Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.056
Cevap
19
Favori
298.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pastaci

quote:

Orijinalden alıntı: scorn

kişisel tercih, intel 3 sene sonra %5 diyor ama söylenmese belki farkedilmeyecek bir rakam. Çok daha ciddi sorunlara sebep olabilir o yüzden toplattı diyen çok var internette.

Bu çipsetin sata kontrolcülerinin bir kısmının bozuk olası etkilenmemiş denilen portlar ile ne kadar aynı ortamda sağlıklı yaşarlar o da meçhul. Sonuçta silikon hatası, lehim kırıldı değil bu direk çekirdeği işin.

Gene de intele güvenelim, adam sıkıntı yok diyoraa devam düşüncesi de hayli yaygın. Harddisk sata 0 portta sorun yok demek de, laptop anakartlarında da aynı şekilde isimlendirilmiş mi bilinmez, kimileri için yeterli açıklama. Ben bunu kabul etmem, elektronik bu neye güveneceğini bilemiyor insan, en sorunsuz en şüphesiz olanı aramak gerek.

Dediğim gibi, hp neden b2 olarak okutuyor, intel nasıl böyle birşeyi göz ardı eder?.. Düşündürücü, amaan çok da tın diyen de olur, saygılar.

Ama intel 3 sene sonra %5'i B2'ler için diyor :)
    Şimdi burada problem çipset sürücüsünün windows'ta .okluk çıkarmaması için isminin değiştirilmemesinde. Bu çapta iki firma (Intel ve HP) Türk mantığı ile hareket edip de eski çipseti cicileyip bicileyip geri göndermez, gönderemez, yemez.
    B3 olduğuna dair açıklama bana yeterli geldi şahsen, olmadı kapı gibi yazıları var adamların, ipe ipe geri alırlar, bi de binlerce dava ile uğraşırlar

b3'tür dediler mi? Sadece sorunsuzdur dediler diye biliyorum. Kaldı ki yeni revizyon laptoplar sapıtmıyor da neden hp'de sorun oluşturabilir gibi açıklama var? Bios güncelleme ile "eğer b3 ise gene de b2 okuyor ya da değeri hiç okumuyorsa" düzeltme var-mış, halbuki çipset hatası fiziksel. Yani b2 olanlar bios ile b3'e yükseltilemez.
    Biosu modlayıp b3 görmesi sağlanabilir mi bilmem, ama hp onu yapmamış, hala b2 idi (sıcaklık okuyamıyorum dediğimde bana bi bios gönderdiler, gene harddisk okunmuyordu ama bios'um güncellendi)

• Arkadaslar hersey biosdan oluyor anakartin bilgileri biosda sakli.Yeni cikmis dell 5110 ve samsung rf511 lere baktim onlarda da b2 gozukuyor.Ozellikle samsungun bios tarihi 10.10.2010 du.Bu da biosun eski bilgileri gostermesi demek.Sonucta anakartlar b2 tabanli.B3 yazmasi bisey ifade etmiyor
  • Almayalım mı yani şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sprewellll

Almayalım mı yani şimdi?

güvenmekten başka çaremiz yok gibi. sonuçta bu hatalı chipset ilk zamanlarında herkes bangır bangır bağırıyodu hatalı vs vs diye toplattı intel. suanda hatalı dağıtsalardı eğer bence yine tepki toplayıp toplatırlardı sonuçta bu ürün bi tek türkiyede satılmıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: sprewellll
    Almayalım mı yani şimdi?

Hayir alabilirsiniz tabi.Yurtdisinda satilanlarda da b2 gozukuyor chipset
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

Arkadaslar hersey biosdan oluyor anakartin bilgileri biosda sakli.Yeni cikmis dell 5110 ve samsung rf511 lere baktim onlarda da b2 gozukuyor.Ozellikle samsungun bios tarihi 10.10.2010 du.Bu da biosun eski bilgileri gostermesi demek.Sonucta anakartlar b2 tabanli.B3 yazmasi bisey ifade etmiyor

bizim asuslarda da mı b2 gözüküyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmet

quote:

Arkadaslar hersey biosdan oluyor anakartin bilgileri biosda sakli.Yeni cikmis dell 5110 ve samsung rf511 lere baktim onlarda da b2 gozukuyor.Ozellikle samsungun bios tarihi 10.10.2010 du.Bu da biosun eski bilgileri gostermesi demek.Sonucta anakartlar b2 tabanli.B3 yazmasi bisey ifade etmiyor

Hayir b3 gozukuyor ama yine de anakart b2 tabanli.Kart guncellenerek b3 revizyon gozukuyor
  • bluraY okuyucu var mı arkadaşlar bu cihazda... bir de webcam hd sanırım, kalitesi nasıl görüntü karşı tarafa 720p mi gidiyor nedir bu HD nin espirisi kullananların yorumlarını almak istiyorum.
  • REKLAMLAR...

