Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
89.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • güncelledim ve uv de kendi taraması ile -0.065 lik cache ve core birde -0.135x lik cache ratio ayarlaması yapmış bu cache ratio ile oynaması nasıl olur sıkıntı yaratır mı onu bilmiyorum işi bilenler aydınlatırsa güzel olur :) elle ayarlamada da sadece core voltajına müdahale edilebiliyor ve o değeri cache için de uyguluyor ikisi bir gibi yani program üzerinde.

  • srkn03 S kullanıcısına yanıt
    Hocam güncelleme hp support a mı gelmiş? Bende yok niye güncellemeler aynı anda gelmiyor acaba öncekiler de böyleydi.
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Yok direkt Microsoft Store üzerinden geliyor güncelleme, orayı kontrol edin çıkacaktır.
  • Beyler acayip tadım kaçtı, bilgisayardan anlayanlar bir yardımcı olursa sevinirim. 15-ek0003nt model bilgisayar kullanıyorum, bilgisayarda hiçbir şey yapmıyorken acayip sesler geliyor. Fandan geliyor sanırım ama emin değilim. Servise yollamak da istemiyorum, kargoya vereceğim de gidecek de gelecek de. Hem zaman hem veri kaybına neden olacak. Uygulayabileceğim bir şey varsa uygulamak istiyorum, yoksa da el mahkum kargoya verip yollayacağım. Tüm sürücülerim güncel, tüm windows güncellemelerini düzenli olarak yapıyorum. Cihazı çarpma, düşürme gibi durumlar yaşamadım. Durduk yere bu durum meydana geldi. Cihazı yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum.


    Video: https://streamable.com/mq28xp





  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisi olan arkadaşlar yine yazar da sanki bir şey kaçmış içine gibi bana öyle bir ses gibi geldi. Bizim makinelerin altı çok açık masa dışında yüzeylerde filan kullandınız mı bir şey kaçmış olabilir fanlardan.
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt

    Hocam hep masada stant üzerinde kullandım. Bilgisayar adeta can çekişiyor hocam.

  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Bence bi kasayı açıp iç donanımı kontrol edin fan içinde kırılma falan olmuş olabilir. Açınca fan tarafının fotoğrafını-videosunu da atın yakın çekimle burdan yine bakmış oluruz.
  • srkn03 S kullanıcısına yanıt

    Hocam kasayı açmak garantiyi bozar mı?

  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Hayır hp bozmuyor ama zarar vermemeniz gerekiyor cihaza şimdi düşününce olay iç donanımdaysa servis bu sefer açınca olmuştur diye düşünür mü onu bilemiyorum işte. Normalde ssd-ram yükseltmesini yapmak için falan kasayı açmak herhangi bir sorun yaratmıyor garanti üzerinde.
  • srkn03 S kullanıcısına yanıt

    Daha önce hiç laptop kasasını kendim açmadım, videoya baka baka açardım da dediğiniz gibi servis kasası açıldığında olmuştur deyip topu bana da atabilirler. Anlaşılan tek yok servisten geçiyor. Benim anlamadığım kendi kendine nasıl böyle bir durum oldu?

  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt

    cihazın içerisinin açıldığı ve donanımının gösterildiği hp ye ait bir video var isterseniz onu izleyebilirsiniz açmasanız bile bi görmüş olursunuz. Service Teardown: OMEN 15-ek0000, en0000 Laptop PC | HP Computer Service | HP - YouTube video bu. Yani teknolojide şanstan kaçamazsınız hangi firma olursa olsun illaki böyle teknik sıkıntılı ürünler oluşuyor seri üretim sonuçta, fabrikadan kusurlu olup kullanıma başlayınca sorun kendisini belli etmiş olabilir zaman içerisinde. bulunduğunuz şehirde servisi varsa elden götürün olmadı mecburen kargo ile birkaç haftalık bir süre alacaktır gönderim ve tamir edilmesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn03 -- 25 Kasım 2020; 14:5:0 >




  • srkn03 S kullanıcısına yanıt

    Maalesef yakınımdaki şehirlerde bile servis yok, geçen gün internet gündeminde olan MNG'de yaşanan kargo rezaletinden dolayı pek kargoya vermek istemiyorum da mecbur yakın zamanda müsait olunca kargoyla yollayayım artık gerekirse kargoyu sigortalatayım. Vermiş olduğunuz bilgiler için de teşekkür ederim, servis bu sorun için kullanıcı hatası demesinden çekindiğim için en iyisi hiç kasasını açmayayım. HP laptop almadan önce araştırdığımda diğer servislere göre nispeten daha iyi olduğunu okumuştum umarım bir şansızlık yaşamam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: viserion7

    Omen Command Center'ın adı Omen Gaming Hub olarak güncellenmiş ve undervolt desteği gelmiş.





    Haydaaaa boşa mı o kadar test yaptık günlerdir ya.  


    Bu akşam da bunu mıncıklamakla geçecek demekki. Bakayım güncelleme gelmiş mi?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Recaizade-i Nabizade

    Beyler acayip tadım kaçtı, bilgisayardan anlayanlar bir yardımcı olursa sevinirim. 15-ek0003nt model bilgisayar kullanıyorum, bilgisayarda hiçbir şey yapmıyorken acayip sesler geliyor. Fandan geliyor sanırım ama emin değilim. Servise yollamak da istemiyorum, kargoya vereceğim de gidecek de gelecek de. Hem zaman hem veri kaybına neden olacak. Uygulayabileceğim bir şey varsa uygulamak istiyorum, yoksa da el mahkum kargoya verip yollayacağım. Tüm sürücülerim güncel, tüm windows güncellemelerini düzenli olarak yapıyorum. Cihazı çarpma, düşürme gibi durumlar yaşamadım. Durduk yere bu durum meydana geldi. Cihazı yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum.


    Video: https://streamable.com/mq28xp

    Ya fanın içine birşey kaçmış ya da balansı bozulmuş gibi duruyor...





  • Evet bu üründe şuan için gördüğüm en düşük fiyatlar alınabilir. İkisi arasında görünürde tek fark dediğiniz gibi numpad donanımda bir farklılık görünmüyor istediğinizi alabilirsiniz size kalmış. Ben numpad olmayan versiyonunu kullanıyorum gayet iyi memnunum şuan.
  • muhtemelen throttlestopta kullandığınız değerler kadar yüksek değerler önermeyecektir ama resmi uygulama tarafından undervolt desteklendiği için bu şekilde kullanıyorum.

    throttlestopta -100mV cpu core, -80mV cpu cache kullanırken, omen gaming hub intelligent modda tarama sonrası -70mV cpu core, -70mV cpu cache değerlerini önerdi. ayrıca cache ratio değerini de değiştirmiş ama ne işe yaradığını bilmediğim için pek kurcalamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: viserion7

    muhtemelen throttlestopta kullandığınız değerler kadar yüksek değerler önermeyecektir ama resmi uygulama tarafından undervolt desteklendiği için bu şekilde kullanıyorum.

    throttlestopta -100mV cpu core, -80mV cpu cache kullanırken, omen gaming hub intelligent modda tarama sonrası -70mV cpu core, -70mV cpu cache değerlerini önerdi. ayrıca cache ratio değerini de değiştirmiş ama ne işe yaradığını bilmediğim için pek kurcalamadım.

    İşte benim merak ettiğim de o bizim müdahale edemediğimiz cache ratio, belki fark yaratır...


    Ben ikisini bir kullanmayı planlıyorum, eğer Cache Ratio bir fark yaratırsa, Throttle Stop'tan sadece Turbo Limit Ratio'ları değiştiririm gerisini HP'ye bırakırım çünkü en çok verimi Turbo Limit Ratio'dan aldım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 25 Kasım 2020; 19:3:22 >




  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.