Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 adet DV7 Kullanıcısı olarak beni de bu kulübe dahil edin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 8 Mayıs 2012; 20:57:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious89

2 adet DV7 Kullanıcısı olarak beni de bu kulübe dahil edin :)

fanatik dv 7 ci olarak kayıt edildin
  • arkadaşlar benide kabul edin bu kulube:).. buyaka bimexdeki en son dv7 yi almak bana nasip oldu... bilgisayarın performansını arttırmak için ne yapmam lazım.. mito1172 siz biliyorsunuz sanırım bu işi.. yardımcı olurmusun bir zahmet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: çetinist

arkadaşlar benide kabul edin bu kulube:).. buyaka bimexdeki en son dv7 yi almak bana nasip oldu... bilgisayarın performansını arttırmak için ne yapmam lazım.. mito1172 siz biliyorsunuz sanırım bu işi.. yardımcı olurmusun bir zahmet..

hayırlı olsun güle güle kullan ekledim senide estafurullah okadar bilgili değilim ama öğrenmek için çok araştırırım
    şuan pek birşey yapmana gerek yok gayet performanslı yeni olduğu için ama ben kurulu gelen norton vürüs programını sildim ve avast kurdum çünkü norton kasıyor gibi geldi avast gayet hafif dilersen kurabilirsin. artı CCleaner tavsiye ederim artık dosya temizler pc yi rahatlatır. takıldığın birşey olursa buraya yaz ben ve diğer arkadaşlar yardımcı olmaya çalışır

• Gerçekten güzel ama bu soğatma için fan nereden hava alıyor :D sol tarafta 2 ızgara var ama ikisindende dışarı veriyor havayı ona göre temizlemek lazımm. Birde benim işlemci puanı 7.4 .... 0.1 düşük ?
  • ok cok teşekkürler mito.. soğutma aparatı ile ilgili herhangi bir calışma yapariseniz banada haber verin. elektrik kısmından anlamam ama metal işleme konusunda oldukca teçrubeliyim.. saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çetinist -- 11 Mayıs 2012; 16:39:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çetinist

ok cok teşekkürler mito.. soğutma aparatı ile ilgili herhangi bir calışma yapariseniz banada haber verin. elektrik kısmından anlamam ama metal işleme konusunda oldukca teçrubeliyim.. saygılar

ben teşekkür ederim soğutucuya gelirsek delikli alimünyum saç bulamam sanırım bu yüzden deliksiz saçtan yaptıracağım ve sonra matkapla üsten baya bir delik deleceğim olur sanırım? yani önce kutuyu yapmak gerek onuda notebook un altını ölçtüm 41 e 27 yeterli altıda ayrı bir saç kapak ile kapatacağım yani istenirse açılabilir olacak yukarda yazdığım fan kontrolcu olurnu bilmem ama onuda takarsam güzel olur diye düşünüyorum da mevcut adaptör 5 volt uyarmı o fan kontrolcu kaç voltta çaışır çözemedim sanırım 12 volt yazıyor bilgisinde neyse bakıcaz artık yazdık buraya bilgi çıkar umarım bir arkadaştan sağol tekrar yardım için. metal yardımı gerekebilir sordumda zaten şimdiden delik olayını sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Mayıs 2012; 0:28:34 >

• quote:

Gerçekten güzel ama bu soğatma için fan nereden hava alıyor :D sol tarafta 2 ızgara var ama ikisindende dışarı veriyor havayı ona göre temizlemek lazımm. Birde benim işlemci puanı 7.4 .... 0.1 düşük ?

alttan alıyor kardeşim delikler var temizlemek lerde tabiki iyi olur süpürgeyle alta tutarak deliklerden çekilebilir yada pc temizleme süpürgesi var onunla hava üfleyerekte temizlenebilir puana pek takılma bende ekran kartı puanı yükselsin diye güncelleme yaptım iş aldık başımıza arada ekran sürücüsüsü hatasıyla uğraşıyorum aman yoksa yeni sürücü sakın güncellemeyin pişman ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Mayıs 2012; 0:33:47 >

• ben sürücü güncellemeden tekrar puanlatma yaptım işlemci düştü ekran kartı 6.9 a çıktı :D o driver la alakası yok sanırım.

Süpürge ters te üflüyor ama içindeki malzemeler uçmasın :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Mayıs 2012; 1:35:07 >
  • quote:

ben sürücü güncellemeden tekrar puanlatma yaptım işlemci düştü ekran kartı 6.9 a çıktı :D o driver la alakası yok sanırım.

Süpürge ters te üflüyor ama içindeki malzemeler uçmasın :D

uçmaz merak etme bende 2 kez yapmıştım 6.9 olmadı burdan bir arkadaş dedi güncelle catalys canteri yükselir güncelleyince 6.9 oldu ama bu defada sürücü sorun vermeye başladı güncellemedenmi artık tam çözemedim ama arada can sıkıyor işlemci bendede 7.4 tü sanırım ama sonra 7.5 oldu. dediğim gibi puanlamayı takma bazen saçmalıyor

• Nasıl bir hata veriyor. HP sitesindekiler güncel değil zaten yakında güncel sürücüler konulur sorun kalmaz. Benim düşünceme göre Pc intel ekran kartındayken prize takılı olarak pc yi oturum açma esnasında AMD ye geçiyor (bunu engellemenin yolu yokmu) ve tam performanslı olarak çalışmıyor ben tekrar intele geçirip (BIOS tan ekran kartı ayarını fix te) AMD ye döndürdüğümde daha iyi ve akıcı çalışıyor ? yani elektrikler gidip gelse yine bir intele bir AMD ye geçiyor bunu engellemek istiyorum. Zaten oyun ve çizim dışında intel ekrankartı her işimi görüyor. Hem intelde daha sessiz çalışıyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada benim kulaklarda sorun var sanırım :D ilk sayfada verilen ses ayarlarını yapınca ses acayip ince ve rahatsız edici geliyor. ben hoparlörden dinlerken winamp gibi programların ekolayzırlarını kapalı tutarım birde benim verdiğim ayarları denermisiniz. Alette 4 tweeter 1 woofer var heralde :D.

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Mayıs 2012; 13:29:56 >

• masaüstünde sağ tıklayıp değiştirilebilir grafikler menüsünden düşük-yüksek gpu seçebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: remote control

masaüstünde sağ tıklayıp değiştirilebilir grafikler menüsünden düşük-yüksek gpu seçebilirsiniz.

o şekilde değiştiriyorum zaten ama elektrik gidip gelince kendi yine amd ye geçiriyor.
  • quote:

quote:

masaüstünde sağ tıklayıp değiştirilebilir grafikler menüsünden düşük-yüksek gpu seçebilirsiniz.

o şekilde değiştiriyorum zaten ama elektrik gidip gelince kendi yine amd ye geçiriyor.

alt resimde görülen tiki kaldırırsan sanırım otomatik değişmez yani pille çalıştığında otomatik olarak güç tasarruflu gpu yu seçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Mayıs 2012; 23:37:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

quote:

alt resimde görülen tiki kaldırırsan sanırım otomatik değişmez yani pille çalıştığında otomatik olarak güç tasarruflu gpu yu seçi

Bu kadar basitmiydi ?
    Ben bu hariç tüm ayarlara bakmıştım güç yönetimi powerplay gibi meğer bu kadar başitmiş sağol :D şidi istediğim gibi oldu

