Şimdi Ara

hp g6 win7 yavaşlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar hp g6 laptopum var alalı 2 ay kadar oldu ilk ayında program vs yükledim için test edememiştim.

sorunumu anlatmadan önce pcnin özellikleri.

1 gb ekran kartı

i5 işlemci 2430 m

8 gb ram

500 gb hard disk

sorunum yavaşlık celeron işlemcili bir laptopla karsılastırdım autocad 3ds max vs programları benim laptopdan daha hızlı açıyor sorasında da arada kasmalar oluyor. win7den olsa gerek sanırım bazı oyunlardada hata vs veriyor... hızlandırma gibi bi olasılıgımız varmı win7 yi e zaten xp desteklemiyor driverleri falan mecbur hızlandırcak veya baska bir sürümüne yönelmem lazım veya win7 nin begendiginiz bir sürümü varmı performans açısından

• autocad dekı kasmalar ekran kartından olabılr ..sürücüyü guncel tutun .. wın7 ultımate ıyıdır.. ama ben farklı bır wın surumunde de cok birşey farkedecegınızı sanmıyorum.. işletim sistemi hız konusunda degıl ama optımasyon konusunda size farklılıklar gosterır .. mesela aldıgınız laptop orjınal halıyle ıcındekı ıvır zıvır programlarıyla kullanıyorsanız ..sade ve temız bir işletim sıstemıne gore baya bir yavaş çalışır ... ben laptopu aldıgımda ilk işim formatlayıp butun marka model programlarından v.s.. kurtuldum ..ve daha sadece temız bir işletım sıstemıyle + guncel sürücülerle daha performanslı kullanıyorum..
  • vp için tşkrler ben laptopu alırken özelikle rica ettim hiç bir şey kurmayın sadece işletim sistemi kurun demiştim ve öylede geldi laptop
    şuan kurulu programlar

solidworks 2011
    3ds max 2010
    autocad 2010

oyun olarak
    crysis2
    bf2
    bunlar var

tamam ben sisteme kötü demiyom şişmeler olur işte disk temizleme birleştirme vs onları yapıyorum explorer chrome gibi tarayıcıları temizliklerini yapıyorum.

ancak 6 sene önce aldıgım masaüstü pcimden hız konusunda farkı yok...
  • kardeş benim laptop çift ekran kartlı ati hd 5650 var onun sürücüsünü güncelleyemiyorum hata veriyor bi bilgin varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre2693

vp için tşkrler ben laptopu alırken özelikle rica ettim hiç bir şey kurmayın sadece işletim sistemi kurun demiştim ve öylede geldi laptop
    şuan kurulu programlar

solidworks 2011
    3ds max 2010
    autocad 2010

oyun olarak
    crysis2
    bf2
    bunlar var

tamam ben sisteme kötü demiyom şişmeler olur işte disk temizleme birleştirme vs onları yapıyorum explorer chrome gibi tarayıcıları temizliklerini yapıyorum.

6 sene oncekı sıstemınız nedır hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

vp için tşkrler ben laptopu alırken özelikle rica ettim hiç bir şey kurmayın sadece işletim sistemi kurun demiştim ve öylede geldi laptop
    şuan kurulu programlar

solidworks 2011
    3ds max 2010
    autocad 2010

oyun olarak
    crysis2
    bf2
    bunlar var

6 sene oncekı sıstemınız nedır hocam ?

eski sistemim

1g ram
    256 mb ekran kartı ati (ekran kartı bikere yandı değiştirdim)
    80 gb harddisk
    amd işlemci

5 6 senelik pc hala çalısıo ama fark yok aralarında oda zor açıyo 3ds max ti solid di autocad dı

yani bilmiyorum laptopdamı sorun var sistemdemi keske almasaydım dedirtcek bana sonunda

hani diyorum virüs falanmı kaptı usb veya diger hardlardan avira ile taratıyorum böcek programı da kurdum en son microsoftun antivirüs programıylada tarattım bişi cıkmıyo temiz hep