• b2 tabanlıyı açıklar mısınız? Bilmediğimden soruyorum, bildiğim kısmı çipsetin sata kontrolcüsünde silikon yani fiziksel hata var ve çipset değiştirilerek tamir ediliyor. Hatalı seri b2 stepping ismini alan çipsetler.

B2 setinin sata kontrolcü birimi ayrı ise (çipset işlemci gibi mi yoksa setin anlamı birden çok fiziksel ayrı birim mi bilmiyorum) sadece o değiştiriliyor bu sebeple çipset tamamı b2 olduğu için sata değiştirilse de isim değişmiyor, bu mudur? Peki masaüstüler özellikle b3 yazarken laptoplarda niye b2 yazısını barındırıyorlar, bir yolu olmalı değişimin okunmasının (asus niye b3 yazıyor mesela)

Böyle ise mersa neden iademi kabul etti anlamadım, kara kaşıma kara gözüme mi nedir.

Ekleme, hala satılan h65 h67 anakartların b3 olması hangi işlemden sonra gerçekleşti? Bildiğim kadarıyla anakart üreticileri toplattı ve yenilerini sattı. Eskilerine bios upgrade yapmış olsalar neden intel milyonlarca dolar zarar etti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 8 Mayıs 2011; 16:05:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hmet

quote:

Hayir b3 gozukuyor ama yine de anakart b2 tabanli.Kart guncellenerek b3 revizyon gozukuyor

evet haklısın asus n53sn seriside HM65 chipset kullanıyor. orda bi bios güncellemesi yapılmış galiba.

• arkadaşlar yardım lütfen d: sürücüm birden yok oldu recover yapim derken farkına vardım
  • @barisgucuk
    Kızmadım hocam yazdıklarınızdan iyi niyetli olduğunuz anlaşılıyor

@jugglor
    Blu-ray yok makinede,açıkçası şimdiye kadar hiç kullanmadım,kullananı da görmedim.Onu koyup makinenin maliyetini yükseltmenin manası yok.

@scorn

Bence başka bir durum var ortada,hp zorla hatalı malı satmaya devam etmez,bu işin nasıl altında kalacağını bilir.Eğer bir yanlışlık olursada paşa paşa geri almak zorunda.
    Varsa bişey araştırılıp geri dönüşü sağlanır,ortada "hp" markası var,kendisinden kaynaklanmayan hata sebebiyle bitirtmez bence kendini.
    Az bekleyelim arkadaşlar bence,bu kadar şikayete kayıtsız kalmayıp bir açıklama yapılır hp tarafında.
  • Valla arkadaşlar bu chipset muhabbetini düşünmekten aletin tadını çıkaramıyoruz. Ben vazgeçtim üzerine gitmeyeceğim artık gayet memnunum. 3DMark vantage'dan P5850 puan aldı canavar daha ne olsun. (http://3dmark.com/3dmv/3146401) Problem olursa da garanti var kapı gibi. Ayrıca bende dvd-rw sata1, hdd ise sata0 portunda sanırım sorun yaşamam inşallah

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 8 Mayıs 2011; 16:57:17 >
  • quote:

b2 tabanlıyı açıklar mısınız? Bilmediğimden soruyorum, bildiğim kısmı çipsetin sata kontrolcüsünde silikon yani fiziksel hata var ve çipset değiştirilerek tamir ediliyor. Hatalı seri b2 stepping ismini alan çipsetler.

B2 setinin sata kontrolcü birimi ayrı ise (çipset işlemci gibi mi yoksa setin anlamı birden çok fiziksel ayrı birim mi bilmiyorum) sadece o değiştiriliyor bu sebeple çipset tamamı b2 olduğu için sata değiştirilse de isim değişmiyor, bu mudur? Peki masaüstüler özellikle b3 yazarken laptoplarda niye b2 yazısını barındırıyorlar, bir yolu olmalı değişimin okunmasının (asus niye b3 yazıyor mesela)

Böyle ise mersa neden iademi kabul etti anlamadım, kara kaşıma kara gözüme mi nedir.

