Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
535.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Turkcell için GPRS ayarlarında kullanılan DNS ve ALT DNS numaralarını değiştirmiştir.

GPRS'de sorun yaşamamak için aşağıdak ayarları yapın. Bu benim 3 günümü aldı malesef.

DNS: 195.175.39.39

ALT DNS: 195.175.39.40

Hayırlı sörfler.

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet999

Büyük ihtimalle turkcell kullanıyorsunuz. Turkcell yakın zaman DNS server'ını değitirdi. Telefonun üstündeki atomatik ayarda eski DNS yazıyor onun için bağlanamıyorsunuz.

Settings/Connections da Turkcel GPRS'nin DNS sunucularını yeni olan
    86.108.136.27
    86.108.136.26
    ile değiştirirseniz GPRS çalışacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: mgultek

i-mate K-JAM kullanıcısıydım. Kayar ekranda meydana gelen bir arıza nedeniyle bir iki gün önce 6815 aldım ve uykusuz günlerim başladı.
    Herşeyi denedim ama GPRS çalışmıyor. Bağlantı hata mesajı çıkmadan kuruluyor ancak hiç bir internet sayfası açılamyıyor.
    Yardımınızı rica ediyorum.
    Şimdiden çok teşekkürler.

• merhaba arkadaşlar formmun çoğunu okudum ama hala youtubeden videoları nasıl izleyebilirim cavabını alamadım bazı arkadaşlarında bunu bir kaç kez sorduklarını gördüm ama cevapları hiç göremedim yardımlarınız için teşekkürler
  • Arkadaşlar ilgilenenlere şimdiden teşekkürler benim rw6815 le ilgili ciddi bi sıkıntım var pda açık,pil dolu,kullanılmama durumunda cihazı kapama off durumda herşey sorunsuz görünüyor ama biri beni aradığında telefon kapalı diyor halbuki açık biraz sonra bi bakıyorum çalıyor yani canının istediğine açık istediğine kapalı görünüyor bi bakıyorum 10 tane arayanı bil mesajı geliyor halbuki o an telefon açık yardım lütfennnnnnn.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosyetys -- 20 Şubat 2007; 22:20:33 >
  • arkadaşlar bir 6815 kullanıcısı olarak benim size tavsiyem cihazınıza türkçe dil paketini kurmamanız. çünkü zaman içinde birçok sorun çıkarabiliyor ve format atmanıza sebep oluyor bende birkaç kez oldu ve en sonunda pes ettim. mesela 2 defa wifi kapalı konumundan çıkmadı yani açılmadı veya normalinde bazı programlarda exit deyip çıktığımızda kapanan programlar tr dil paketi yüklüyken kapanmadı gibi daha bir çok problem yaşanıyor.
    Nereden çıktı derseniz, örneğin arabalar için geri vites kameraları var ya, mesela öyle bir bluetooth camera olsa geri vitese takınca arkayı pocket pc'nin ekranından görüp parketmek çok keyifli olmaz mı? Çok mu uçtum ne... Ama teknolojik açıdan mümkün bence...

Şunu hatırlatmak isterim. DNS server temelde bir adresin IP'sinin sormak için kullanılır bundan dolayı hangi DNS server'ı kullandığınız önemli değildir. sadece ping'i düşük olan (performans açısında) ve çalışır ver DNS server'ı ayarlarınızda belirtmeniz yeterlidir.

@mgultek belirttiğiniz DNS'ler Turk Telekom'a ait DNS serverları
    RIPE IP Kaydı:http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=195.175.39.39+&do_search=Search

Ben, yazdığım DNS'leri Turkcell'in helpdesk'inden almıştım onlarda Turkcell'e ait DNS kayıtları
    RIPE IP Kaydı:http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=86.108.136.27+&submit.x=21&submit.y=4

Kısacası bu iki DNS server'da turkcell'de yaşanan gprs'nin çalışmaması sorununu tüm telefonlar için çözer.

Turkcell ait DNS server kullanmanın belki ping'i düşürmek açısından faydası olabilir, ama gözle görülür bir perfomans farkı olacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet999 -- 21 Şubat 2007; 11:13:30 >

• arkadaşlar hp6815le çekilmiş örnek resimleri bulmak çok zor bu kadar sayfada.örnek resimler için ayrı bi başlık açsanız ?

quote:

Orjinalden alıntı: ermanbozali

arkadaşlar hp6815le çekilmiş örnek resimleri bulmak çok zor bu kadar sayfada.örnek resimler için ayrı bi başlık açsanız ?

Bende 6815 sahibi oldum.

Benim sorum bu aleti uzaktan kumanda olarak kullanıp nikon d80 i kumanda edebilirmiyiz?
  • bir çok uzaktan kumanda programı var bunların hemen hepsiyle istediğinizi yapabilirsiniz
    ben Novii Remote Deluxe denemiştim işe yarıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: playdead

Selamlar arkadaşlar

Bende 6815 sahibi oldum.

