arkadaşlar sizlere iki sorum olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim
1 daha önce bir arkadaşta yazmıştı sizlerinde klavyesinde 3 ile 7 arasındaki bölüm esnemektemidir ki benimki esniyor ve space tuşu ile tauchpad arasındaki ince kısımda kasa seviyesinden yukarıda
2 tauchpad i çevreyelen bu ışıklı ince şerit şeklindeki parça tauchpad in alt ve üst kısımlarındaki yatay eksende yerinde sabitmi yoksa içeride hafif esneyip sallanıyormudur ki benimki aşağı yukarı sağa sola yani içerdeki boşlukta oynamaktadır
cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim 05.05.2011 de satın aldım cihazı ve et serisinden alakası olabilirmi
Beyler kusura bakmayında yuh artık diyorum. Aldığınız ürün 1700TL' lik ürün ve kendi kulvarında en iyi donanıma sahip bunu bir kenara bırakın hiç bir elektronik sıfır kusur ile üretilmez önünüze ne getirilse getirilsin herşey kafada biter yine birşey bulursunuz. Demek istediğim bu kadar takıntılı olmayalım lütfen chiclet klavye esnese nolucak yani tam anlayamadım bu esneme olayını.
Beeyler keyfinize bakın diyorum hepiniz alalı max 2 ay olmuştur bırakın bozulursa servise verirsiniz bu kadar abartmayın. Dediklerimde yanlış anlaşılmasın şimdi bana demeyin yok biz buna şukadar para saydık kusursuz olması gerekirdi felan gidin 10 tl 'ye mac veya alianware alın tatil parasını ona yatırın sonra
dostum takıntı filan değil neden sorunlu ürün kullanalım ki esniyor ve sallanıyor bile bile niye lades diyeyim sende söylüyorsun veririz servise düzeltirler ama herkeste işini güzel yapacak ben bir ürün sattığım zaman kullanıcı demeyecek orasında bu var şurasında şu var mümkün olan en az hata veya sorunla cihaz vs satacaksın alacaksın
Ben size sorunlu ürünü kullanın demiyorumki heralde bozuk veya kusurlu ise 30 günlük süreçde değişim veya garanti hakkınızı kullanın. Ama chiclet klavyede ne esnemesi varki? Belki hepsinde öyledir sana öyle geliyodur demek istedim bunu anlamak içinde istersen yakınlardaki mağazalardan tanıtıma sürülen aynı ürün ile bir karşılaştır gerçekten seninkinde aşırı derece fark var ise garantiye ver, yada değişim hakkını kullan.
quote:
Orijinalden alıntı: aNLcLk_1905
arkadaşlar 6020 alarak aranıza katıldım iki sorum var fn tuşunu çalıştıramadım yanı fn ye basılı tutarak sesi açıp kapatma tuşuna basıyorum işlev yok? ikincisi harddiskde 16 gb olarak recovery bölümü var benm ayrıca yedek almama gerek varmı yoksa o yeterlimidir saygılar
fn tuşuna basmadan ses açma kapamayı kullanın.
recovery manager ile dvd oluşturun. 5dvd istiyordu sanırm.
klavye ile ilgili sorunu olan arkadaslar.yeni kasa bir cok laptop larda (yani yeni kare seklinde gomulmus tuslari olan klavyelerde) bu oynama olayi var.n53 tede var.bu kasanin ince yapilabilmesi icin klavye kisminin da ince yapilmasindan kaynaklaniyor.isinma ve fan sesi olayinda ise bence cok buyutuyorsunuz.masaustu bs lerde bile oyun oynarken fan sesi cok yukselir.ayrica kullandigimiz laptop i7 islemcili oldugundan dolayi isinmasi normal.
