Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkçe ROM'lu cihazların ROM update'i ne yazık ki onarım merkezinde yapılabiliyor ancak. ben bu pazartresi okmeydanındaki famas plazaya götüreceğim mecburen.

"Degerli Musterimiz,

Hewlett Packard Musteri Hizmetlerini kullandiginiz icin tesekkur ederiz.

ingilizce olarak surulen rom Turkce yazilimin uzerine yuklenebilmektedir, rom yuklemeleri konusunda onarim merkezimize cihazini ulastirirsaniz yardimci olunacaktir,

Saygilarimizla

Hewlett Packard Musteri Hizmetleri"

quote:

Orjinalden alıntı: mctoraman

ARKADAŞLAR ROM UPDATE YAPMAYA ÇALIŞIYORUM FAKAT TELEFON TURKCE OLDUGU İÇİN KABUL ETMİYOR HARD RESET ATIYORUM AMA TELEFON TEKRAR TURKCE OLARAK GELİYOR YARDIM LÜTFEN
  • benim alet ingilizce ama sanırım ROM vista yı desteklemiyor

bir sürü program atıl vaziyette yatıyor

sevemedim vista yı, çok kötü çoook
  • Şimdi ben Vista kullanmıyorum o sebeple söyleyeceğim şeyin arkasında durmuyorum. iletim sistemi geçişlerini, sistemler oturmadan yapmam çünkü. nasıl ki xp service pack 2 ile oturdu, vista'nın da böyle bir yaması var. tüm pc oyunları, programlar vs çalışıyor (duyduğum kadarı ile). bu güncellemene rağmen çalıştıramıyorsan o zaman bilemeyeceğim tabi.

quote:

Orjinalden alıntı: neon knight

benim alet ingilizce ama sanırım ROM vista yı desteklemiyor

bir sürü program atıl vaziyette yatıyor

sevemedim vista yı, çok kötü çoook
  • hiçbir converter ya da yazılımı stabil çalıştırmıyor...xp'de mp ile şarkıları wma ya çevirebilirken, vista kabul etmiyor.
    donanım vista ya göre olmasına rağmen, çok kasılıyor. xp füzeydi be!
    tek belirgin avantajı, usb ile bağlanan her aygıtın driveri varsa, onu yüklemesi.
    PPC için en iyi partner, xp
  • neon abi seni yoruyorum ama...dosya gezgininden windows diyorum ordan start menü ama kısayollar orda yok ..ve sil diosun ama tamamen kaldırmıor dimi programı şimdiden çook saol...
  • telefon hafızasındaki windows u aç,''Start Menu'' var
    programs
    settings var
    altında da o an kullandığın başlangıç kısayolları var

birini ya da kaçını istiyorsan ''delete'' yap

istediğini de ''paste''la
  • dostum dediğin gibi yok senin sanırım versiyon farklı
  • file explorer i aç
    windows klasörünü aç
    start menu yü aç
    versiyonla alakası yok bunun, tüm WM ler aynıdır
  • 6815 google trends deboyle gorunuyor.
    http://www.google.com/trends?q=hp+6815
    galıba en cok turkler satın almıs 6815 i
    ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 26 Ağustos 2007; 0:00:12 >
  • Herkese Selam.

Hp 6815 imiz alındığından beri 3 kez türkçe yamasını silip yeniden yüklemek zorunda kaldık. Yamanızın süresi bitti diye bir uyarı veriyor. Bir şeyi yanlış yapıyoruz herhalde. Acaba firmware yapmak gerekir mi? Bir diğer sorunda daha önce olmayan zil çalarken alttan ingilizce rakamların söylenmesi durumu. Zil çalarken sesli rakam söylenmesi sesi düşük çıkmasına neden oluyor. Bu iki konuda yardımcı olursanız seviniriz.. Şimdiden Teşekkürler.
  • bunlar çok kez cevaplandı bu forumda. Türkçe yama olayına girişmeyin derim, uyumsuzlukları var, sıkıntı yaratıyor. ille de yüklerim diyorsan mobilera'ya mail atıp ücretsiz aktivasyon kodunu alman lazım ki maili yollaman gereken adres ya da araman gereken tel no forumun 3 sayfasında bir verilmiş. Fİrmware update kesinlikle yapmak gerekir. telefonun pek çok sorunu giderilmiş. alet daha hızlı, daha sorunsuz olacak ve pil performansı da zaten iyiyken bir nebze daha artacak. ayarlar, Ses komutu, telefon, seçenekler, gelen arama bildiriminden de ilgili ayarı yapabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: Raven70