Benim sorum bu aleti uzaktan kumanda olarak kullanıp nikon d80 i kumanda edebilirmiyiz?
    Bu durum benim ilk aldığım cihazda da vardı. Ertesi gün götürdüm Vatan Bilgisayar'a Hp servise gönderdiler ve 2-3 gün içindecihazın bozuk olduğunu kabul ettiler ve yeni cihazla değiştirdiler... Yani hiç durma kendin götür Hp servise doğrudan ve değiştirmek istediğini söyle.
    Kolay gelsin,

quote:

Orjinalden alıntı: malierdag

Arkadaşlar ilgilenenlere şimdiden teşekkürler benim rw6815 le ilgili ciddi bi sıkıntım var pda açık,pil dolu,kullanılmama durumunda cihazı kapama off durumda herşey sorunsuz görünüyor ama biri beni aradığında telefon kapalı diyor halbuki açık biraz sonra bi bakıyorum çalıyor yani canının istediğine açık istediğine kapalı görünüyor bi bakıyorum 10 tane arayanı bil mesajı geliyor halbuki o an telefon açık yardım lütfennnnnnn.......

• arkadaslar benide ekleyebilirsiniz listeye
  • slm beyler bende de var bu aletten fakat bi sorunum var bu pc ogame.com.tr sitesini açıor fakat herhangi bir hesaba girimiyor server hatası verior bi bilginiz var mı acaba duyduğuma göre başka bi siteden giriliomuş biligisi olan ark. var mı acaba ?

ilgilenirseniz sevinirim...
  • Arkadaşlar ben Hp kullanıcısı değilim fakat bu konu başlığında herkes çözüm bulmus problemine keşke her cihaz kullanıcısı için böyle bir sayfa olsa.Bu arada benim de bir sorunum var ama benim cihazım jasjar bu konuyle ilgili bir başlık açmştım ama çözülemedi malesef ama wm5 kullandığım için sizin için de yabancı değildir tahminim problemin çözümü.Çünkü ortak ayarla ilgili olduğunu sanıyorum problemin. Pda ile daha önce usb den activesync ile internete girebiliyordum ne olduysa şu anda giremiyorum bilgisayarımda internet var ama pda dagörünmüyor tecrübesi olan arkadaş buraya yazıp yardımcı olabilir mi?(Bu arada 2 haftalık pda kullanıcısıyım bilen varsa onu gözönüne alıp da izah ederse sevinirim) Bana üretilen çözümler için de linki vereyim isteyen arkadaş ordan da bakabilir denediğim yollara...)

http://forum.donanimhaber.com/m_12480308/tm.htm

Şimdiden teşekkür ederim..

• (BLUETOOTH İLE ACTIVE SYNC SENKRONİZASYONU)
    aynı portta buluşturdum alpago arkadaşım, btooth, PPC ve PC.. Hp yetkilisinin söylediği, hiç bi ayar bile yapmadan tanıması gerek diyor, bende onun yalancısıyım..

canlı chat yaparken bana kesinlikle port ile ilgili bişey söylemedi, soft reset, clean reset attırdı, programları reinstall ettirdi ama bunun dışında bişey de yapmadı..en sonunda götür servise dedi. hatta chatin başında, bende bu konuda tecrübeli değilim, yeni bi aygıt, eğitimini almadık dedi.. alla alla

belki bi rom update ile düzelir..
    Sorunum kullanma kılavuzu ingilizce ve anlamıyorum vede bir arkadaşıma okuttum çok detaylı bişey yazmıyor dedi. Hp destek hattını aradım sadece kutulardan çıkar kullanma kılavuzu bizde olmaz dediler. internetten bulamadım (bulduğum bendeki ingilizce olanın aynısı).
    Ben Ankara'dayım eğer aranızda Ankara'da oturan ve bu cihazlardan olan varsa fotokopi çektirmek için Türkçe kullanım kılavuzunu alabilirmiyim.

Sanırım benide buraya kullanıcılar listesine kaydedebilirsiniz.

Biraz teknoloji özürlüyüm pek anlamam bilgisayardan hele bu telefonu nasıl çözerim bilemiyorum nasıl kullanıp neler yapabilirim bilmiyorum örnek olarak içinden çıkan cd deki oyunları yükliyemedim.
    Sizlerin yardımını bekliyorum

• arkadaşlar rw6815te rs-mmc kullanabiliyor muyuz?

Orjinalden alıntı: mmurater

Selamlar,
    Bana bu hafta başı babam yurt dışından Hp rw6828 getirdi. Sanırım cihaz 6815 ve 6818 ile aynı özelliklere sahip (birkaç eksik yada fazlalık hariç).
    Sorunum kullanma kılavuzu ingilizce ve anlamıyorum vede bir arkadaşıma okuttum çok detaylı bişey yazmıyor dedi. Hp destek hattını aradım sadece kutulardan çıkar kullanma kılavuzu bizde olmaz dediler. internetten bulamadım (bulduğum bendeki ingilizce olanın aynısı).
    Ben Ankara'dayım eğer aranızda Ankara'da oturan ve bu cihazlardan olan varsa fotokopi çektirmek için Türkçe kullanım kılavuzunu alabilirmiyim.

Sanırım benide buraya kullanıcılar listesine kaydedebilirsiniz.

Biraz teknoloji özürlüyüm pek anlamam bilgisayardan hele bu telefonu nasıl çözerim bilemiyorum nasıl kullanıp neler yapabilirim bilmiyorum örnek olarak içinden çıkan cd deki oyunları yükliyemedim.
    Sizlerin yardımını bekliyorum

Hocam 6815 in kullanma kılavuzu işe yararsa sorununu halledebiliriz. Ben de Ankara'dayım.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.