Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle de birşey var eğer bütçen elveriyorda daha iyisini bakıyorsan tonla laptop söyleyebilirim sana :)

Ayrıca hem diyorsun ki grafik önemli fan sesi önemli

Sony de gt540m var ki artık güncelliğini yitirmek üzere ortasınıfın alt sıralarına iniyor.

ikincisi google'a sony f serisi fan sesi yaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gursuogr

Şöyle de birşey var eğer bütçen elveriyorda daha iyisini bakıyorsan tonla laptop söyleyebilirim sana :)

Ayrıca hem diyorsun ki grafik önemli fan sesi önemli

Sony de gt540m var ki artık güncelliğini yitirmek üzere ortasınıfın alt sıralarına iniyor.

ikincisi google'a sony f serisi fan sesi yaz :)

hocam ilk önce uğrasmışınız ellerinize sağlık.. fakat son cümlelerinizde eksik bir bilgi var. coolsense programı sizin düşündüğünüz fanspeed programları gibi çalışmıyor. coolsense kullanabilmek için ilk önce anakartın desteği gerekiyor. örnek vermek gerekirse 3107 gibi eski seri hp cihaza coolsense yüklediğinde desteklenmediğini görceksiniz. kısacası demek istediğim şu ki; coolsense teknolojisi ile 1- parçaların yerleri değiştirilerek daha aktif bir soğutma sağlandı 2- kullanıma bağlı olarak fanın otomatik ayarlanması sağlandı böylece hem pilden tasarruf edildi hemde fanın gereksiz devir yapması önlenerek fan ömrü uzatıldı. 3 - cihaz turboboost u kendisi ayarlayarak yüksek ghz frekanslarına çıkmadan işlemciyi kullanıyor. Mesela coolsense önceki sürümde en soğuk moda aldığınızda cihazda turboboost aktif olmuyordu. otomatik sürümde de turbo boost çalışıyor fakat sanıyorum çekirdeklere dağıtılıyor. Son kurduğum cümleden tam emin değilim. bunun dışında ben fHD panele küçük ekranlarda pek sıcak bakmıyorum. Tabi bana göre gerek yok ekran küçük çözünürlük fazla.. özel uygulamalar kullanılmıyorsa bence tamamen masraf denilebilir. hele fHD panel cazibesine kapışıp gt540m ile büyük işler başaracağını sanan arkadaslarada selam olsun.. Son cümlem.. Allah güle güle kazasız belasız kullanmayı nasip etsin tüm kullanıcılara..

yaşamış olduğunuz sıkıntıları yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya calısırım..

edit : hoparlörlere de değinmişken. ben notebookta müziğe çok önem veririm. şuanda toshiba satalite kullanıyorum amerikadan almıştım. üzerinde harman kardon var.. işin açıkcası ne altec lansing, ne beats audio nede bang olufsen.. eline su dökemez.. bariz üstünlüğü var diyebilirim. tabi bana göre.. Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrounD_ZerO -- 23 Nisan 2012; 4:04:58 >

• Haklısınız harman kardon bambaşka bir kalite :)

Bang&Olufssen normalde kıyas kabul etmez focal'den sonra dünyanın en iyi sesi bence
    ama laptop'ta asus ile işbirliğinden bir harman kardon & toshiba işbirliğinin başarısı çıkmamış :)

Söylemek istediğimi yanlış anlamışsınız.

Coolsense tabiki anakart odaklı ancak ben benzetme yapmadım kullanılabilir dedim.
    Ayrıca bence bu yalnızca açık/kapalı ayarı cansıkıcı 6770m versiyonlu olan arkadaşlardan bizim için coolsense 1.0 yada 1.1 midir hangisiyse
    bu çok fonksiyonlu ayarlı olan onu upload etmesini isteyelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursuogr -- 23 Nisan 2012; 6:02:00 >
  • quote:

Haklısınız harman kardon bambaşka bir kalite :)

Bang&Olufssen normalde kıyas kabul etmez focal'den sonra dünyanın en iyi sesi bence
    ama laptop'ta asus ile işbirliğinden bir harman kardon & toshiba işbirliğinin başarısı çıkmamış :)

Söylemek istediğimi yanlış anlamışsınız.