Herkese Selam.

Hp 6815 imiz alındığından beri 3 kez türkçe yamasını silip yeniden yüklemek zorunda kaldık. Yamanızın süresi bitti diye bir uyarı veriyor. Bir şeyi yanlış yapıyoruz herhalde. Acaba firmware yapmak gerekir mi? Bir diğer sorunda daha önce olmayan zil çalarken alttan ingilizce rakamların söylenmesi durumu. Zil çalarken sesli rakam söylenmesi sesi düşük çıkmasına neden oluyor. Bu iki konuda yardımcı olursanız seviniriz.. Şimdiden Teşekkürler.

• dostum öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için.

her ne kadar 6815 ile haşır neşir olsam da bi hata yapmamak adına soruyorum.

6815 i pc ye bağlayıp direk rom uptade'in exe'sini çalıştırınca oluyormu?

eğer bu şekilde oluyoır ise tahmini ne kadar sürüyor bu işlem?

buna da cevap yazabilirsen çok memnun olurum.

teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: darkfearofthedark

öncelikle bende yeni sürüm cihazlardan var. kötü yanı türkçe menülü ve ROM update olmuyor evimizin rahatlığında. bununla ilgili bilgiyi birazdan yazıcam. Ve bu sürümde dipses yok. ROM update dipsesi tamamen çözüyor. Ben yedekleme yapıp update sonrası geri yüklenmesini tavsiye etmiyorum çünkü yedekleme ile birlikte sorunlu kısımlar da parça parça dönebilir. benim tavsiyem rehberini outlooka yedekle, smslerini de jeyo mobile extender ile outlooka alabilirsin. sonra ROM güncelle ve üşenmeden herşeyi tek tek yeniden kur.
    quote:

Orjinalden alıntı: bluesoul

arkadaşlar merhaba.

bu rom uptade i olayında dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

bi de asıl sorum nasıl yapılır..öncelikle eski veriler için back up almalıyız ok.
    ancak ondan sonraki aşamalar nelerdir? emek verip yazabilecek arkadaş var ise çok makbule geçer

cappadocianshah.....arkadaşım... dip sesin gittiğini söylemişsin..esasen ben bu dipses olayı için uptade yapmak istiyorum..arabamda kaset çalar var..kaset adaptörü ile 6815 imden müzik dinliyorum ama dediğin gibi inanılmaz bir dipses var...bu konuda dipsesin sıfır olduğundan emin misin?.bi de uptade i nasıl yaptığını yazabilir misin?

hepinize şimdiden teşekkür ederim.

syg,

• Arkadaşlar merhaba
    Geçen hafta şirketim bendeki Fujitsu-Siemens pocketloox marka cep bilgisayarını değiştirip yerine hp rw6815 verdi. Bizdeki bütün satış şefi arkadaşlarda şirketin verdiği Fujitsular vardı ve miyadını doldurdukları için hepsi 6815 ile değişecek. Şu an için sadece 2 tane 6815 geldi ve birini ben aldım. Aleti 10 gündür enine boyuna inceledim ve burdaki forumu da takip ettim. Cihaz gerçekten çok iyi. 3 tane dezavantajı var. GPS ve fm radio olmaması ve telefon olarak çok pratik kullanılamaması (K750i ile kıyaslıyorum). Kamerası da sanırım K750i kadar iyi değil. Ama 6815 sahipleri cihazlarıyla övünmeliler. Türkiye'de ve dünyada kendi sektöründe açık ara pazar lideri olan bir kuruluşun Türkiye ofisi yüzlerce çalışanı için hp ipaq rw6815 modelini tercih etti. Bu da cihazın ne kadar iyi olduğunu göstermektedir. Benim alette çözümünü bulamadığım bir problemim var. Makine arada bir masaüstü resmini kaydediyor. Bunu engellemenin yolu nedir? Teşekkürler

• Merhaba,

Bende ilk çıktığı günlerden bu yana hp6815 kullananlardanım. Bazı bilgi ve tecrübelerimi bu forumda sizlerle paylaşmak istedim.

MPX220 den hp6815 e geçtim. MPX220 yi bazen arıyorum. İşletim sistemi ve işlemci hızı uyumu olarak mükemmel bir aletti. pdf leri hp den daha hızlı açabiliyordu. Boyut, sağlamlık ve tuştakımı olması nedeniyle çok kullanışlıydı. Sadece wireless eksikliği için 6815 e geçtim. Bazen MPX imi özlüyorum. Ama kısa sürede hp6815 i bazı programları yükleyerek kullanışlı hale getirdim.

İşim gereği çok araç kullanıyorum. 6815 in en zorlandığım yönü tuş takımı olmaması, ekrandaki rakamların küçük olmasıydı. Quick Contact programını buldum. Herkese tavsiye ederim. MPX te rehberden birisini çağırmak için mesaj yazar gibi o kişinin adını tuşlarsınız, kayıt hemen karşınıza gelir. Bu özelliği pda için çok aradım. Ve en sonunda quick contact ile bunu yapabildiğimi gördüm. Ayrıca bu program ile tuş takımı daha büyük, dolayısıyla araba kullanırken artık hiç zorlanmıyorum. Ayrıca photo contacts pro ile arayanların resimlerini tam ekran görebiliyorsunuz, zil sesi atayabiliyorsunuz. Böylece pda nın telefon özelliğini maksimum kullanışlı hale getirmiş oluyorsunuz. Zaten herkesin şikayeti bu pda nın telefon olarak kullanışlı olmaması değil mi? Bunu bu şekilde çözmüş oluyorsunuz. Ayrıca sesinizin karşı tarafa yankılı gitmesinin çözümünü de buldum. Antiparantez cihazı Türkçe kullanmayın, saçmalıyor. start>setting>system>ipaq audio>audio out bölümündeki ayarları minimuma getirin. En alttaki 3d widening açık olunca yankı yapıyor. AGC disable, microphone gain 4 olarak ayarlı kullanıyorum. Artık kimse sesin yankılanıyor filan demiyor.

Q2 Plus ile ekrana kısayollar atıyorum. Windows masaüstü görünümü veriyor. Çok kullanışlı. Sanırım eten ve casper modellerinde bu standart. Opera 8.65b ve flash player yükledim. Browser çok kullanışlı. TCPMP kaçınılmaz. FM transmitter ile sesi aracımın ses sistemine bağlayıp uzun yolda video seyrederek keyifli yolculuklar yapıyoruz. İ-GO my way 2006 ve 2007.04 harita ile süper seyahatler yaptım. Hiç sorun yaşamadım. Ankara'da mükemmel çalışıyor. Ayrıca GPS speed sentry programı dijital kilometre saati olarak çok hoşuma gidiyor. Eskiden şehir dışında tomtom kullanırdım. Artık igo var, gerek kalmıyor. Diğer klasik programlar ve oyunlardan bahsetmeme gerek yok. GPS Holux kullanıyorum. Uzun yola gidenler için araç şarjı şart. Düşük miliamperli şarj cihazları ile şarj olmuyor. 3 tane farklı usb çakmak şarjı denedim. En sonunda doğru cihazı buldum. Gittigidiyorda uygun fiyatlı ürünler var. Ekran koruma filmi de şart tabi. Ben oto aksesuarcılardan transparan koyu füme stop filmi aldım. Ekran boyutunda kestim. Ekran koyu renk oluyor, kapağı kaldırıp atın. Yazın güneşli günlerde kullanışlı oluyor. Ekran işiğını sonuna kadar açmak gerektiriyor. Yapışkanlı dc fix film. Ekrana yapıştırıp sökerken çok dikkat edin. Bir yakınımın ekranı bozuldu, servis 300 dolar istiyor. Ekranı dikkatli kullanmak gerekli.

Aklıma gelenler bunlar. Sizlerle paylaşmak istedim.

Herkese iyi günler.

• evet ppc'Ni pcye bağla. aktiv sync'in güncel bir active sync ise, mevcut ROM'un ingilizce ise, exe'ye tıkladığında işlem başlayacaktır. zaten o program her türlü sorunu yazar. mesela ROM update'i yaparken usb charge olayını açmak gerekiyor. Update işlemi yaklaşık 15-20 dakika sürüyor.
    quote:

dostum öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için.

her ne kadar 6815 ile haşır neşir olsam da bi hata yapmamak adına soruyorum.

6815 i pc ye bağlayıp direk rom uptade'in exe'sini çalıştırınca oluyormu?

eğer bu şekilde oluyoır ise tahmini ne kadar sürüyor bu işlem?

buna da cevap yazabilirsen çok memnun olurum.

teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: darkfearofthedark

öncelikle bende yeni sürüm cihazlardan var. kötü yanı türkçe menülü ve ROM update olmuyor evimizin rahatlığında. bununla ilgili bilgiyi birazdan yazıcam. Ve bu sürümde dipses yok. ROM update dipsesi tamamen çözüyor. Ben yedekleme yapıp update sonrası geri yüklenmesini tavsiye etmiyorum çünkü yedekleme ile birlikte sorunlu kısımlar da parça parça dönebilir. benim tavsiyem rehberini outlooka yedekle, smslerini de jeyo mobile extender ile outlooka alabilirsin. sonra ROM güncelle ve üşenmeden herşeyi tek tek yeniden kur.
    quote:

arkadaşlar merhaba.

bu rom uptade i olayında dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

bi de asıl sorum nasıl yapılır..öncelikle eski veriler için back up almalıyız ok.
    ancak ondan sonraki aşamalar nelerdir? emek verip yazabilecek arkadaş var ise çok makbule geçer

cappadocianshah.....arkadaşım... dip sesin gittiğini söylemişsin..esasen ben bu dipses olayı için uptade yapmak istiyorum..arabamda kaset çalar var..kaset adaptörü ile 6815 imden müzik dinliyorum ama dediğin gibi inanılmaz bir dipses var...bu konuda dipsesin sıfır olduğundan emin misin?.bi de uptade i nasıl yaptığını yazabilir misin?

hepinize şimdiden teşekkür ederim.

syg,

• tekrar merhaba,

bu dipses konusunda keşfettiğim bir konuyu daha yazayım, dipsesin sıfırlandığını söylemiştim ama aslında değişik bir durum var, şöyle;

aslında arkaplanda kulaklığı taktığınız anda duydugunuz yani hep varolan bir dipses var dı ki onu yoketmişler, siz ne zaman mediaplayeri yada herhangi bir playeri açıp play derseniz o zaman tekrar başlıoyr dipses ama müzik bastırdığı için anlaşılmıyor. en iyi anlamak için müzik çalarken pause yaptığınızda yada slow parçalar dinerken duyabileceğiniz yine korkunç dipses devam ediyor. ilginç olan her pause yaptığınızda dipses geliyor yada gelmiyor, bazen pause yapınca dipses kalıyor bazen gidiyor, Sanırım bu konuya HP yazılım ekibi biraz eğilmiş ama final sonuç alamamışlar.