Selam..
ben de kullandığım laptop sayısı yada markası belirtmeden çok sayıda cihaz kullandım inceledim.. hp dm3 macbook gibi cihaz derdim arkadaşlar dalga geçerdi benimle.. neyse..
ben arkadasların konusmalarına haksız demiyorum dikkat ederseniz.. ama yukarıda söylediğim gibi bir cihaza 2000 tl civarı küçümsenmeyecek bir meblağ veriyoruz.. daha önce alan arkadaslar yazıyor.. yazmasalar bile alırken iyice incelemeleri gerekir diye düşünüyorum.. çünkü bilirsiniz ki burada sonradan yakınmak işe yaramıyor.. bunu sadece hp için değil.. bir cihazı alırken iyice incelemek gerekir.. inceleyemeyen arkadaslarımızda bilgisayar sahiplerine sorarak bu tarz durumları öğrenirlerse daha iyi olur kanaatindeyim.. sadece şunu demek istiyorum bu esneme olayı bilgisayarda sıkıntı yapmaz ama bu konuya takıntılı olan kişiler tercih yaparken buna göre tercihlerini yapabilirlerse kendileri için daha iyi olacaktır..
ısınma sorunu ile ilgili şunu demek istiyorum ; ısınma sorunu gerçekten bir sorundur. bir makina ısınmadan dolayı kapanıyorsa sorunludur. ama kapanmanın neden olduğunu anlamak gerek ilk önce.. oyunu ölçü olarak alamayız demem şudur.. bilgisayarınızı sadece 1 oyunla değil farklı oyunlarla test edin birde biglisayarınıza değişik şekillerde yüklenin.. sorun belki bilgisayarınızda değil oyunda ? belki bilgisayarınız ısınmadan değilde farklı bir sebepten kapanıyor ? bunu anlamak lazım ilk önce.. yoksa direk kapandı bilgisayar bozuk bu gene ısınıyor demek yerine ilk önce sorunu tam olarak anlamak önemlidir.. zaten bilgisayar kendi arızasından kapanıyorsa bozuktur.. arızası olan birşeye benim arızalı değil demek ne kârıma olacak ki ? ama ben burada cevap verirken bilgisayar sahiplerini yönlendirmeye çalışırken hep sorunu çözmeye yönelik yönlendirmeye çalışıyorum. çünkü basit bir sebepten servise giden bilgisayar en az 10 gün serviste kalacak.. neden basit bir sorun için 10 gün serviste kalsın bilgisayar ?
Coolsense özelliğine gelince.. bildiğiniz üzere hp ısınmadan dolayı soğutma sistemini baştan aşşağı yeniledi desek yalan olmaz.. birde coolsense denilen fan kontrol programını koymuş. burada isteyen istediğini kullansın fakat burada dikkat edilecek bir husus var. en sessiz moda aldığınızda makina fan devrini çok düşürecektir.. şimdi programla fan devrini düşürüp oyun oynayıp işlemcinin soğutulması gerekir demek nedir ? o programda uygulamalara göre kademeler var.. bilgisayarınıza uygun kademeyi secip kullandığınızda sorun yaratmıyorsa bilgisayarınız zaten sorun yok demektir. ama bilgisayarınızı en sessiz fan moduna alıpta o bilgisayarda oyun oynayıp thermal shutdown dan kapanması sorun diyorsanız ayrı.. sizin açıklamanızdaki en sessiz modda fanın bilgisayarı soğutamaması bilgisayarı zorlayacak bir işlem yapıldığında olur.. zaten bilgisayarınızda o modda zorlanıyor ise.. bir üst seviyeye geçirmeniz gerekmektedir.. bu sadece hp değil tüm bilgisayarlar için geçerlidir. güc tasarrufunda oyun oynayıp o bilgisayarın kendini kapatmamasını beklemek biraz hayal gibi geliyor bana.. güc tasarffunda normal kullanımda kapanıyor ise.. haklısınız bu bir sorundur.. saygılar..
bence bilgisayar hd4850 ekran kartı gibi olmalıdır. hd4850 sabit 80c sıcaklıgı vardır ve bu sıcaklıkta fan %10gibi bir değerde dönmektedir. istenildiği kadar oyun oynansın sıcaklığı yüzünden sorun çıkartmamaktadır. bilgisayarda en düşük fan ayarında bile olsa. 2 saatlik orthos testinden sorunsuz geçmelidir. ısınınca fanı otomatik olarak kendi yükseltmelidir ve ısı bilgisayarı kapatacak seviyeye asla çıkmamalıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: asavas
Arkadaslar bu fan sorununu ben actım, hepinizede cevaplarınız için teşekkürler... Bilgisayarım performans modunda yani orta modda iken Call of duty black ops oyununda yaklasık 10 dakika dolmadan kapandığını önceki mesajlarımda olduğu gibi söyledim, crysis 2 oyunundada denedim aynı şekilda orta modda 10 dakika dolmadan kapandı. Dün aksam 2 oyunuda full grafik ayarlarında en soguk modda en az 3 er saat dene dim şükür kapanma zerre kadar kasma yapmadı. Oyunlarda ısıma oluyor en soğuk modda en yüksek fan sesiyle ancak soğutabiliyor diye düsünüyordum, eminimki sizlerdende böyle düşünenler olmuştur... Bu sabah kalktığımda şu iki oyunumu birde coollsensenin en sessiz modunda deneyim bakalım 5 dakika dayanabilecekmi diye düşünerek sabah oyunlara başladım, birde ne göreyim en sessiz fan modunda bu 2 oyunumuda fazla fan sesi duymadan full ayarlarda en az 2 şer saat oynadım. Ben şimdi bunu neden yapıyor orta fan modunda neden kapanma yapıyorda en soğuk ve en sessiz modda tık demeden oyunlarımı oynuyor diye cevap arıyorum? Sizce bunu neden yapar arkadaşlar? Bana su anda bir zararı yok ama bunun bir sebebi olmalı diyorum. Bakalım yarın servisi arayıp soracağım tabiki onlarda en sessiz modda nası çalişıyor diye saşıracak ama hayırlısı bakalım...
Senin sorunun tamamen yazılımsal gibi duruyor. Emin olmak için internetten "prime95" programını indir coolsansede normal ayarda 1 saat çalıştır kapanma olmuyor ise yeniden bir recovery yapmanı öneririm. Ekran kartı ısısı için aynı şekilde 3Dmark programlarındada vga iyicene zorla tamamen emin olmak için.
quote:
Arkadaslar bu fan sorununu ben actım, hepinizede cevaplarınız için teşekkürler... Bilgisayarım performans modunda yani orta modda iken Call of duty black ops oyununda yaklasık 10 dakika dolmadan kapandığını önceki mesajlarımda olduğu gibi söyledim, crysis 2 oyunundada denedim aynı şekilda orta modda 10 dakika dolmadan kapandı. Dün aksam 2 oyunuda full grafik ayarlarında en soguk modda en az 3 er saat dene dim şükür kapanma zerre kadar kasma yapmadı. Oyunlarda ısıma oluyor en soğuk modda en yüksek fan sesiyle ancak soğutabiliyor diye düsünüyordum, eminimki sizlerdende böyle düşünenler olmuştur... Bu sabah kalktığımda şu iki oyunumu birde coollsensenin en sessiz modunda deneyim bakalım 5 dakika dayanabilecekmi diye düşünerek sabah oyunlara başladım, birde ne göreyim en sessiz fan modunda bu 2 oyunumuda fazla fan sesi duymadan full ayarlarda en az 2 şer saat oynadım. Ben şimdi bunu neden yapıyor orta fan modunda neden kapanma yapıyorda en soğuk ve en sessiz modda tık demeden oyunlarımı oynuyor diye cevap arıyorum? Sizce bunu neden yapar arkadaşlar? Bana su anda bir zararı yok ama bunun bir sebebi olmalı diyorum. Bakalım yarın servisi arayıp soracağım tabiki onlarda en sessiz modda nası çalişıyor diye saşıracak ama hayırlısı bakalım...
coolsense'i sil istersen bir d eöyle dene.. hp tools falan sil, sonradan kurarsın.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: marxx
quote:
coolsense'i sil istersen bir d eöyle dene.. hp tools falan sil, sonradan kurarsın.
Şu anda @UltrAslan MCMV isimli arkadaşın dediği Prime95 programını kurdum ve fan sesi orta moda aldım onun denemesini yapıyorum bakalım 30 dakika geçti şükür tık yok 1 saat dolsunda inşallah resmiyle beraber cevap yazacağım. Dediğiniz programları kaldırayımda program ekle kaldır bölümünde Cooolsense ve tools programlarını göremedim nerden kaldıracağım bu coolsense programını bilgisi olan varmı?