Coolsense tabiki anakart odaklı ancak ben benzetme yapmadım kullanılabilir dedim.
    Ayrıca bence bu yalnızca açık/kapalı ayarı cansıkıcı 6770m versiyonlu olan arkadaşlardan bizim için coolsense 1.0 yada 1.1 midir hangisiyse
    bu çok fonksiyonlu ayarlı olan onu upload etmesini isteyelim :)

gerek yokki hocam.. açık yaparsan en soğuk modda çalışır.. otomatikte iken kendisi performans moduna geçer.. uğraşmanıza gerek yok.. ama istersenizhttp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp52501-53000/sp52814.exe sunu bir deneyin.. olmazsa hp support assistant eski sürümü sp52110 yüklemeyi deneyebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrounD_ZerO -- 23 Nisan 2012; 12:15:47 >

• En soğuk değilde, en sessiz istenildiğinde sıkıntı oluyor galiba en soğuk mod tamam açık oldumu oluyor ama kapalı sanki en sessiz mod değil.
    Zaten auto diye bir seçenek yok :( o seçenek 2.0 da bu pc ile gelen otomatik 2.1
    Teşekkürler bir deneyeyim hocam sizin verdiğiniz linkteki 1.0 mı değilse support asistantın eski sürümü otomatik 1.0 yüklüyor galiba.

Zaten asıl sıkıntı alıcak arkadaşlara şimdiden söyleyim sessiz ortam da yani bir odada sadece siz ve laptopunuz hiçbir gürültü olmadan duruyorken
    diyelim rar dosyasının içinden çıkanı bilgisayara atıyorsunuz, yada bir program yüklüyorsunuz.
    C'den D'ye dosya transfer ediyorsunuz..
    Hard Disk okuma değil yazma yaparken ufak bir ses çıkartıyor.
    Yazma yapmıyorken ses yok.

Bu yalnızca bana özgü olabilir herkesde toshiba ben de hitachi vardır ondan olabilir bilmiyorum ama böyle birşey var.

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursuogr -- 23 Nisan 2012; 16:34:01 >

• quote:

En soğuk değilde, en sessiz istenildiğinde sıkıntı oluyor galiba en soğuk mod tamam açık oldumu oluyor ama kapalı sanki en sessiz mod değil.
    Zaten auto diye bir seçenek yok :( o seçenek 2.0 da bu pc ile gelen otomatik 2.1
    Teşekkürler bir deneyeyim hocam sizin verdiğiniz linkteki 1.0 mı değilse support asistantın eski sürümü otomatik 1.0 yüklüyor galiba.

Zaten asıl sıkıntı alıcak arkadaşlara şimdiden söyleyim sessiz ortam da yani bir odada sadece siz ve laptopunuz hiçbir gürültü olmadan duruyorken
    diyelim rar dosyasının içinden çıkanı bilgisayara atıyorsunuz, yada bir program yüklüyorsunuz.
    C'den D'ye dosya transfer ediyorsunuz..
    Hard Disk okuma değil yazma yaparken ufak bir ses çıkartıyor.
    Yazma yapmıyorken ses yok.

Bu yalnızca bana özgü olabilir herkesde toshiba ben de hitachi vardır ondan olabilir bilmiyorum ama böyle birşey var.

edit : imla

benim verdiğim eski sürüm support assistant o verdiğim linkte ki eski sürüm coolsense içeren bir sürümdür. hdd sesi hakkında bir bilgim yok.. yardımcı olamıyorum maalesef..

• Arkadaşlar bende bu bilgisayar ile asus n55ler arasında kaldım.5400 rpm az geliyor gözüme birde sormak istediğim birşey var
    Asusun en cezbeden özelliği fhd olması, ben bu hp bilgisayarı fhd lcd televizyona bağlayarak film-oyun vs 1080p takılabilir miyim?
    birde driver'ları çıktımı ekran kartının bir GTX serisi olmasada gayet yeterli gözüküyor notebookcheck te
  • Ekran kartı gayet yeterli ancak driver ile ilgili halen daha heh oldu diyemiyoruz para sıkıntınız yoksa N55SL bu laptoptan daha iyi bir laptoptur diyebilirim rahatlıkla..

