Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Black_BlasterR

Beyler, hanımlar hepinize merhaba ! Daha bugün, Bimeks den 6020et cihazı aldım.

Buradaki yorumları okuyup ilk işim CPU-Z programında mainboard sekmesinin altında yazan Revision kısmı oldu. Bendede B2 yazıyor, bir sorun teşkil eder mi ??

arkadasım lütfen 10 sayfa geri git ve oradaki yorumları oku.. kısa olarak : etmez..
  • Tamam, teşekkür ederim. Bunu istiyordum bende ! Oradaki yorumları okudum ma takdir edersiniz ki, hepsini okumak çok yorucu ve her kafadan arklı bir ses çıkmış. Biri D2 yazması gerekiyor demiş, biri başka bişi, bende şimdi güncel cihaz elimde olunca baktım, merak edip sordum...

Sizinde ileride çıkar elbet bir sorunuz, bizde "yüksnmeyip" ona cevap veririz ozaman.
  • seri no 5ch107 üstü ise sorun yok.
    10 sayfa önceki yorumlarıda okursan neden olmadığını öğrenirsin....
  • quote:

Tamam, teşekkür ederim. Bunu istiyordum bende ! Oradaki yorumları okudum ma takdir edersiniz ki, hepsini okumak çok yorucu ve her kafadan arklı bir ses çıkmış. Biri D2 yazması gerekiyor demiş, biri başka bişi, bende şimdi güncel cihaz elimde olunca baktım, merak edip sordum...

Sizinde ileride çıkar elbet bir sorunuz, bizde "yüksnmeyip" ona cevap veririz ozaman.

arkadasım zamanında bu konuda çok konuştuk.. çok kez yazdık.. o sayfaların herbirinde buradaki üyelerin emeği var.. ve o emek kullanılmayınca hoşuma gitmiyor.. bende araştırıyorum araştırmadan yazarsam aynı şekilde cevap verebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

Tamam, teşekkür ederim. Bunu istiyordum bende ! Oradaki yorumları okudum ma takdir edersiniz ki, hepsini okumak çok yorucu ve her kafadan arklı bir ses çıkmış. Biri D2 yazması gerekiyor demiş, biri başka bişi, bende şimdi güncel cihaz elimde olunca baktım, merak edip sordum...

arkadasım zamanında bu konuda çok konuştuk.. çok kez yazdık.. o sayfaların herbirinde buradaki üyelerin emeği var.. ve o emek kullanılmayınca hoşuma gitmiyor.. bende araştırıyorum araştırmadan yazarsam aynı şekilde cevap verebilirsiniz..

+3135165464641

• quote:

Orijinalden alıntı: zebani

quote:

Orijinalden alıntı: turutk

yardima ihtiyacim var.

dv6020et notebook rastgele zamanlarda hicbir hata vermeden kendini kapatiyor. bunun icin isinmasi gerekmiyor bazen windows baslayinca kapaniyor. neden oldugunu cozemedik. f14 bios yukleyecektim duzeltmeler listesinde boyle bir sorun yok. yine de yuklemek lazimdi ama hpnin sitesi hata veriyor baska zamana artik.

bir fikri olan var mi? yazilimsal midir donanimsal midir?

bunun yanisira birkac mesaj once attigim pembelesme sorununa da cozum bulamadim ama nedense sorun devam etmiyor su aralar.

usb girişlerine bakın. içi kırık olan var mı?. birde açıldıktan sonra hwmonitör denen program ile sıcaklıkları kontrol edin.

ek olarak sorun ne olursa olsun çözüm yeri bura değil. sorun bios kaynaklı olsa herkeste aynı şeyi yapardı. servise gönderin bence. pembe ekranıda ekleyin sorunlara.

usbler saglam. elle kontrol edince normal sicakligi bilgisayarin. yazlikta oldugum icin kolay olmuyor internet ama sonunda bulup indirebildim. az sonra denerim.

hic ugrasmayip servise vermek lazim heralde. pembe ekran donanimsal bir durum belli ki. 350gb kaybolacak ama yedekleyecek bir yerim yok.

