Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (245. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende yaklaşık 1-2 aylık bir Hp6815 kullanıcısıyım... ancak bu forumu ve bu başlığı yaklaşık 1 hf oluyor... elimden geldiğince ilk konulardan itibaren okumaya çalıştım, bilgilerini paylaşan herkeşe teşekkür...

bir iki sorum olacak, yanıt verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür...

1- ilk sayfalarda okuduğum şekliyle;
    Alarm ve SMS sesini değiştirebilmek içinbir takım açıkamalarda bulunulmuş, bunlardan biri de : "Alarm ve SMS işi biraz farklı. Bunlar sadece wav dosyalarını destekliyor. Alarm/SMS sesi olarak ayarlamak istediğiniz mp3 dosyasını nero wave editor gibi basit bir programla wav formatında kaydedip windows klasörüne atınız. Böylece attığınız wav dosyası alarm programında listede görünecektir."

ancak bunu denedim ama dediği gibi alarm ayarlarında parçayı görüyor ancak alarm sesi olarak atamıyor!

2- WİFİ bağlantısı... genel olarak memnunum, ancak bazen çok iyi çeken bir yerde (arkadaşın evinde mesela) şifreyi yazıyorum, sürekli "bağlanıyor" diyor ama ne kadar beklersem bekleyeyim bağlanmıyor.. benzer sorunla karşılaşan var mı?

bu konularda yardımcı olabilecek biri var mı?

• sevgili drjaan,
    quote:

2- WİFİ bağlantısı... genel olarak memnunum, ancak bazen çok iyi çeken bir yerde (arkadaşın evinde mesela) şifreyi yazıyorum, sürekli "bağlanıyor" diyor ama ne kadar beklersem bekleyeyim bağlanmıyor.. benzer sorunla karşılaşan var mı?

Arkadaşının kablosuz ağ ayarlarında tanımlı bilgisayarlar dışındakilere erişimi engelleme işlevi etkinleştirilmiş olabilir.
  • b/g ayaralarını kontrol et...hp 6815 cins olmakla beraber he işini
    i görecektir
    wi-fi çok iyi çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 6 Ocak 2008; 1:33:19 >
  • Sevgili Neon knight ve kaganhak;

cevaplarınız için teşekkür ederim ama durum biraz farklı galiba...

b/g ayarlarında bir sıkıntı yok...

Örnek vererek sıkıntımı anlatmam gerekirse;
    A yerinde çok iyi nete girerken B yerinde şifreyi yazıyorum bağlanıyor ama hiç bağlantı kuramıyor... sonra resetliyorum... ilk olarak B yerinde giriyorum çok iyi giriyor, sonra A yerine gidiyorum şifreyi yazıyorum bağlanıyor diyor ama bağlanamıyor... ya da daha önce bağlantı kurduğum A ve B yerlerinde iyi bağlanırken C yerinde gidiyorum, şifreyi yazıyorum bağlanıyor diyor ama bağlanamıyor...

!?!
  • telefon görüşmesi yaparken karşı tarafın sesi az geliyor, özellikle dışarı olduğunuzda karşı tarafın sesini duymak bazen çok zor oluyor. başka kimsede aynı sorun varmı acaba ? bir çözümünü bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlasyachting -- 6 Ocak 2008; 21:41:52 >
  • karşı tarafın sesinin az gelmesi olayını sadece Türkçe ROM yüklediğimde yaşamıştım. Ayrıca wi-fi de çalışmıyordu. Tekrar ingilizce ROM yükleyince bu sorunlar ortadan kalkmıştı. Yazılımsal olabildiği kadar, donanımsal bir sorun da olabilir...
  • arkadaşlar 6'yı yükledim ve ilk izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim :

1- yükleme sırasında sorun çıkmadı, yanlız makinenin açılması biraz gecikince endişelendim.
    2- arayüz bence çok şık.
    3- today pluginin ekranda göremedim,sanırım ayar gerekli.
    4- wireless ile nette gezerken batarya biraz fazla ısındı.
    5- romu yüklerken pilin doluluk oranı %54 civarındaydı, yükleme bittikten sonra yaklaşık yarım saat karıştırdım cihazı ve pilin bittiği uyarısıyla karşılaştım.makine kendi kendine kapandı.şarja takmama rağmen açılmadı.gece şarja bıraktım.sabaha karşı şarj tamamlandı.sabah cihazı açtım.şu an için herhangi bir sorun yok.
    6- telefon özelliğini henüz denemedim.
    7- şimdilik bu kadar, kullandıkça yine yazıcam.
  • Evet WM6 çok iyi oldu ancak yükleyecek arkadaşlara şunu belirtmek gerekir.

Wm6 romu O2 Atom dan alınmış bir rom ve kendinden 520 mhz ile overlock edilmiş. Yani cihazınız 520 Mhz de çalışıyor.
    Tabi bu durum pilin çabuk bitmesine dolayısıyla ömrünün kısalmasına ve de ısınmasına yol açabiliyor. Ancak yaşattığı konfor daha önde. Bence cihazım hızlı ve stabil çalışsın varsın pili götürsün.

Eskiden çok rahat 2 günü deviren pilim aynı kullanımla 2 günü bulamıyor. Romun içinde gömülü olarak gelen XCpuScalar programı ile yeniden 416 mhz 208 mhz gibi hızlarda çalışabilirsiniz. MP3 dinlerken 208 mhz yetiyorda artıyor pili az da olsa eski gücüne döndürebiliyor.
  • bugün farketttiğim bir sorundan bahsetmek istiyorum... Forumu karıştırdım ama bu konuyla ilgili bir şey bulamadım...

mesaj yazarken .../160 dan harf sayısına göre ilerlerken (1/160, 2/160, 3/160 ...) birden 4/70, 5/70 oluyor.... bir anda 70 karakterli bir mesaj yazmak zoorunda kalıyorsunuz... bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim....

bir de WM 6 ROM unu yükleyen arkadaşlar bir kez daha nereden yüklediklerini ve basamak basamak nasıl yüklediklerini anlatırlarsa sanırım bir çok kişi memnun olacak...

cevaplar için şimdiden teşekkürler....
  • Arkadaşım bu problemi yaşamamızın sorumlusu 1998 yılında Avrupa Telekomünikasyon Standartlar komitesi cep telefonları için ortak yazılım belirlerken Paris'de gezinti yapan Türk heyetidir.

Cep telefonlarının gelişmeye başladığı 1998 yılında kısa adı ETSI olan Avrupa Telekomünikasyon Standartlar Komitesi (European Telecommunications Standard Institute), cep telefonu cihazlarında ortak yazılım belirlemek için Fransa nın başkenti Paris te toplandı. Ortak alfabeye her ülke kendi özgün karakterlerini koymak için kıyasıya mücadele ederken Türk heyeti şehir turu yapınca, Türkçe de yer alan farklı 5 harf GSM alfabesinde yer alamadı. Öneriler arasında Çince, Japonca, Arapça, İbranice ile Avrupa ülkelerinde kullanılan farklı karakterler bile yer aldı. Verilen önergelerin tamamına yakını kabul edildi ve o günden sonra cep telefonları bu alfabelerde mesaj yazmaya uygun üretildi.

ETSI Konferansı nda kabul edilen karakterler SGA (Standart GSM Alfabesi) olarak adlandırılıyor. Bu alfabe içerisinde yer alan karakterlerden bir tanesi 7 bit büyüklüğünde. ETSI standartlarına göre bir kısa mesaj 140 byte olarak tanımlanıyor ve bunun karşılığı olarak da 160 SGA harfinden oluşuyor. SGA dışında olan harfler (ş, ç, ö, ü, ğ, ı vs.) de cep telefonu mesajında kullanılabiliyor. SGA dışında kalan harfler Unicode Standardı (Universal Code) olarak adlandırılıyor. Bu standarttaki bir harf 16 bit (2 byte) yer kaplıyor. Bu durumda 140 byte olarak tanımlanan kısa mesaj alanına SGA harfleriyle 160 karakter yazılabilirken, Unicode harfleriyle ancak 70 karakter yazılabiliyor. Örneğin, kısa mesajda Türkçe karakterlerden oluşan çığlık yazıldığı zaman 78 bit yer kaplarken, ciglik olarak yazıldığında 42 bit yer kaplıyor.

Eğer Unicode alfabe kullanılırsa 140x8 / 16 = 70 karakter alır. Eğer bu limitler geçilirse yeni bir SMS oluşturularak mesajın devamı yeni SMS' in içine yazılır. Örnek olarak 160 karakterlik Unicode Türkçe mesaj ancak 3 SMS (70+70+20 karakterden oluşan 3 mesaj) ile gönderilebilir.

İşte bu noktada Telekomünikasyon Kurumu bu konuyu çözmek üzere bir karar almıştır. Karar gereğince 01.01.2008 tarihine kadar GSM işletmecilerine süre tanınmıştır. Bu tarihten sonra bu şekilde oluşacak SMS'lerden doğacak maliyeti GSM işletmecileri üstlenecektir.

Yine 01.07.2008 tarihine kadar da cep telefonu üreticisi olan firmalara yazılımsal ve donanımsal olarak bu sorunu aşmaları için süre tanınmıştır. 01.07.2008 tarihinden sonra bu problemi taşıyan cihazların ülkemize girişi yasaklanmıştır.

Ben yurt dışında olduğum için bilemiyorum Telekomünikasyon Kurumu'nun bu kararı uygulanıyor mu uygulanmıyor mu.....

• arkadaşlar benim 6815 imin kulaklığı bozuldu ve yetkili servisle konuşmama rağmen kulaklığın yedek parça olarak türkiyeye gelmediğini ve başımın çaresine bakmamı sölediler.
    bu arada acaba 2,5mm nokia kulaklığı alsam jack i uyar mı acaba?
    dün dandik bi tane aldım 2 milyona az bi ses veriyodu ama belki çalışmaz diye orjinal nokia almadım.
    demeyen var mı? nokia kulaklığı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: frozenerhan

arkadaşlar benim 6815 imin kulaklığı bozuldu ve yetkili servisle konuşmama rağmen kulaklığın yedek parça olarak türkiyeye gelmediğini ve başımın çaresine bakmamı sölediler.
    bu arada acaba 2,5mm nokia kulaklığı alsam jack i uyar mı acaba?
    dün dandik bi tane aldım 2 milyona az bi ses veriyodu ama belki çalışmaz diye orjinal nokia almadım.
    demeyen var mı? nokia kulaklığı?

Evet benimde aynı problemim oldu.

Öncelikle cihazın kulaklık giriş yeri biraz dandik buradan pek çok arkadaşımızın şikayetini duyduk o yüzden başka dandik kulaklık takmaya cesaret edemedim. HP servisinde de 2 türlü kulaklık var biri ucuz diğeri pahalı pahalı olan da 70 milyoncuk. Bende almaktan vazgeçtim. Şimdi ise kalmamış. Ancak herhangi bir 4 lü 2,5 mm jackı olan tüm kulaklıklar uyacaktır kanaatimce.

Sadede gelelim.

Bende kendim özel 3,5 mm çevirici yapmaya karar verdim.
    Oldu çok güzel oldu normal 3,5 mm kulaklık ve birde yaka mikrofonu aldım süper bir ikili oldular birde butonum var ki görme kırmızı basmak ayrı bir keyif.

Gerekli bilgileri vereyim.

Bilindiği üzere Jack kısmı 2,5 mm ve 4 lü.
    Yine aynı şekilde Simetri olarak iç taraftada bulunuyor. Yani 1,2,3,4=4,3,2,1 gibi

İlk yapımım sadece kabloları dikkatli sararak yapmaktı ancak daha sonra bir lehim makinası ve silikon ile daha iyi birşey yapabildim.

En uctan dibe doğru sırasıyla "Sol Ses" "Sağ Ses" "Mikrofon" "Ground" olarak adlandırırsak.

Ground ile Sol Ses i eşleştirirsen Sol Kulaklık Sesini
    Ground ile Sağ Sesi eşleştirirsen Sağ Kulaklık Sesini
    Ground ile Mikrofonu Eşleştirirsen Mikrofon
    Ground ile Mikrofonu Değdirirsen Aç/Kapa (Uzun değdirmede Ses Komutu) bu da Settings>Buttons dan değiştirilebiliyor.

• mrb bişey soracağım bu ürün 4 gb ı desteklemiyormu?? ben alıcamda 4 gb takmayı düşündüm..sorularım olursa sorarım yine tşkler
  • sayın marslanoğlu,

Bu detaylı açıklayıcı bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim... Hakikatten yazdıklarınızı zannediyorum ki bir çok kişi bilmiyordur!

İlgi ve alakanıza tekrar teşekkür ederim...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 13 Ocak 2008; 13:44:38 >
  • WM 6 ROM yüklemesi konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim...

cebimdekipc de anlatıldığı gibi;

"Hp rw6815 için artık WM6,0 yüklenmesi çok kolay.
    Öncelikle anlatılan yönteleri uyguluyoruz.
    1.Öncelikle aşşağıdaki linkten indirdiğimiz dosyaları hafıza kartına atıyoruz
    1.Link.Rar'dan çıkacak rom dosyası direk kartın içine atılacak
    2.Link Rar'dan çıkacak dosyalardirek kartın içine atılacak.

NOT:Hafıza kartı olarak 1 Gb üstü kartlar kullanmayınız.

*Dosyaları karta attıktan sonra telefon açık konumdayken Yeşil ve Kırmızı tuşların üstündeki seçim tuşlarını basıl tutarak kalemle reset düğmesine basıp bırakıyoruz.
    *Beyaz ekran ortasında HP logosu ekranı geliyor ve işlem başlıyor.
    *Elimizi iki seçim tuşundan'da çekiyoruz.
    *Telefon açılana kadar bekliyoruz.
    *Bu arada reset ekranı gelecek. Siz resetlemeyin o kendisi işlemi yapacaktır.
    *Telefon açıldıktan sonra otomatik olarak kurulması gereken programlar sıra sıra kurulum ekranına gelecek. Teker teker kuracaz.
    *Hafıza kartında bulunan SdkCerts.cab dosyasını elle kuruyoruz.
    *Arkasından kamerayı kullanabilmek için pda-hack.net_HP_camera_patch.CAB dosyasını kuruyoruz.
    *Reset isteyecek. Reseti attıktan sonra işlem tamam."

anlatılanları harfi harfine yapıyorum, ancak yeni rom yüklemiyor.... hatta bir yerde verilen uyarıdaki gibi kırmızı+yeşil+kırmızı tuşun üstündeki tuş+yeşil tuşun üstündeki tuş 'a basıt reset attım olmadı, sonra sadece kırmızı tuşun üstündeki tuş+yeşil tuşun üstündeki tuş 'a basıt reset attım yine olmadı...

WM 6 ROM 'u başarıyla yükleyebilen arkadaşlar, bi yardımcı olsanız....

• teşekkürler kenan111 kardeş ama bana kulaklığı ve yaka mikrofonunu ayrı ayrı taşımak biraz teferruatlı geldi o yüzden orjinal kulaklığımdaki problemli yeri(jack in üst tarafındaki kabloyu) kesip daha yukarıdan kablo ucu açıp orjinal jack e lehimledim
    kombinasyonu uçtan başa:yeşil, kırmızı, beyaz ve mavi+sarı imiş

kaynakladım sonra da silikon çektim cillop gibi oldu valla...

artık bundan sonra da sorun çıkarsa sorun çıkaran yeri kese kese (artık nereye kadar kısalır bilmem)
    halletmeye çalışacağım...
    yine de teşekkürler...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_20305814/tm.htm

Arkadaşlar sıfır ürün satıyorum ilgilenen olursa
  • arkadaslar daha once degindiyseniz her sayfayı okumaya calıstım ama rastlamadım 164 sayfa olunca tabii hızlı okumaya calıstım ama cevabını goremedim yazdıysanızda ozur diliyorum ama tekrar bahsederseniz sevinirim
    benim cihaz bazen tasırken veya sabit bir yerde durdugu zamanda oluyor kendi kendine kapanıyor. Bunun cozumunu bilen varmı simdiden tesekkurler
  • Nasıl kapanıyor? Açma -kapama düğmesiyle kendiniz mi açıyorsunuz, yoksa sadece ekran mı kendiliğinden gidiyor? Dikkat edin iyice; yoksa o anda size telefon geldiği zaman mı kapanıyor? Büyük ihtimalle anakartınız arızalı. Servise bırakmanız gerekiyor...
  • 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.