Benim hp paviliion dv5 amd çift çekirdek işlemcili bir notebookum var bu cihazı yarın itibari ile servise vermeyi düşünüyorum. Ancak size danışmak istedim yaşadığım sorunlar şunlar;
1-) Yüksek ısınma sorunu yaşamaktayım. İnternetten indirdiğim CPUID hardware programı ile yaptığım ölçümlerde aldığım sıcaklık sonuçları şöyle;
Sistem Sıcaklığı: 87 derece İşlemci 1 Sıcaklığı: 87 derece İşlemci 2 Sıcaklığı: 87 derece Ekran Kartı Sıcaklığı: 60 derece
Bu değerler normalmidir?
2-) Notebookumdan aşırı fan sesi geliyor rahatsız edecek düzeyde.
3-) Bilgisayarımın şarjı sadece 1 saat 7 dakika gitmekte. Bu normalmi ?
Bunların sorun olup olmadığını yazarsanız sevinirim. Not: Oyun felan oynamıyorum sadece internet explorer kullanmama rağmen bu şekilde.
büyük ihtimalle tozlanmıştır fan ve soğutucu blokları temizlemek çoğu zaman bu tür sorunları giderebilir
cem kardeşim şimdi bu sıcaklık ölçen programların en sağlıklısı notebook hardware control dür.googla da aratıp indirebilirsin.ücretsiz olup kurulumu ve anlaşılması çok kolaydır.onu kur ve dereceleri bizle paylaş.notebook larda ısınma kendi kendine restarta sebep olur.böyle bi sorun yoksa herşey normaldir.fan sesinin derecesi kişiden kişiye değişir.çalışan ve hareket eden her cihaz ses çıkarır.bence en önemlisi elle muaynedir.cihazın altı kor gibi oluyosa bi sorun var demektir.aşırı ısınmalarda fırından yeni çıkmış ekmek gibi olabilir laptopun altı.ılık veya çok az sıcaksa sorun yoktur
cem kardeşim şimdi bu sıcaklık ölçen programların en sağlıklısı notebook hardware control dür.googla da aratıp indirebilirsin.ücretsiz olup kurulumu ve anlaşılması çok kolaydır.onu kur ve dereceleri bizle paylaş.notebook larda ısınma kendi kendine restarta sebep olur.böyle bi sorun yoksa herşey normaldir.fan sesinin derecesi kişiden kişiye değişir.çalışan ve hareket eden her cihaz ses çıkarır.bence en önemlisi elle muaynedir.cihazın altı kor gibi oluyosa bi sorun var demektir.aşırı ısınmalarda fırından yeni çıkmış ekmek gibi olabilir laptopun altı.ılık veya çok az sıcaksa sorun yoktur
quote:
Orjinalden alıntı: serdarmacit
Sıcaklık tuş takımından bile hissedilebiliyor.
o durumda doğru servise malesef
klasik hp pav sorunu diyorum... ne kadar tanıdığım varsa hepsi yaşıyor... ben de yaşadım. anakart yandı... abd den almıştım bilgisayarı orayla temas kurdum. bilgisayarı bi tanıdığım aracılığıyla gönderdim. bana hediye çeki gibi bişey gönderdiler. gidip yenisini aldım...
kardeş sen laptop u yerde halının üstünde ,yatakta yorganın üstünde, kanepede .... benzeri yerlerde uzun süre kullanmışsın şimdi de ceremesini çekiyorsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme