Şimdi Ara

HP Pavilion DV 6173ea Fan ve Donma Sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende pavilion dv6173ea var fanla ilgili bi sorunum var bilgisayar çalışırken fan sürekli ve gürültülü çalışıyor sürekli den kastım düzenli olarak sürekli çalışması açık program olarak hiçbişey olmasa bile çalışıyor 2. sorunum da bilgisayarın sürekli donması bu sorun oyun oynarken de müzik dinlerken de oluyor farketmiyor bunun sebebi ne olabilir yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ediyorum ayrıntılı bilgi de verebilirim anlaşılmayan yer olursa

• ısınma problemi var.hplerin kronik problemlerinden biri. servise gitcek anakart,fan,top cover değişcek. en az 28 iş günü kalır orda. geçmiş olsun
  • fan dan ses gelmesi tozlandıgına yada zarar gördüğüne işaret , diğer taraftan sürekli çalışmasıda fanla paralel olarak cihazın ısındıgını gösteriyor. bildigim kadarıyla ısınma durumunda cihaz kendini kapatıyordu yani donmuyo ama sizin modellerde nasıl bilmiyorum. umarım sadece arıza fanda yada sogutucudadır da işin kolay ve ucuz hallolur.ama hp nin servis süresi malum. sırf servis süresinden korktugum icin cihazı kendim söktüm fan değişimi icin...
  • Isınma sorunu diye kabul ederek everest ultimate edition kurdum bilgisayara sıcaklıkları kontrol edeyim diye işlemcinin sıcaklığı 40-42 derece arasında değişip duruyor ama fan çalışıyo maşallah deli gibi başka bişeyden kaynaklanıyor olabilir mi
  • bilgisayarın sogutucu kit i (heatsink) yalnızca işlemciyi sogutmuyor.bu düzenek tek bir fan aracılıgıyla hem işlemciyi hemde ekran kartının işlemcisini sogutuyor. bu durumda eger işlemcinin ısı degerleri normali gösteriyorsa sorun ekran kartından kaynaklanıyor olabilir. zaten mesajında ekran donuyor demişsin buda sorunun ekran kartında olduguna işaret cünkü işlemcinin ısınma problemi olsaydı makina kendini kapatırdı. kişisel tahminim sorun ya sogutucuda yada ekran kartınla alakalı olarak anakartta .. umarım sadece sogutucudadır... (fan yada baskabirşey)
  • hocam bendede 2620et var işlemci 80 lere cıkıyor ekran kartıda keza 80 lerın uzerunde elımde yanıcak makına dıye korkuyorum.ustelık fanda devamlı calısıyor neredeyse.
  • arkadaşlar benimde fan fazla çalışıyordu. notebook soğutucu aldım, ne donma kaldı nede fanın çalışması. hepsi burdadan 40tl ye aldım mutlaka öneririm. hemde yüzeyi aliminyum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP G62 Ekran Kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Hp Pavillion Wireless Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bende de DV6 1235et var. Bende de bu donma sorunu mevcut malesef. Özellikle pil modunda kullandığımda bilgisayar neredeyse 5-6 kat yavaşlıyor. Sonra hoparlörlerden gelen sesler çok yavaş ve cızırtılı gelmeye başlıyor. Önceden sadece pil modunda bunu yapıyordu ancak az önce bilgisayar şarja takılıyken Pes 2010'u açtım 3-4 dakika oyun açık durduktan sonra yine aynı donmayı ve hoparlörlerden gelen müzik sesi cızırtılı gelmeye başladı sonra oyunu kapattım 2-3 dakika içinde herşey normale döndü.Oyunu kaldırmıyor desem 1gb ekran kartı 3 gb ram var bu imkansız çünkü daha önce uzun süre bu oyunu bu bilgisayarda oynadım. Geçen hafta Windows 7'ye geçiş yaptım bu olaylar ondan sonra olmaya başladı. Acaba bu onun yüzünden mi yoksa donanımsal mı . Sizce ne yapmam lazım sorun nedir lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLastJedi9 -- 12 Mayıs 2010; 0:14:43 >
  • maalesef hp de kronik sorun bende dv8228 var. 17 için olan model. biraz eski sayılır. en büyük derdi sizin bahsettiğiniz. fanın sürek li ve gürültülü çalışması ve buna rağmen cpu ve diğer parçaların çok ısınması eğer yazın sıcak ve klimasız bir odada kullanmaya kalkarsanız direkt kapatıyor.

gürültü için çözüm basit. fanın yağsız kaldığı için gürültü yapıyor. buna çare laptopu ters çevir. annende varsa dikiş makinesi yağı iste yoksa makine yağı veya silah yağı al bir satıcıdan. ızgaraları oradan damlat ama büyük ihtimal ızgaraların arası dar olduğundan akması zor olacak bu yüzden ızgaranın fan motoruna yakın kesimlerini torna vida ile kır 2 tane çubuk kırsan yeter. sonra yağı damlar ve bekle yağ iyicene yayılsın. tabi laptop ters duracak. tüm bu işlemden önce elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesi ( tabi bulabilirsen mobil bir kompresör daha iyi olur.) kullanarak fanı ve heatsink kısmını tozdan arındır yoksa daha kötü olur.

ancak ısınma problemine çözüm yine de yok gibi. ben bulabilirsem etkili bir notebbok cooler alacağım yoksa yine kendimin keşfettiği partik bir yöntemi kullanırım. buzbolabı aküleri var. içine su koyup donduruyorsunuz . genelde yeni buzdolabı alınca içinden çıkıyor. sert plastikten oluyor. bunlardan iki tane alıp donduktan sonra laptop altına yerleştiriyorum . 3-4 saat yetiyor bayağı bayağı etkli bir yöntem. su soğutmanında ötesinde buzlu soğutma oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

maalesef hp de kronik sorun bende dv8228 var. 17 için olan model. biraz eski sayılır. en büyük derdi sizin bahsettiğiniz. fanın sürek li ve gürültülü çalışması ve buna rağmen cpu ve diğer parçaların çok ısınması eğer yazın sıcak ve klimasız bir odada kullanmaya kalkarsanız direkt kapatıyor.

gürültü için çözüm basit. fanın yağsız kaldığı için gürültü yapıyor. buna çare laptopu ters çevir. annende varsa dikiş makinesi yağı iste yoksa makine yağı veya silah yağı al bir satıcıdan. ızgaraları oradan damlat ama büyük ihtimal ızgaraların arası dar olduğundan akması zor olacak bu yüzden ızgaranın fan motoruna yakın kesimlerini torna vida ile kır 2 tane çubuk kırsan yeter. sonra yağı damlar ve bekle yağ iyicene yayılsın. tabi laptop ters duracak. tüm bu işlemden önce elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesi ( tabi bulabilirsen mobil bir kompresör daha iyi olur.) kullanarak fanı ve heatsink kısmını tozdan arındır yoksa daha kötü olur.

ancak ısınma problemine çözüm yine de yok gibi. ben bulabilirsem etkili bir notebbok cooler alacağım yoksa yine kendimin keşfettiği partik bir yöntemi kullanırım. buzbolabı aküleri var. içine su koyup donduruyorsunuz . genelde yeni buzdolabı alınca içinden çıkıyor. sert plastikten oluyor. bunlardan iki tane alıp donduktan sonra laptop altına yerleştiriyorum . 3-4 saat yetiyor bayağı bayağı etkli bir yöntem. su soğutmanında ötesinde buzlu soğutma oluyor.

snde pek caniymişsn hocam fanın ızgaralarını kır falan hayatta kıyamam hiç bişey bilmesem 20 lira weririm birine temizlettirm.notebook cooler da bni yeternce götürr

• benim yavrunun garantisi bitince hiç affetmedim. bu yine iyi bir toshiba öğretmen vardı. onun benden çektiğini ancak Allah bilir.

ispatı:

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

benim yavrunun garantisi bitince hiç affetmedim. bu yine iyi bir toshiba öğretmen vardı. onun benden çektiğini ancak Allah bilir.

ispatı:

iyi olsn toshba hiç sewmem ya vaio ya hp bnm için apple ın babası gelse tnımam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.