tüm özellikler sonuna kadar açıktı. tabi oyun oynarken coolsense denilen özelliği açmanız gerekmekte.. bunu bilmeyen arkadaslarımız cihazın ısındığını söylüyor. burada bir arkadasımız crysis2 oynarken 72-78 derece sıcaklık tespit etmişti. dv7 özellik olarak dv6 dan üstündür.. burada bana göre cihazın tek eksi olarak nitelendirebileceğim özelliği hdd sinin 5400 rpm olduğu.. fakat oyun oynarken eminim yeterli gelecektir. ısınma ile ilgili olarakta yine bir arkadasımız yazmıştı.. ısındığında sol tarafta ısıyı hissedebiliyorsunuz kullanılan malzemeden dolayı ama abartı bir ısı olmuyor. bu pavilion serilerinde yeni geliştirilen coolsense teknolojinin ısınma sorununu yüksek oranda çözdüğü hem arkadasların yorumlarından hemde bir kaç denememde anlaşılıyor. Ses konusuna ayrıca değinmek istiyorum. hp bilgisayarları diğer bilgisayarlardan ayıran en önemli unsur multimedia yeterliliğidir. daha önceden altec lansing kullanılıyordu.. şimdi dv6 dv7 ve envy serili cihazlarda beats audio chipseti kullanılıyor. kalabalık bi mekanda dinlediğim kadarıyla kendini hissettiriyor fakat evde eminim daha anlaşılır olacaktır.

diğer arkadaşlarda yorum yazabilirse size daha iyi yardımcı olacağı kanaatindeyim..

Saygılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 1144et yardım
    14 yıl önce açıldı
    Hp Pavilion DV6-1142ET
    16 yıl önce açıldı
    HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu ürün hakkında kafamda %80 soru işaretlerini kaldırdınız. Ben bir kimyagerim. malzemelerin çoğunun elimde bıraktığı hisse önem veririm. Yine de elimde asit yarası olduğu için malzemenin metal olması önemli. Çünkü metal olmayan bir malzeme deri altında zarar yaratıyor. bu yüzden hp pavilion benim aradığım laptop tiplerini üretmekte..

birde zalman soğutucu 17'' için olanlardan alırsam eğer "hiç" ısınma problemi yaşamam sanırım. Ancak o sizce subwoofera denk geleceği için sorun yaratır mı. Söylenilene göre merkezkaç kuvveti kullanan bir soğutucuymuş. ben kesin etkilenir gibi düşündüm
  • bunu denemedim fakat size normal ses deneyimlerinden cevaplayabilirim bu soruyu.. normalde laptoptaki bas sürücüsü fazla büyük olmadığından soğutucunun yaratacağı rüzgar o hoparlörün bass seslerini dağıtacaktır.. en azından etkisini azaltacağını söyleyebilirim.. masaüstünde dinlerseniz müziği hissederek dinleyebilirsiniz..

Geriye kalan yuzde 20 için yapabileceğim bişey varsa söyleyebilirsiniz..

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrounD_ZerO -- 7 Haziran 2011; 21:17:41 >
  • @Wi5rty bu konuyu açtığınız için size teşekkür ederim, bu dizüstünü veya ağustos/eylüle doğru çıkacak olan yenisini (varsa) almayı planlayan biri olarak sorularım var ve forumda DV6 için ne kadar çok şeye ulaşılabiliyorsa da burada DV7 için herhangi bir şey bulamadım.

Sayın @GrounD_ZerO, sanırım siz bu HP için yorum yapabilecek nadir DH Forum kullanıcılarındansınız. Hem size hem de bilen herkese sormak istediğim birkaç soru var:

-Youtube gibi sitelerde DV7 ile ilgili çok az şey var. Hele model nolarını falan yazınca (6000 vs.) hiç yok. Bu model DV7'ler Türkiye'ye özgü mü üretiliyor?

-Oyundan ziyade video/grafik işleme ve film izleme gibi işlerle uğraşan biri olarak aslında ekran kartı o kadar da önemli değil benim için ancak işlemci arttıkça doğru orantılı bir şekilde ekran kartının da gücü artıyor. Q6600 kullanıcısı olarak böyle üst seviye işlemcilerde ısınma sorunu olduğunu biliyorum. Ekran kartı da keza öyle(8800GTX). Şu andaki masaüstü bilgisayarımda voltaj değerleri ve saat hızları düşürülmüş işlemci ve ekran kartı boşta 56 ve 65 C gözüküyor. Bu da hele bu sıcakta fan sesinden dolayı ne kafa bırakıyor, ne de nefes almama olanak sağlıyor çünkü bilgisayar yanıyor.