• vatanda indirim var 1700 lira
  • aldik ama gormek nasip olmadi
  • kare kare pembe ekran sorunum. cozum onerisi ariyorum. servise ancak 2 hafta sonra verebilirim.

bazen acildiktan sonra veya uyku modundan ciktiktan sonra oluyor. bir sure bekleyince kendiliginden geciyordu ancak artik gecmiyor.

siyahin yerini pembe almis gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turutk -- 10 Temmuz 2011; 10:26:56 >

• @turutk

Daha önce farklı bir bilgisayarda benim de başıma gelmişti. Seninki gibi pembelikler çıkıyordu. Donanımsal bir problemdi ve ilk ay içinde olduğu için laptopu değiştirmişlerdi.
  • Orijinalden alıntı: turutk

kare kare pembe ekran sorunum. cozum onerisi ariyorum. servise ancak 2 hafta sonra verebilirim.

bazen acildiktan sonra veya uyku modundan ciktiktan sonra oluyor. bir sure bekleyince kendiliginden geciyordu ancak artik gecmiyor.

siyahin yerini pembe almis gibi

Arkadaşım servise vermeden önce denemeni tavsiye ettiğim bazı şeyler var.

- Pembe ekran olayını hangi ekran kartı ile yaptığını kontrol et (Ekran pembe iken vga modunu intel ve ati olarak değiştirip denemen) (Eğer iki kartan birinde yapıyor ise bu hatayı recovery atmadan önce makinaya o kartın sürücüsünü silip yeniden yükle veya güncel sürücüsü çıkmış ise onu yükle.

- Recovery Yapman

Bunları bir kontrol edip denemende fayda var recovery' den sonra yine yapar ise servise yollaman gerekir.
  • Arkadaslar bu laptop alma arefesindeyim,fakat kime siylersem cok isniyor diyorlar.Forumdada isindigindan bahseden arkadaslar var.Ben cihazi cok kullanacagim icin isi olayi benim icin onemli.Bu cihazin performansi,ekran karti v.s gayet guzel.Max butcem 1800tl,bu hp 6020 ile hemen hemen ayni performansli laptop onerisi yaparsaniz cok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_danger

Arkadaslar bu laptop alma arefesindeyim,fakat kime siylersem cok isniyor diyorlar.Forumdada isindigindan bahseden arkadaslar var.Ben cihazi cok kullanacagim icin isi olayi benim icin onemli.Bu cihazin performansi,ekran karti v.s gayet guzel.Max butcem 1800tl,bu hp 6020 ile hemen hemen ayni performansli laptop onerisi yaparsaniz cok memnun olurum.

Kardeş banana herkes ısınıyo diyodu ama kararımı verip aldım çok memnunum hiç ısınma problemi yok.Görünüşüde estetik yani almanı öneririm.Bence fıyatına görede çok uygun almanını öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkkadi

@turutk

Daha önce farklı bir bilgisayarda benim de başıma gelmişti. Seninki gibi pembelikler çıkıyordu. Donanımsal bir problemdi ve ilk ay içinde olduğu için laptopu değiştirmişlerdi.

ilk ay bitti ertesi gun boyle oldu.

bu arada recovery yapmayi dusundum ama acilista da ayni durum oluyor bir de bilgisayar internete bagli bile degil kendi kendine yazilimsal sorun olacagini sanmiyorum.

galiba yapacak cok bir sey yok yedeklemeye basladim bile. istanbula doner donmez hp servisine. isin en kotu yani o servisteki kotu anilarim.

istanbul anadolu yakasinda (hatta istanbulda) hp pavilion servisi bulamadim. hpnin resmi sitesine baktim ve olan butun servislerin aciklamasinda pavilion modelleri haric yazisi var. bilgisayarimi nereye goturmeliyim bilen var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turutk -- 10 Temmuz 2011; 15:06:00 >

