Şimdi Ara

HP G6 i5 diz üstü işlemci ısınma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımın HP G6 serisi i5 diz üstün bilgisayarında ısınma sorunu vardı. Macunları değiştirmiştim. Isınma sorunu yine devam etti. 80-90 derecelerde geziyordu. Soğutucu bloktan olduğuna karar verdim. Servis yüksek fiyat istedi onarım için. Arkadaşıma yurt dışından getirtebileceğimi söyledim. 40 tl ye getirttik. Fan üstünde, soğutucu bloklar ve vidalar dahildi. Tabi bu yazdıklarım 3-4 ay gibi bir zamana yayılmakta. Şu an fan ve soğutucu blok taktım. Stres testinde yine 80-90 görüyorum. Isıdan dolayı bilgisayar tam kapanacakken testi durduruyorum. 100 lere geliyor çünkü. Gelen parçayı sıfır niyetine aldık fakat sarı bakır kısımları oksitlenmiş. Bir iki ince alüminyum telinde hafif eğrilikler vardı. 2. el gibime geldi. Acaba bu da mı bozuk? Fan geldiğinde üstünde macun vardı işlemci ve ekran yongası için. Fakat biraz kuru gibiydi. RAM çıkık diye fark edemediğimden ve niye çalışmıyor bilgisayar diye uğraşırken, o üstündeki macunları da sildim. Acaba o özel bir macun muydu? Kalın, silikon tarzındaydı. Ben daha ince termaltake TG-2 macun sürdüm. Sizce bu gelen parça mı bozuk, ısı macunu sorunu mu yaşıyorum, yoksa başka neden mi var? Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

• Ben de masaüstü bilgisayarım için coolermaster markalı işlemci soğutucu almıştım üzerinde macun vardı. Yani bazen üzerinde bazense ayrı olarak paketten çıkabiliyor bu macunlar.
    Oksitlenme için bir şey söyleyemeyeceğim parça orjinal olmayabilir.
    Ayrıca 80-90 derece normal dizüstü işlemciler için stress testinde özellikle. Parçaları düzgün oturtulduğundan emin olun. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkürler. Olduğu kadar artık, güya yeni gelen parça ile kapatıyorum. Toplanmış halde deneyeceğim. Büyük ihtimal bana gelen parça ya orijinal değil, ya da çıkma. Belki de aynı sorundan değiştirildi. Yeni fikirler gelirse buraya denerim.
  • Macunu nereye nasıl uyguluyorsunuz? Bilgisayar temizlemede oldukça tecrübeliyim.
  • İşlemci üstüne ve grafik chipset üzerlerindeki düz, hafif yüksek olan küçük kısımlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.