Elimde hp pavilion dv6 model laptop var fakat durup dururken güç kesmeye başladı. Artık adaptör takılıyken kullanamıyorum.
Durumları sırasıyla yazmak gerekirse:
1- Sadece adaptörle çalıştırmada bilgisayar ya açılınca fişi çekmiş gibi kesiliyor 2 dk içinde yada biosu geçtikten sonra gidiyor. Bios ayarlarında bile durmuyor. Adaptör ışığı ise bir daha yanmıyor.
2- Batarya ile sorunsuz çalışıyor. Pc Açıkken batarya şarj olmuyor. 2 dk sonra şarjdan gücü kesiyor adaptörü taktığımda.
3- Kapalı iken sorunsuz şarj oluyor yada adaptör ışığı batarya yokken normal bir şekilde yanıyor. Ne oluyorsa açtıktan sonra oluyor.
Adaptörü kontrol ettim sorun yok yedek adaptörle de denedim durum değişmedi.
Teşekkürler...
Anakartta problem var gibi. Teknik kontrol gerekir. Servise uğramanızı tavsiye edebilirim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Adaptörün girdiği jakta sıkıntı olmasıda muhtemel.
giriş soketini kontrol ettim ölçü aletiyle sorun yok temassızlık yada bir kırıklık yok. @batarya zayıf arkadaşımızın dediği gibi kontrol gerekiyor sanırım ama hp servisiylede uğraşmak istemiyorum. belki sorunun ne olduğunu bilen vardır. cevaplarınız için teşekkür ederim
aCipHA
kullanıcısına yanıt
Nasıl kontrol ettin?
Gesaffelstein
kullanıcısına yanıt
ölçü aletiyle dc voltaja baktım sorun yok. ayrıca soketten anakarta giden kabloları şase olarak kontrol ettim. kırıklık kopukluk yoktu.
batarya çıkışarında 2 yada 3 pinde 3. küsür voltaj görmen lazım.Bi bakar mısın?Büyük olan pinleri - olarak al o büyüklerin yanındakileri + olarak.
bakıyım bakmasına da batarya ile ilgili sorun yok. öğlene doğru haber veririm kontrol edip. ama batarya ile normal kullanımda 1 saat kadar gidiyor. laptop açıkken neden gücü keser? anakartta ne gibi problem olabilir? kapalıyken batarya şarj etmede hiç bir sıkıntı yok gayet güzel şarj ediyor yoksa. bataryayı kontrol edip haber veririm bu gün.
mkara2014M
kullanıcısına yanıt
pinlerin hepsi aynı boyutta. Başka bir öneriniz var mı arkadaşlar?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme