Şimdi Ara

hp pavilion 6000 dv6189 anakart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar dv6189 kullanıcısıyım dun sabah pc yi kapadım aksam pcyi acmaya calıstıgımda ledler yanıyor ve pc daha acılmadan hemen kapanıyor...Ana kartın yandıgını dusunuyorum..fakat durup dururken olmasınada anlam veremiyorum pc 3. yılında dolayısıyla garantisi yok..Bu resmen imalat hatası fakat hp bunu direk olarak kabul etmiyor musteri hizmetlerinden sonuç alamadım..Araştırdım ve okuduğum kadarıyla herkes bu sorundan dertli...Sizce ne yapabilirim?

• invertör sorunu, fan sorunu, işlemci veya anakart sorunlu olabilir bunların dışında da herhangi bir şey de neden olabilir çünkü %100 dediğimiz arızalarda bile küçücük birşey çalışmaya engel olabiliyor. ilk basdığında kısa olsa bile fanın sesini duyabiliyormusun?
  • Hayır duyulmuyor..
  • %90 ihtimalle anakart sorunlu
  • Aynı sorun bendede var asus a7tt modeli internetten baktım anakart 350 civarı.Makinamda güzeldi şimdi düşünüyorum yaptırsammı yenisini mi alsam kararsızım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokay_88

arkadaslar dv6189 kullanıcısıyım dun sabah pc yi kapadım aksam pcyi acmaya calıstıgımda ledler yanıyor ve pc daha acılmadan hemen kapanıyor...Ana kartın yandıgını dusunuyorum..fakat durup dururken olmasınada anlam veremiyorum pc 3. yılında dolayısıyla garantisi yok..Bu resmen imalat hatası fakat hp bunu direk olarak kabul etmiyor musteri hizmetlerinden sonuç alamadım..Araştırdım ve okuduğum kadarıyla herkes bu sorundan dertli...Sizce ne yapabilirim?

Aynı sorun bendede var aynınsını tıpkısı bazen bios yazıları çıkıyor bazende çıkmadan resetliyor benimde dv6189 3. yılı galiba artık kullanmasınlar diye virüs falanmı bulaştırdılar laptolara anlamıyrum sana tavsiyem oda sıcaklığında laptobu beklet kendi kendine reset attıkdan sonra kendin pover düğmesinden kapat bidaha aç şanslıysan üç veya dördüncü seferde açılır makinen ama bu reset bende bazen saatler sürüyor makine kendini kitliyor zannedersem öyle olursa 1 saat bekle sonra bidaha aynı yöntemi dene makinen açılıcaktır

• eğer cihaz resetliyorsa işlemci sorunu ama kapatıyorsa %90 anakart sorunludur arkadaşlar işlemci fiyatı pahalı değil bildiğim kadarıyla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP G62 Ekran Kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Hp Pavillion Wireless Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar, bende de aynı sorun var.2 ay önce önce hard disk sorunu var gözüktü.Sonra fan 3-4 saniye çalışıp ışıklar da o kadar yanıp , bilgisayar tümden kapanıyor.Garanti süresince 2 kere anakart değişti.Bilgisayar çok ısınıyor.Ilk sorun wireless sistem çalışmıyordu.Anakartı değiştirerek başladılar.Sonra bir kere hard disk ve 1 kere cable kit değişti.Garantisi yeni bitti , sorunlar tekrar başladı.Bende onarım formları duruyor.Eğer elinde formları olan varsa biraraya gelelim ve kendimiz bu düzelmeyecek bilgisayarları yaptırmaktansa , tüketici hakem heyeti varmış ,onlara gidelim ve hakkımızı arayalım.HP nin bu sorunu çözmesi lazım.Hatta bilgisayarları değiştirmesi lazım.Benim bu 6. laptopum.Ne laptop ne desktop da böyle bir şey görmedim.Mutlaka birlikte hakımızı arayalım.
  • Gokay-88 aynı sorun bende de 2 ay once oldu.Benim 6189, garanti süresince 3 kere onarıma gitmişti.Hep aynı zamanlarda aynı hatalar mı oluyor.Onceki onarımların varsa bana yazar mısın?
  • benim de garanti süresince 2 kere anakart değişti. şimdi düğmeye basınca ışıklar yanıyor 25 saniyede 1 reset atıyor. ekrana hiç görüntü gelmiyor boot etmiyor yani. bu hatayı daha önce de yapmıştı. fakat şimdi garanti bitti. bu sorunu yaşayan arkadaşlar ne uyaptınız acaba. problemi nasıl çözdünüz? benimki dv6187
  • servisi ara
    gerekli yardımı yaparlar
    bende de vardı kendi kendine düzeldi
  • var mı bir çözüm bulabilen arkadaşlar ?
  • arkadaşlar geçmi kaldım bilmiyorum ama boşuna uğraşma hpnin dv6000 serisinde üretim hatası var (hernedense düzeltmedikleri hatayı son kullanıcının sırtına yıktı HP). ekran kartına soğutucu temas etmiyor ve ısınan ekran kartı zamanla kendini borddan kısmen bırakıyor.Bakacak olursan ekran kartı ile soğutucu arasında 3 mm gibi bi aralık var rahatlıkla görebilirsin.sıcak havya ile yada pürmüz havya ile dikkatlice ısıt (lehimin hafif eriyeceği kadar) fazla tutma, yine dikkatlice hafifce bastır (işten anlamıyorsan hiç elleme) temizle test et çalışıyorsa kapat.arasınada nasıl bir çözüm bulursun bilemem.Ama tavsiyem bir bilene yaptır.yalnız bir süre sonra tekrarlıyor haberin olsun.

BU ARADA HP Yİ KINIYORUM DAHA ÖNCEDE DV4000 LERDE BORDLA UYUMSUZ KASA ÜRETMİŞLERDİ VE MİLLETİ MAHVETTİLER HATALI ÜRETMELERİ SORUN DEĞİL, HATALARINI DÜZELTMİYORLAR VE SALLAMIYORLAR BİLE...BİR SÜRÜ İNSAN VAR BU DERTTEN MUZDARİP.BİDE UTANMADAN GARANTİSİ BİTEN ÜRÜNLERDE 600 TL YE YENİ BORD TAKIYORLAR SORUN GİDİYORMU? HAYIR...

ALLAH SABIR VERSİN HP SAHİPLERİNE...

• ayrıc aynı dert bendede var :) kısmen hallettim ama sürekli oluyor.dünyanın parasını alıyorlar insanlardan ama kendi hatalarını telafi etmiyorlar.Ama kim toplayacak o kadar bilgisayarı, toplaması para kargosu para vs.. vs.. yazık değilmi HP ye :) zahmet etmesinler üzülmesşnler biz böylede kullanırız hatta üstüne parada veririzki Hp batmasın :) satılmasaydı IBM almak vardı ama DELL almak lazım artık yada toshiba falan :) yada en iyisimi en ucuzunu alıp bozulunca at gitsin.nası olsa bi dünya paaya yapıyorlar dimi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.