Bu konuda önceki yazımda belirttiğim (alıntı olarak altta var) "dipsesi sıfırlamışlar" mesajını fazlaca test yapmadan yazdığım için kusura bakmayın, yanıltıcı olmaması için önceki mesajıda düzeltiyorum şimdi.

bu konuda başka deneyimi olan varsa paylaşsın lütfen, belki benim sisteme özel durumlar olabilir, bilgileriniz bekliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: cappadocianshah

yeni ROM update'i yaptım,

gözle görünür fark hiç göremedim, ama benim bu telefonda en çok kafama takılan sorun giderilmiş, kulaklıkla müzik dinlerken çok fazla rahatsız edici bir dipses geliyordu (bu yüzden bu telefonla hiç müzik dinlemiyordum) biraz önce bir deneyim dedim ve gördümki sorunu gidermişler, hemde tamamen sıfırlamışlar. şu anda müthiş keyifle ve sıfır dipses ile müzik dinliyorum şimdi telefona daha bi kanım kaynadı.

Ayrıca nedense daha önce hiç forumda rastlamadığım ama daha önce TREO 650 Palm yüklü telefonumda kullandığım SOFTICK CARD EXPORT programının PPC içinde var olduğunu keşfettim (Amerikayı yeniden keşfetmiş olabilirim :)), ne işe mi yarıyor? Telefona bağlı SD kartı sanki USB memory gibi kullanmanızı sağlıyor. yani telefonu PC ye USB kablosu ile bağladığınızda SD kart standart bir USB memory olarak algılanıyor (windows linux vb.) . Active sync ile USB memory seçimi is çok kolay linkde burada;

http://www.softick.com/pocket-pc/cardexport2/

• darkfearofthedark

Cevap için teşekkürler. Söylediğin yerden baktım ama bir sonuç alamadım. Bugün hard resetten sonra denediğimizde zil normal çalıyordu. Daha sonra SPB Mobil shell programı yüklemiştik. Onu kurcaladık biraz ve tekrar zil sesi geldiğinde ingilizce numara söyleme tekrar ortaya çıktı. Bakalım birazda Mobile shell programını kurcalayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven70 -- 27 Ağustos 2007; 12:00:07 >
  • Mrb.Pocket msn ile ilgili bir problemim var.yardımcı olursanız sevinirim,,,Oncelikle HP 6815"i subat 2007de aldım. o tarihten bu yana Pocket Msn ile, ne Msn hotmail ne de hotmail ac uygulamasını acabılıyorum.Oturum açılamadı mesajı geliyor.Pocket msn seceneklerınde sadece SMS seceneği degiştiriliyor,Hesap gibi seçenekler pasif...acaba Pc ile senkronize ederken mi bu secenekler aktif oluyor?messenger icin pocket pc 2002 versiyonunu kullandım o çalışıyor,yeni windows live messenger yukledim.2. asamadan sonra(kullanıcı adı ve sifreyi girdikten sonra) asağıdaki mesaj geliyor;"There was a problem signing you into messenger. It may be the service or you may be in a place with bad reception please try again later"teknik destekde aldım.bu arada orda telefon pini sordular bu ne isi yarıyor?Gsm operatoru ile Mobile messenger arasında bilgi alıs verisinde mi kullanılacak?Outlook"uda kullanamıyorum, bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim,,,cok tsk ederim...
  • Selam arkadaşlar,
    Pc ime format attım ama adres defterini yedeklemeyi unuttum. 6815 im de var nasıl olsa diye seviniyordum.
    Ancak yeni bilgisayarıma Microsoft office outlook 2007 yükledim.
    activesync yapınca "contacs" ları hata veriyor. outlook 2007 olduğu içinmi?
    Contact larımı nasıl bilgisayarıma atabilrim. Dosya nerdedir?

Teşekkürler
  • önerim hp paket içeriğiyle outlook 2002 zaten geliyor. oradan 2002 yükleyebilirsin. veya 2003 de de oluyor.
    sanırım 2007 outlook için wm6 gerekli.
  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.