N55SL yalnız N55SF değil. GT 555m değil GT635m içeren versiyon bu laptoptan kanımca daha iyi.

LCD Televizyona bağlama işine gelince hdmi ile bağladığınızda laptopun çözünürlüğünün bir önemi kalmaz.

Input'ın çözünürlüğünü sizi bağlamaz, source yani .mkv nin çözünürlüğü sizin görüntü kalitenizi belirler.

Filmde sıkıntı yok ama oyunda şöyle bir sıkıntı var FPS düşer. Çünkü doğal olmayan bir çözünürlükte oynatmaya ekran kartını zorluyorsun tabiki fps düşücek..

Ama kanımca 40-50 fps lerde oynattığı bir oyunda sıkıntı olmaz 30 ve altında gezdiğin oyunları bu bilgisayarı fhd panele bağlayıp oynayamazsın doğru düzgün.

Onun dışınca çok bir sıkıntısı yok cihazın. Coolsense gerçekten harika 1 dakikada soğutuyor pc yi 70 ten 47 de düşürmesi cpu'yu 2 dakika sürüyor.

• Ben bu bilgisayarı almayı düşünüyorum. İleriki seneler için de bir yatırım da yapmak istiyorum.
    HP Pavilion serileri 2 RAM SLOT lu, sitesinde max 8gb yazıyor. Ben bu bilgisayara http://www.hepsiburada.com/Liste/team-elite-8gb-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-sodimm-notebook-bellegi-tm3se13338g/productDetails.aspx?productId=bd101460&categoryId=47 bunlardan 2 tane takıp 16 gb yaparsam ne sorunlar yaşarım. Teknoloji mağazlarını cevap veremedi, sadece asus da tek slotta 8gb denemiş ve olumlu sonuç vermiş.
    16 gb a kadar yükselme olmuyorsa 4 slotlu ASUS modelini düşünüyorum...
    Fikirleriniz nedir?

• Anakart ne desteklerse ram o'dur o kadar calisir. Hp'de ki anakart 8 diyorsa 8 bunun bi yolu yok.

Asus da 16 destegi var ise 4x4 yapilabilir tabi.

Ama 16 gb ram i ne yapacaksiniz onu anlamadim .. Hiz sikintisini (olasi) yaratabilcek sey hard disktir cok detay iceren yuksek grafik kapasitesi gereken uygulamalarda gpu dur. Ram size sikinti cikarmaz 8 gb bence gayet yeterli diyorum. ( yapacaginiz isi bilmemekle birlikte.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursuogr -- 26 Nisan 2012; 0:02:12 >
  • henüz ekran kartını güncellemedim ancak ben de en çok sorulan soruları cevaplayayım;

tasarım açısından gerçekten çok şık

fan olayı coolsense ile mükemmel. masaüstüne döndüğüm zaman en ufak ses ve sıcaklık yapmıyor. oyunlarda ise ses ve ısı uygun derecede. eski hp laptoplarla alakası yok.

dirt 3'de high ayarlarda 40+ son ayarda 30+ fps aldım. crysis 2 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama gerçekten tatmin edici.

açılış süresi mükemmel.

ses kalitesi beats üzerinden bir kaç ayar yaptığınız zaman tatmin edici

şu an tek eksiği 5.1 ses kartı olmaması ancak ona da ihtiyaç duyarsam harici alacağım.

sonuç: 2000tl civarı alınacak en iyi notebook

• quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

henüz ekran kartını güncellemedim ancak ben de en çok sorulan soruları cevaplayayım;

fan olayı coolsense ile mükemmel. masaüstüne döndüğüm zaman en ufak ses ve sıcaklık yapmıyor. oyunlarda ise ses ve ısı uygun derecede. eski hp laptoplarla alakası yok.

dirt 3'de high ayarlarda 40+ son ayarda 30+ fps aldım. crysis 2 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama gerçekten tatmin edici.

açılış süresi mükemmel.

şu an tek eksiği 5.1 ses kartı olmaması ancak ona da ihtiyaç duyarsam harici alacağım.

Çok güzel şekilde özetlemişsin dostum teşekkürler paylaştığın için..