• ben fikrimi hemen söyliyim dostum .. bende solıd autocad visi .v.s... kullanıyorum ... elındekı 2 sıstemde de teknık olarak bır sıkıntı yok .. ıkısıde bırbırıne yakın ve ıkınde de kasmalar v.s.. normal .. yanı bır sorun oldugu ıcın degıl .. o kadar olur zateno sıstemlerde bu programlar .. ..autocad neysede ozellıkle solıd için gercekden ust duzey sıstem gerekıyor ..zevk alarak cızım yapmak ıstıyorsan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben fikrimi hemen söyliyim dostum .. bende solıd autocad visi .v.s... kullanıyorum ... elındekı 2 sıstemde de teknık olarak bır sıkıntı yok .. ıkısıde bırbırıne yakın ve ıkınde de kasmalar v.s.. normal .. yanı bır sorun oldugu ıcın degıl .. o kadar olur zateno sıstemlerde bu programlar .. ..autocad neysede ozellıkle solıd için gercekden ust duzey sıstem gerekıyor ..zevk alarak cızım yapmak ıstıyorsan..

haklısın solid 3ds max ve autocadden daha fazla yavaş çalısıyor... netten hızlandırma yöntemlerini denedim bu yazışmaları yaparken ama daha kötü oldu laptop sanırım format atıcam dedigin ultimateyi deniycem... artık yapcak bişi yok 8gb ram var en cok kullandıgı ram 2.5 gb a kadar cıkıyor anlam verebilmiş değilim.
    sanırım çözümü olmuycak böyle devam

kısaca 8gb ram gereksiz 4gbli bir laptop yeterli imiş.

• keşke sıstem toplarkende dnaıssaydın foruma .. aynen dedıgın gıbı .. 8 gb ram olacagına 4 gb olsaymıs ıslemcı ekran kartı bıraz daha ıyı olsaymıs .. ben 3 gb ram ıle cam yapıyorum ve cok cok rahat yetıyor.. ama ekran kartı ve ıslemcı de en az ram kadar onemlı ..
  • quote:

keşke sıstem toplarkende dnaıssaydın foruma .. aynen dedıgın gıbı .. 8 gb ram olacagına 4 gb olsaymıs ıslemcı ekran kartı bıraz daha ıyı olsaymıs .. ben 3 gb ram ıle cam yapıyorum ve cok cok rahat yetıyor.. ama ekran kartı ve ıslemcı de en az ram kadar onemlı ..

tşkrler cvpların için gitti paralar boşa :D ya saolasın
  • canın sagolsun ..

...sıstemı formatladıkdan sonra ..agırlıklı bahsettgın programları kullanacaksan hdd mumkun oldugukadar bos kalsın .. ve vırus program falan kullanma ..( en azından kasmayan bısı olsun ) ... advanced system careguzel bır optımıze aracı ..sıstemınde bulunursa yararı olur ..
  • quote:

canın sagolsun ..

...sıstemı formatladıkdan sonra ..agırlıklı bahsettgın programları kullanacaksan hdd mumkun oldugukadar bos kalsın .. ve vırus program falan kullanma ..( en azından kasmayan bısı olsun ) ... advanced system careguzel bır optımıze aracı ..sıstemınde bulunursa yararı olur ..

hocam peki bişi soracam ya bnm win7 anahtar orjinal ultimate kurup aynı anahtarı ona girsem problem olurmu acaba onu merak ediyorum... system careyi kurucam bi formatlıyımda... anahtar problem olurmu diye düşünüyorum

• quote:

quote:

canın sagolsun ..

hocam peki bişi soracam ya bnm win7 anahtar orjinal ultimate kurup aynı anahtarı ona girsem problem olurmu acaba onu merak ediyorum... system careyi kurucam bi formatlıyımda... anahtar problem olurmu diye düşünüyorum

olmaz üstad ... ama orjınal olmaması sorun degıl ...arama motorundan bunu halledebılrsın ..burada ıllegal paylasım yasak ..

• saolasın ozman firmanın bana verdigi orjinal anahtarla kurarım artık indirmeye başladım 2 part kaldı son. tşkrler ilginize çok yardımcı oldunuz... nıggaa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.