Kaldırmana gerek yok. 30 Dakikada kapanmamış ise sorun yoktur. Ekran kartı sürücünü güncellemeyi dene eski sürücü ise ondan sonra kapanma yapan oyunları tekrar dene. Yanlız bir tesde ekran kartın için yap emin olmak açısından 3D mark testlerinden yapabilirsin.
siz sorun mesajı attıkca acaba diyorum ...
hp support assistant programını kaldır, cool sesnse kalkacaktır....
Kısmet olursa toshiba a100-599 notebook satıp bir tane bundan alacağım. Tam 19 sayfa okudum 2 günde.
Bir ısınma olayı birde b2 olayı olmuş. Başka bir problemle karşılaşmadım. b2 olayı çözülmüş ısı probleminide dert etmiyorum.
Her bs'de olacaktır. Yorumlarınızın devamını bekliyorum.
arkadaşlar daha öncede yazmıştım kendi diskini çıkartıp ssd disk kullanıyordum.Bugün usb dikteki bir bölümün bitlocker şifrelemesini kaldırıyordum %30 da iken yanlışlıkla usb kablosunu çıkarttım Şimdi diski usbden görmüyor görüyor ama 1 2 tane bölümünü görüyor.Disk yönetimine tıklayınca bekletiyor yaklaşık 1.5 saat bekledim açılmadı.SSD yi çıkartıp yerine kendi diskini taktım windowsta biçimlendirmek için oradada 1 saat bekledim kurulum ekranı gelmedi.Ne yapmalıyım parça bazlı garanti var mıdır? Yani sadece diski göndersem yenisiyle değişimi yaparlar mı?
quote:
Orijinalden alıntı: ABUX
arkadaşlar daha öncede yazmıştım kendi diskini çıkartıp ssd disk kullanıyordum.Bugün usb dikteki bir bölümün bitlocker şifrelemesini kaldırıyordum %30 da iken yanlışlıkla usb kablosunu çıkarttım Şimdi diski usbden görmüyor görüyor ama 1 2 tane bölümünü görüyor.Disk yönetimine tıklayınca bekletiyor yaklaşık 1.5 saat bekledim açılmadı.SSD yi çıkartıp yerine kendi diskini taktım windowsta biçimlendirmek için oradada 1 saat bekledim kurulum ekranı gelmedi.Ne yapmalıyım parça bazlı garanti var mıdır? Yani sadece diski göndersem yenisiyle değişimi yaparlar mı?
bilgisayarla göndermeniz gerekmektedir.. parça bazlı hizmet sadece ticari ürünlerle olur..
Saygılar..
asavas; merak ettim cihazda turboboost çalışıyor mu, yani bios güncel mi zira buna bağlıymış... bu black ops'i en yakın zamanda arkadaşın makinede deneyeceğim.
Merhaba arkadaşlar, Bu ürünü almayı düşünüyorum. Bana kullanan bir arkadaş windows 7 derecelendirme fotosunu atabilir mi acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: geranimo_25
Merhaba arkadaşlar, Bu ürünü almayı düşünüyorum. Bana kullanan bir arkadaş windows 7 derecelendirme fotosunu atabilir mi acaba?
Merhaba. Arkadaşlar bu touchpad'i kullanırken yan scroll çubuğuna gitmeden aşağı/yukarı kaydırma hareketi var mı?
var iki parmağınız ile touchpad e dokunup aşağı yukarı yapın. ama benim gördüğüm pek kullanışlı değil...
AutoCad , Adobe PhotoShop After Effect.3d vray render performansı nasıl? asus sn serisi ile bu laptop arasında kaldım ..
asus daha performanslı görünüyor ama hp de benim eski emektar vazgecemiyorum 6 seneden fazla kullandım bu markayı,hernekadar son bikac senede ısınmaya başlasada..
quote:
Orijinalden alıntı: zebani
var iki parmağınız ile touchpad e dokunup aşağı yukarı yapın. ama benim gördüğüm pek kullanışlı değil...
Teşekkürler. Evet dediğiniz gibi pek kullanışlı değilmiş.