Ekleme, hala satılan h65 h67 anakartların b3 olması hangi işlemden sonra gerçekleşti? Bildiğim kadarıyla anakart üreticileri toplattı ve yenilerini sattı. Eskilerine bios upgrade yapmış olsalar neden intel milyonlarca dolar zarar etti?

kardeş asus zatan anakart üreticisi hemen güncelle dosyasını paylasıp b3 gözükmesini sağlamısta olabilir.

ama benim aklıma cok sey takılıyor mesela hp yamuk yapmaz yapamaz diyoruz. şu an toplasa daha çok zarar eder intel çipset zararını karşılar bence (diğer laptoba takılan her parcanın zararını karşılayacakmı ?)
    çok karışık ayrıca b2 ve b3 olayına biz taktık yani azcık bu işleri takip edenler anlayanlar..

yoksa b2 nedir bilmeyenler (bi hafta önce bnde bilmiyordum) direk aa laptoba bak i7 işlemci ekran kartına bak süper oynatıyor filan diyip parasıda iyi uygun hemen alırlar yani çoğunlukla böle. hp sonucta anakartı başkasına ürettiriyor bence toplatılsa anakarttan zarar etmez intel karşılar fakat diğer tüm aygıtlardan zarar eder işte onlarıda intel karşılıyormu bu sorunun cevabı evet onlarıda intel karşılıyor ise tamam hp böle bi yamuk yapmaz diyebilirim. ama yok intel anakartı çipseti filan karşılar diğer monitör ekran kartı optik sürücü v.s laptoba takılan parçaların geri toplanma maliyetini karşılamaz ise işte o zaman büyük bir zarar söz konusudur.
    tabiki hp nin bu b2 sorunu çözümlendikten sonra piyasaya bu ürünü sunması. eskide kaldı hatalı çipsetler dememize sebep olabilir. fakat hp nin bu ürünü pazara sunmak için beklemediği ne malum?

işler gerçekten çok karışık. makine canavar diyenler ise şahsen bende asus n53sn ye 7200rpm hardisk taksam benimkide öle olur (oyunlar hariç azda olsa bi ekran kartı farkı var farkındayım şahsım adıma konuşuyorum oyun delisi değilim pek oynamam ondan lazım değil bana)

fakat alanlara kullananlara hayırlı olsun inş. bi sorunla karşılaşmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: snadboy

Valla arkadaşlar bu chipset muhabbetini düşünmekten aletin tadını çıkaramıyoruz. Ben vazgeçtim üzerine gitmeyeceğim artık gayet memnunum. 3DMark vantage'dan P5850 puan aldı canavar daha ne olsun. (http://3dmark.com/3dmv/3146401) Problem olursa da garanti var kapı gibi. Ayrıca bende dvd-rw sata1, hdd ise sata0 portunda sanırım sorun yaşamam inşallah

zaten konuda okuduklarıma göre sata 1 ve 0 da sorun oluşturmuyor b2 ler..
    b2 olsa bile rahat gönül rahatlığı ile kullan =)
    belkıde üstte yazdıklarımda dediğim gbi böle bir durum önmli bir sorun teşkit etmediği için gerek duymamıslarda olabilir

• hp'ye mail atsın arkadaşlar, zaten olaylar taze bi makale yazsınlar, açıklasınlar olayları

Snadboy, hwinfo ile de bakar mısın hangi konumda diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 8 Mayıs 2011; 17:06:29 >
  • aynen ben de öyle düşünüyorum benim emektar acer 5024 vardı onu da tivibu tv yaptım şimdi 10 numara oldu işte

• quote:

hp'ye mail atsın arkadaşlar, zaten olaylar taze bi makale yazsınlar, açıklasınlar olayları

Snadboy, hwinfo ile de bakar mısın hangi konumda diye?

he ben onu göremedim ya bi türlü hwinfoda her yerini dolaştım ama orda yok nereden bakıyoruz?
  • drivers-> sata apata mi ne öyle birşeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 8 Mayıs 2011; 17:36:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.