• güle güle kullan aynen okadar basit artı evet intel kartta daha serin oluyor notebook sese gelince tizleri kısarsan ince sesler azalır. yukarıdaki örnek ayarlarda tizler çok açıktı ama şuan biraz kıstım kulaklıktanda notebook tanda gayet güzel ses veriyor artı kulaklık taki ses incede gelmiyor bas ve tiz gayet normal birde ses olayı kulaklık kalitesindende farkeder kullaklık hoparlorleri zayıfsa ince sesler rahatsız eder artı baslarda patlak patlak çıkar bendeki kulaklıklar philips ve gayet memnunum artı harbiden notebook un kulaklık çıkışları harikaymış
    yukarıda hangi sürücü hatası diye sormuşsun amd ekran kartı sürücü hatasından bahsettim bazen yapıyor diye alt resimdeki gibi uyarı çıkıyor ekran donup kısa süre kararıp gelince o uyarı çıkıyor dediğin gibi malesef hp sitesindeki sürücüler hala eski umarım ekran kartının artık yeni sürücüsü çıkarda birçok insan bu dertten kurtulurhata görüntüsü bu  HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü
    buda yeni ses ayarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Mayıs 2012; 5:39:47 >

• Başka bir forumda coolsense nin işlemcideki turboyu kapattığını yazmışlar bunu denedim coolsense açık ken 2.2 yi geçiremedim ama coolsense kapalıyken 2.9 u falan gördüm. Ayrıca coolsense açıkken fan daha uzun süreli çalışarak serin tutuyor performansa nasıl bir etkisi olur ? Birde değiştirilebilir grafik ayarınındaki otomatik işaretini kaldırınca bilgisayar daha da hızlandı ? masaüstü daha hızlı geliyor artık
  • quote:

Başka bir forumda coolsense nin işlemcideki turboyu kapattığını yazmışlar bunu denedim coolsense açık ken 2.2 yi geçiremedim ama coolsense kapalıyken 2.9 u falan gördüm. Ayrıca coolsense açıkken fan daha uzun süreli çalışarak serin tutuyor performansa nasıl bir etkisi olur ? Birde değiştirilebilir grafik ayarınındaki otomatik işaretini kaldırınca bilgisayar daha da hızlandı ? masaüstü daha hızlı geliyor artık

kardeş bu coolsense nerde ki yaw hiç farketmedim nerden yapılıyor söylede bende kurcalayayım
    grafik te aynen o ayar aktif değilse pc daha hızlı açılıp daha serin oluyor

bu arada dv 7 cilerde yok oldular arada gelin ya bişeyler paylaşın

EDİT: tamam buldum coolsense yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mayıs 2012; 1:55:05 >

• sağ tıklayıp değiştirilebilir grafikleri yapıladır diyince bende bu çıkıyor

sizde çıkan ekran biostan yaptığınız değişiklikten sonra mı geldi? bide biostan fixed yapınca ekran kartı hata vermeye mi başladı mito hocam kafam dolu okudum yazdıklarını ama anlayamadım

bu arada catalyst in sürümünün ne olduğunu nerden görebiliyoduk? 12.3 diye biliyorum bizimkileri, amd nin sitesinde 12.4 gözüküyor son sürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 14 Mayıs 2012; 2:07:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

sağ tıklayıp değiştirilebilir grafikleri yapıladır diyince bende bu çıkıyor

sizde çıkan ekran biostan yaptığınız değişiklikten sonra mı geldi? bide biostan fixed yapınca ekran kartı hata vermeye mi başladı mito hocam kafam dolu okudum yazdıklarını ama anlayamadım

kardeş hiç dikkat etmedim ama biosdan değiştirmeden önncede değiiştirilebilir grafikler normal sayfası çıkıyordu sanırım ama aktif değildi yani değişiklik yapılmıyorduvalla kardeş o hatayı neden vermeye başladı bende çözemedim önce catalys center amd nin auto programıyla güncelledim diye yaptı sanıyordum ama tekrar eskiye döndüm yine yaptı. en son biostan fixsed yaptım diyemi yapıyor diye düşünmeye başladım bakalım bayadır yapmıyor çünkü tekrar silip hp sitesinsinden indirdiğim catalys yi kurdum yine yaparsa biosdan fixsedi kapatıp deneyeceğim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.