Yalnız bir sorum olacak konuyu açan arkadaşın Laptop Paneli Samsung marka , Harddiski Toshiba marka ama "gursuogr" arkadaşımız resimlerle kendi laptopunun panel ve harddisk markadasını koymuş tamamen farklı markalarda.. Bende inceledim bimekste gursuogr arkadaşımız gibi panel "chei mei" harddisk "hitachi".. Neden aynı model laptopta böyle bir farklılık var onu anlayamadım.. Senin laptopta bu markalar nedir ?

• quote:

Anakart ne desteklerse ram o'dur o kadar calisir. Hp'de ki anakart 8 diyorsa 8 bunun bi yolu yok.

Asus da 16 destegi var ise 4x4 yapilabilir tabi.

Ama 16 gb ram i ne yapacaksiniz onu anlamadim .. Hiz sikintisini (olasi) yaratabilcek sey hard disktir cok detay iceren yuksek grafik kapasitesi gereken uygulamalarda gpu dur. Ram size sikinti cikarmaz 8 gb bence gayet yeterli diyorum. ( yapacaginiz isi bilmemekle birlikte.)

Selam.

16gb ram desteği için 6020 lere bios çıkmıştı.. bence bu bilgisayarda da 16gb desteği var.. isteyenler 6020 nin önceki bios sürümlerindeki fix leri okuyabilir.. 6020 de varsa bu bilgisayarda da vardır..
  • quote:

henüz ekran kartını güncellemedim ancak ben de en çok sorulan soruları cevaplayayım;

açılış süresi mükemmel.

Selam,

tek bişey eklemek istiyorum burada.. beats audio nun asıl esprisi.. beats audio kulaklığı ile müzik dinlediğinzide ortaya çıkıyor. kulaklık girişi beats audio nun metalden kaynaklı paraziti engellemesi için dikkat ederseniz plastik gibidir.. beats audio yu en iyi kulaklıkla tanımlayabilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: wrecker67

Arkadaşlar bende bu bilgisayar ile asus n55ler arasında kaldım.5400 rpm az geliyor gözüme birde sormak istediğim birşey var
    Asusun en cezbeden özelliği fhd olması, ben bu hp bilgisayarı fhd lcd televizyona bağlayarak film-oyun vs 1080p takılabilir miyim?
    birde driver'ları çıktımı ekran kartının bir GTX serisi olmasada gayet yeterli gözüküyor notebookcheck te

Selam,

5400 rpm olmasının sebebi pil ömrünün daha uzun kullanılmak istemesinden ve hdd daha az ısı oluşturmasından kaynaklanmaktadır. ama normal kullanımda 5400 ile 7200 rpm arasındaki farkı çok anlayamazsınız. Sürekli dosya kopyalamayacaksanız çokta fark hissetmezsiniz bu konuda rahat olabilirsiniz. Şu konuda sizinle kişisel düşüncemi paylasmak istiyorum. Bir ekranın Fhd olmasının bence ekran boyutu nedeniyle çok mantıklı olmadığını düşünüyorum. tabiki çizim yapan kişiler kücük ekran da daha çok ayrıntıya önem verebilirler.. Ama film ve oyun izlerken sanmıyorum ki aradaki fark dağlar kadar olsun. ayrıca oyunu fhd oynamak içinde sağlam ekran kartı kullanmanız gerekecektir. gt635 ne derece yeterlidir bilgim yok ama araştırmanız iyi olacaktır. ama 7690 ekran kartı ile bilgisayarı televizyona bağlayıp rahatlıkla film izleyebilirsiniz.. hatta fhd film izlemek için işlemci üzerindeki intel HD ekran kartı bile yetecektir bu konuda sıkıntınız olmasın. Fakat oyun için 7690 da full çözünürlük için kesin bişey söyleyemiyorum arkadaslar deneyip sonucları yazması daha iyi olacaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: PARG4LI

quote:

açılış süresi mükemmel.

Yalnız bir sorum olacak konuyu açan arkadaşın Laptop Paneli Samsung marka , Harddiski Toshiba marka ama "gursuogr" arkadaşımız resimlerle kendi laptopunun panel ve harddisk markadasını koymuş tamamen farklı markalarda.. Bende inceledim bimekste gursuogr arkadaşımız gibi panel "chei mei" harddisk "hitachi".. Neden aynı model laptopta böyle bir farklılık var onu anlayamadım.. Senin laptopta bu markalar nedir ?