• quote:

quote:

@turutk

bu arada recovery yapmayi dusundum ama acilista da ayni durum oluyor bir de bilgisayar internete bagli bile degil kendi kendine yazilimsal sorun olacagini sanmiyorum.

galiba yapacak cok bir sey yok yedeklemeye basladim bile. istanbula doner donmez hp servisine. isin en kotu yani o servisteki kotu anilarim.

istanbul anadolu yakasinda (hatta istanbulda) hp pavilion servisi bulamadim. hpnin resmi sitesine baktim ve olan butun servislerin aciklamasinda pavilion modelleri haric yazisi var. bilgisayarimi nereye goturmeliyim bilen var mi?

Benim bildigim, istanbulda bilgisayarını herhangi bir hp servisede götürsen, aldığın yeree versen, pavilion bilgisayarların tek merkezi olan Ankara ya götürüldüğüdür. Resmi olarak HP-Pavilion tamiri sadece o merkezde yapılıyormuş, arkadaşın bilgisayarında yine ekran problemi vardı, bilgisayar Ankara ya gönderilmişti..
    Problemin tamamen donanımsaldır, keşke 1ay içinde olsaymış, aldığın yer ürünü değiştirmek zorundaydı..

• quote:

quote:

@turutk

istanbulda mecidiyeköyde onarım merkezi mevcut oraya bırakabilirsiniz..

• Merhaba. Bende de bu bilgisayardan var. Memnunum ancak bilgisayarın harddiskinden film izlerken hafif takılmalar oluyor. Sizde de oluyor mu? Ses ve süre devam etse de görüntüde hafif donmalar oluyor. Birisi forumda harddisk sürekli çalışmıyor. O yüzden o ses geliyor yazmış. Sesle alakalı şikayet eden birisine. Acaba harddisk sürekli çalışmadığından mı donmalar oluyor onu nasıl yapabilirim? Teşekkürler.

• güç ayarlarını yukarıdak gibi değiştirip deneyin. detaylı şekilde nasıl yapılacagını pm olarak yolladım.
  • quote:

quote:

quote:

@turutk

Benim bildigim, istanbulda bilgisayarını herhangi bir hp servisede götürsen, aldığın yeree versen, pavilion bilgisayarların tek merkezi olan Ankara ya götürüldüğüdür. Resmi olarak HP-Pavilion tamiri sadece o merkezde yapılıyormuş, arkadaşın bilgisayarında yine ekran problemi vardı, bilgisayar Ankara ya gönderilmişti..
    Problemin tamamen donanımsaldır, keşke 1ay içinde olsaymış, aldığın yer ürünü değiştirmek zorundaydı..

daha once baska bir pavilionu kadikoyde servise vermistim. hatta iki tane servis vardi birine goturunce pavilion bakmiyoruz deyip digerine yonlendirmislerdi. sonra o servisin tasindigini duydum. her nereye gidecekse gitsin de onemli olan garanti kapsaminda sayilmasi. sorunun donanimsal olduguna eminim.

sizce garanti kapsamina alirlar mi? bir sorun cikar mi?

• quote:

Merhaba. Bende de bu bilgisayardan var. Memnunum ancak bilgisayarın harddiskinden film izlerken hafif takılmalar oluyor. Sizde de oluyor mu? Ses ve süre devam etse de görüntüde hafif donmalar oluyor. Birisi forumda harddisk sürekli çalışmıyor. O yüzden o ses geliyor yazmış. Sesle alakalı şikayet eden birisine. Acaba harddisk sürekli çalışmadığından mı donmalar oluyor onu nasıl yapabilirim? Teşekkürler.

büyük ihtimalle hd6770 ile izlerken oluyordur, film izlerken diğer ekran kartına geçin.
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.