.. Kısacası dizüstünde sessiz bir bilgisayar istiyorum. DV7 için hiçbir değer bulamadım test anlamında.

-HP Pavilion serisi ile ilgili enteresan sorunlar duyuyorum. Örneğin HDD sorunu, ısınma sorunu, adaptör/elektrik kaçağı gibi. Bunlar can sıkıcı ve o fiyatta bir laptop için biraz fazla büyük sorunlar. Aslı nedir?

-Bu dizüstünün benim için en önemli özelliği i7 Q2630 kullanmasının yanında gördüğüm kadarıyla 17" olan ve bu fiyat aralığında (Monster Notebook'un 5000TL'den başlayanlar ve şekilsiz modellerini kastediyorum) olan tek bilgisayar. Bu benim için masaüstünün yanında bir ekstra değil, bilgisayarla yaşayan biri olarak kullanacağım. Geniş ekran da çok önemli benim için hatta çok daha iyi özelliklere sahip olan ve daha ucuz olan ama 15.6" olan dizüstü bilgisayarlar varken bu modeli düşünüyorum.

-Son olarak, bir bilgisayarı 5-6 yıl parçalayana kadar kullanan biri olarak önümüzdeki yıllarda sürekli donanım değişikliği yapmak istemiyorum. Ancak belli bir fiyatı geçince de bugünün canavar tabir edilen bilgisayarı en fazla bir buçuk yıl sonra zamanında aldığınızın yarı fiyatına çıkan orta sınıf bilgisayarların yanında şaka gibi kalıyor. Mesela ben kendime bu bilgisayar için 3500 lira dedim ama belki de 2000 liraya alıp 2 yıl sonra değiştirmek daha hesaplı olacak (çağımızda artık her şeyin ömrü garanti süresi dolana kadar olduğu için) Bu bağlamda ne önerebilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x--treme -- 8 Haziran 2011; 8:58:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x--treme

@Wi5rty bu konuyu açtığınız için size teşekkür ederim, bu dizüstünü veya ağustos/eylüle doğru çıkacak olan yenisini (varsa) almayı planlayan biri olarak sorularım var ve forumda DV6 için ne kadar çok şeye ulaşılabiliyorsa da burada DV7 için herhangi bir şey bulamadım.

Sayın @GrounD_ZerO, sanırım siz bu HP için yorum yapabilecek nadir DH Forum kullanıcılarındansınız. Hem size hem de bilen herkese sormak istediğim birkaç soru var:

-Youtube gibi sitelerde DV7 ile ilgili çok az şey var. Hele model nolarını falan yazınca (6000 vs.) hiç yok. Bu model DV7'ler Türkiye'ye özgü mü üretiliyor?

-Oyundan ziyade video/grafik işleme ve film izleme gibi işlerle uğraşan biri olarak aslında ekran kartı o kadar da önemli değil benim için ancak işlemci arttıkça doğru orantılı bir şekilde ekran kartının da gücü artıyor. Q6600 kullanıcısı olarak böyle üst seviye işlemcilerde ısınma sorunu olduğunu biliyorum. Ekran kartı da keza öyle(8800GTX). Şu andaki masaüstü bilgisayarımda voltaj değerleri ve saat hızları düşürülmüş işlemci ve ekran kartı boşta 56 ve 65 C gözüküyor. Bu da hele bu sıcakta fan sesinden dolayı ne kafa bırakıyor, ne de nefes almama olanak sağlıyor çünkü bilgisayar yanıyor.

.. Kısacası dizüstünde sessiz bir bilgisayar istiyorum. DV7 için hiçbir değer bulamadım test anlamında.

-HP Pavilion serisi ile ilgili enteresan sorunlar duyuyorum. Örneğin HDD sorunu, ısınma sorunu, adaptör/elektrik kaçağı gibi. Bunlar can sıkıcı ve o fiyatta bir laptop için biraz fazla büyük sorunlar. Aslı nedir?