şimdi baktım da benim notebook dv6-ac03et tek farkı da hdd 1tb olması sanırım. önce bu farkı dikkate alayım da öyle konuşayım

benim ekran da au optronics diye bir şey çıktı ki bence hiç dert değil

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

hdd de samsung 1tb

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

@GrounD_ZerO arkadaşım haklı, evdeki sinema sistemiyle alamadığım kaliteyi 5+1 sistemi bağladığımda neredeyse bu bilgisayarda alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Film Bu Ya -- 26 Nisan 2012; 11:12:31 >

• quote:

quote:

quote:

açılış süresi mükemmel.

şimdi baktım da benim notebook dv6-ac03et tek farkı da hdd 1tb olması sanırım. önce bu farkı dikkate alayım da öyle konuşayım

benim ekran da au optronics diye bir şey çıktı ki bence hiç dert değil

hdd de samsung 1tb

@GrounD_ZerO arkadaşım haklı, evdeki sinema sistemiyle alamadığım kaliteyi 5+1 sistemi bağladığımda neredeyse bu bilgisayarda alıyorum

Bana biraz garip geldi dostum .. hadi seninki Harddiski farklı olan bir model diyelim.. Aynı seri olanlarda markanın değişmesi saçma değilmi..

Sonuçta atıyorum tamamen markaları Toshiba marka bir harddisk'e mi güvenir insan yoksa adını sanını duymadıgı bir Çin markasına mı güvenir..

Çok aykırı performanslar olacağından değil sadece merak yanlış anlaşılmasın söylediklerim..

• Arkadaşlar bilgisayarı aldım eve geldim şimdi internete bağlanamıyorum evdeki diğer bilgisayarlar çalışıyor yani modemden kaynaklanan birşey değil
    Bilgisayarın wirelessını açıp kapatınca 3-4 saniye kadar internete erişebiliyorum ama sonra kopuyor :( yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Bana biraz garip geldi dostum .. hadi seninki Harddiski farklı olan bir model diyelim.. Aynı seri olanlarda markanın değişmesi saçma değilmi..

Sonuçta atıyorum tamamen markaları Toshiba marka bir harddisk'e mi güvenir insan yoksa adını sanını duymadıgı bir Çin markasına mı güvenir..

Çok aykırı performanslar olacağından değil sadece merak yanlış anlaşılmasın söylediklerim..

yani eğer bu konuda uzman veya çok titiz değilseniz ekran dışında bence bu sorun olmamalı. neticede firma bir çok şeyde marka belirtmiyor (işlemci, ekran kartı vs. hariç). sana söylediği sistemin veya donanımın performansı (5400rpm olması gibi) bozulma gibi bir sorunda da hp garantisi çok yardımcı oluyor -ki hp ile ısınma sorunu haricinde sorun yaşayan pek görmedim-. o yüzden içinz rahat olsun

ayrıca genele bir soru yöneltmek istiyorum, cihazın altında pili çıkartmak için kullandığımız mandalı ters yöne çekince alt tarafı açılıyor. ben meraktan açtım garanti durumuna etki eder mi sonuçta sıkıca vidalarla kapatılmış bir bölüm değil.

• BENCE !!
    Anakart ne desteklıyosa ram sınırını odur daha fazlasını bıosun saglaması benım teknolojı bılgıme sıgmıyor bırı aksını acıklarsa bende ogrenmıs olurum.

Ayrıca hıtachının samsung kalır bır yanı yoktur kalıtelı bır markadır bugun dunyanın en hızlı mobıl cıhazla cın markaların cıkmakta butun dunyada mılyon satmaktadır. Hıtachının samsungtan gerı kalabılıcegı bır yon varsa oda ancak goruntu teknolojılerıdır.

5400 rpm hard dıskın bıle cıkardıgı sese dayanamayıp ssd ye gecen var 100000 rpm dısk koysada of ne performanslı demıceksınız placebo etkısı yasayacak herkes bu sefer gurultu ısı ve 1 saatlık pıl omrunden yakınacak arkadaslar bu kadar ınce eleyıp sık dokuyan acık daha para bırıktırsın 3000 lıralık ozel serı cıhazlar alsın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.