Şimdi Ara

HP G5060 Desteklediği işlemciler nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. Peder bey işyerinde basit bilgi girişleri için kullanıyor bu laptopu T2150 işlemci ve 667mhz 1gb+512mb şeklinde ram var.
    RAm ve İşlemcisini yükseltmek istiyorum ama internette hangi işlemcileri ve maksimum kaç gb/mhz ram desteklediğini bulamadım.
    Everest Ultimate sistem analizinde donanımlar şu şekilde gösteriliyor:
    quote:

Anakart:
    CPU Türü Mobile DualCore Intel Pentium T2130, 1866 MHz (14 x 133)
    Anakart Adı Hewlett-Packard HP G5000 (GH960EA#AB8)
    Anakart Çipseti Mobile Intel Calistoga-GML i940GML/i943GML

[ Sistem ]

Sistem Özellikleri:
    Üretici Hewlett-Packard
    Ürün HP G5000 (GH960EA#AB8)
    Sürüm F.24
    Seri Numarası CND7300NK4
    SKU# GH960EA#AB8
    Aile 103C_5335KV
    Evrensel Benzersiz Kimliği 81286932-34B211DC-AF23001B-xxxxxxxxxxx
    Başlangiç Türü Güç Anahtarı

[ Anakart ]

Anakart Özellikleri:
    Üretici Hewlett-Packard
    Ürün 30C6
    Sürüm 78.10
    Seri Numarası CND7300NK4

--------[ Anakart ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Anakart Özellikleri:
    Anakart Kimliği <DMI>
    Anakart Adı Hewlett-Packard HP G5000 (GH960EA#AB8)

Veri Yolu (FSB) Özellikleri:
    Yol Türü Intel AGTL+
    Yol Genişliği 64 Bit
    Gerçek Saat 133 MHz (QDR)
    Etkin Saat 533 MHz
    Band Genişliği 4265 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri:
    Yol Türü Dual DDR2 SDRAM
    Yol Genişliği 128 Bit
    DRAM:FSB oranı 8:4
    Gerçek Saat 267 MHz (DDR)
    Etkin Saat 533 MHz
    Band Genişliği 8530 MB/s

Çipset Yolu Özellikleri:
    Yol Türü Intel Direct Media Interface

İlgili olaileceğini düşündüğüm yerleri alıntıladım .gerekirse dosyayı ekleyebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 27 Şubat 2012; 2:10:18 >

• Soket 479 mPGA479M bu sokete sahipanakart bulunuyor baya eski desteklediği işlemciler t serisinin düşük olanları intel seleron işlemciler pentium 3 ve 4 gibi işlemciler değmez yani bulmanız bile zorhttp://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20479%20(mPGA479M).htmlhttp://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/209284-intel-mobile-processor-compatibility-guide.html bunlardan bakabilirsiniz.

• işlemcinin sitesinde p478 yazıyor ama.

peki ram olarak 2*2gb destekler mi?
  • nekadar ram desteklediğini görmem için cpu-z programını kurarmısın mainboard bölümünde chipset yazan south bridge yazan bölümü buraya yazın mümkünse yada resim olarak atın ozamn işlemci listesi hakkında daha sağlam bilgi veririm
  • yanımda değil şuanda yarın bu bilgiyi verebilirim ancak.
  • sıcak bilgiler geldi
    teamviewer ile bağlanıp aldım. resmi yüklüyorum siz hangisi gerekliyse oradan bakarsınız.
     HP G5060 Desteklediği işlemciler nelerdir?
  • detaylı bir araştırmadan sonta işlemci olarak en fazla t7200 işlemci takabilirsin fazlasını anakartın saat hızları desteklemiyor.ramlerin ddr2 667mhz hızında çalışıyor max 2gb 1x1 ram takılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu haliyele T2450 ve 2gb 533mhz ram ile sorunsuz çalışır diye düşünüyorum. Eğer uygun bios varsa T7600'e kadar çıkabilir sanırım.
  • t7200 kadar çıkıyormuş yabancı formlarda gezindim deneyenler var t7200 den verim alınmış 7600 deneyenlerde olmuş ama fsb değerleri yüksek olduğu için stabil çalışmayabiliyor.hp bazen anakart özelliklerine biostan değiştirilemez kısıtlama getirebiliyor ramde olduğu gibi en fazla 2gb
  • mesela dual core olan 1.86ghz işlemci ile core 2 duo olan 1.86ghz işlemci arasında performans farkı olur ama değil mi?
  • senin işlemci serisi için konuşayım t2*** serisi işlemciler core duo olarak geçer fsb yani frekans hızları 533mhz dir bazı ara modellerde 667 olabiliyor ama genel olarak 533 tür,core2duo işlemciler ise mesela t5000 serisi,t7000 serisi gibi işlemcilerdir frekans hızları 667mhz ve 800mhz olarak değişebilir her ikiside çift çekirdektir,core2duo'lar performans olarak daha iyidir tabiki,mesela t7200 takacak olursan performans artışını hissedebilirsin 2gb de ram taktınızmı normal kullanım için kullanışlı hale gelir bilgisayarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 27 Şubat 2012; 16:50:34 >
  • peki yani sonuç olarak T7200 takabilir miyim?
    bu arada benzer bir konuyu tomshardware de de açtım. oradanda takip ediyorum kısa sürede bir sonuca ulaşmam gerekiyor çünkü.
  • yeterince açık yazdığımı düşünüyorum ensan desteklediği t7200 bu senin leptopmu bir yerde yine başlık açmışsın 1500-2000 tl bilgisayar diye bu kimin bana kalırsa masraf yapmaya bile değmez.
  • anladım henüz işlemci ile ilgili bir şey yapmadım. ram değiştik fanları temizledik. bir de güzel soğutucu aldık. idare ediyor iş yerinde.
    o bahsettiğin konuda alacağım ultrabook içindi. Lenovo u300s aldım 3 ay önce. kendime aldım iş yeri için değil yani. gayet memnunum şuanda lenovodan da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.