-Bu dizüstünün benim için en önemli özelliği i7 Q2630 kullanmasının yanında gördüğüm kadarıyla 17" olan ve bu fiyat aralığında (Monster Notebook'un 5000TL'den başlayanlar ve şekilsiz modellerini kastediyorum) olan tek bilgisayar. Bu benim için masaüstünün yanında bir ekstra değil, bilgisayarla yaşayan biri olarak kullanacağım. Geniş ekran da çok önemli benim için hatta çok daha iyi özelliklere sahip olan ve daha ucuz olan ama 15.6" olan dizüstü bilgisayarlar varken bu modeli düşünüyorum.

-Son olarak, bir bilgisayarı 5-6 yıl parçalayana kadar kullanan biri olarak önümüzdeki yıllarda sürekli donanım değişikliği yapmak istemiyorum. Ancak belli bir fiyatı geçince de bugünün canavar tabir edilen bilgisayarı en fazla bir buçuk yıl sonra zamanında aldığınızın yarı fiyatına çıkan orta sınıf bilgisayarların yanında şaka gibi kalıyor. Mesela ben kendime bu bilgisayar için 3500 lira dedim ama belki de 2000 liraya alıp 2 yıl sonra değiştirmek daha hesaplı olacak (çağımızda artık her şeyin ömrü garanti süresi dolana kadar olduğu için) Bu bağlamda ne önerebilirsiniz?

Selam..

hp bilgisayarlarda p/n de xx111EA ibaresinin sonundaki ea avrupa için uretildiğini söylemektedir. teknik konulara girmiyorum siz zaten bu konu hakkında fazlasıyla bilgi sahibisiniz.. dv7 yi dv6 dan en önemli özellik ekranı ve beats audio da kullanılan subwoofer dır. hp de yer alan ısınma sorunu vb.. şeklindeki sorunlar bu seride çok büyük ölçüde iyileştirilmiş. coolsense özelliğini kullanan arkadaşlarımız crysis2 oynarken hatta kendisi bilgisayarı LCD ye bağlamıştı ve öyle oynamıştı. sorunsuz takılmasız oynadığını söyledi ve bilgisayar ısısı 72-78 C arası değiştiğini söyledi. bu dv6 içindi.. dv6 bu şekilde ısınıyorsa dv7 daha az ısınacaktır yada soğutulması bir miktar daha rahat olacaktır. ayrıca coolsense özelliğinde yer alan en sessiz gibi bir özellik var.. burada 45-55 C de internet müzik vb dinlerken ulaşılan ısı değeri olduğunu arkadaşlarımız belirtti. dv6 daki bu tarz özellikleri dv7 içinde görebilirsiniz.. fakat arkadasımız oyun oynarken fanın sesinin duyulduğunu fakat oyun esnasında televizyon sesinden duyulmadığını belirtti. bu konuda takıntılı iseniz dikkate alabilirsiniz.. bilgisayarı kullanan arkadaşlar buraya genelde sorun olduğunda yazdığı için gözünüze çarpmış olabilir. hdd sorunu ve adaptör elektrik kaçağı gibi arızalar baş gösterirse zaten istanbul ankara izmir dışı lokasyonlarda oturan kişlierden servis bilgisayarı evinden alıp evine bırakıyor. bu konu hakkında sadece müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirmeniz yeterli olacağı için bence bu kadar sıkıntı yapmanıza gerek yok.. bence dv7 hem fiyat hem performans olarak ciddi bir alet. hp nin servis hizmetinide göz önünde bulundurursanız bence alınabilecek secenekler arasına rahat giriyor. Isınma konusuna tekrar değinecek olursak her zaman söylüyorum tekrar söyleyeyim.. dizayn olarak bu kadar şık ve ince olup ısıyı yansıtmaması biraz zor. ısıyı iletmesinde kullanılan aleminyum alasımına benzer kasanın etkiside büyük. eğer ısınmayan bilgisayar istiyorsanız ancak biçimsiz şekilsiz kalın kasalı laptopları yada ibm in eski thinkpadlerini tercih etmeniz gerekmektedir.. ince olan bilgisayar herzaman ısınır..

Saygılar..

• Bu laptop gerçekten ilgimi fazlası ile çekti. MSi ve monster'i kafamda eledim... %20 bu kısımla ilgiliydi fakat artık o %20'lik kısımda sanırım bitti...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.